Ivana
Member
- Ονειρεμένο Ταξίδι
- οχ.....όλος ο κόσμος
Κάνω το προγραμμα μου καθώς χτες το βραδυ εκλεισα τα εισιτηρια για 2 εβδομαδες στο Μεξικο και θα ηθελα την αποψη σας αν πρεπει να κοψω την Γκουανταλαχαρα επειδη οι μερες ειναι λιγες και προφανως δεν χωρανε ολα.
Προσγειώνομαι στην πόλη του Μεξικό στις 24/11 το απογευματάκι και παει η μέρα μου.
- Λεω να μεινω τις επομενες 3 μερες στην πόλη ολοκληρες, δλδ με αναχώρηση 28/11
Για τις επόμενες μέρες:
- μια εκδοχή ειναι να πάω αεροπορικώς Guadalajara για 2 μέρες και απο εκει να πετάξω να παω Tehuacan με μια διανυκτερευση. Εδω ειναι το παραδοξω ότι ουτε το αεροδρόμιο που δείχνει εκεί, ούτε αργότερα στο Πλακεντε δεν έχουν πτήσεις μαλλον και με παραπέμπει σε μακρινά αεροδρόμια από αυτό και εκεί είναι η δυσκολία μου. Θα χάσω πολύ χρόνο σε μην βολικές ώρες πτήσεων και μεταφορών στα αεροδρόμια που αντιστιχουν στα μερη που θελω να δω (οπότε έστι και αλλιώς αυτήν την φορά ετσι και αλλιως θα αφήσω το Πλακέντε έξω, δεν μου βγαίνει καθόλου αν θέλω να δω το Σαν Κριστομπαλ και για καποιο λογω του δινω προτεραιοτητα αν και ο αρχαιολογικος του Πλακεντε πρεπει αν ειναι υπεροχος. Βγαίνει και πολύ ακριβό επιεδή το αεροδρόμιο του ειναι Βιλερμόσα και οι διαδρομές Τύξτλα - Βιλερμόσα - Μερίδα πάνε ανω των 250 ευρώ)
- από Τεχουακαν θα πήγαινα με λεωφορείο στην Oaxaca που έχει μόνο βραδινο κατα τις 8μιση.
Εδώ ήδη ήμαστε στις 8 διανυκτερεύσεις.
Αν συνεχίσω το ταξίδι μου όπως θα το ήθελα, δλδ:
- Oaxaca - εκεινο το βράδι που φθάνω και το επόμενο
- San Cristobal- ενα άλλο
- Απο εκεί Μερίδα αεροπορικώς - 2 διανυκτερεύσεις
ειμαι ηδη στις 12 διανυκτερεύσεις.
Για τα αρχαία της Γιουκαταν ψηλά θέλω σίγουρα
- μια μερα Uxmal και γύρω (θα επέστρεφα ενδεομένως Μερίδα)
- μια μερα για Τσιτσεν Ιτσα και Βαλλιαδόλιδ και μια σενοτε
- μια μερα Τουλουμ και Κομπα
- μια μερα θελω να περασω Κονζουμελ
και μια να ξεκουραστω επειδη θα εχω ψωφίσει.
σύνολο 17 και εγώ στη διάθεση μου έχω 15 ήδη υπερφορτωμένες (πάντως δεν πάω για ξεκουραση, ούτε για μπάνια. Μια χαρα θα ξεκουραζομαι στα ξενοδοχεια απο νωρις επειδη πηγαινω μονη μου και δεν θα βγαινω αργα).
Το μόνο λογικό που σκέφτομαι είναι να κόψω ή την Γκυανταλαχάρα ή την Οαχακα.
Τι θα κάνατε εσεις;
edit - εβγαλα ηδη την Guadalajara και οπως παει θα βγαλω και την Oaxaca.
Θα προσθεσω αλλη μερα στην Πολη του Μεξικου και θα πετάξω απευθειας Τουξτλα από οπου θα παω Παλενκε
. Λυπάμαι πολύ για την Oaxaca, αλλα, απλα δεν γινεται αυτην τη φορα.
@Yorgos
Προσγειώνομαι στην πόλη του Μεξικό στις 24/11 το απογευματάκι και παει η μέρα μου.
- Λεω να μεινω τις επομενες 3 μερες στην πόλη ολοκληρες, δλδ με αναχώρηση 28/11
Για τις επόμενες μέρες:
- μια εκδοχή ειναι να πάω αεροπορικώς Guadalajara για 2 μέρες και απο εκει να πετάξω να παω Tehuacan με μια διανυκτερευση. Εδω ειναι το παραδοξω ότι ουτε το αεροδρόμιο που δείχνει εκεί, ούτε αργότερα στο Πλακεντε δεν έχουν πτήσεις μαλλον και με παραπέμπει σε μακρινά αεροδρόμια από αυτό και εκεί είναι η δυσκολία μου. Θα χάσω πολύ χρόνο σε μην βολικές ώρες πτήσεων και μεταφορών στα αεροδρόμια που αντιστιχουν στα μερη που θελω να δω (οπότε έστι και αλλιώς αυτήν την φορά ετσι και αλλιως θα αφήσω το Πλακέντε έξω, δεν μου βγαίνει καθόλου αν θέλω να δω το Σαν Κριστομπαλ και για καποιο λογω του δινω προτεραιοτητα αν και ο αρχαιολογικος του Πλακεντε πρεπει αν ειναι υπεροχος. Βγαίνει και πολύ ακριβό επιεδή το αεροδρόμιο του ειναι Βιλερμόσα και οι διαδρομές Τύξτλα - Βιλερμόσα - Μερίδα πάνε ανω των 250 ευρώ)
- από Τεχουακαν θα πήγαινα με λεωφορείο στην Oaxaca που έχει μόνο βραδινο κατα τις 8μιση.
Εδώ ήδη ήμαστε στις 8 διανυκτερεύσεις.
Αν συνεχίσω το ταξίδι μου όπως θα το ήθελα, δλδ:
- Oaxaca - εκεινο το βράδι που φθάνω και το επόμενο
- San Cristobal- ενα άλλο
- Απο εκεί Μερίδα αεροπορικώς - 2 διανυκτερεύσεις
ειμαι ηδη στις 12 διανυκτερεύσεις.
Για τα αρχαία της Γιουκαταν ψηλά θέλω σίγουρα
- μια μερα Uxmal και γύρω (θα επέστρεφα ενδεομένως Μερίδα)
- μια μερα για Τσιτσεν Ιτσα και Βαλλιαδόλιδ και μια σενοτε
- μια μερα Τουλουμ και Κομπα
- μια μερα θελω να περασω Κονζουμελ
και μια να ξεκουραστω επειδη θα εχω ψωφίσει.
σύνολο 17 και εγώ στη διάθεση μου έχω 15 ήδη υπερφορτωμένες (πάντως δεν πάω για ξεκουραση, ούτε για μπάνια. Μια χαρα θα ξεκουραζομαι στα ξενοδοχεια απο νωρις επειδη πηγαινω μονη μου και δεν θα βγαινω αργα).
Το μόνο λογικό που σκέφτομαι είναι να κόψω ή την Γκυανταλαχάρα ή την Οαχακα.
Τι θα κάνατε εσεις;
edit - εβγαλα ηδη την Guadalajara και οπως παει θα βγαλω και την Oaxaca.
Θα προσθεσω αλλη μερα στην Πολη του Μεξικου και θα πετάξω απευθειας Τουξτλα από οπου θα παω Παλενκε
@Yorgos
Last edited: