Ποια είναι η αγαπημένη σας πόλη?

melkal

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Πολύ ωραίο το Παρίσι, γοητευτικό το Λονδίνο αλλά η Ρώμη είναι η καρδιοκλέφτρα. Εχει ό,τι κασι το Παρίσι με μεσογειακή όμως allure και ατέλειωτα pallazzo σε κάθε γωνιά που νομίζεις ότι είναι αδιέξοδη. Περπατ΄΄ας σε πολύβουες λεωφόρους και στρίβεις μια γωνια για να βρεθείς σε ένα ήσυχο αναγεννησιακό δρομάκι. Είναι πωτεύουσα και νομίζεις ότι είσαι σε επαρχιακή πόλη. Μνημεία και κτίρια όλων των εποχών, ποταμό, πράσινο, μυστήριο λόγω Βατικανού, Τόσκα και μεσογειακοί αριστοκράτες με Mini Cooper, παντού αρχαιότητες και αντίκες παντού νερά και δροιά και ένα φως μεσογειακό, έντονο αλλά πιο διακριτικό απ' αυτό της Αθήνας. Ζήτω η Ρώμη!
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
ΡΩΜΗ-ΡΩΜΗ-ΡΩΜΗ. Την θεωρώ ως την πιο όμορφη πόλη.Όσες φορές και αν πήγα άνετα ξαναπάω
Δικός μου είσαι εσύ... εύγε!!! :clap::clap::clap:

ρώμη, ρώμη και πάλι ρώμη!!!
δεν υπάρχει αυτή η πόλη- πανέμορφη, γεμάτη φως, ιστορία και μνημεία! τι να πρωτοσκεφτώ? κολοσαίο? βατικανο? villa borgese? piazza d espania? tivoli με τους πανέμορφους κήπους του? βόλτα κατά μήκος του τίβερη? μόδα στη via Condotti? gelati? έχει τα πάντα!!!!!!!
Κι εσύ..κι εσύ!!! :clap::clap::clap:

Ναι ναι...κι εσύ!!! :clap::clap::clap:
 

vasilis k

Member
Μηνύματα
27
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΕΛΒΕΤΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Από τα μέρη που έχετε δει σε Ελλάδα & εξωτερικό, ποιο μέρος (αστικό) σας έχει κερδίσει? Ποια είναι η αγαπημένη σας πόλη, και γιατί ?

Για πάμε για πάμε!! :)

Θα περιμένω λίγο να δω εθελοντές, αλλιώς θα ξεκινήσω εγώ :)
Παρ' ότι πολλοί τη θεωρούν ξεπερασμένη πλέον θα έλεγα τη Βενετία ειδικά το χειμώνα γιατί είναι ίσως η πιο ιδιαίτερη πόλη στον κόσμο, αν κ με δυσκολεύει το Παρίσι γιατί έχει μία λάμψη μοναδική...από Ελλάδα νομίζω η παλιά πόλη της Κερκυρας (καντούνια, Λιστόν, παλιό κ νέο φρούριο, Γαρίτσα, Κανόνι) τόσα ωραία κτήρια κ πλατείες, όλη η παλιά πόλη ένα μουσείο...αυτό το νησί θα μπορούσε να ήταν τουριστικό πρότυπο σε όλη τη Μεσόγειο κ όμως συνεχώς πέφτει τουριστικά
 

Koan

Member
Μηνύματα
65
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Βιλνους-Καουνας-Βαρσωβία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινίκή Αμερική - αφρική
Από Ελλάδα εμένα είναι Αθήνα .. Γενικά η αγαπημένη μου ήτανε η Ρώμη οταν πηγα όμως απομυθοποιήθηκε και κατάλαβα οτι ειναι απλα μια μεγάλη πόλη με πιο πολλα καλλητεχνικά και ιστορικά στοιχεία.. Ελπίζω όμως στην Βαρκελωνη να μην με απογοητευση... Από οσες πηγα παντως ψηφίζω Φλωρεντία... απιστευτοι δρομοι , συνδυαζει πολη και φύση , ιστορικη πολη , πολυ τεχνη και αρκετα γραφικη αλλα ταυτοχρονα μοντερνα!!!
 

Vesna

Member
Μηνύματα
28
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Βλάστη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Καναδάς, Αργεντινή
Η Ξάνθη πράγματι είναι πανέμορφη!

Αν πάλι μιλήσω για πόλη του εξωτερικού, αυτή που αγάπησα περισσότερο απ' όσες έχω δει είναι το Bergen της Νορβηγίας! Η αντίστοιχη δική μας Θεσ/νικη αναλογικά (αν και το Bergen είναι πολύ μικρότερο). Γραφικότατο, δίπλα στη θάλασσα και χτισμένο αμφιθεατρικά σκαρφαλώνει το λόφο στον οποίο μπορείς να ανέβεις με ένα μικρό τελεφερίκ και βρίσκεσαι ξαφνικά μέσα στο δάσος της κοκκινοσκουφίτσας! Τα συνδυάζει όλα!!! Βέβαια στάθηκα τυχερή γιατί το πέτυχα με ιδανικές καιρικές συνθήκες (ήλιο!) όταν εκεί βρέχει σχεδόν καθημερινά!
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Πορτο...ειναι το υπεροχο κρασι τους? ειναι ο αντλαντικος? δεν υπαρχει κατι συγκεκριμενο...η πολη αυτη με μαγνητιζει. Ειμαι πολυ σαφης εεε???
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Το Λονδίνο δεν το βαριέμαι όσες φορές και να πάω, και η Φλωρεντία με γοήτευσε από την πρώτη ματιά
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Παρίσι και Πράγα γιατί είναι πόλεις μαγικές!! Ακούω συνεχώς πολλά και για Ρώμη, ίσως μπει κι αυτή στην τριάδα μετά από την επίσκεψή μου εκεί :)
 

penthesilia

Member
Μηνύματα
108
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Μόναχο
Ταξίδι-Όνειρο
ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ
Sorry ξέχασα το Λουξεμβούργο. Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο αναποφάσιστη στο θέμα.
 

TRAVELLER 3

Member
Μηνύματα
95
Likes
38
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
Περου-Χιλη
Ρίγα-Λετονίας ,Βίλνιους-Λιθουανίας και Μαδρίτη
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.699
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom