Πολυ social δεν πεφτει;;

Peregrinator

Member
Μηνύματα
36
Likes
47
Εγώ θέλω να πω τη γνώμη μου κι ας είμαι νέο μέλος και πολύ σιωπηλό, δε γράφω πολύ αλλά διαβάζω. Έτσι ίσως είναι και μια άποψη χρήσιμη από άλλη οπτική γωνία, γιατί νομίζω πως οι περισσότεροι που συμμετέχουν στη συζήτηση είναι τα πιο ενεργά μέλη, αλλά δεν εκπροσωπούν την πλειοψηφία των χρηστών που είναι οι αναγνώστες. Όχι ότι τους εκπροσωπώ εγώ δηλαδή αλλά όσο να' ναι η σκοπιά είναι διαφορετική.



..μηπως φταιει το οτι δεν υπαρχει σαλιο για ταξιδι?

Ναι δεν μπορεί να μην παίζει ρόλο αυτό, αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί μερικά παλιά μέλη προτιμούν πια να γράφουν τις ιστορίες τους αλλού ή να τις μοιράζονται με άλλους και μάλιστα να προσελκύουν και άλλους που εν δυνάμει θα μπορούσαν να γράφουν στο travelstories. Το three-hundred-pound gorilla in the room that nobody wants to talk about είναι το γιατί τόσοι ενεργοί χρήστες, καλά δεν είναι και τόσοι αλλά ποιοτικά είναι βαριά πυροβολικά κι από τους πιο παλιούς που τις ιστορίες τους στο σάιτ τις είδα εγώ τώρα γιατί είναι πολύ παλιές, γίνονται ανενεργοί, οι τρεις καλύτερες ιστορίες που διάβασα από μέλη του φόρουμ σας ήταν εκτός φόρουμ, δεν είναι κρίμα; Επίσης έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι νέοι χρήστες γράφουν ή απλώς παρακολουθούν και γιατί γίνεται αυτό, μήπως δεν ενθαρύνονται οι νέοι να γράφουν; Κατά τη γνώμη μου, ως νέος χρήστης, υπάρχουν διάφορα θέματα:

1. Υπάρχει η εντύπωση πως όλα έχουν γραφτεί για κάποιους προορισμούς, δηλαδή τι να πω εγώ για τη Ρώμη ή το Παρίσι, αφού υπάρχει ο ειδικός τάδε που τα έχει πει ήδη όλα και θα με διορθώσει κι άμα πω κάτι λάθος, ή κάτι που νομίζει πως είναι λάθος

2. Η εικόνα που δίνεται στον απέξω είναι πως υπάρχει μια ομάδα 20-25 ατόμων που γνωρίζονται προσωπικά, βγαίνουν, μιλάνε με το μικρό τους όνομα αντί για το όνομα του χρήστη που είναι πολύ άβολο για το νέο χρήστη και οι οποίοι μερικές φορές είναι και αγενείς προς τους νέους. Οπότε σου λέει ο άλλος, από το να τα βάλω με μια συμπαγή ομάδα και με καλό επίπεδο γιατί όντως είναι ψηλό το επίπεδο επειδή δεν έφαγα στο εστιατόριο τάδε ή μου άρεσε το Ντουμπάι που είναι σαβούρα για κάποιον άλλο ή πήγα στις Σευχέλλες αντί να κάνω τον Ιντιάνα Τζόουνς στο Αφγανιστάν, άστο καλύτερα, αφού αποφάσισαν οι άλλοι ποια είναι η Ultimate Truth εγώ δεν έχω λόγο να τους αλλάξω μυαλά

3. Είναι μεγάλο πρόβλημα η αναζήτηση για μένα τουλάχιστον που δεν ξέρω να τη χρησιμοποιώ γιατί είμαι νέος. Δηλαδή προσπαθώ να βρω ας πούμε τα θέματα που αναφέρθηκε η λέξη Χ και πρέπει μετά να ξαναψάξω στο θέμα δεύτερη αναζήτηση, έτσι δε γίνεται, είναι πολύ κουραστικό και προτιμώ να κάνω μια ερώτηση χιλιοειπωμένη για να βρω το ζητούμενο κι ας κουράσω. Μετά κουράζω κάποιους και με ειρωνεύονται οπότε φεύγω και το φόρουμ χάνει ένα χρηστη που μπορεί η ιστορία που θα έγραφε για τον προορισμό που έψαχνε πληροφορίες να ήταν πολύ ενδιαφέρουσα

Νομιζω τις περισσοτερο αλλοιωνει το χαρακτηρα του το να κλειδωνονται θεματα προσφορων αεροπορικων εταιριων λογω λογομαχιων μεταξυ των μελων, και τις συνεπεια να μη μπορει καποιος να θεσει μια σοβαρη και σχετικη ερωτηση με το θεμα τις προσφορας παρα οι σαχλαμαρες του σοσιαλ που στο κατω κατω πολλοι δεν τις διαβαζουν.
Ναι, συμφωνώ 100%. Εμένα ως νέο με απωθεί πιο πολύ η αγένεια παρά μερικά άσχετα θέματα που δεν τα ανοίγω καν. Με νοιάζει ότι δεν με αφήνουν να απολαύσω αυτά τα θέματα που με ενδιαφέρουν και όχι ότι μερικά τα βρίσκω αδιάφορα, άλλωστε αυτό που για έναν είναι αδιάφορο για άλλον είναι ο λόγος που μπήκε στο φόρουμ, όλοι οι καλοί χωράνε. Δε θέλω να κάνω κριτική στο moderating, αλλά δεν είναι λύση να κλειδώνετε ένα θέμα επειδή «άμα δε μπορείτε να μιλήσετε ανθρώπινα το κλειδώνω»; η λύση είναι όσοι παρεκτρέπονται συστηματικά να αποβάλλονται οριστικά από το θέμα ή για πολλές μέρες, τώρα μια ποινή για 2 μέρες για άτομα που συνεχώς προκαλούν δεν είναι λύση. Και εμένα δε με νοιάζει τόσο γιατί έχω αρκετό ταξιδιωτικό baggage και κάποια ηλικία ώστε αν μου πει κάποιος κάτι ξέρω να απαντήσω αλλά τα νέα μέλη αποθαρύνονται και μερικά από τα παλιά κουράστηκαν και έφυγαν και δε φαίνεται η απώλεια μερικών επειδή είναι παλιά μέλη και έβαζαν ιστορίες πριν από τα «ευχαριστώ» και δε φαίνονται στο top-10 της προσφοράς αλλά μερικά είναι πολύ καλές πένες όχι σαν κι εμένα που έγραψα 20 σειρές παράγραφο. Εγώ θα ήθελα να τους βλέπω όλους στο ίδιο φόρουμ κι όχι μερικούς εδώ και άλλους τόσους παραπέρα, can't we all just get along?



Κατά τη γνώμη μου μια ακόμη αιτία που το social διογκώνεται είναι ότι και τα μέλη αρχισουν να "γνωρίζονται" ολο και περισσότερο μεταξυ τους (πολλοί έχουν γίνει και φιλοι μεταξύ τους) και εκεί βρίσκουν την ευκαιρία να χαβαλεδιάσουν.


Ναι, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα αρκεί να περιορίζεται στο σόσιαλ. Τώρα μεταφέρεται και στις ιστορίες και στις δημοσκοπήσεις και τους διαγωνισμούς και παντού.



Ναι, μόνο που το forum δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μελών του (τουλάχιστον όχι πρωταρχικά), αλλά κυρίως εκείνες των αναγνωστών του

Είναι σημαντική αυτή η παρατήρηση γιατί πολλοί παραμένουν αναγνώστες και δε γράφουν ακριβώς επειδή τα μέλη θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Τελικά το φόρουμ είναι για να γράφουν 20 άτομα ή για να διαβάζουν μερικές χιλιάδες;


Έχουμε πήξει π.χ. στα θέματα για την Paris Visite, την Oyster, την οδήγηση στη ΧΥΖ χώρα και την αναζήτηση φτηνού ξενοδοχείου στο Παρίσι, αλλά έχω μήνες να δω θέμα για την κουλτούρα των Ρώσσων, για τις συνήθειες των θρησκευόμενων Τούρκων ή για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας.


Ακόμα και εγώ που είμαι νέο σχετικά μέλος αλλά πολύ διαβαστερό (wink!) το διακρίνω αυτό. Η γνώμη μου είναι ότι ο λόγος που οι άνθρωποι δε γράφουν τέτοια θέματα πιο ενδιαφέροντα είναι επειδή ξέρουν πως τα «υποκειμενικά» θέματα είναι πιο opinionated και προκαλούν πιο πολλές συγκρούσεις όπου θα επικρατήσουν τα μέλη με τις πιο πολλές σχέσεις. Οπότε περιορίζεσαι στο απολύτως χρηστικό, «αντικειμενικό», λιγότερο conflict creating ή στο να ρωτήσεις κάτι για να κάνεις τη δουλειά σου και δε μπλέκεις σε συγκρούσεις με ανθρώπους που μπορεί και να εκτιμάς αλλά συμπεριφέρονται με επιθετικό τρόπο.



Όλοι έχετε προσέξει ότι θέματα που αφορούν αρχαιολογικές ανασκαφές και ευρήματα έχουν καταλήξει σε ένα τόπικ το οποίο το γνωρίζουν αρκετά μέλη και το ανανεώνουν όταν υπάρχουν νέα, το ιδιο έγινε και με τα Γερμανικά Μουσεία (άσχετα αν το προσέχουν ελάχιστοι). Κατά τον ίδιο τρόπο θέματα που μας απασχολούν (κοινωνία, οικονομία, διεθνείς κρίσεις, κόμματα κ.ά) μπορούν να ξεκινήσουν νήμα το οποίο θα ανανεώνεται και δεν θα πλημυρίζει το φόρουμ με παρόμοια η ίδια θέματα.
Πρακτική και καλή ιδέα. Αλλά μερικά από αυτά τα θέματα πρέπει να αλλάξουν τίτλο.


Άλλος, αυτό που υπάρχει και λειτουργεί σε άλλα forums, δεν είναι ο expert με την έννοια του φωτεινού παντογνώστη, αλλά εκείνος που «αναλαμβάνει» το έργο να λύνει άλλος συνηθισμένες απορίες σχετικά με τον προορισμό. Ένα καθήκον που το αναλαμβάνει με τρόπο αντίστοιχο που κάποιος άλλος αναλαμβάνει καθήκοντα moderator κλπ, και δε σημαίνει επίπεδο γνώσεων αναγκαστικά, αλλά τη διάθεση για απάντηση στα συνήθη ερωτήματα.
Ακριβώς. Expert σε κάποιο προορισμό δεν υπάρχει με την έννοια της αυθεντείας γιατί είναι τόσο μεγάλο το φάσμα γνώσεων που αποκλείεται να τα ξέρει όλα. Και δεν υπάρχει και αποτελεσματικός τρόπος να αποφασιστεί ποιος είναι ο expert γιατί για σένα κάποιος είναι και για μένα έχει τρομερές ελλείψεις σε σχέση με κάποιον άλλο.


Η πληθώρα των «καφενειακών» θεμάτων, εντός και κυρίως εκτός social forum, είναι νομίζω το μείζον. Και ακουμπάει κι εδώ..
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά δε νομίζω πως το πρόβλημα είναι πόσα πολλά είναι τα καφενιακά θέματα αλλά πόσο λίγες αναλογικά είναι οι ιστορίες σε σχέση με αυτά τα θέματα. Πρέπει αν δούμε πως αυξάνονται οι ιστορίες όχι πως θα μειωθούν τα αλλα θέματα για να φαίνονται πολλές οι ιστορίες.

Οσον αφορα στα σχολια ότι ιστοριες , καποια ότι εμψυχωτικα ,συμφωνω, αλλα μη μου πειτε ότι δεν ότι ενοχλει ότι μπαινουν,γραφουν ότι να ναι και τα κανουν μπαχαλο!
Εμένα με ενοχλεί. Αλλά πολλές φορές είναι ο ίδιος ο OP που ενθαρρύνει να γίνεται σόσιαλ η ιστορία του. Δηλαδή απαντάει ο άλλος «α, μη χάσεις ευκαιρία εσύ, αφού είσαι γνωστή φανατική των παγωτών» και η άλλη λέει «ναι, θυμάσαι εκείνο το παγωτό στη Βενετία;» τι σχέση έχει αυτό με την ιστορία για την Κρακοβία πχ, κάπου πρέπει να έχει συναίσθηση και ο συγγραφέας και να μη μετατρέπει την ίδια του την ιστορία σε social.



Δεν είναι μόνο ότι, κάκιστα φυσικά, δε χρησιμοποιούν την αναζήτηση (η οποία είναι πολύ καλή παρεπιπτώντος), αλλά και του γεγονότος ότι οι πληροφορίες παραμένουν κάπως "κρυμμένες".
Εγώ νομίζω πως η αναζήτηση δε δουλεύει καλά. Πολλές πληροφορίες όντως χάνονται.



Ρε σεις τι κακο εχουν τα σχολια; Πως θα γινει φορουμ χωρις σχολια; Αυτο που συζηταμε για ενα ειδος ελληνικου wikitravel ειναι καλο. Δεν νομιζω ομως πως η θεση του στο φορουμ, αλλα σε αλλο μερος του σαιτ. Επισης συγκεντρωμενες πληροφοριες μπορει να ειναι και αποπροσανατολιστικες. Πρεπει να γνωριζουμε ποιος προτεινει τι και κατω υπο ποιες συνθηκες.
Ναι κι εδώ μάλιστα είναι και η αξία του σόσιαλ για το οποίο δε συμφωνώ που εξαφανίστηκε για μενα κακή απόφαση. Γιατί στο σόσιαλ γνωρίζεις τους χαρακτήρες και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του καθενός κρίνεις και όλοι είναι χρήσιμοι. Δηλαδή άμα ξέρω ότι ένας χρήστης είναι λίγο μη μου άπτου και δε μένει σε κάτω από τετράστερο και πει πως η πρόταση για ξενοδοχείο κάποιου άλλου δεν είναι καλή, τότε ξέρω από τις δηλώσεις του στο σόσιαλ ότι είναι άτομο με ειδικά γούστα και ανάγκες και δεν έχει αντοχές σαν τις δικές μου ή του άλλου και θέλει λούσα τουριστίκ. Ή ανάποδα μπορεί από το σόσιαλ να δεις ότι ένας είναι επαγγελματίας γευσιγνώστης και να μην το αναφέρει σε όλες του τις ιστορίες οπότε αν έχεις αυτή την πληροφορία αξιολογείς διαφορετικά τις προτάσεις του για το φαγητό και υπάρχουν τέτοια παραδείγματα πολλά. Δηλαδή το σόσιαλ σε βοηθάει να γνωρίζεις καλύτερα τα ειδικά χαρακτηριστικά του κάθε χρήστη και ποια από αυτά είναι ανάλογα με τα δικά σου γούστα ως ταξιδιώτη.


Εγώ, μετά συγχωρήσεως, δεν συμφωνώ με το μέτρο. Δεν καταλαβαίνω την λογική : "Διατηρούμε το σόσιαλ, αλλά το κρύβουμε" ή "Δυσκολεύουμε την δυνατότητα των μελών να ενημερώνονται γι'αυτό". Θα προτιμούσα δέκα φορές να περιοριζόταν σε πέντε-έξι συγκεκριμένα θέματα, παρά θα δεχόμουν την λογική του τεχνητού περιορισμού διά της δημιουργίας προσκομμάτων.
Η πρόταση που πιο πολύ με βρίσκει σύμφωνο σε όλο το νήμα. Ειδικά για τους νέους το σόσιαλ είναι πολύ βασικό, είναι αυτό που σε κάνει να νιώσεις μέλος κι όχι επισκέπτης.



Υπάρχει η πρόβλεψη στο μέλλον να φτιαχτεί μια επιλογή στο προφίλ κάθε χρήστη που να επιλέγεις αν θες να σου βγαίνουν τα μηνύματα του σόσιαλ στα αδιάβαστα ή όχι
Πάρα πολύ καλή ιδέα.

ακόμα και απο συγκριτική άποψη με ενδιαφέρει να διαβάσω πως είδε κάποιος πχ το Παρίσι και ας έχω πάει πάρα πολλές φορές).
Ναι ακριβώς αυτό θέλω να διαβάσω και γω! Αλλά άμα γράψει την άποψή του θα πεταχτεί κανένας και θα πει «ρε συ το ξέρεις το Παρίσι στα σίγουρα;», «σιγά το εστιατόριο, πήγαινε στο τάδε και θα δεις τι είναι πραγματικό φαγητό, άσχετε» και θα χειροκροτηθεί και από τους φίλους του οπότε κανείς πια δε γράφει απόψεις αφού οι «σωστές» απόψεις έχουν ειπωθεί. Εδώ μερικοί ζητούν και συγγνώμη που τους άρεσε ένας προορισμός πιο πολύ από έναν άλλο «αντικειμενικά» υποτίθεται αποδεκτό λες και πρέπει όλοι να έχουμε τα ίδια γούστα ή είδαμε τα ίδια σε κάθε προορισμό. Είδα ένα μέλος από αυτά που εκτιμώ πολύ να λέει στην εισαγωγή της ιστορίας του «με συγχωρείτε αλλά ομολογώ πως πήγα με γκρουπ ή δεν πήγα σε απομακρυσμένες περιοχές» λες και πρέπει να δικαιολογεί ο καθένας γιατί του αρέσει κάτι.


Ως αναφορά τη δομή του site θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με νέες υποκατηγορίες που θα γινόντουσαν αφορμή για να ανοιχτούν νέες συζητήσεις.
Και με αυτή την πρόταση συμφωνώ. Μάλλον πρέπει να ανοίξει ένα υπονήμα που να συζητήσουν τα μέλη ποιες υποκατηγορίες είναι χρήσιμες.


Αλλά αυτό που μου λείπει πιο πολύ εμένα είναι αυτό που περιγράφει η Ευαγγελία. "Θα πας Τελ Αβίβ? Δοκίμασε το Α εστιατόριο ή το Β μπαρ, είναι τύπου τάδε, κοστίζουν τόσο και εμένα μου άρεσαν πολύ" ή " το Χ ξενοδοχείο με απογοήτευσε και δεν άξιζε τα λεφτά του". Το θέματα που ανοίγουν κάποιοι μέσα στις αερολογίες και χωρίς τίποτα συγκεκριμένο, όσα και ευχαριστώ να έχουν, με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
Εγώ νομίζω πως υπάρχουν άπειρα σάιτ για την αξιολόγηση ξενοδοχείων και εστιατορίων κι αν ξέρεις πού να ψάξεις υπάρχουν χιλιάδες απόψεις με λίγο κριτήριο είναι εύκολο να βρεις ποιες από αυτές είναι από έμπειρα άτομα με τις ίδιες ανάγκες με σένα. Η ελληνική αγορά είναι μικρή και ακόμη κι αν κάνουμε βάση δεδομένων για το πόσοι έφαγαν στο τάδε εστιατόριο θα είναι απειροελάχιστα σε σχέση με αυτά που βρίσκεις αλλού. Προσωπικά προτιμώ τις «Αερολογίες» δηλαδή την υποκειμενική άποψη του καθενός με την προσωπικότητά του για την εντύπωσή του από μια πόλη, μια κουλτούρα, την πραγματική επαφή με τους ντόπιους κι όχι ακόμη ένα σάιτ με κριτικές εστιατορίων και ξενοδοχείων, μην πάμε να αντικαταστήσουμε κάτι που ήδη υπάρχει, τουλάχιστον εμένα δεν είναι αυτό που μου λείπει από το φόρουμ. Καλό είναι να συμπεριλαμβάνεται στις ιστορίες η αξιολόγηση συγκεκριμένων χώρων εστίασης αλλά δεν νομίζω πως ο σκοπός είναι να γίνουμε το greekadvisor γιατί αυτό θα έχει και νομικές επιπτώσεις αφού θα υπάρχουν και αρνητικές απόψεις για επιχειρήσεις και αυτό ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου όταν μιλάμε για αυτές επώνυμα.



Και κάτι ακόμα γιατί μου προκαλεί πολύ κακή εντύπωση που κάποιος γράφει μια ιστορία και μπάινουν άλλοι και διορθώνουν πριν τελειώσει η ιστορία. Δηλαδή γράφει ένας ιστορία για την Ιταλία και μετά από κάθε κεφάλαιο μπαίνει ο ίδιος και πάντα ο ίδιος και του λέει «δεν τους ξέρεις καλά τους Ιταλούς, δεν είναι έτσι, είναι αλλιώς, δεν κατάλαβες καλά», δεκτή η άποψη και πρέπει να γραφτεί για αυτό είναι το φόρουμ αλλιώς θα ήταν βιβλίο για να ακούγονται απόψεις είναι αλλά άσε τον άλλον να τελειώσει την ιστορία του ρε μεγάλε μην παρεμβαίνεις σε κάθε παράγραφο. Να πρέπει ο συγγραφέας να επιλέγει αν θέλει σχόλια ή όχι τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η ιστορία.


Η Ευρώπη ή έχει καταντήσει μπανάλ εδώ ("πας όποτε θες" και είναι πολύ Δυτικό) ή έχει περιοριστεί στις ερωτήσεις περί Oyster. Ασία και Λατινική Αμερική από την άλλη είναι η χαρά του λούμπεν (άντε και η χαρά του νεόνυμφου στην Ασία). Η Βόρεια Αμερική περιορισμένη στις κρουαζιέρες τις Καραϊβικής, στην ESTA και στα cheap eats του Manhattan. Η Ωκεανία εντελώς χαμένη. Οι αεροπορικές συζητήσεις για τα carry ons στις λόκο. Οι γενικές ταξιδιωτικές στο Booking και τις pre-paid κάρτες και πάει λέγοντας...
Εντάξει αλλά σε άλλον αρέσουν τα θέματα για νεόνυμφους γιατί αυτό ψάχνει τώρα που παντρεύτηκε και εγώ που όλη μου τη ζωή για επαγγελματικούς λόγους και αναγκάζομαι να συναναστρέφομαι με επιχειρηματίες έξι μέρες την εβδομάδα και να τρώω σε «επίσημα» ακριβά εστιατόρια και να τη βγάζω στα Accor βρίσκω πολύ πιο αυθεντικές τις εμπειρίες των λούμπεν που λες εσύ που έμειναν σε μια απλή οικογένεια στην Ουκρανία ή ταξίδευσαν σε απόμακρα χωριά της Αφρικής ή γνώρισαν θύματα απαγωγών στην Κολομβία όπως έχουν γράψει μερικοί. Το χρήσιμο είναι να δούμε είναι πώς μπορεί μια κοινότητα να ικανοποιεί και τις δικές σου και τις δικές μου ανάγκες χωρίς να αποκλείει κανένα από μας.

Για να μη λέει κανείς πως μόνο γκρινιάζω νομίζω πως γίνεται καλή δουλειά από το moderating team αλλά έχω μερικές προτάσεις:

Α) Να μην υπάρχει η δυνατότητα της «παράθεσης». Κι εγώ σε αυτό το post δεν ανέφερα ποιου ήταν οι προτάσεις με τις οποίες συμφωνώ ή διαφωνώ γιατί δεν παίζει ρόλο το άτομο ή η άποψη και οι περισσότερες αντιπαραθέσεις ξεκινάνε από το bickering

B) Να ασκούν όλοι περισσότερο self-restraint στα σχόλια προς τους άλλους και ειδικά τους νέους. Σε όλα τα φόρουμ γίνεται το newbie bashing αλλά εδώ συζητάμε ότι δεν υπάρχουν πολλές ιστορίες πια και νομίζω πως ένας λόγος είναι αυτός. Ας καλωσορίζουμε τις ιστορίες των νέων όπως πρέπει και να είμαστε πιο soft, άμα θέλουμε να την πέσουμε σε κάποιον ας είναι στους πιο ταξιδεμένους ή τους πιο παλιούς. Στις πολιτισμένες κοινότητες οι νέοι γίνονται πιο δεκτοί, οι «τελετές μύησης» είναι για τις πιο βάρβαρες κοινότητες τύπου φυλακή Σινγκ-Σινγκ, για να γίνεις μέλος πρέπει πρώτα να σε σκίσουμε.

Γ) Να δημιουργηθούν οι εθελοντικές ομάδες που θα ομαδοποιούν τις πληροφορίες όπως αναφέρθηκε πιο πάνω

Δ) Να υπάρχουν μεγαλύτερες ποινές και μεγαλύτερης διάρκειας κυρίως για όσους παρακτρέπονται συνέχεια

Ε) Να μη φαίνεται από ποιον μπήκε το κάθε «ευχαριστώ» και να υπάρχει μια απλή αξιολόγηση «θετικό ή αρνητικό» για κάθε μήνυμα. Έτσι ο καθένας θα αξιολογεί κάθε μήνυμα χωρίς να φοβάται μην τυχόν «εξοστρακιστεί» από κάποια καλά οργανωμένη μειοψηφία ή να φοβάται μην προσβληθεί κάποιο φιλικό ή εχθρικό μέλος, να είναι όλες οι απόψεις αξιολογήσιμες και αρνητικά αλλά ανώνυμα

Ζ) Να απαγορευτεί να αναφέρονται τα μέλη το ένα στο άλλο με τα μικρά τους ονόματα εκτός από το σόσιαλ δεν μπορεί ο κάθε νέος να ξέρει ποιος είναι ο «τεράστιος» ή ο «Μήτσος» ή η «ψηλή» και χαλάει όλο το νήμα και δημιουργεί και την εντύπωση πως δεν είσαι σε ανοιχτή κοινότητα αλλά σε κλειστό κλαμπ

Η) Ο ίδιος ο δημιουργός της ιστορίας να έχει το δικαίωμα να θέσει θέμα αν θεωρεί πως η ιστορία του μετατρέπεται σε σόσιαλ με κάποιο μηχανισμό που θα εμπλέκει τους διαχειρηστές

Θ) Κάτι πρέπει να γίνει με τις πολύ παλιές ιστορίες. Επειδή μπήκαν μια φορά σε διαγωνισμό δεν αναστήθηκαν. Ας πούμε μπορεί ο διαγωνισμός ιστορίας να μη γίνεται με κριτήριο το πότε γράφτηκε η κάθε ιστορία αλλά με το θεματικό κριτήριο. Ας πούμε να ψηφίσουμε για την καλύτερη ιστορία για την ανατολική Ευρώπη κι έτσι θα συγκρίνουμε ιστορίες που γράφτηκαν σε διαφορετικές εποχές. Έτσι όπως γίνεται σήμερα ο διαγωνισμός, οι ιστορίες που γράφτηκαν το 2007 συμετείχαν μόνο μια φορά σε διαγωνισμό και μετά τίποτε πρέπει να έχουν την ευκαιρία να επανεμφανίζονται και να διαγωνίζονται

Ι) Να μπορεί να φαίνεται κάπου πόσο καιρό έχει μείνει κάποιος ή έχει ταξιδέψει σε μια χώρα. Άμα εγώ έχω ζήσει στη Γαλλία ας πούμε να μην είναι κόκκινη στο χάρτη μου αλλά άλλο χρώμα και να φαίνεται πως έχω διαμείνει εκεί. Σε άλλες ταξιδιωτικές σελίδες υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός στο χάρτη.

Κ) Πρέπει να βρεθεί τρόπος να υπάρχουν κι άλλα κίνητρα για να γράφονται ιστορίες. Δεν ξέρω ποια, αλλά ο διαγωνισμός και τα αεροπλανάκια δεν νομίζω πως είναι αρκετά. Ίσως να φαίνεται σαν παράσημο ήδη στο avatar το πόσα θετικά σχόλια έχουν οι ιστορίες του καθενός ή πόσα βραβεία πήρε, αντί για τα αεροπλανάκια, να τα βλεπεις χωρίς να πρέπει να μπεις στο προφίλ να είναι πασιφανές
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.608
Likes
9.882
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
παροτι ζαλιστηκα μεχρι να διαβασω ολο το ποστ,συμφωνα σε πολλα πραγματα μαζι σου,αλλα ...
Α)δεν νομιζω οτι θα πρεπει να σβηστει η παραθεση,αλλωστε αυτος ειναι και ο σκοπος του φορουμ
Β)συμφωνω απολυτα .. τους πιανουμε ολους απο τον λαιμο επειδη γραψανε κεφαλαια ή γραψανε σε greeklish ..
Γ)admin και mods .. υπαρχουν ηδη ..
Δ)ΣΥΜΦΩΝΩ ΞΑΝΑ ..
Ε)καλη ιδεα και αυτη ..
Ζ)γινεσαι υπερβολικος .. δεν νομιζω οτι αυτο ειναι προβλημα
Η)θα επρεπε,ναι ...
Θ) ε ενταξει δεν μπορουν να ειναι ολα και στο πιατο .. οποιος θελει να βρει κατι για μια περιοχη μπαινει στις ταξιδιωτικες ιστοριες και βρισκει,υπαρχει ολοκληρη λιστα ... ισως αν εμπαινε το "θετικο-αρνητικο" αντι για το ευχαριστω και γινοτανε μια λιστα με τις καλυτερες ιστοριες με βαση το "θετικο-αρνητικο" αυτο ισως ητανε μια χρησιμη ιδεα ..
Ι) υπαρχει .. Ελληνες του εξωτερικου κατηγορια ..
Κ) για να γραψεις ιστοριες δεν νομιζω οτι εχει να κανει με το ποσα "Ευχαριστω" θα μαζεψω,αλλα με τον ποσο ελευθερο χρονο θα εχω για να την γραψω .. πχ εχω αρχισει μια ιστορια για το φετινο μου trip σε Σλοβενια-Κροατια-Σερβια και εδω και 1 μηνα δεν την εχω τελειωσει λογω χρονου και οχι γιατι δεν εχω "απαραιτητα κινητρα"
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Θα συμφωνησω και εγω σε παρα πολλα απο αυτα που γραφεις ..πολλα ειναι πραγματα που πολλοι εχουμε σκεφτει αλλα δεν τα λεμε ...εχουμε φαει κ μεις τη δικη μας τελετη ανδρωσης-μυησης κ εχουμε φαει κατραπακιες ..μεχρι να γινουμε αποδεκτοι...και ακομα δεν εχουμε γινει αποδεκτοι απο ολους (εξαλλου σε μια ανοιχτη κοινοτητα με τοσους διαφορετικους χαρακτηρες δεν ταιριαζουν ολες οι χημειες).
Μου αρεσει η προσεγγιση σου, οτι μεσα απο το Σοσιαλ διδεται η ευκαιρια να γνωρισεις χαρακτηρες ,ετσι ωστε μετα να χρησιμοποιησεις αυτες τις πληροφοριες για να εκτιμησεις ινφο και τιπς που δινουν αυτοι οι ιδιοι χαρακτηρες στα ταξιδιωτικα κομματια.
Στο θεμα του να γινονται καφενειο οι ιστοριες τωρα ...πιστευω οτι πολλες φορες οι ιδιοι οι συγγραφεις (βαζω κ τον εαυτο μου μεσα ) ευχαριστιουνται να γινεται ψιλοκουβεντουλα με τους αναγνωστες τους ....γενικα αν εχεις γνωριστει με ατομα απο δω μεσα το βλεπεις σε πολυ φιλικο επιπεδο...σιγουρα δεχομαι οτι ενα νεο μελος ή outsider αυτο τον κουραζει γιατι δεν γνωριζει τους εσωτερικους μας κωδικες επικοινωνιας ...anyway μπορει ο ιδιος ο γραφων να βαζει παγο ..αν δεν θελει να πλατιαζουν οι αλλοι στην ιστορια του.
Παντως επειδη εχω περασει και γω απο τη φαση του απλου αναγνωστη χωρις συμμετοχη (για 3 μηνες) ..θα συμφωνησω οτι ολα αυτα τα χα χα χα κ χου χου μεταξυ παλαιων μελων τα εβλεπα λιγο καπως ...ελεγα ταξιδιωτικο φορουμ ειναι αυτο ..τωρα οι αλλοι γιατι το εχουν κανει φεισμπουκ κλπ
Ωστοσο ,οταν αρχιζεις και γνωριζεσαι με ατομα και σε προσωπικο επιπεδο ..πιστευω σου βγαινει αυθορμητα ...εξαλλου ολα τα μελη του φορουμ που ξημεροβραδιαζονται στο Σοσιαλ ειναι προθυμα κ ετοιμα να δωσουν την οποιαδηποτε ταξιδιωτικη οδηγια-συμβουλη ..οταν ζητηθει.Δεν κινουνται δηλ μονοδιαστατα σε μια θεματικη ενοτητα.
Νομιζω πως τα ιδια τα μελη εχουν αναγκη απο δικτυωση και "χαβαλε"εντος του φορουμ και γιαυτο κανουν αυτο που κανουν..ειδαλλως αν ειμασταν καθαρα ταξιδιωτικοι ..θα πηγαιναμε απο χασμουρητο σε χασμουρητο..
Για τις επιθεσεις σε νεα μελη,τις ποινες και τους καυγαδες συμφωνω απολυτα μαζι σου.Ειναι λες και καποιοι κρυμμενοι πισω απο μια οθονη απολαμβανουν να κανουν τους αλλους σακους του μποξ.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κατ'αρχήν ευχαριστούμε πολύ που έκανες τον κόπο όχι απλά να μας πεις τη γνώμη σου για τα καλά μας και τα στραβά μας, αλλά και να μας πεις και τις προτάσεις/ιδέες σου.

Επειδή όμως το κείμενό σου είναι πολύ δύσκολο να διαβαστεί χωρίς τον κώδικα των παραθέσεων (δε καταλαβαίνει κάποιος εύκολα πού μιλάς εσύ και πού είναι κείμενο ΣΤΟ οποίο απαντάς), το διορθώνω για να μπορούμε μετά να τα δούμε με άνεση. :)
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Βρε Peregrinator μου και μένα πολύ μου άρεσαν αυτά που έγραψες και πολύ συμφώνησα. Αλλά βλέποντας το χάρτη σου (και χάσκοντας) αναρωτήθηκα, αυτός ο άνθρωπος γιατί δεν κάθεται να γράψει μια ταξιδιωτική ιστορία;;
 

taver

Member
Μηνύματα
12.493
Likes
29.064
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Βρε Peregrinator μου και μένα πολύ μου άρεσαν αυτά που έγραψες και πολύ συμφώνησα. Αλλά βλέποντας το χάρτη σου (και χάσκοντας) αναρωτήθηκα, αυτός ο άνθρωπος γιατί δεν κάθεται να γράψει μια ταξιδιωτική ιστορία;;
Από το στόμα μου (ε, το πληκτρολόγιό μου) το πήρες... Τέτοιο κατεβατό, θα μπορούσε κάλλιστα στον ίδιο χρόνο και με παραπλήσια ποσότητα φαιάς ουσίας να είναι μια ιστορία π.χ. για το Αζερμπαϊτζάν ή για την Αγκόλα.
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Από το στόμα μου (ε, το πληκτρολόγιό μου) το πήρες... Τέτοιο κατεβατό, θα μπορούσε κάλλιστα στον ίδιο χρόνο και με παραπλήσια ποσότητα φαιάς ουσίας να είναι μια ιστορία π.χ. για το Αζερμπαϊτζάν ή για την Αγκόλα.
Peregrinator, θεώρησέ το αυτό παραγγελιά :)

Και για μένα παρακαλώ μία Γαλλία (γιατί και κάπου αλλού είχες γράψει ότι έζησες εκεί, σωστά;) και μια Κίνα!
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Πάρα πολύ συμφωνώ και σε πάρα πολλά. Σε πολλά θέματα έχεις κάνει παρατηρήσεις που έχω σκεφτεί κι εγώ πολλάκις. Δεν ξερω τι να πρωτοσχολιάσω!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κατ'αρχήν, ορισμένα από τα θέματα που αναφέρεις, είναι όχι απλά συνηθισμένα σε φόρουμς, αλλά αναπόφευκτο να συμβούν, πλην εξαιρετικά σπάνιων και ειδικών περιπτώσεων.

Ένα τυχαίο παράδειγμα είναι ότι έχουν γνωριστεί 20-25 άτομα μέσα από το φόρουμ και επομένως ο διάλογός τους μέσα στο φόρουμ δείχνει πιο οικείος απ'ότι θάπρεπε σε κάποιον καινούριο, ο οποίος παίρνει την εικόνα της κλειστής παρέας. Εδώ λοιπόν πρέπει να θυμόμαστε ότι εφόσον πρόκειται για μια κοινότητα που αφορά ανθρώπους και όχι μηχανές, οι άνθρωποι αυτοί λογικό είναι να γνωριστούν και να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικειότητα μεταξύ τους. Το αντίθετο θα ήταν παράλογο :)

Επομένως, αρκεί μια ελαστικότητα από πλευράς επισκέπτη που να αντιληφθεί αυτήν την κατάσταση ως φυσιολογική (όπως όταν πας σε ένα πάρτυ που δεν ξέρεις κανέναν) και να συμμετέχει με τον δικό του τρόπο κι'αυτός σιγά σιγά.

Εδώ, κάτι που ενισχύει ακόμα περισσότερο τον προσωπικό χαρακτήρα του site, είναι ότι αφορά ένα κομμάτι της πραγματικής ζωής μας και όχι της διαδικτυακής. Συζητάμε για ταξίδια, που οι περισσότεροι τα θεωρούμε τρόπο ζωής, δε συζητάμε για ένα videogame ή για το πόσα λεφτά βγάλαμε στο farmville. Οι κοινότητες με επίκεντρο το virtual/internet life, βγάζουν μικρότερη οικειότητα απ'ότι εμείς, και πάλι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.


Τώρα, το γιατί κάποια μέλη πάνε και έρχονται, ή παλιά μέλη έχουν φύγει, αυτό νομίζω δε μπορεί να αναχθεί σε έναν συγκεκριμένο λόγο. Αν το travelstories δεν ήταν δικό μου δημιούργημα, κι'εγώ ενδεχομένως να είχα φύγει σε κάποιες φάσεις (όπως συμβαίνει -πάλι- με όλα τα φόρουμ του κόσμου), είτε γιατί δεν είχα λεφτά για ταξίδια ή όρεξη να συζητάω γι'αυτά, είτε γιατί δεν υπήρχε χρόνος, είτε γιατί η προσωπική/οικογενειακή μου ζωή απαιτούσε μεγαλύτερη προσοχή απ'οτι συνήθως, και η λίστα συνεχίζεται.

Διαφωνώ με το να προσπαθούμε λοιπόν να αναγάγουμε κάποιες default καταστάσεις των online communities σε γενικεύσεις προσπαθώντας να βρούμε πού έγκειται το πρόβλημα. Συμφωνά 100% να δούμε πραγματικά προβλήματα τα οποία θέτεις στη συνέχεια, και στα οποία μπορούμε να βελτιωθούμε.



Α) Να μην υπάρχει η δυνατότητα της «παράθεσης». Κι εγώ σε αυτό το post δεν ανέφερα ποιου ήταν οι προτάσεις με τις οποίες συμφωνώ ή διαφωνώ γιατί δεν παίζει ρόλο το άτομο ή η άποψη και οι περισσότερες αντιπαραθέσεις ξεκινάνε από το bickering
Η παράθεση δε θα βγει ποτέ, γιατί πολύ απλά ο σκοπός που εξυπηρετεί (το να καταλαβαινόμαστε δηλαδή, σε ποιον μιλάμε και σε τί κείμενο απαντάμε) είναι πολύ σημαντικότερος από το bickering.

B) Να ασκούν όλοι περισσότερο self-restraint στα σχόλια προς τους άλλους και ειδικά τους νέους. Σε όλα τα φόρουμ γίνεται το newbie bashing αλλά εδώ συζητάμε ότι δεν υπάρχουν πολλές ιστορίες πια και νομίζω πως ένας λόγος είναι αυτός. Ας καλωσορίζουμε τις ιστορίες των νέων όπως πρέπει και να είμαστε πιο soft, άμα θέλουμε να την πέσουμε σε κάποιον ας είναι στους πιο ταξιδεμένους ή τους πιο παλιούς. Στις πολιτισμένες κοινότητες οι νέοι γίνονται πιο δεκτοί, οι «τελετές μύησης» είναι για τις πιο βάρβαρες κοινότητες τύπου φυλακή Σινγκ-Σινγκ, για να γίνεις μέλος πρέπει πρώτα να σε σκίσουμε.
Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο. Νομίζω ότι κάνουμε μια τέτοια απόπειρα τους τελευταίους μήνες και τα συμπτώματα trash the noob έχουν μειωθεί σημαντικά. Από την άλλη, δε γίντεαι να καλύπτουμε και τον πιο ευαίσθητο που μπορεί να παρεξηγηθεί με ένα "ρε", γιατί πάντα θα υπάρχει μια γραμμή που όλο και κάποιος θα βρίσκεται παρεξηγημένος. Σε αυτό όμως χρειάζεται πολύ και η δική σας συμμετοχή όπως πολύ σωστά λες. Έχω στο πλάνο τον επόμενο μήνα να βάλουμε και κάποιους υπεύθυνους για το χώρο των νέων μελών, που να τους βοηθάνε να εγκλιματιστούν καλύτερα στην ατμόσφαιρα, αλλά και να χρησιμοποιούν πιο εύκολα το φόρουμ.

Γ) Να δημιουργηθούν οι εθελοντικές ομάδες που θα ομαδοποιούν τις πληροφορίες όπως αναφέρθηκε πιο πάνω
Ναι, οπωσδήποτε, αλλά όταν πρόκειται για εθελοντισμό, τα πράγματα σκουραίνουν. Γιατί δε μιλάμε για 1-2 ώρες δουλειά, μιλάμε για τεράστιο project πολλών εβδομάδων που θα έχει και κυνήγι για να τελειώσει. Πόσοι -ειδικά σήμερα- μπορούν να διαθέσουν τόσο χρόνο; έχω πάρει 3-4 μηνύματα από μέλη που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, προσπαθώ να στήσω το τεχνικό κομμάτι για την ομαδοποίηση της πληροφορίας τώρα, χωρίς να ξοδευτεί μια μικρή περιουσία. Με λίγα λόγια, αυτό απλά παίρνει πολύ χρόνο. :)

Δ) Να υπάρχουν μεγαλύτερες ποινές και μεγαλύτερης διάρκειας κυρίως για όσους παρακτρέπονται συνέχεια
Εδώ και ένα δίμηνο έχει ήδη υιοθετηθεί και θα συνεχιστεί.

Ε) Να μη φαίνεται από ποιον μπήκε το κάθε «ευχαριστώ» και να υπάρχει μια απλή αξιολόγηση «θετικό ή αρνητικό» για κάθε μήνυμα. Έτσι ο καθένας θα αξιολογεί κάθε μήνυμα χωρίς να φοβάται μην τυχόν «εξοστρακιστεί» από κάποια καλά οργανωμένη μειοψηφία ή να φοβάται μην προσβληθεί κάποιο φιλικό ή εχθρικό μέλος, να είναι όλες οι απόψεις αξιολογήσιμες και αρνητικά αλλά ανώνυμα
Είναι στα αμέσως επόμενα που θα φτιαχτούν, το έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν. Δε θα φαίνεται από ποιον μπήκε η αξιολόγηση, παρά μόνο η "σούμα". Έχει τεσταριστεί και έιναι πολύ πιο αποδοτικό :) (το αν θα υπάρχει αρνητική αξιολόγηση δεν ξέρω ακόμα θα το δούμε)

Ζ) Να απαγορευτεί να αναφέρονται τα μέλη το ένα στο άλλο με τα μικρά τους ονόματα εκτός από το σόσιαλ δεν μπορεί ο κάθε νέος να ξέρει ποιος είναι ο «τεράστιος» ή ο «Μήτσος» ή η «ψηλή» και χαλάει όλο το νήμα και δημιουργεί και την εντύπωση πως δεν είσαι σε ανοιχτή κοινότητα αλλά σε κλειστό κλαμπ
Να απαγορευτεί δε γίνεται. Μπορεί να γίνει μια γενική παράκληση ή να δοθεί μια οδηγία, αλλά δε μπορούμε να το απαγορεύσουμε. Αντιθέτως, μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα μέλη (και εδώ μου έδωσες ιδέα) να γράφουν το μικρό τους όνομα στο προφίλ τους, και αυτό να εμφανίζεται κάτω από το avatar τους στα μηνύματα, οπότε όποιος ΘΕΛΕΙ να συμμετέχει και να μπορούν να τον αποκαλούν οι υπόλοιποι με το μικρό του όνομα, να το κάνει με αυτόν τον διακριτικό τρόπο. Όποιος δε θέλει, συνεχίζει με το username του κανονικά. Ε;

Η) Ο ίδιος ο δημιουργός της ιστορίας να έχει το δικαίωμα να θέσει θέμα αν θεωρεί πως η ιστορία του μετατρέπεται σε σόσιαλ με κάποιο μηχανισμό που θα εμπλέκει τους διαχειρηστές
Υπάρχει μηχανισμός που λέγεται Report ή Αναφορά. Θα εκπλαγείς αν σου πω πόσο λίγα μέλη τον χρησιμοποιούν...

Θ) Κάτι πρέπει να γίνει με τις πολύ παλιές ιστορίες. Επειδή μπήκαν μια φορά σε διαγωνισμό δεν αναστήθηκαν. Ας πούμε μπορεί ο διαγωνισμός ιστορίας να μη γίνεται με κριτήριο το πότε γράφτηκε η κάθε ιστορία αλλά με το θεματικό κριτήριο. Ας πούμε να ψηφίσουμε για την καλύτερη ιστορία για την ανατολική Ευρώπη κι έτσι θα συγκρίνουμε ιστορίες που γράφτηκαν σε διαφορετικές εποχές. Έτσι όπως γίνεται σήμερα ο διαγωνισμός, οι ιστορίες που γράφτηκαν το 2007 συμετείχαν μόνο μια φορά σε διαγωνισμό και μετά τίποτε πρέπει να έχουν την ευκαιρία να επανεμφανίζονται και να διαγωνίζονται
Είχαμε και διαγωνισμούς θεματικούς, αλλά δε μπορούμε να τρέχουμε πχ 10 διαγωνισμούς το μήνα, γιατί τότε δε θα διαβάζονται λόγω μεγάλου... όγκου homework :D

Σε αυτό το κομμάτι πάντως και εγώ θα ήθελα να μπορούμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο παλιές ιστορίες, αν υπάρχουν ιδέες θα ήθελα να τις ακούσω.

Ι) Να μπορεί να φαίνεται κάπου πόσο καιρό έχει μείνει κάποιος ή έχει ταξιδέψει σε μια χώρα. Άμα εγώ έχω ζήσει στη Γαλλία ας πούμε να μην είναι κόκκινη στο χάρτη μου αλλά άλλο χρώμα και να φαίνεται πως έχω διαμείνει εκεί. Σε άλλες ταξιδιωτικές σελίδες υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός στο χάρτη.
Για το χρόνο δεν ξέρω, αλλά στην επόμενη έκδοση του χάρτη θα μπορείς να βάλεις διαφορετικό χρώμα αν έχεις ταξιδέψει απλά σε ένα μέρος ή αν θεωρείς τον εαυτό σου πραγματικό γνώστη του.

Κ) Πρέπει να βρεθεί τρόπος να υπάρχουν κι άλλα κίνητρα για να γράφονται ιστορίες. Δεν ξέρω ποια, αλλά ο διαγωνισμός και τα αεροπλανάκια δεν νομίζω πως είναι αρκετά. Ίσως να φαίνεται σαν παράσημο ήδη στο avatar το πόσα θετικά σχόλια έχουν οι ιστορίες του καθενός ή πόσα βραβεία πήρε, αντί για τα αεροπλανάκια, να τα βλεπεις χωρίς να πρέπει να μπεις στο προφίλ να είναι πασιφανές
Τα βραβεία είναι κάτι που δουλεύεται πολύ καιρό, αλλά έχει το μεγάλο μειονέκτημα (όπως και οι αξιολογήσεις που λες) ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί από ένα σημείο και μετά, οπότε ΟΛΕΣ οι παλιές ιστορίες θα είναι ας πούμε "αδικημένες". Εδώ έχω κάτι στο μυαλό μου όμως και θα επανέλθω πάνω σ'αυτό.

:)
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.146
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Παντως νομιζω πως οποιος εχει ζητησει πληροφορια εχει παρει απαντηση (εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων). Ακομα και σε δυσκολες ωρες εχουν δωθει απαντησεις, ακριβως και για τον λογο πως καποιοι σοσιαλιζονται κεινη την ωρα.
Επισης μη μας κανεις να αισθανομαστε ασχημα που γνωρισαμε 5 ανθρωπους απο κοντα και με τα ονοματα τους. Ποιο ειναι το κλειστο κλαμπ; Επειδη θα βρεθουν 3-5 ατομα να αποπαρουν ενα νεο (νομιζω περισσοτερη σημασια εχει τι γραφει, παρα το ποσο νεος ειναι), δεν σημαινει πως σε ολα αυτη η μικρη ομαδα ατομων ειναι μια γροθια και κλεινει τα στοματα.
Και τελος παντων ο καθενας μπορει να ρουφαει απο τα ποστ τις πληροφοριες που τον ενδιαφερουν και να γραφει στα παλια του τα παππουτσια οποιον προσπαθει να του την πει. Μην κολλαμε σε ανουσια πραγματα πληζ...
Και τα σχολια των ιστοριων αμα θες δεν τα διαβαζεις, τα αγνοεις οταν σε κουραζουν. Επιπλεον εχω δει ιστοριες που γραφτηκαν απο νεα μελη και με κουρασαν να λαμβανουν ευχαριστω και ενθαρρυντικα σχολια. Κι ολα τα νεα μελη καλωσοριζονται.
Κι αμα καποιος γινει και λιγο πιο αυστηρος ή επικριτικος δεν χαλασε ο κοσμος (ειδικα για την Ιταλια το εχω παρατηρησει κι εγω, μυγα στο σπαθι τους δεν σηκωνουν οι ιταλοφιλοι).
Με τις ποινες να με συμπαθατε αλλα ειμαι αντιθετος. Συμφωνω μονο οταν αποδεδειγμενα το μελος συνιστα απειλη για αλλο μελος ή για τη λειτουργια του φορουμ. Με μπαναρισμα ομως οριστικο. Δεν καταλαβαινω πως ειναι δυνατον να αλλαξει καποιος συμπεριφορα επειδη θα φαει 2-7-10 μερες ban. Αντιθετα αυτες τις μερες απουσιας του ισως να εδινε μια σημαντικοτατη πληροφορια (αυτα δεν εχουν σχεση με το δικο μου το μπαν... ειναι αποψεις που τις υποστηριζω απο την αρχη).
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.885
Likes
14.460
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Εγω να πω οτι το θεμα της αγένειας είναι σοβαρό και πρέπει να το λάβουμε υπόψιν μας.
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Το καλοσώρισμα στα νέα μέλη υπάρχει αλλά πολλές φορές υπάρχει και μεγάλη αμφισβήτηση απέναντί τους, μην λέμε ότι θέλουμε τώρα. Ισχύει και καραισχύει. Και υπάρχει αγένεια ναι που είναι πολύ σημαντικό κι αυτό. Απλά νομίζω πως έχουν γίνει τόσες πολλές σχετικές συζητήσεις που και πάλι τώρα θα ξεκινήσουμε την ανάλυση και πολύ καλώς γιατί θα πούμε πράγματα που πιστεύουμε αλλά έτσι θα υπάρξουν διαφωνίες και δυστυχώς έτσι πάλι μπορεί να πλακωθούν κάποιοι κοκ. Αν μπορούσαμε να είμαστε πιο ανεκτικοί με τις απόψεις των άλλων τα πράγματα θα ήτανε καλύτερα. Πάντως πιστεύω πως τον τελευταίο καιρό είναι λιγότερες οι εκρήξεις στο φόρουμ. Εγώ πάλι τα αποφεύγω τα μπαρούτια, βαριέμαι πολύ τους τσακωμούς και ειδικά τους ιντερνετικούς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.226
Μηνύματα
884.339
Μέλη
38.918
Νεότερο μέλος
Gvar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom