Γενικά Προτάσεις για νησιά Αιγαίου.

Evavoul

Member
Μηνύματα
21
Likes
16
Kalispera se olous!!
Skeftomai na ferw ton skwtzezo filo mou ellada fetos kai psaxnw idees gia programma 2 evdomadwn apo Athina!
Genika mas aresoun isixa nhsakia kai oi imerominies pistevw tha voithisoun (28 avgoustou me 11 septemvri).
Exw idi episkeftei polla nisia twn kykladwn & Aigiaou kai merika apo afta pou exw sti 'lista' mou einai dystyxws poly makria kai asyndeta (px. Anafi, Ydra, Kimwlos, Patmos, Tilos).

San arxiko plano skeftomoun Kythno/Serifo/Kimwlo/Milo alla isws na prepei na eksairesw kapoio gia na einai pio xalaro to programma.

Kamia protasi gia hsyxo (oxi poly touristiko) nhsi pou isws den paei to mualo mou??
Opoiadipote protasi gia programma einai kalodexoumeni :)

Eyxaristw poly!
P.S. syggnwmi gia ta greeklish, grafw apo ton ypologisti tis douleias
 

Evavoul

Member
Μηνύματα
21
Likes
16
Kalispera Konstantine! Imoun Kriti perysi opote skeftomoun gia fetos kapoio syndyasmo nhsiwn pou na einai prosvasima apo Athina (petame apo/ pros ekei). Aytokinito mporei na enoikiastei an xreiazetai alla oxi se kathe nhsi - px an pame serifo tha mporousame na kykloforisoume me to lewforeio (an uparxei akoma?) Genika psaxnoume gia idees 1-2 evdomades nhsiwn apo athina. Exeis paei se kapoio apo ta nhsia pou anefera epanw (Kimwlo, Kythno, Mylo)?
 
Μηνύματα
959
Likes
5.226
Όχι, δυστυχώς.Το μόνο που έχω πάει από ήσυχο Κυκλαδονησι είναι η Φολέγανδρος που προτείνω για έως τρεις διανυκτερεύσεις.Μπορεις να το συνδυάσεις με Μήλο και Σίκινο.Kατσε να δει το ποστ σου ο @psilos3 που είναι νησιοταξιδεμενος
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.088
Likes
44.923
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Καλησπέρα @Evavoul , καλώς ήρθες.
Δεν είναι κακό το πλάνο σου για δύο εβδομάδες. Μια χαρά βγαίνει.
Μία εβδομάδα Μήλο με Κίμωλο κι άλλη μία Σέριφο με Κύθνο. Γεγονός είναι όμως ότι πλην της μικρής Κιμώλου στα υπόλοιπα τρία το μέσο μεταφοράς κρίνεται απαραίτητο. Εντύπωση μου κάνει που βγάζεις έξω τη Σίφνο.

Αν ρωτούσες βέβαια τι θα έκανα εγώ, θα επέλεγα να πάω Σαντορίνη ή Νάξο αεροπορικώς και να κάνω τουρ σε Μικρές Κυκλάδες (Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά) και Αμοργό, που ιδιαίτερα εκείνη τη περίοδο είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ και το μέσο μεταφοράς δεν αποτελεί εμπόδιο. Άντε να χρειαστεί 1-2 μέρες στην Αμοργό για να δεις τα χωριά...
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
@Evavoul Παρακαλώ μην γραφεις greeklish. Αυτά τα μηνύματα διαγράφονται κανονικά, αλλά δεν σε πρόλαβα.

@Evavoul αν δεν επιτρέπεται να προσθέσεις γλώσσα. Υπάρχουν και εικονικά πληκτρολόγια
Εικονικό πληκτρολόγιο – Εργαλεία εισαγωγής Google
Χρήση του πληκτρολογίου οθόνης για πληκτρολόγηση
ή συνέχισε μόλις βρεις ελληνικό πληκτρολόγιο εύκαιρο.
 

Evavoul

Member
Μηνύματα
21
Likes
16
Όντως θα ήταν τέλειο πλάνο και αυτό με τις μικρές Κυκλάδες όμως έχω παει πολύ πρόσφατα ενώ δεν έχω καταφέρει ποτέ να δω Κύθνο, Μήλο, Κίμωλο κλπ. Το ίδιο ισχύει και για Σίφνο έχω πάει αρκετές φορές και θα ήθελα να επισκεφτώ κάποιο καινούργιο νησί! Το αμάξι δεν είναι πρόβλημα, μπορουμε να νοικιάσουμε τουλάχιστον για Μήλο. Θα προτεινες περισσότερες μέρες σε κάποιο από αυτά που έχεις πάει και σου άρεσε? Επίσης, γνωρίσεις σε ποιο από αυτά τα νησάκια υπάρχει συγκοινωνία? Ευχαριστώ πάρα πολύ :)
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.010
Αν νοικιάσετε αμάξι για Μήλο μια χαρά συνδυάζεται με Κίμωλο που και σχετικά ήσυχο νησί θα είναι αρχές Σεπτεμβρίου και γραφικό. Η Σίφνος έχει καλύτερες συγκοινωνίες από άλλα κυκλαδονήσια αλλά αφού δεν θες να ξαναπάς Σίφνο, Μήλος-Κίμωλος είναι καλή επιλογή.Από τις καλύτερες παραλίες και μεγάλη ποικιλία.
Η Κύθνος για μένα δεν είναι τόσο γραφική όσο άλλα κυκλαδονήσια(χωρίς να σημαίνει πως δεν έχει κάποια ωραία μέρη) και επίσης ενώ οι παραλίες είναι το δυνατό της σημείο, όταν είχα πάει είχε πολλούς χωματόδρομους με πέτρες για κάποιες από αυτές και χωρίς τζιπ δεν ρίσκαρες να τις δεις. Αν έχει βελτιωθεί το οδικό δίκτυο τελευταία δεν το ξέρω.
Αμοργός θεωρώ επίσης πως είναι πανέμορφη, με πολλές παραλίες και κυρίως γραφικότητα. Πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο, γραφικά χωριά και μοναδικά μέρη όπως το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.088
Likes
44.923
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Το αμάξι δεν είναι πρόβλημα, μπορουμε να νοικιάσουμε τουλάχιστον για Μήλο.
Ειδικά εκεί είναι πιο απαραίτητο από όλα τα υπόλοιπα. Αν έχει κάτι το νησί αυτό είναι φανταστικά τοπία και παραλίες. Κατά τα άλλα κι αν εξαιρέσεις τη Πλάκα και το Κλίμα που ειναι για μια βόλτα, πολύ το χάλι...
Θα προτεινες περισσότερες μέρες σε κάποιο από αυτά που έχεις πάει και σου άρεσε?
Όχι γιατί δεν είναι ορθολογική η σκέψη μου καθώς μου άρεσαν περισσότερο η Σέριφος και η Κίμωλος. :haha: Η λογική λέει ότι τις πιο πολλές μέρες τις χρειάζεσαι στη Μήλο, αλλά.... Κοιτα να δεις, επειδή οι 15 μέρες είναι αρκετές, το καλύτερο είναι να το σπάσεις όπως σου είπα και πιο πάνω. Μία εβδομάδα Μήλο και Κίμωλο (ενδεχομένως και με ένα βράδυ Σαντορίνη) και την άλλη μία στα υπόλοιπα, χονδρικά πάντα. Οι μετακινήσεις με τα πλοία μεταξύ τους είναι πολύ εύκολες!
Επίσης, γνωρίσεις σε ποιο από αυτά τα νησάκια υπάρχει συγκοινωνία?
Ναι, γιατί πλην της Μήλου δεν είχα μεταφορικό στα υπόλοιπα.
Αρχικά τη καλύτερη συγκοινωνία την έχει η Μήλος, που όμως δεν εξυπηρετεί για τα highlight του νησιού, οπότε και το μέσο είναι μονόδρομος.
Η Κίμωλος έχει το λεωφοριάκι που σε πηγαίνει παντού, φτάνει και περισσεύει. Άντε να χρειαστεί και λίγο ποδαρόδρομος, χρήσιμος είναι.
Η Σέριφος ψιλοβγαίνει χωρίς μέσο, έχει λεωφορείο (εποχής Αλίκης Βουγιουκλακη, τι γέλιο), έχει και ταξί που εξυπηρετει, αλλά κατά τη γνώμη μου χρειάζεται όχημα για να δεις τα καλά.
Τέλος η Κύθνος ήταν απογοητευτική, ήμασταν σ' αυτή τριήμερο 15αύγουστου και δεν υπήρχε ούτε ρόδα να νοικιάσουμε, ούτε φυσικά τρόπος να μετακινηθούμε πέρα από ταξι, θαλάσσια και μη.
Έχοντας μέρες στη διάθεση σου πάντως οργανώνεται πιο άνετα το πλάνο. Νοικιάζεις τη μία πχ ένα αυτοκίνητο τα βλέπεις όλα, και τις υπόλοιπες πας όπου πάνε τα μέσα μεταφοράς. Τουλάχιστον για Κύθνο και Σέριφο βγαίνει.
 

Desp01na

Member
Μηνύματα
38
Likes
7
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Έχω αρχίσει να κάνω σκέψεις για το φετινό Καλοκαίρι (covid επιτρέποντος) Σκέφτομαι περίπου 10-12 μέρες σε 2 από τα παρακάτω Αμοργό-Αστυπάλαια-Πάτμο-Φολέγανδρο. Τι προτείνετε ;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.608
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom