Πολυ social δεν πεφτει;;

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Άρα έχουμε εικοσιπέντε εκατομμύρια χρήστες που σερφάρουν άσκοπα λαμβάνοντας πληροφορίες και μερικές χιλιάδες που σπαταλούν χρόνο να γράψουν νέο υλικό.
Ο κλασικός ορισμός μιας παρασιτικής κοινωνίας.
Γενικά παράσιτο στη Βιολογία χαρακτηρίζεται οργανισμός (ζωικός ή φυτικός) που ζει και αναπτύσσεται μαζί και σε βάρος άλλου οργανισμού, που χαρακτηρίζεται ξενιστής, από τον οποίο και τρέφεται με τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.
Όποιος διαβάζει το υλικό που ελεύθερα και δωρεάν διατίθεται σε βάρος τίνος το κάνει?
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εντάξει μπορεί η λέξη παρασιτικός να μην είναι η σωστή, αλλά το 90-9-1 που είπε πιο πάνω είναι η πραγματικότητα.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μπορεί και να είναι έτσι.Πάντως το παράδειγμα της Wikipedia δεν πείθει,αφού θα ήταν πρακτικά αδύνατον να συνεισφέρει η πλειοψηφία ή έστω μια μεγάλη μερίδα στην συγγραφή μιας εγκυκλοπαίδειας.

Άσε που αν κάτι έχει ήδη γραφτεί τι να προσφέρεις ακριβώς παραπάνω σε τέτοιου είδους σελίδες;
Τι θα μπορούσε κάποιος μας να γράψει παραπάνω σε ένα λεξικό ή μια ηλεκτρονική πινακοθήκη πχ;
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Γενικά παράσιτο στη Βιολογία χαρακτηρίζεται οργανισμός (ζωικός ή φυτικός) που ζει και αναπτύσσεται μαζί και σε βάρος άλλου οργανισμού, που χαρακτηρίζεται ξενιστής, από τον οποίο και τρέφεται με τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.
Όποιος διαβάζει το υλικό που ελεύθερα και δωρεάν διατίθεται σε βάρος τίνος το κάνει?

Υπάρχουν έννοιες του διαδίκτυου που μπορεί να μην τις γνωρίζεις αλλά δεν έχουν την κυριολεκτική σημασία που βρίσκουμε στα λεξικά.

Πχ στο διαδίκτυο υπάρχουν βδέλλες (leeches) που όμως δεν είναι βδέλλες με τη βιολογική σημασία. Οπότε μη μου παραθέσεις λήμμα από λεξικό αν γράψω βδέλλες.

Υ.Γ. Περί lurkers και παρασίτων:
http://www.colmanmcmahon.com/sites/colmanmcmahon.com/files/u1/Castro%20-%20The%20Honourable%20Lurker%20and%20the%20Institution.pdf
Green Chameleon » Honourable Lurkers and Participating Parasites
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ένα άλλο δείγμα παραπλάνησης των αριθμών είναι ότι αν είμαστε μια ομάδα εκατό ανθρώπων κι όλοι προσφέρουμε από 1 τότε οι προσφορά όλων είναι 1%.Όσο μεγαλώνει η ομάδα τόσο μικραίνει και το ποσοστό προσφοράς επί του συνόλου,ενώ όμως όλοι προσφέρουν.Αυτό δεν τους κάνει παράσιτα.

Τώρα κάποιος θα πει "προσφέρεις 1 αλλά παίρνεις 99",αυτό όμως αποτυπώνει μόνο μέρος της πραγματικότητας και ουσιαστικά περνάμε σε πιο φιλοσοφικές αναλύσεις.
 
  • Like
Reactions: GTS

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Υπάρχουν έννοιες του διαδίκτυου που μπορεί να μην τις γνωρίζεις αλλά δεν έχουν την κυριολεκτική σημασία που βρίσκουμε στα λεξικά.
Έχεις δίκιο ως προς αυτό, αλλά όταν χαρακτηρίζεις κάτι ως τον "κλασσικό ορισμό της παρασιτικής κοινωνίας" νομίζω ότι υπερβάλλεις.
Εξάλλου, το θέμα δεν είναι αν γράφει κανείς, αλλά τι γράφει. Δηλαδή, για παράδειγμα, θα προσέφερα κάτι περισσότερο στο ήδη υπάρχον υλικό του travelstories αν έγραφα ιστορία για τις 2 φορές που πήγα στην Κωνσταντινούπολη φέτος και για το ταξίδι μου στην Ιρλανδία, όταν δεν έχω κάνει τίποτε διαφορετικό από αυτά που ήδη έχουν γραφτεί?
 

travelina

Member
Μηνύματα
425
Likes
818
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
...Έτσι έπιασα τον εαυτό μου να θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στη ζωή μου και στη σκέψη μου από το να γράφω ταξιδιωτικές ιστοριούλες στο φόρουμ.Μέχρι που βαριέμαι να τσακωθώ με τον North ή με τον Traveller αφού όλα αυτά έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα πλέον.Ζούμε στιγμές που θα κάποτε θα διαβάζουμε στα Κυριακάτικα ένθετα πίνοντας τον καφέ μας και αναπολώντας "που ήμουν τότε εγώ;".Αν βέβαια μείνει ως έχει ο τρόπος ζωής μας κι αν υπάρχουν Κυριακάτικα ένθετα...
Γενικά συμφωνώ... αλλά όχι και να σταματήσουν οι συνομιλίες με North, Traveler και μερικούς ακόμη που ξέχασες! :D
Να υπάρχει και κάτι να χαμογελάμε...
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Περίεργη αίσθηση του χιούμορ έχεις :roll:
 

Peregrinator

Member
Μηνύματα
36
Likes
47
Καταρχάς σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να συμαζέψεις τα γραφόμενα μου που αποτελούν και απόδειξη γιατί δε γράφω ιστορίες επειδή δηλαδή είμαι χειρότερος από δυσλεκτικός και όχι σημεία στίξης αλλά ούτε και παραγράφους δεν μπορώ να χωρίσω άσε που ζω εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό οπότε τα ελληνικά μου είναι για τα μπαζα, γράφω μετά στα αγγλικά και τα γαλλικά και μερικοί τσαντίζονται με το δίκιο τους. Για αυτό το λόγο μου αρέσει και το φόρουμ που έφτιαξες επιπλέον επειδή μπορώ να διαβάζω και στα ελληνικά για πράγματα όπως τα ταξίδια που γενικά με ενδιαφέρουν αν και τελευταία τα έχω παρατήσει. Και τα ταξίδια και τα ελληνικά εννοώ.

Τώρα, το γιατί κάποια μέλη πάνε και έρχονται, ή παλιά μέλη έχουν φύγει, αυτό νομίζω δε μπορεί να αναχθεί σε έναν συγκεκριμένο λόγο. Αν το travelstories δεν ήταν δικό μου δημιούργημα, κι'εγώ ενδεχομένως να είχα φύγει σε κάποιες φάσεις (όπως συμβαίνει -πάλι- με όλα τα φόρουμ του κόσμου), είτε γιατί δεν είχα λεφτά για ταξίδια ή όρεξη να συζητάω γι'αυτά, είτε γιατί δεν υπήρχε χρόνος, είτε γιατί η προσωπική/οικογενειακή μου ζωή απαιτούσε μεγαλύτερη προσοχή απ'οτι συνήθως, και η λίστα συνεχίζεται.
Eγώ δεν αναφέρθηκα στο γιατί κάποια μέλη αποχώρησαν αυτό συμβαίνει σε όλα τα φόρουμ, κάποιοι βαριούνται ή δεν έχουν χρόνο ή βρήκαν κάτι άλλο. Εγώ αναφέρομαι σε άλλο φαινόμενο στο ότι τα ίδια τα μέλη και δε θέλω να πω ονόματα είναι πολύ ενεργά αλλού. Δηλαδή ένα μέλος έχει γράψει πέντε ιστορίες στο φόρουμ και άλλες 20 εκτός φόρουμ (πραγματικό παράδειγμα λέω) και προσκαλεί άλλα μέλη του φόρουμ να τις διαβάζουν εκτός φόρουμ και αυτοί με τη σειρά τους γράφουν τις δικές τους πια εκτός φόρουμ .Εσείς ρωτούσατε γιατί τα μέλη γράφουν λιγότερες ιστορίες και απορώ που κανείς μα κανείς δεν ανέφερε ότι είναι πια πολλά τα μέλη όχι μόνο 4-5 που ήταν στην αρχή που γράφουν ιστορίες κανονικότατα αλλά αποφάσισαν να μην τις βάζουν στο φόρουμ. Δε νομίζω να είμαι ο μόνος που τις διαβάζει εκτός φόρουμ και είναι εξαιρετικές. Άρα και χρόνο έχουν και ταξίδια κάνουν και στο φόρουμ μπαίνουν από όσο ξέρω σχεδόν όλοι οι συγγραφείς κάτι άλλο συμβαίνει και δεν τις γράφουν στο φόρουμ. Εγώ αν ήμουν ο ιδιοκτήτης του σάιτ θα κοιτούσα γιατί μερικά από τα παραγωγικότερα για να μην πω ποιοτικότερα μέλη επιλέγουν να μη βάζουν τις ιστορίες τους εδώ και μιλάω για άτομα που δεν προκαλούν και τι τους ενοχλεί ειδικά σε περίοδο που όλοι λένε πως οι ιστορίες λιγοστεύουν αφού μόνο αυτό το μήνα διάβασα 15-20 ιστορίες off forum και οι μισές τουλάχιστον ήταν φανταστικές. Θα μου πεις ας πούμε δικαίωμα του καθένα είναι να γράφει όπου θέλει. Ναι, αλλά αν έχεις ένα σουβλατζίδικο και ξαφνικά δεις τους καλύτερους πελάτες σου να τρώνε πάλι σουβλάκι αλλά ακριβώς στο απέναντι παγκάκι ούτε καν σε καρέκλα και μάλιστα να προσκαλούν κι άλλους να το κάνουν δε θα σε προβληματιζε; Αυτό ρωτάω. Δε θέλω ούτε το μεσάζοντα να κάνω στους αποχωρήσαντες που με μια δυο εξαιρέσεις δεν τους ξέρω κιόλας τους ανθρώπους αλλά το σάιτ γίνεται όλο πιο φτωχό από καλές ιστορίες και περίεργα ταξίδια μάλλον επειδή υπάρχει κάποιος λόγος. Το λέω φιλικά και με πραγματική εκτίμηση για σένα ως όχι μόνο ιδιοκτήτη αλλά και δημιουργό και για τη δουλειά που έχετε ρίξει όλη η ομάδα μαζί. Και στους άλλους γιατί ξέρω πως διαβάζουν έχω να τους πω ότι εμένα ως αναγνώστη μου αρέσει να διαβάζω τις ιστορίες σε ένα τόσο καθαρό και οργανωμένο σάιτ και όχι ανοργάνοτα τελείως και σε στενό κύκλο. Είναι κρίμα τέτοια διαμάντια όπως αυτό με το οδοιπορικό τους τελευταίους ζωντανούς Ταήνος της Κούβας ή εκείνο της κοπελιάς με τη Σιβηρία ή τη Μογγολία με φοβερές φωτογραφίες ή η σημερινή απίστευτη με τη CELAC και τη γνωριμία με τους ηγέτες να μένουν εκτός φόρουμ από άτομα που γνωρίστηκαν και πρωτοέγραψαν στο φόρουμ και στο κάτω κάτω το παρακολουθούν ακόμα γιατί κάτι εισπράσσουν από αυτό. Δε θα επανέλθω στο θέμα γιατί μερικοί από αυτούς θα μου έχουν θυμώσει ήδη αλλά δε νομίζω πως μπορεί να γίνει συζήτηση για το γιατί έχετε τόσο σόσιαλ όταν όλοι αυτοί ξέρουν ότι γράφονται περισσότερες καλές ιστορίες στο offline από ότι στο travelstories.



Για το θέμα της παράθεσης διαφωνούμε αλλά καταλαβαίνω τη λογική σου. Νομίζω και πάλι πάντως ότι υποτιμάς το πόσο σοβαρό είναι το θέμα της αγένειας, 4-5 άτομα και ούτε καν διώχνουν μονίμως κόσμο και μάλιστα τον παραγωγικότερο. Έχεις βέβαια δίκιο κι εσύ κι άλλος admin που λέτε ότι αυτό γίνεται και με μη βοήθεια της ίδιας της κοινότητας ομολογώ πως δεν ήξερα πως σχεδόν κανείς δε χρησιμοποιεί την αναφορά νόμιζα πως ήταν και θέμα αδιαφορίας δικής σας λόγω φιλίας με κάποια μέλη. Νομίζω ότι σε αυτό θα βοηθούσε το θέμα της αρνητικής αξιολόγησης των σχολίων. Δηλαδή αν μπορεί ο καθένας να βάζει ανώνυμα μια αρνητική αξιολόγηση στις παρεμβάσεις που τον ενοχλούν ίσως καταλάβει κι αυτός που μπορεί να μην το έχει πάρει χαμπάρι πόσο ενοχλητικός γίνεται. Δεν το λέω μόνο για την αγένεια το λέω και για τα off topic commentaries κλπ που χαλούν τις ιστορίες. Μερικές φορές θέλουμε όλοι μια υπενθύμιση ότι δεν τα κάνουμε και όλα τέλεια. Στις ιστορίες αυτές καθαυτό δε θα έβαζα δικαίωμα για αρνητική ψήφο γιατί ότι γράφεται σαν ιστορία εμπλουτίζει.



Ναι, να δοθεί μια οδηγία στα μέλη να απευθύνονται με το avatar και η άλλη λύση που είπες με τη δυνατότητα να εμφανίζεται το όνομα επίσης με βρίσκει σύμφωνο.

Άλλο πρόβλημα που νομίζω υπάρχει με τους διαγωνισμούς είναι ότι βάζετε πάρα πολλές ιστορίες μαζί λίγοι θα κάτσουν να διαβάσουν εκατοντάδες σελίδες μέσα σε λίγες εβδομάδες. Καλύτερα να ανταγωνίζονται οι ιστορίες ανά πεντάδες ή ανά ζευγάρια. Για τους διαγωνισμούς ισχύει αυτό που λέγανε στη Γαλλική Επανάσταση δεν παίζει ρόλο πόσο μεγάλη είναι η ποινή ενός δικαστηρίου αλλά το πόσο βέβαιος είναι ο υπόδικος ότι θα τιμωρηθεί και πόσο γρήγορα θα εφαρμοστεί η ποινή κι ας είναι μικρή. Άμα ψηφίζω σήμερα και το αποτέλεσμα βγαίνει σε 3-4 βδομάδες άστα να πάνε. Καλύτερα να ψηφίζω για 5 ιστορίες και να έχω το αποτέλεσμα σε 1 βδομάδα. Δεν ξέρω μπορεί να έχω και άδικο ας πουν και οι άλλοι τις γνώμες τους.



Χαίρομαι για το διαφορετικό χρώμα στις χώρες του χάρτη νομίζω πως θα κάνει διαφορά.

Για την ομαδοποίηση των πληροφοριών δεν μπορώ να προτείνω κάτι γιατί δεν προτίθεμαι να γίνω εθελοντής οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι την εκτίμηση μου για όσους το κάνουν.

Δεν είχα αντιληφθεί ότι πια υπάρχουν μεγαλύτερες ποινές για τους συστηματικά αγενείς νομίζω ότι είναι πολύ θετικό βήμα και ελπίζω να μην είναι too little too late. Και πάλι έκκληση σε όσους γράφουν αλλού να αφήσουν το elitism και να βοηθήσουν στο να γίνει το φόρουμ πιο πλούσιο.


Από το στόμα μου (ε, το πληκτρολόγιό μου) το πήρες... Τέτοιο κατεβατό, θα μπορούσε κάλλιστα στον ίδιο χρόνο και με παραπλήσια ποσότητα φαιάς ουσίας να είναι μια ιστορία π.χ. για το Αζερμπαϊτζάν ή για την Αγκόλα.
Μα εγώ δεν είπα ότι δε γράφω επειδή δεν έχω χρόνο ή επειδή μου κοστίζει φαιά ουσία ευτυχώς έφτιαξα τη ζωή μου έτσι που έχω χρόνο. Δε γράφω ιστορίες γιατί δε μου αρέσει να γράφω αυτό είναι όλο μερικοί φχαριστιούνται να γράφουν και να τους ευχαριστούν και άλλοι τη βρίσκουν να διαβάζουν και να ευχαριστούν τους συγγραφείς εγώ είμαι στο δεύτερο group.Στο φίλο που τα βάζει με τα αγγλικά μου και έχει και δίκιο αλλά ελληνική μετάφραση δε βρίσκω όχι επειδή η ελληνική γλώσσα είναι φτωχή αλλά επειδή η γνώση της μου έφυγε με τα χρόνια εγώ είμαι ο φτωχός. Δεν κάνω φιγούρα πόσο καλά Αγγλικά ξέρω απλά δεν έχω την ίδια άνεση στα ελληνικά και μου στοιχίζει που μάλλον δε θα την έχει και το παιδί μου.



Στο φίλο που έλεγε ότι αυτά γίνονται και σε άλλα φόρουμ και χειρότερα. Ναι εντάξει αλλά και εγώ έχω επιλέξει να συμμετέχω σε αυτά που είναι κόσμια και αυτό είναι ένα από αυτά. Δε μου λέει τίποτα ότι ειδικά στα ελληνικά φόρουμ βγαίνει όλη η καφρίλα της κοινωνίας μπαίνεις σε κανένα αθλητικό και νομίζεις ότι είσαι σε βόθρο. Εδώ υπάρχει επίπεδο αλλά ακριβώς επειδή θεωρείς ότι θα υπάρχει περιμένεις να υπάρχει και ευγένεια από ανθρώπους που αγαπούν τα ταξίδια και άρα και το fellow traveler. Το ότι το φόρουμ δεν είναι χυδαίο δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ευγενείας. Μια κοπελιά που είναι 25 χρονών και θίγεται που την προγκάρει ένας με το σιγοντάρισμα άλλων δύο επειδή έφαγε street food στην Ινδία δε θα μπει να ξαναγράψει κι ας μην είναι χυδαίο το φόρουμ και ας έχει καλό επίπεδο και ας γράφεται σε ωραία ελληνικά.



Εξάλλου, το θέμα δεν είναι αν γράφει κανείς, αλλά τι γράφει. Δηλαδή, για παράδειγμα, θα προσέφερα κάτι περισσότερο στο ήδη υπάρχον υλικό του travelstories αν έγραφα ιστορία για τις 2 φορές που πήγα στην Κωνσταντινούπολη φέτος και για το ταξίδι μου στην Ιρλανδία, όταν δεν έχω κάνει τίποτε διαφορετικό από αυτά που ήδη έχουν γραφτεί?
Με αυτή τη φίλη δε συμφωνώ. Κάθε οπτική γωνία που δίνεις είναι ξεχωριστή. Είχε δίκιο ο φίλος που έλεγε ότι του λείπει η άποψη κάποιου που πήγε για πρώτη φορά στο Παρίσι. Δε χρειάζεται να γράφουν όλοι ground breaking infos. Καμιά φορά και το απλό είναι πολύ απαραίτητο η άποψή σου πάντα μα πάντα κάποιον θα ενδιαφέρει. Ειδικά ο νεος που θα πάει πρώτη φορά στο Παρίσι θέλει όσο πιο πολλές απόψεις νέων επισκεπτών γίνεται όχι μόνο των ειδικών που μερικές φορές δεν είναι και ειδικοί αλλά και όταν είναι δίνουν τόσο εξειδικευμένες πληροφορίες που δεν ενδιαφέρουν τον άνθρωπο που πάει να περάσει μερικές μέρες για μια πρώτη γνωριμία.



Βέβαια έχεις δίκιο ότι όλοι εκτιμάμε το διαφορετικό. Και εγώ έχω ταξιδέψει την Κούβα με ενοικιαζόμενο και μένοντας σε σπίτια και ξενοδοχεία αλλά τι να του πω εγώ τώρα αυτού που ανέβηκε όλη τη Σιέρα Μαέστρα για μέρες υπό βροχή στα μονοπάτια των ανταρτών και βρήκε τους τελευταίους ινδιάνους της Κούβας με φοβερό φωτογραφικό υλικό και έμενε στους αγρότες που συμμετείχαν στην επανάσταση με ιστορίες γύρω από μια φωτιά το βράδυ τρώγοντας κασάβα και είδε μια Κούβα που ούτε οι Κουβανοί δεν ξέρουν ότι υπάρχει; Και εγώ προτιμώ πιο πολύ να διαβάσω κάτι που ΔΕΝ έκανα γιατί δεν ήξερα δεν ήθελα ή δεν μπορούσα. Αλλά είναι πάρα πολλές οι φορές που θέλω να δω τι νομίζει ο λιγότερο ψαγμένος επισκέπτης για έναν τόπο γιατί και εγώ όταν πάω μπορεί να πάω απλά και όχι σε full style Rambo expedition.



Στην ηλικία μας πια δεν κάνουμε διαγωνισμό ποιος είδε περισσότερα και ποιος πέρασε καλύτερα μα εκτιμάμε αυτόν που έχει τα κότσια και το χρόνο και το χρήμα και τα language skills να κάνει κάτι που μπορεί να μας άρεσε ΑΛΛΑ και αυτός πρέπει να έχει και τη διάθεση να ΔΙΝΕΙ αυτά που πήρε εγώ έτσι το βλέπω οι εμπειρίες είναι για να τις μοιραζόμαστε με όλους ειδικά όταν σε λούζουν με φιλοφρονίσεις και είναι γενναιόδωροι μαζί σου. Life is too short to simply "take". Ξέρουν αυτοί που τα γράφω σε τι αναφέρομαι. Επαναλαμβάνω ότι είναι κρίμα οι πιο ωραίες ιστορίες να μένουν σε ένα στενό κύκλο μόνο και μόνο από αντιπάθεια προς συγκεκριμένα άτομα. Εμένα δε με νοιάζει γιατί είμαι καλεσμένος αλλά νομίζω όλοι οι συγγραφείς θέλουν να διαβάζονται από όλους ή θα πρέπει να θέλουν. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο των admins είναι και αυτών που επιλέγουν να αποξενόνονται επειδή βαρέθηκαν να εξηγούν τα αυτονόητα σε δυο τρεις αγενείς που βαφτίστηκαν ειδικοί.



Δε θα σας κουράσω άλλο ευχαριστώ για τα ευχαριστώ αλλά νομίζω ότι είναι καλό να γραφτούν και οι απόψεις και άλλων αναγνωστών όχι μόνο των ενεργά συγγραφέων. Για να μη νομίζετε ότι είμαι κανένας αχάριστος, ξαναλέω πως το φόρουμ είναι φανταστικά οργανομένο και ότι έγραψα είναι για βελτιωση των λιγων ατασθαλιων που βλεπω με τα δικα μου κριτηρια. Ας γυρίσουν οι απόντες και δεσμεύομαι να γράψω και για την Ανγκόλα και για το Αζερμπαιτζάν δυο κουβέντες.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.430
οπότε τα ελληνικά μου είναι για τα μπαζα, γράφω μετά στα αγγλικά και τα γαλλικά και μερικοί τσαντίζονται με το δίκιο τους.
Εγώ βλέπω πως γράφεις μια χαρά έχεις μέλλον εδώ (μη θες φιλοφρονήσεις τώρα) ...εφόσον το επιθυμείς βέβαια..

Για το θέμα της παράθεσης διαφωνούμε αλλά καταλαβαίνω τη λογική σου. Νομίζω και πάλι πάντως ότι υποτιμάς το πόσο σοβαρό είναι το θέμα της αγένειας, 4-5 άτομα και ούτε καν διώχνουν μονίμως κόσμο και μάλιστα τον παραγωγικότερο.
Ότι υπάρχουν κάποιοι αγενείς, "ελευθέρας βοσκής'' που λέει και ο Δρ Λέκτερ, είναι ένα φαινόμενο που το βλέπεις παντού ...εξάλλου και δω μια μικρή κοινότητα είναι και θα υπάρχουν και αυτοί...Οι admin κάνουν ότι μπορούν ....και μας προειδοποιούν και μας μπανάρουν...

Αναμένουμε στορυ ...........

ΥΓ τα όποια αγγλικά σου θα μεταφράζονται από αγγλομαθείς....:D
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω παραπάνω μαζί σου (ιδιαίτερα με την ιδέα αρνητικής ψηφοφορίας)....

Ας γυρίσουν οι απόντες και δεσμεύομαι να γράψω και για την Ανγκόλα και για το Αζερμπαιτζάν δυο κουβέντες.
...όμως αν θές να υπερασπιστείς την ιδέα της ανταλλαγής εμπειριών (συμφωνώ και με αυτό), σέβοντας την θελησή σου να μην γράφεις για τους δικούς σου λόγους, προτείνω να μας ανεβάσεις φωτογραφικό υλικό....

το κλισέ πάντα ισχύει- μια εικόνα/χίλιες λέξεις.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.046
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Είναι κρίμα τέτοια διαμάντια όπως αυτό με το οδοιπορικό τους τελευταίους ζωντανούς Ταήνος της Κούβας ή εκείνο της κοπελιάς με τη Σιβηρία ή τη Μογγολία με φοβερές φωτογραφίες ή η σημερινή απίστευτη με τη CELAC και τη γνωριμία με τους ηγέτες να μένουν εκτός φόρουμ από άτομα που γνωρίστηκαν και πρωτοέγραψαν στο φόρουμ και στο κάτω κάτω το παρακολουθούν ακόμα γιατί κάτι εισπράσσουν από αυτό. Δε θα επανέλθω στο θέμα γιατί μερικοί από αυτούς θα μου έχουν θυμώσει ήδη αλλά δε νομίζω πως μπορεί να γίνει συζήτηση για το γιατί έχετε τόσο σόσιαλ όταν όλοι αυτοί ξέρουν ότι γράφονται περισσότερες καλές ιστορίες στο offline από ότι στο travelstories.
Δε γνωρίζω κάποιο από τα κείμενα στα οποία αναφέρεσαι. Αλλά, με μια αναζήτηση στο google, νομίζω ότι αναφέρσαι σε επαγγελματικά δημοσιογραφικά κείμενα. Είναι λογικό αυτά να μην ανεβαίνουν στο travelstories και οπουδήποτε αλλού, για λόγους copyright.
Κατά τα άλλα, αν θες αντεπειχηρήματα από οποιονδήποτε όσον αφορά τα όσα υποστηρίζεις, οφείλεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Αναφορές του στυλ κάποιος κάποτε έγραψε κάτι για τη Μογγολία, δε βοηθούν τη συζήτηση.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.220
Μηνύματα
884.130
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom