Αμοργός Πληροφοριες για Αμοργο

Eleni_

Member
Μηνύματα
201
Likes
346
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε... Που?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
:) Θα ήθελα να ρωτήσω κ εγώ μερικά πραγματάκια σχετικά με την Αμοργό πολύ συγκεκριμένα (διότι ξέρω πως έχουν ανοίξει πολλά σχετικά θέματα).

1) Σε ποια σελ. μπορώ να βρω αξιόπιστα δρομολόγια πλοίων διότι στη σελ. της Anek κ περισσότερο στο "greek ferries" μου βγάζει κάτι κουφά,΄πχ ότι έχει πλοίο όχι όλες τις μέρες κ σε πολύ συγκεκριμένες ώρες. Θα ήθελα αν γίνεται να συνδυάσω με τον φίλο μου 5 μέρες Αμοργό με 1 μέρα Δονούσα (ό,τι γνωρίζει κανείς για τη Δονούσα, ιδίως τι παίζει από τιμές διαμονής κ αν μπορώ να βρω κατάλυμα επί τόπου χωρίς να έχω κλείσει προηγουμένως, καλοδεχούμενο! Σημειώνω ότι η περίοδος που ενδιαφερόμαστε είναι από 9 Ιουλίου ως 15, 5-6 μερούλες.

2) Επειδή δεν θα έχουμε μεταφορικό (το πολύ-πολύ να νοικιάσουμε για καμιά μέρα, αν κ δεν το πολυκόβω), υπάρχουν όντως τακτικά δρομολόγια στις διαδρομές των λεωφορείων στην Αμοργό που πολύ σοφά παρέθεσε η φίλη Eleni (την οποία υπερευχαριστούμε!)? Ρωτώ επειδή έχω διαβάσει από εδώ, σε άλλα τόπικ, ότι είναι χάλια οι συγκοινωνίες κ είναι κρίμα να υπάρχουν πχ μόνο 2 δρομολόγια καθημερινά για αιγιάλη-θολάρια ή για κάποιες παραλίες. Γενικώς, χωρίς μεταφορικό μέσο σε 5 μέρες μπορεί να δει κανείς τα βασικά του νησιού; (Χώρα, Αιγιάλη, Θολάρια, Λαγκάδα, Νικουριά, Μούρος, Καλοταρίτισσα, Μοναστήρι+Αγία Άννα);

3) Αρχές ως μέσα Ιουλίου που λέμε να πάμε υπάρχουν δωμάτια έως 50 ευρώ το πολύ σε Χώρα ή Αιγιάλη; Ρωτώ γιατί από τις ιστοσελίδες τους είδα από 55 Ε. το φθηνότερο σε αιγιάλη. Παίζει κ να βρει κανείς χωρίς να κλείσει (για να βρει κάτι απλούστερο κ φθηνότερο) ή είναι μεγάλο ρίσκο; Να σημειώσω ότι δεν μας πειράζει καθόλου να είναι υπερβολικά λιτό κ απέριττο το δωμάτιο, χωρίς πρωινά κ τέτοια, αν έχει κ λίγη θέα ακόμη καλύτερα. Αν θέλει κάποιος μπορεί να στείλει κ π.μ.

Η εναλλακτική επιλογή είναι Φολέγανδρος (εδώ έχω υπ όψιν για διαμονή) για 4-5 μέρες (ίσως σε συνδυασμό με Κίμωλο για 1-2 μέρες επιπλέον). Τιμές για διαμονή σε Κίμωλο (είδα 2-3 πανάκριβα κ τα 'παιξα!!) κ αν μπορούμε να βρούμε δωμάτιο χωρίς να κλείσουμε?? Παίζει κανένα τοπικό πουλμανάκι σε Κίμωλο (νομίζω είδα στη σελ. της) κ αν ναι ποιές παραλίες ή περιοχές προσεγγίζει?
Ευχαριστώ πολύ-πολύ-πολύ!!!!!
Τον Αύγουστο του 2008 που πήγα στην Αμοργό, έμεινα 7 βράδια – 8 ημέρες. Τότε τα δρομολόγια βόλευαν να πάρω το γρήγορο (και πιο ακριβό) και να κερδίσω την ημέρα, παρά το αργό (και φθηνότερο) και να μείνω λιγότερο στο νησί.

Στο χρονικό διάστημα που έμεινα επισκέφτηκα όλα τα μέρη που αναφέρεις και μετακινήθηκα μόνο με λεωφορείο, με εξαίρεση τη φορά που πήγα στην Καλοταρίτισσα όπου πήρα ταξί, το οποίο όμως μοιράστηκα με ένα ζευγάρι Γάλλων.

Είχα κλείσει δωμάτιο στα Θολάρια, σε σχετικά καλή τιμή για Αύγουστο. Έχω τηλ της Κας Σοφίας που είχε τα δωμάτια. Αν θες στείλε μου πμ να στο δώσω, να καλέσεις να ρωτήσεις αν έχει site (ώστε να τα δεις κιόλας) και να σε ενημερώσει για διαθεσιμότητα και τιμές!!

Σχετικά με το δρομολόγιο Θολάρια-Αιγιάλη, τότε υπήρχαν τουλάχιστον 7, τα οποία συνδυάζονταν πολύ καλά με τα υπόλοιπα δρομολόγια. Επίσης, η απόσταση Θολάρια-Αιγιάλη είναι περίπου 3-3,5 χλμ., την οποία εγώ την έκανα σχεδόν όλες τις ημέρες με τα πόδια άλλοτε από το δρόμο και άλλοτε από το μονοπάτι (έχει πάρα πολλά μονοπάτια και μάλιστα χαρτογραφημένα).

Τέλος, είμαι της άποψης ότι όλα εξαρτώνται από το τι αρέσει στον καθένας μας και συνεπώς με ποιο τρόπο διοργανώνει και διαμορφώνει τις διακοπές-ταξίδι.
 
Last edited by a moderator:

dimitra_tg

Member
Μηνύματα
128
Likes
12
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
γεια σας! μετα απο σκεψη δυο μηνων μεταξυ φολεγανδρου-σιφνου κ αμοργου κατεληξα να παω αμοργο τελος αυγουστου(αν βρω εισιτηρια κ δωματιο). ειναι καλυτερα να μεινω καταπολα η αιγιαλη? στη χωρα δυσκολο απ'οτι ειδα...δεν καταλαβα βεβαια γιατι δεν υπαρχει κ ενα πλοιο που να φτανει μερα...για μονοημερη δε βρηκα καπου ωρες δρομολογιων με σκοπελιτη.ειναι καθημερινα?κ που αξιζει?δονουσα η κουφονησια?αυτα τα δυο ειναι νησια που σε αφηνει το καραβι κ τα γυρνας ολη μερα η σε παει σε μια συγκεκριμενη παραλια οπως γινεται συνηθως?ευχαριστω!!!;)
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
1.589
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Το ατού του νησιού είναι η Χώρα και εκεί θα κάνεις τις περισσότερες βραδινές εξόδους σου. Επειδή όμως είναι μάλλον δύσκολο να βρεις δωμάτιο μπορείς να μείνεις στα Κατάπολα όπου η απόσταση με αμάξι είναι λίγα λεπτά. Η Αιγιάλη είναι αρκετά μακριά και ο δρόμος αν και σε καλή κατάσταση δεν παύει να είναι ορεινός (στροφές, γκρεμοί κλπ) όχι ότι το καλύτερο δηλαδή για βραδινή οδήγηση (προπαντός μετά από ένα – δυο ποτηράκια). Το πλοίο Σκοπελίτης αναχωρεί καθημερινά από τα Κατάπολα, εδώ μπορείς να ψάξεις για τα δρομολόγια : Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια από Κατάπολα (Αμοργός) προς Κουφονήσι | Viva Travel Όπως έχουμε ξαναπεί η Αμοργός θέλει οπωσδήποτε μεταφορικό μέσον. Εγώ πήγα το 08 και μοίρασα τη διαμονή και Κατάπολα και Αιγιάλη. ( http://www.travelstories.gr/29407-post8.html ) Ψάξε στην «Αναζήτηση» του forum, υπάρχουν αρκετές πληροφορίες.
 

dimitra_tg

Member
Μηνύματα
128
Likes
12
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες σου!!! βλεπω οτι εχει αρκετες παραλιες το νησι..ισως κ να μη προλαβω τα κουφονησια...
 

lillia

Member
Μηνύματα
66
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
βόλος-πήλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Η Αμοργός είναι ένα νησί διαφορετικό. Έπειδή έχει κάποιο υψόμετρο, οι οδικές διαδρομές προσφέρουν άπλετη θέα στο Αιγαίο και στα γύρω νησιά. Εμένα μου άρεσε πολύ η διαδρομή Χώρα-Αιγιάλη με το αυτοκίνητο το απόγευμα, καμμια ώρα πριν τη δύση. Ο ουρανός έπαιρνε απίστευτα χρώματα κι έβλεπες απέναντι όλες τις Μικρές Κυκλάδες να χρωματίζονται ροζ! Υπάρχουν υπέροχα χωριουδάκια, αξίζει ο κόπος να τα γυρίσεις όλα, έστω και μόνο για να τα δείς και να βγάλεις κάποιες φωτογραφίες. Στο βόρειο μέρος (Αιγιάλη) εκτός από τον Όρμο (το λιμάνι, λίγο τουριστικό κατά τη γνώμη μου), υπάρχουν τρία κοντινά χωριουδάκια: τα Θολάρια, η Λαγκάδα και ο Ποταμός. Στο νότιο μέρος του νησιού, στην Κάτω Μεριά, θα δεις άλλο τοπίο, πιο απομονωμένα χωριά (αν θες κάτι αυθεντικό, πήγαινε στο Βρούτση).

H Xώρα της Αμοργού είναι μια από τις ωραιότερες των Κυκλάδων! Είναι άψογα διατηρημένη, δεν θα δείς κάτι που να προσβάλλει την αισθητική. Το λεωφορείο σε αφήνει σε μια μεγάλη (συχνά ανεμοδαρμένη) πλατεία (από κάτω υπάρχει δημοτικό πάρκινγκ δωρεάν) και αναρωτιέσαι "αυτό είναι???". Μπές στο κεντρικό καλντερίμι κι εκει θα σου αποκαλυφθεί η Χώρα σε όλη της την ομορφιά! Υπάρχουν καφέ (αγαπημένο μου ο Ζυγός), ταβερνάκια, μαγαζιά, κάποια μπαράκια (π.χ. το Γιασεμί). Το κεντρικό καλντερίμι (αν θυμάμαι καλά) θα σε βγάλει στους Μύλους, από κει θα εχεις πανοραμική θέα της Χώρας και του νησιού. Τα άλλα δρομάκια της Χώρας σε βγάζουν σε άλλες πλατείες, σε καταλευκα εκκλησάκια, ρώτα πώς θα ανέβεις στο Κάστρο. Ειχαμε πάρει το κλειδί από ένα καφενείο. Μην φανταστεις κανένα τεράστιο κάστρο, όλα είναι σχετικά με το μέγεθος του νησιού! αν είσαι στο νησί στην 2η πανσέληνο του Αυγούστου, να την απολαύσεις να ανατέλλει από τη θάλασσα στο "Καλογερικό" (πανεύκολο, στον δρόμο προς Αιγιάλη αλλά και πάλι θα ρωτήσεις...)

Στο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας να ανέβεις απόγευμα! Πας για μπάνιο στην Αγία Αννα ή στον Μούρο το πρωί και όταν φύγει ο ήλιος από τον βράχο, ανεβαίνεις εύκολα στο Μοναστήρι (επίσης εκπληκτική θέα στο Αιγαίο, λες και είσαι σε αεροπλάνο). Προσοχή: ειναι πολύ αυστηροί στο θέμα του ντυσίματος! Αν δεν θέλεις να φορεσεις τα ρουχα που θα σου προσφέρουν στην είσοδο, φρόντισε να εχεις μαζί σου μια φαρδιά μακρυμάνικη μπλούζα
 

lillia

Member
Μηνύματα
66
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
βόλος-πήλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
... και μια φαρδιά φούστα ή παρεό για από κάτω.

Αν σού αρέσει το περπάτημα, στην Αμοργό θα βρεις καλοδιατηρημένα και σηματοδοτημένα τα μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι εδώ και αιώνες για τις μετακινήσεις τους. Μια αγαπημένη μου κι εύκολη διαδρομή είναι από τη Λαγκάδα στα Θολάρια (ή το αντίθετο). Βγαίνοντας από την πλατεία της Λαγκάδας και μετά τη διασταυρωση για Παναγιά Επανοχωριανή, θα συναντήσεις στο βάθος σε κάποιο σημείο στα αριστερά σου το ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία και κάτι συγκεντρωμένα σπιτάκια. Ειναι ένα παλιό χωριό, ο Στρούμπος. Κάποιοι τυχεροί αγόρασαν αυτά τα σπιτάκια και τα ανακαίνισαν ακριβώς όπως παλιά και περνούν τις διακοπές τους στην ηρεμία του Αμοργιανού τοπίου!
 

{tinkerbell}

Member
Μηνύματα
86
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
στο απειρο+ακομα παραπερα
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα, Αργεντινη, Ινδια
εγω σου προτεινω να μεινεις αιγιαλη!! δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που εκει υπαρχoυν οι περισσοτρες ξενοδοχειακες εγκαταστασεις..καταρχην, οταν φτανεις δε θα χεις να κανεις αποστασεις με το αμαξι..ολα ειναι διπλα.. δευτερον, θα χεις για θεα(αν θες θεα φυσικα) μια ομορφη παραλια στην οποια μπορεις να κανεις κ μπανιο.. ασε που εχει κ καλα μαγαζακια για μαμ (πανω απο το μηλο , εκει που σαφηνει το πλοιο) κ πολλα αλλα ομορφα μαγαζια για το βραδυ για να πιεις το ποτακι σου κ ετσι δε θα χρειαζεται να πιεις πολυ στη χωρα γιατι επιβαλλεται να πιεις ρακομελο στηn αιγιαλη στον "αμοργιαλο"!! :D α κ επισης, θα εισαι διπλα οταν ειναι να φυγεις.. (αν δε πας κουφονησια κτλ) εμεις ειχαμε παει αστυπαλαια, αλλα μετα την αμοργο μας φανηκε πολυ ξερη κ πολυ ατονη..δε ξερω..σαλλους αρεσει πολυ, αλλα σε μας...παντως κ μια αλλη παρεα ( 3 αγορια αν θυμαμαι) που μεναμε διπλα διπλα σε δωματιο της αστυπαλαιας, εφυγαν την ιδια μερα για να πανε παλι αμοργο!!! χεχε κ μεις το σκεφτομασταν, αλλα ειπαμε ας δωσουμε μια ευκαιρια στην αστυπαλαια..

στην αμοργο ειχαμε μεινει στην - - - - 110ευρω το τρικλινο..κ 80 αν θυμαμαι καλα το δικλινο..πριν 3-4 χρονια..παρε ενα τηλ να δεις..κανε κ κανενα παζαρι :p

δες εδω ολα τα θεματα Νησιά Αιγαίου - Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια
 

dimitra_tg

Member
Μηνύματα
128
Likes
12
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
ευχαριστω πολυ!!! lilia οι περιγραφες σου κ μονο με εκαναν να ειμαι ηδη εκει...ειπα να αλλαξω απο τη συνηθεια του πρασινου στο ιονιο,ελπιζω να μου αρεσει!!!
μαλλον εχεις δικιο,αιγιαλη καταληγω οτι πρεπει να μεινω.πηγε κ μια φιλη κ δεν ενθουσιαστηκε με τα καταπολα.εκτος αυτου το πλοιο φτανει 1:00 το βραδυ αιγιαλη οποτε δε θα ηθελα να κανουμε τετοια ωρα διαδρομες...εκλεισα εισιτηρια,δωματιο οχι ακομα...πιστευω να καταφερω κουφονησια η δονουσα(δεν ξερω που ειναι καλυτερα) τη μια απο τις πεντε μερες,εχω δει πολυ ωραιες παραλιες εκει!
 

{tinkerbell}

Member
Μηνύματα
86
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
στο απειρο+ακομα παραπερα
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα, Αργεντινη, Ινδια
δεν εχω παει δυστυχως ουτε δονουσα ουτε κουφονησια..αν πας ομως για 5 μερες αμοργο θα σου προτεινα να μεινεις να το ευχαριστηθεις..ή αναλογα αν δεις οτι αρχιζεις να βαριεσαι στην αμοργο, κανε μια μονοημερη...παντως μαλλον τα κουφονησια ακουγονται καλυτερη επιλογη μιας κ ειναι μικρα νησακια κ θα νιωθεις οτι δεν αφησες κατι "ανεξερευνητο" ..-δικο μου σκεπτικο τωρα- :p
 

lillia

Member
Μηνύματα
66
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
βόλος-πήλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
dimitra_tg,
σ'ευχαριστώ! Η Αμοργός είναι ένα αγαπημένο μου νησί, έχω πάει 8 φορές. Εχω πάει και Πάσχα και ήταν μια κούκλα, γεμάτη παπαρούνες και μαργαρίτες!
Σίγουρα θα βρεις εκεί στα τουριστικά μαγαζιά να αγοράσεις τον καφέ τουριστικό οδηγό "Άμοργός- Ιστορική Μνήμη - Περιήγηση" (συγγραφέας Τάσος Αναστασίου), αν σ'ενδιαφερει. Τον είχα αγοράσει στο πρώτο μου ταξίδι και διαβάζοντάς τον ενθουσιάστηκα, γιατί έχω και μια μανία με τα ιστορικά-αρχαιολογικά και τις πεζοπορίες... Εξηγεί και περιγράφει τα πάντα ακόμη και το πιο μικρό ξωκκλήσι. Εμένα, πάντως με έκανε να δω το νησί με άλλο μάτι, πέρα από την "επιφανεια" (παραλίες, φαγητό, διασκέδαση). Ισως γι΄αυτό σού άρεσε και η δική μου περιγραφή! Να περάσεις τέλεια και να μας πεις εντυπώσεις!

Συμφωνώ με την tinkerbell στο οτι αν πας για 5 μέρες μόνο Αμοργό, μείνε να το ευχαριστηθείς!
Αν θέλεις οπωσδήποτε να δεις κι ένα άλλο νησί, μεταξύ Κουφονησιού και Δονούσας, εγώ προτιμώ τη Δονούσα. Εχει γαλαζοπράσινα/τυρκουάζ νερά και χρυσές αμμουδιές. Οταν μπαίνει το καράβι στο λιμάνι, θέλεις να βουτήξεις από το κατάστρωμα με το κεφάλι στο νερό!!! Επίσης η Δονούσα εχει πιο άγρια φύση, δεν είναι τίγκα στα ενοικιαζόμενα όπως το Κουφονήσι που κοντεύουν να το χτίσουν όλο. Εκτός από την παραλία στο λιμάνι, μπορείς να περπατήσεις γύρω στο 1.5 χλμ και να πας στον Κέδρο, μια άλλη αμμουδιά όπου κάνουν και ελεύθερο κάμπινγκ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.421
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom