Τουρκία Προγραμμα για Κωνσταντινουπολη

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ευχαριστώ που τα γράφεις εσύ, γιατί αν τά'γραφα εγώ θα έλεγε ότι του χώνομαι. Εχει περιοχές στην Ασιατική πλευρά που αν δει τα σπίτια τους θα του πέσει η μασέλα. Ούτε στην Ελβετία δεν έχει τέτοια σπίτια. Η αστική τάξη της Πόλης είναι από τις πλουσιότερες της Ευρώπης.
οπως τα λέτε ακριβώς . Οταν ήμουνα στη Πόλη πριν χρόνια για δουλειά οι καλεστικες που δεχτηκα σε απιτια απο συναδελφους ηταν ολες για Ασιατική πλευρά , ειχα παθει πλάκα με τα σπιτια και τα διαμερίσματα τους !!
οσο για φαγοποτια και την φιλοξενια τους αν και ειναι άλλο θέμα ειναι αξιο αναφοράς , αψογοι !
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Είναι τόσο εντυπωσιακός αυτός ο δρόμος που δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία του στο link?
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
babaduma said:
Ευχαριστώ που τα γράφεις εσύ, γιατί αν τά'γραφα εγώ θα έλεγε ότι του χώνομαι. Εχει περιοχές στην Ασιατική πλευρά που αν δει τα σπίτια τους θα του πέσει η μασέλα. Ούτε στην Ελβετία δεν έχει τέτοια σπίτια. Η αστική τάξη της Πόλης είναι από τις πλουσιότερες της Ευρώπης.
Κανένα πρόβλημα φίλε Baba
απλά το θέμα μας είναι αν το Kadikoy συμπεριλαμβάνεται στις elit περιοχές της Ανατολικής πλευράς ???
Απο αυτο που είδα δεν νομίζω

Αν μιλάτε για τις περιοχές που τα τελευταία χρόνια έχουν τρομακτική ανοικοδόμηση τότε συμφωνώ απόλυτα μαζι σας .
Στην διαδρομή με τα καραβακια προς Adalar βλέπεις μέχρι και ψηλά στους λόφους να χτίζονται μεγαθήρια .
Επαθα σοκ την πρωτη φορα που ειδα τι χτιζεται !!!!!!!
Εδώ όμως δεν μιλάμε για υποβαθμισμένη περιοχή αλλα για επέκταση της πόλης .
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα... :cool:
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
1. Το θέμα μας δεν είναι αν το Kadikoy είναι elite περιοχή της ανατολικής πλευράς. Δεν είναι elite, είναι μια "μέση" περιοχή όπως είπα και παραπάνω με αρκετό φοιτηταριό, ψιλοεναλλακτικό κλπ. Έχει και τις μαντήλες του, έχει και τους κυριλέ.
2. Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τον Χρήστο η ανατολική πλευρά γενικώς είναι η "άλλη πλευρά" του ευρωπαϊκού προσώπου της Κωνσταντινούπολης, κάτι στο οποίο διαφωνώ. Και διαφωνώ διότι αφενός το Kadikoy που είναι το κέντρο της Ασιατικής πλευράς υποβαθμισμένο δεν το λες με τίποτα, ούτε βέβαια και υπερκυριλέ, αλλά είναι στο ίδιο επίπεδο με Besiktas, Sultanahmet, Sisli, Fulya κλπ αφετέρου ένα πολύ μεγάλο, εκτετεμένο τμήμα της Ασιατικής πλευράς ανατολικά από το Kadikoy είναι μία από τις καλύτερες περιοχές της Πόλης, ειδικά για κατοικία αλλά και για βόλτες, διασκέδαση κλπ. Και δεν είναι οι νέες περιοχές που τώρα χτίζονται αυτά που περιγράφω, είναι περιοχές που αναπτύχθηκαν δεκαετίες '80-'90. Οι νέες περιοχές είναι πιο βόρεια, πάνω από τον αυτοκινητόδρομο Ε5, δηλ Atasehir κλπ.

Συμπερασματικά τι θέλω να αποδείξω και επιμένω; Ότι δεν υπάρχει το στερεότυπο ότι η ασιατική Κωνσταντινούπολη είναι η φτωχή και υποβαθμισμένη και η ευρωπαϊκή η πλούσια και κυριλέ. Και οι δύο πλευρές έχουν τραγικές περιοχές, σίγουρα η ευρωπαϊκή σαν μεγαλύτερη έχει πολύ περισσότερες και μάλιστα τις χειρότερες (Mahmutbey, Kagithane, Bagcilar κλπ κλπ). Και οι δύο έχουν κυριλέ περιοχές, σίγουρα η ευρωπαϊκή έχει τις τοπ κυριλέ, Nisantasi, Etiler, Bebek όμως η ασιατική έχει την πιο εκτεταμένη μεσοαστική συνεχόμενη περιοχή της πόλης και είναι αυτή που περιέγραψα παραπάνω.

ΥΓ Η Bagdad caddesi δεν είπα ότι έχει κάτι εντυπωσιακό, απλώς μια επίσκεψη εκεί καταδεικνύει ότι η ασιατική πλευρά δεν είναι η φτωχή και συντηρητική πλευρά της Πόλης. Είναι ένας ευχάριστος δρόμος φούλ στα μαγαζιά, καφέ, μπαρ, κόσμο στα πεζοδρόμια, με πολύ λίγες μαντήλες και πολλά μίνι. Μην περιμένεις αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα ή οτιδήποτε άλλο, είναι σαν να κάνεις βόλτα σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας.
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
SOS εστιατοριο με λογικες τιμες στην Παλια πολη με καλο φαγητο ; συγνωμη αλλα δεν προλαβαινω να ψαξω αν μπορει καποιος :oops:
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498

Sebastiengr

Member
Μηνύματα
73
Likes
2
Καλησπέρα σε όλους!
Τον Ιούλιο θα βρεθώ για 5 μέρες στην Κων/πολη. Έχοντας διαβάσει όσο το δυνατόν περισσότερα απ' οσα έχουν γραφτεί στο forum, προσπάθησα να φτιάξω ένα πρόγραμμα το οποίο και σας παραθέτω για να μου πείτε τη γνώμη σας. Η 5η μέρα (ημέρα της επιστροφής) είναι προς στιγμήν ΚΕΝΗ, επομένως εκεί θα χρειαστώ τη βοήθειά σας.

ΗΜΕΡΑ 1 - ΠΕΜΠΤΗ
Βαρκάδα στο Βόσπορο
Χαμαμ στο Cemberlitas
Kadikoy - βραδινό φαγητό στο Ciya

ΗΜΕΡΑ 2 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αγια Σοφια
Μπλε Τζαμι
Ιπποδρομος
ΤοπΚαπι
Αρχαιολογικό Μουσείο
Υδραγωγείο

ΗΜΕΡΑ 3 - ΣΑΒΒΑΤΟ
Ντολμαμπαχτσε
Μεγαλο Παζαρι
Τζαμι Suleymaniye (κάπου διάβασα και για ένα καλό χαμαμ εκεί κοντά)
Πλατεία Ταξίμ
Εξερεύνηση της Istiklal Avenue

ΗΜΕΡΑ 4 - ΚΥΡΙΑΚΗ
Οικουμενικό Πατριαρχείο
Ναος Αγιου Γεωργιου
Eyup - Pier Lotti Cafe
Ortakoy
Γεφυρα/ Πυργος Γαλατα

ΗΜΕΡΑ 5 - ΔΕΥΤΕΡΑ
Τη Δευτέρα αναχωρώ το βράδυ, δηλαδή στις 9... Επομένως πρέπει να βρούμε τρόπους να καλύψουμε τις ώρες μέχρι το απόγευμα....

Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο. Πως σας φαίνεται σαν πρόγραμμα??

P.S.: Θα μείνω εδώ: http://www.booking.com/hotel/tr/grand-ant.el.html?sid=445431b74982707c1180619167bd94ff;dcid=2
Σας λέει κάτι?
 

TAX78

Member
Μηνύματα
142
Likes
50
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Δεν βλέπω στο πρόγραμμά σου τη Μονή της Χώρας(μπορείς να τη βάλεις στο πρόγραμμά σου την Κυριακή). Η πρώτη σου μέρα νομίζω είναι πολύ πιεσμένη. Ακόμα και αν φεύγεις με πρωινή πτήση, στο ξενοδοχείο θα τακτοποιηθείς το μεσημέρι και θα είναι σκότωμα να πας στο kodikoy. Το Πύργο του γαλατά μπορείς να τον δεις στη βόλτα σου στην istiklal. Αιγυπτιακή αγορά απίσης βάλε στο πρόγραμμα σου. Την τελευταία μέρα θα μπορούσες να πας μια βόλτα στα Πριγκηπόνησα. Οι μέρες είναι λίγες και όλα εξαρτώνται από τη διάθεση που έχεις να δείς όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα ή να είστε πιο χαλαροί. Σκέψου και τον παράγοντα ζέστη που θα σας δυσκολέψει στις μετακινήσεις. Καλά να πεσάσετε.
 

damasta

Member
Μηνύματα
192
Likes
393
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
για την 3η ημερα:
Ντολμα μπαχτσε, περνεις την συγκοινωνια(funicolor καπως ετσι λεγεται)και βγαινεις πλατεια Ταξιμ.κατεβαινεις ολη την Istlikal και στο τερμα της επισκεπτεσαι τον Πυργο του Γαλατα.
στη συνεχεια κατηφοριζεις περνας την γεφυρα του γαλατα και συναντας μπροστα σου την Αιγυπτιακη αγορα.ειναι μικρη αλλα ομορφη μεπολυ ενδιαφερον στα γυρω ,εξω απο την αγορα μαγαζια.
το περπατημα ειναι αρκετο και η ζεστη με την υγρασια κουραζουν.
θα εκανα ενα περασμα απο το ξενοδοχειο και μετα θα ανεβαινα στο Μεγαλο τζαμι.το χαμαμ στο οποιο αναφερεσαι πρεπει να ειναι το ανακαινισμενο χαμαμ που ανηκε στο συγκροτημα του τζαμιου. εαν εισαι κουρασμενος μπορεις να κανονισεις να σε παρουν απο το ξενοδοχειο και να σε πανε στο χαμαμ

για την 4η ημερα
πρωτα Μονη της χωρας ,πατριαρχειο,λοφο
μην αφησεις την μονη.ειναι απιστευτη
 

damasta

Member
Μηνύματα
192
Likes
393
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
ξεχασα
την τελευταια ημερα πηγαινε στο μεγαλο παζαρι και το μεσημερι πηγαινε για φαγητο στο εμπορικο κεντρο στο οποιο μπορεις να επισκεφτεις το μεγαλο ενυδρειο της πολης.το τελευταιο δεν το επισκεφτηκα αλλα τοειδα σε καποια εκμπομπη της Τσοκλη.
προσωπικα δεν θα επελεγα επισκεψη στα Πριγκηπονησσα την ημερα της αναχωρισης μου.(τροπος μεταβασης =καραβι αρα πολυ αγχος αρα δεν θα ευχαριστομουν την επισκεψη)
καλο ταξιδι να εχεις γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να μην περασεις αξεχαστα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom