Πολύ σπάνιο πράγμα ο τυφώνας τόσο αργά, μετά τις 20/9 είναι ελάχιστες οι πιθανότητες. Οι βροχές αρχίζουν και υποχωρούν, αλλά εγγύηση δεν έχεις βέβαια. Λιγότερος κόσμος και καλύτερες τιμές η εποχή που λες.καλησπέρα παιδιά σκέφτομαι να ταξιδέψω στη χερσόνησο του yucatan ( tulum, cancun, cozumel) τέλη σεπτεμβρη με αρχές οκτωβρη. Για την ακρίβεια βρήκα αεροπορικά και ήμουν ετοιμος να τα κλεισω αλλά διαβασα τελευταια στιγή ότι βρέχει τις μισές μερες του μηνα κ υπάρχει πιθανότητα γιαςτυφωνες. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει? είναι καλη περίοδοσ? Να τα κλείσω?
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Με απασχολεί πολύ πέρα από τον τυφώνα και τι καιρό θα συναντήσω εκεί! Δηλαδή φοβάμαι μην πάω τέλη Σεπτέμβρη-αρχές Οκτώβρη και βρέχει όλη μέρα και δεν κάνω ούτε μπάνιο, γιατί βλέπω σε κάτι σαιτ ότι είναι περίοδος βροχών!Πολύ σπάνιο πράγμα ο τυφώνας τόσο αργά, μετά τις 20/9 είναι ελάχιστες οι πιθανότητες. Οι βροχές αρχίζουν και υποχωρούν, αλλά εγγύηση δεν έχεις βέβαια. Λιγότερος κόσμος και καλύτερες τιμές η εποχή που λες.
Ευχαριστώ πολύ @agmi !! Ελπίζω να με διαφωτίσει και ο @mpampis1979 αν ξέρει κάτι παραπάνω σχετικά με την περίοδο που θέλω να πάω! Αν αξίζει τον κόπο…Ελπίζω να σου απαντήσει ο @mpampis1979 που ειναι πιο προσφατος για ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στις παραλιες.
Χρησιμοποίησε το google translate σαν δε καταλαβαίνεις, οι πράσινοι κύκλοι είναι ΚΑΘΑΡΕΣ παραλίες, βεβαία καθαρίζουνε από το πρωί μέχρι το βραδι οι ταλαίπωροι τα φυκια που τους εχουν πληξει τα τελευταια χρονια! Πες το αλγη εκει το λενε σαργασο και πιθανοτατα ερχεται απο την Βραζιλια, ετσι λενε εκει.
Λοιπόν αυτό είναι το site του παρατηρητηρίου :
Sargazo en Quintana Roo
Και από το επίσημο δικτυο στο fb:
Se connecter à Facebook
Και μερικές εικόνες για να δεις τι σου λέω!
fotos de sargazo en Q. Roo - Recherche Google
Σαν τα χρώματα στης Καραϊβικής συχνά δεν βρίσκεις, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ & ΠΑΡΑΛΙΕΣ δεν βρίσκεις ΠΟΥΘΕΝΑ!
Τώρα που ήμουν εκεί (Ιούνιος) θεωρείται περίοδος των βροχών μέχρι κ Αύγουστο. Η θάλασσα δεν με εντυπωσίασε (έχουμε πολύ καλύτερες στην Κρήτη) κ ήταν γεμάτη φύκια που προσπαθούν να καθαρίσουν. Εμάς δεν μας επηρέασε ο καιρός μιας κ φροντίζαμε κάθε μεσημέρι που έριχνε βροχή για λίγο να είμαστε κάπου κλειστά. Για αργότερα δεν γνωρίζω τι καιρός επικρατείΕυχαριστώ πολύ @agmi !! Ελπίζω να με διαφωτίσει και ο @mpampis1979 αν ξέρει κάτι παραπάνω σχετικά με την περίοδο που θέλω να πάω! Αν αξίζει τον κόπο…
Ευχαριστώ πολύ @mpampis1979Τώρα που ήμουν εκεί (Ιούνιος) θεωρείται περίοδος των βροχών μέχρι κ Αύγουστο. Η θάλασσα δεν με εντυπωσίασε (έχουμε πολύ καλύτερες στην Κρήτη) κ ήταν γεμάτη φύκια που προσπαθούν να καθαρίσουν. Εμάς δεν μας επηρέασε ο καιρός μιας κ φροντίζαμε κάθε μεσημέρι που έριχνε βροχή για λίγο να είμαστε κάπου κλειστά. Για αργότερα δεν γνωρίζω τι καιρός επικρατεί
Κόσμο γενικά είχε ή ήταν σχετικά άδειο;Η θερμοκρασία ήταν οκ κ η βροχή το μεσημέρι για λιγότερο από ώρα. Μόνο μια μέρα είχε έντονη καταιγίδα αλλά είμασταν οδικώς για Playa del carmen οπότε δεν μας επηρέασε. Η θάλασσα για εμένα δεν ήταν κάτι αξιόλογο, δεν κολυμπησα γιατί ήταν γεμάτη φύκια
Είχε κάποιο κόσμο αλλά όχι τόσο όσο φανταζόμαστε. Στα τουριστικά μέρη (playa del carmen, cancun) είχε αρκετό. Για μένα η ωραιότερη πόλη είναι η OaxacaΚόσμο γενικά είχε ή ήταν σχετικά άδειο;