Προτασεις για ελληνικα νησια!

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Τα Κουφονήσια δεν είναι για τύπους που βαριούνται εύκολα, εκτός αν πας ημερήσια,άντε για 1-2 διανυκτερεύσεις για να κολυμπήσεις σε διαφορετικές παραλίες. Αντίθετα νησιά όπως Αμοργός και Σέριφος, έχουν διάφορους οικισμούς, μοναστήρια, χωριά και εννοείται πολύ περισσότερες επιλογές για φαγητό και ποτό. Προσωπικά αν είχα 5-6 μέρες ή μια βδομάδα σίγουρα θα προτιμούσα Αμοργό ή Σέριφο από Κουφονήσια.
Αν πάλι ζητάς απόλυτη χαλάρωση και μόνο θάλασσα, ξάπλα κάθεσαι και Κουφονήσια για μέρες.Αν είσαι τύπος όμως που βαριέται εύκολα με τίποτα.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.962
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Αλλά φέτος ψάχνουμε ξανά ψάχνουμε και δν βρήσκουμε κάτι που να μας τραβάει το ίδιο... έχετε να προτείνετε τίποτα? προς το παρόν είμαστε ενδιάμεσα σε κουφονήσια, αμοργό, σκιάθο, σέριφο μιας και θέλουμε να πάμε σε δύο νησιά φέτος σερί..
Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Εφόσον σας άρεσε η Μήλος πιθανολογώ ότι το κύριο χαρακτηριστικό που ψάχνετε είναι οι παραλίες, γιατί αλλιώς πέρα από τη Πλάκα που είναι ένα πολύ ωραίο χωριό, σαν ομορφιά είναι το απόλυτο τίποτα.
Στα Κουφονήσια που λες θα βρεις αντίστοιχα όμορφες και πολλές παραλίες, σε πολύ πολύ μικρότερο μέγεθος νησιού φυσικά. Η πρόταση μου είναι να δείτε προς Νάξο, που είναι πολύ κοντά στα θέλω σας και σε αντιστοιχία με τη Μήλο, και να δείτε τα Κουφονήσια συνδυαστικά.
Επίσης αν θέλετε κάτι πιο συμμαζεμένο η Σέριφος που σκεφτήκατε είναι μια πολύ καλή περίπτωση!
Η Αμοργός είναι κάτι τελείως διαφορετικό, χαρακτηριστικό δείγμα άγριας ομορφιάς. Η Σκιάθος από μένα έχει φάει μεγάλο Χ για πολλούς λόγους.
 
Μηνύματα
410
Likes
1.352
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Ειμαι θετικός σαν άνθρωπος και πιστεύω ότι το καλοκαίρι τουλάχιστον τον μήνα Αύγουστο θα κάνουμε βουτίες στα νησία μας έχοντας αφήσει πίσω ολοι τον εφιάλτη του κορονοιού και της καραντίνας.Ας αλλάξουμε λίγο εικόνες να ξεχαστουμε και ας σκεφτούμε οτι εχουμε και ξεφυγει απο τον κινδυνο γραψτε ιδεες και προτασεις για να κανουμε πλανα εστω και μακρυνα για τις φετινες μας καλοκαιρινες διακοπες.Φετος ειμαι μεταξυ Σιφνου και Αστυπαλαιας.Για το πρωτο εχω ακουσει καλο φαγητο ,ωραιο νησι αλλα οχι καλες παραλιες
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Υπάρχουν ήδη πάρα πολλά θέματα στο φορουμ για τα ελληνικά νησιά. Μπες εδώ και ξεκινά την αναζήτηση!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Δεν είναι άσχημες οι παραλίες της Σίφνου. Έχω γυρίσει τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου μικρά και μεγάλα και δεν θα έλεγα πως δεν είναι καλές. Ίσα ίσα και καθαρές είναι και άμμο έχουν πολλές και "φιλικές" προς τον επισκέπτη είναι. Καλές είναι απλώς δεν είναι οι καλύτερες του Αιγαίου.
Για το φαγητό θα συμφωνήσω πως είναι αρκετά καλό σε γενικές γραμμές αν και υπάρχουν και υπερτιμημένα εστιατόρια.Ας πούμε στον Πλατύ Γιαλό το πιο καλό με βάση την σχέση ποιότητας-τιμής και με σπιτικό φαγητό είναι "το Στέκι" αν καταφέρεις να βρεις θέση.
Και γραφικά μέρη έχει.
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άνδεις ξανά
Όντως στη Σίφνο το φαγητό είναι κάπως υπερτιμημένο σε αρκετές περιπτώσεις.
Εσένα τι σε ενδιαφέρει περισσότερο; Γιατί σκέφτεσαι Σίφνο και Αστυπάλαια;
 
Μηνύματα
410
Likes
1.352
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Mε ενδιαφέρει να έχει καλές παραλίες ,να είναι όμορφο νησάκι και να έχει ωραίο φαγητό .Οι επιλογές ήταν γιατί έλεγα φέτος εκει επειδη δεν έχω πάει και εχω ακουσει καλα λογια.Εννοείται είμαι ανοιχτός και για άλλα νησιά αλλα προτιμώ σχετικά μικρά νησάκια για φέτος χωρίς να έχουμε τεράστιες μετακινήσεις και όπως έγραψα να ευχαριστήθουμε μπανακια.,όχι πχ τύπου Κρήτη,Ρόδος που τα λατρευω αλλα προτιμω κατι σε πιο Κυκλαδες να παω με την κοπελα μου
 
Μηνύματα
34
Likes
34
Καλησπέρα, καλησπέρα. Χαίρομαι που μολις χτες εντοπισα αυτο το διαμαντάκι και τα πολύτιμα μελη του. Αυτη η ιστοσελίδα ειναι οτι πιο αισιόδοξο και χαρούμενο έχω δει τα τελευταία δε θυμάμαι ποσα χρόνια στην οποία μιλαμε στα ελληνικά και σας εκτιμώ πολυ γι αυτο το δώρο που μου κάνατε να συντηρείτε αυτη τη σελίδα που μόλις βρήκα η οποία δεν εχει γκρίνιες, μονο ωραίες ιστορίες, χιούμορ και βοήθεια σε απορίες/ερωτήσεις.
Λοιπόν, εγώ ειμαι η Ελπιδα και λατρεύω τα ταξίδια. Πιστεύω οτι ταξιδεύοντας ανοίγουν οι ορίζοντες σου και δενεσαι συνήθως με τον συνταξιδιώτη σου ακομα πιο πολυ απο πριν.
Εχω να θέσω μια ερώτηση για όποιον ξέρει. Βασικά ειναι 3 οι ερωτήσεις αλλα σε οποια και να μου απαντήσετε θα χαρώ πολυ.
Λιιιιγο νωρις βέβαια αλλα τι να κανω είμαι προπονητική αφου (το σαλλονικιοτικο δε κρύβεται εύκολα συγχωρέστε με).
Το καλοκαίρι λοιπόν εχω σκοπο να παω με τον σύντροφό μου διακοπές αλλα χωρίς αυτοκίνητο και σε παραπάνω απο ενα νησιά στην ιδια διαδρομή, δηλαδή κοντινά. (Ψάχνω απο τωρα για να βρω πιο οικονομικές καταστάσεις αφου θέλουμε να σαρώσουμε τη Μεσόγειο)
Εχω φαει ενα μινι πρηξιμο για να πάμε και στα Κουφονήσια απο το αμορε αλλα περιμένω πρώτα τις απαντήσεις σας. Θα ήθελα να μου πειτε
1) Ποια νησιά έχετε επισκεφθεί και γνωρίζετε οτι έχουν καλη συγκοινωνία (εννοώ με αυτο οτι πάνε τα λεωφορεία σε καλες παραλιες και περνάνε συχνα. Δεν με αφορα να πηγαίνουν σε χωριά η καπου χωρις θάλασσα, πάνω απ ολα θέλουμε να δούμε τις πιο ωραίες παραλίες) Έχουμε παει μεχρι τωρα Σκιάθο με πολυ καλη συγκοινωνία και Χιο με χάλια (ουτε καν θυμάμαι ποσα φίδια ειδα Παναγία μου σε αυτο το νησί. Είχαμε και ενα πετ στην αυλη μας που μας αφησε το δερμα του για δωρο οποτε ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ οτι δε παω σε βραχώδες νησι που να με παρακαλάνε χωρις αυτοκίνητο. Μια φοβία την εχω η καημένη απο τοτε. Οπότε εχω δωσει ηδη άκυρο μεγάλο για Μηλο δυστυχώς μεχρι να έχουμε αμάξι.
Α έχουμε πάει και Αμμουλιανη που δε μετριέται καν για νησί γιατί δεν εχει συγκοινωνία και ειναι μια κουτσουλια. Βέβαια και εκει ειχα μια ωραία επαφή με ένα παλιοφιλο (φιδακι) λετε να με κυνηγάνε παντου?
2) Αφού λοιπόν ξερετε να μου πείτε για τα νησιά που εχουν καλη συγκοινωνία θέλω να ρωτήσω επειδή είμαι μικρή και ο,τι εχω κλείσει σε διακοπές ειναι απο τουριστικό σαιτ οργανωμένα και πλήρωνα με μετρητά στα γραφεία τους, απο τη στιγμή που θέλουμε πχ να μείνουμε π.χ 3 βραδιά Νάξο 5 Πάρο 4 Σύρο, πως ακριβώς κλείνω τα ενδιάμεσα εισιτήρια των καραβιών; Τα εισιτήρια απο Πειραια για το πρώτο νησι που θα παμε και απο το τελευταίο νησι που θα γυρίσουμε τα κλείνω κι απο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θαρρώ αλλα τα ενδιάμεσα πως; Δεν ξερω να χρησιμοποιώ τη καρτα μου και φοβάμαι μη κάνουμε καμια χαζομάρα απο το ίντερνετ κλεινοντας κάτι γι αυτό ρωτάω αν μπορώ με αλλο τροπο. Υπάρχει και η περίπτωση να το αφήσουμε και να κλείσουμε απο το νησί εισιτήρια τυπου απο τη Παρο για τη Ναξο αλλα δε ξέρω κατα πόσο γίνεται τελευταία στιγμή.
3) άσχετο. Το αγόρι μου βγάζει δίπλωμα και τον Μάιο θα το εχει. Υπάρχει άνθρωπος σε νησι που θα του νοίκιαζε αμάξι; Ξερει να οδηγαει παρα πολυ καλα αλλα χρειάζονται 6 μηνες η ενας χρονος νομίζω;
Ελπίζω να μη σας κούρασα. Σας εύχομαι να περνάτε τελεία σε όποιο μερος του πλανήτη είστε. Μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους! Ιδιαίτερα σε αυτούς που αγαπάνε τη Λατινική Αμερική, να ξέρετε οτι σας αγαπώ λιγο παραπάνω και εχω διαβάσει οτι υπάρχει και δεν υπάρχει για το Με(χ)ικο. Μακάρι να μπορέσω κι εγώ να πραγματοποιήσω ενα τέτοιο ταξιδι-όνειρο κάποτε. (Ελπίζω μονο να μην με απαγάγουν γιατί μοιάζω παρα πολυ στην Ταλια) χαχαχαχα
Καλησπέρα Esperanza!!! Μια πάρα πολύ καλή επιλογή με καλή συγκοινωνία είναι η υπέροχη Αμοργός 💙💙💙💙 το νησί του απέραντο γαλάζιου. Για να καταλάβεις τι ακριβώς εννοώ, θα σου πω μόνο ότι πήγα χωρίς αυτοκίνητο, έμεινα σε ένα ορεινό χωριό πάνω από την Αιγιάλη, το δεύτερο λιμάνι του νησιού (το άλλο είναι τα Κατάπολα) & δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με τη συγκοινωνία, δεδομένου ότι είχα πάει όχι στη φουλ σεζόν, είχα πάει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου με το παιδί μου. Είχε λεωφορείο το οποίο το παίρναμε στις 9 το βράδυ και κατεβαίναμε στην Αιγιάλη για τη βραδυνή μας βόλτα, η απόσταση πολύ κοντινή, φτάναμε γρήγορα και το τελευταίο δρομολόγιο ήταν 11:30'μ.μ. όπου το παίρναμε από Αιγιάλη και επιστρέφαμε στο κατάλυμά μας. Απλώς, το μόνο που δεν μπόρεσα να κάνω ήταν να πάω στις νότιες παραλίες του νησιού όπως ο Μούρος η τα Παραδείσια κι αυτό όχι γιατί δεν υπήρχε δρομολόγιο για εκεί αλλά γιατί δεν είχαν ανοίξει ακόμα τα δρομολόγια προς τα εκεί. Θα άνοιγαν την φουλ σεζόν. Επομένως, αν εσείς πάτε Ιούλιο προχωρημένο η Αύγουστο, τότε, σίγουρα θα μπορέσετε να πάτε και εκεί. Έχω διαβάσει πάντως ότι είναι πάρα πολύ ωραίες εκείνες οι παραλίες. (Αυτός είναι και ο λόγος που από τότε λέω ότι ΔΕΝ έχω κλείσει τους "λογαριασμούς" μου με την Αμοργό και κάποια στιγμή θα επιστρέψω για να τους κλείσω...!!!😍😍😍😍) Υπάρχει συγκοινωνία για όλο το νησί, δε θα δυσκολευτείτε καθόλου. Η συμπεριφορά των οδηγών;;; Εκεί, κυριολεκτικά, έδωσα τα ρέστα μου. Σε οτιδήποτε κι αν ρώτησα σχετικά με το που και το πως θα πάω, σε ΌΛΑ είχαν τη λύση. Τους έλεγα που θέλω να πάω και μου έβγαζαν το πρόγραμμα τι ώρα και από που θα περάσει το λεωφορείο. Παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς συναδέλφους τους!!! Αν αποφασίσετε και πάτε, σου προτείνω να μείνετε στην Αιγιάλη η στα Κατάπολα εφόσον δεν θα έχετε αυτοκίνητο. Από Κατάπολα μεριά θα έχετε κοντά σας εκείνες τις νότιες παραλίες που λέγαμε πριν καθώς και τη χώρα Αμοργού που έχει συχνότατη συγκοινωνία με τα Κατάπολα μέχρι αργά το βράδυ και είναι πανέμορφη!!! Επίσης, θα μπορούσατε από Αμοργό να πάτε ΚΑΙ στα Κουφονήσια γιατί είναι πολύ κοντά. Θα μπορούσατε να πάτε ακόμα και ενδιάμεσα στις ημέρες των διακοπών από την Αμοργό αλλά αυτό είναι κάτι που δε σου το συνιστώ. Γιατί να πηγαινοέρχεστε αυθημερόν ενώ θα μπορούσατε να μείνετε όσες μέρες θέλετε στην Αμοργό και κατόπιν να πάτε στο Κουφονήσι (μιλάμε για το πάνω Κουφονήσι για διαμονή, το κάτω Κουφονήσι είναι ακατοίκητο, πηγαίνεις με βάρκες σαν εκδρομή από το πάνω Κουφονήσι για μπάνιο και έχει και μια ταβέρνα). Τώρα, για τα εισιτήρια... Υπάρχει η επιλογή του πολλαπλού εισητηρίου. Αν μπορείς, μπες στη σελίδα της Blue Star και θα σου το βγάλει. Δε χρειάζεται να κάνεις κράτηση μέσω ίντερνετ, απλά μπες για να το δεις. Θα πάρεις τηλέφωνο στην εταιρία και θα κάνεις τηλεφωνική κράτηση. Η τηλεφωνήτρια θα σε κατευθύνει. Θα της πεις ότι πρόκειται για πολλαπλό ταξίδι, τις ημερομηνίες, π.χ. 1 Αυγούστου Πειραιάς - Αμοργός, 8 Αυγούστου Αμοργός - Κουφονήσι και 11 Αυγούστου Κουφονήσι - Πειραιάς. (Οι ημερομηνίες που έβαλα είναι φυσικά ενδεικτικές 😜😜😜😜) Είναι πολύ εξυπηρετικές σε όλα. Θα κλειστεί το εισιτήριο, θα σου ζητήσει μέσα σε 3 μέρες να καταθέσεις τα χρήματα στον λογαριασμό της Blue Star και μετά την απόδειξη που θα σου δώσει η τράπεζα, θα τη βγάλετε φωτογραφία και θα τη στείλετε στο mail της εταιρίας. Από την στιγμή που θα πάρουν τη φωτογραφία της απόδειξης, η κράτηση έχει κατοχυρωθεί. Θα σου δώσουν έναν αριθμό κράτησης με τον οποίο, όταν με το καλό φτάσετε στον Πειραιά, θα πάτε στο γραφείο της Blue Star και λέγοντας τους τον αριθμό κράτησης, θα σας εκτυπώσουν επί τόπου τα εισητήρια σας. Αυτό ήταν!!! Καλό σας ταξίδι και αέρα στα πανιά σας!!! 😉😉😉😉⛴⛴⛴⛴ Έτσι θα έχεις όλα τα εισιτήρια βγαλμένα από την αρχή και δε θα χρειαστεί να τρέχεις μετά. Επίσης: μια άλλη πρόταση είναι αν μείνετε αρκετά στην Αμοργό, να πάρετε μια μέρα τον Σκοπελίτη (καράβι που εξυπηρετεί Νάξο, Αμοργό και μικρές Ανατολικές Κυκλάδες στα μεταξύ τους δρομολόγια) και να πεταχτείτε Δονούσα αυθημερόν γιατί είναι πολύ κοντά αυτά τα δύο νησιά. ΑΝ φυσικά σας παίρνει από μέρες και από οικονομικής άποψης. Ρώτα με ότι άλλο χρειαστείς για Αμοργό, αν τελικά το αποφασίσετε. Να περάσετε υπέροχα ότι κι αν κάνετε... Γκαρντασίνα!!! Ε, μα ΝΑΙ αφού!!! 😍😍😍😍
Καλησπέρα, καλησπέρα. Χαίρομαι που μολις χτες εντοπισα αυτο το διαμαντάκι και τα πολύτιμα μελη του. Αυτη η ιστοσελίδα ειναι οτι πιο αισιόδοξο και χαρούμενο έχω δει τα τελευταία δε θυμάμαι ποσα χρόνια στην οποία μιλαμε στα ελληνικά και σας εκτιμώ πολυ γι αυτο το δώρο που μου κάνατε να συντηρείτε αυτη τη σελίδα που μόλις βρήκα η οποία δεν εχει γκρίνιες, μονο ωραίες ιστορίες, χιούμορ και βοήθεια σε απορίες/ερωτήσεις.
Λοιπόν, εγώ ειμαι η Ελπιδα και λατρεύω τα ταξίδια. Πιστεύω οτι ταξιδεύοντας ανοίγουν οι ορίζοντες σου και δενεσαι συνήθως με τον συνταξιδιώτη σου ακομα πιο πολυ απο πριν.
Εχω να θέσω μια ερώτηση για όποιον ξέρει. Βασικά ειναι 3 οι ερωτήσεις αλλα σε οποια και να μου απαντήσετε θα χαρώ πολυ.
Λιιιιγο νωρις βέβαια αλλα τι να κανω είμαι προπονητική αφου (το σαλλονικιοτικο δε κρύβεται εύκολα συγχωρέστε με).
Το καλοκαίρι λοιπόν εχω σκοπο να παω με τον σύντροφό μου διακοπές αλλα χωρίς αυτοκίνητο και σε παραπάνω απο ενα νησιά στην ιδια διαδρομή, δηλαδή κοντινά. (Ψάχνω απο τωρα για να βρω πιο οικονομικές καταστάσεις αφου θέλουμε να σαρώσουμε τη Μεσόγειο)
Εχω φαει ενα μινι πρηξιμο για να πάμε και στα Κουφονήσια απο το αμορε αλλα περιμένω πρώτα τις απαντήσεις σας. Θα ήθελα να μου πειτε
1) Ποια νησιά έχετε επισκεφθεί και γνωρίζετε οτι έχουν καλη συγκοινωνία (εννοώ με αυτο οτι πάνε τα λεωφορεία σε καλες παραλιες και περνάνε συχνα. Δεν με αφορα να πηγαίνουν σε χωριά η καπου χωρις θάλασσα, πάνω απ ολα θέλουμε να δούμε τις πιο ωραίες παραλίες) Έχουμε παει μεχρι τωρα Σκιάθο με πολυ καλη συγκοινωνία και Χιο με χάλια (ουτε καν θυμάμαι ποσα φίδια ειδα Παναγία μου σε αυτο το νησί. Είχαμε και ενα πετ στην αυλη μας που μας αφησε το δερμα του για δωρο οποτε ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ οτι δε παω σε βραχώδες νησι που να με παρακαλάνε χωρις αυτοκίνητο. Μια φοβία την εχω η καημένη απο τοτε. Οπότε εχω δωσει ηδη άκυρο μεγάλο για Μηλο δυστυχώς μεχρι να έχουμε αμάξι.
Α έχουμε πάει και Αμμουλιανη που δε μετριέται καν για νησί γιατί δεν εχει συγκοινωνία και ειναι μια κουτσουλια. Βέβαια και εκει ειχα μια ωραία επαφή με ένα παλιοφιλο (φιδακι) λετε να με κυνηγάνε παντου?
2) Αφού λοιπόν ξερετε να μου πείτε για τα νησιά που εχουν καλη συγκοινωνία θέλω να ρωτήσω επειδή είμαι μικρή και ο,τι εχω κλείσει σε διακοπές ειναι απο τουριστικό σαιτ οργανωμένα και πλήρωνα με μετρητά στα γραφεία τους, απο τη στιγμή που θέλουμε πχ να μείνουμε π.χ 3 βραδιά Νάξο 5 Πάρο 4 Σύρο, πως ακριβώς κλείνω τα ενδιάμεσα εισιτήρια των καραβιών; Τα εισιτήρια απο Πειραια για το πρώτο νησι που θα παμε και απο το τελευταίο νησι που θα γυρίσουμε τα κλείνω κι απο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θαρρώ αλλα τα ενδιάμεσα πως; Δεν ξερω να χρησιμοποιώ τη καρτα μου και φοβάμαι μη κάνουμε καμια χαζομάρα απο το ίντερνετ κλεινοντας κάτι γι αυτό ρωτάω αν μπορώ με αλλο τροπο. Υπάρχει και η περίπτωση να το αφήσουμε και να κλείσουμε απο το νησί εισιτήρια τυπου απο τη Παρο για τη Ναξο αλλα δε ξέρω κατα πόσο γίνεται τελευταία στιγμή.
3) άσχετο. Το αγόρι μου βγάζει δίπλωμα και τον Μάιο θα το εχει. Υπάρχει άνθρωπος σε νησι που θα του νοίκιαζε αμάξι; Ξερει να οδηγαει παρα πολυ καλα αλλα χρειάζονται 6 μηνες η ενας χρονος νομίζω;
Ελπίζω να μη σας κούρασα. Σας εύχομαι να περνάτε τελεία σε όποιο μερος του πλανήτη είστε. Μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους! Ιδιαίτερα σε αυτούς που αγαπάνε τη Λατινική Αμερική, να ξέρετε οτι σας αγαπώ λιγο παραπάνω και εχω διαβάσει οτι υπάρχει και δεν υπάρχει για το Με(χ)ικο. Μακάρι να μπορέσω κι εγώ να πραγματοποιήσω ενα τέτοιο ταξιδι-όνειρο κάποτε. (Ελπίζω μονο να μην με απαγάγουν γιατί μοιάζω παρα πολυ στην Ταλια) χαχαχαχα
 

Esperanza

Member
Μηνύματα
31
Likes
28
Καλησπέρα Esperanza!!! Μια πάρα πολύ καλή επιλογή με καλή συγκοινωνία είναι η υπέροχη Αμοργός 💙💙💙💙 το νησί του απέραντο γαλάζιου. Για να καταλάβεις τι ακριβώς εννοώ, θα σου πω μόνο ότι πήγα χωρίς αυτοκίνητο, έμεινα σε ένα ορεινό χωριό πάνω από την Αιγιάλη, το δεύτερο λιμάνι του νησιού (το άλλο είναι τα Κατάπολα) & δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με τη συγκοινωνία, δεδομένου ότι είχα πάει όχι στη φουλ σεζόν, είχα πάει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου με το παιδί μου. Είχε λεωφορείο το οποίο το παίρναμε στις 9 το βράδυ και κατεβαίναμε στην Αιγιάλη για τη βραδυνή μας βόλτα, η απόσταση πολύ κοντινή, φτάναμε γρήγορα και το τελευταίο δρομολόγιο ήταν 11:30'μ.μ. όπου το παίρναμε από Αιγιάλη και επιστρέφαμε στο κατάλυμά μας. Απλώς, το μόνο που δεν μπόρεσα να κάνω ήταν να πάω στις νότιες παραλίες του νησιού όπως ο Μούρος η τα Παραδείσια κι αυτό όχι γιατί δεν υπήρχε δρομολόγιο για εκεί αλλά γιατί δεν είχαν ανοίξει ακόμα τα δρομολόγια προς τα εκεί. Θα άνοιγαν την φουλ σεζόν. Επομένως, αν εσείς πάτε Ιούλιο προχωρημένο η Αύγουστο, τότε, σίγουρα θα μπορέσετε να πάτε και εκεί. Έχω διαβάσει πάντως ότι είναι πάρα πολύ ωραίες εκείνες οι παραλίες. (Αυτός είναι και ο λόγος που από τότε λέω ότι ΔΕΝ έχω κλείσει τους "λογαριασμούς" μου με την Αμοργό και κάποια στιγμή θα επιστρέψω για να τους κλείσω...!!!😍😍😍😍) Υπάρχει συγκοινωνία για όλο το νησί, δε θα δυσκολευτείτε καθόλου. Η συμπεριφορά των οδηγών;;; Εκεί, κυριολεκτικά, έδωσα τα ρέστα μου. Σε οτιδήποτε κι αν ρώτησα σχετικά με το που και το πως θα πάω, σε ΌΛΑ είχαν τη λύση. Τους έλεγα που θέλω να πάω και μου έβγαζαν το πρόγραμμα τι ώρα και από που θα περάσει το λεωφορείο. Παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς συναδέλφους τους!!! Αν αποφασίσετε και πάτε, σου προτείνω να μείνετε στην Αιγιάλη η στα Κατάπολα εφόσον δεν θα έχετε αυτοκίνητο. Από Κατάπολα μεριά θα έχετε κοντά σας εκείνες τις νότιες παραλίες που λέγαμε πριν καθώς και τη χώρα Αμοργού που έχει συχνότατη συγκοινωνία με τα Κατάπολα μέχρι αργά το βράδυ και είναι πανέμορφη!!! Επίσης, θα μπορούσατε από Αμοργό να πάτε ΚΑΙ στα Κουφονήσια γιατί είναι πολύ κοντά. Θα μπορούσατε να πάτε ακόμα και ενδιάμεσα στις ημέρες των διακοπών από την Αμοργό αλλά αυτό είναι κάτι που δε σου το συνιστώ. Γιατί να πηγαινοέρχεστε αυθημερόν ενώ θα μπορούσατε να μείνετε όσες μέρες θέλετε στην Αμοργό και κατόπιν να πάτε στο Κουφονήσι (μιλάμε για το πάνω Κουφονήσι για διαμονή, το κάτω Κουφονήσι είναι ακατοίκητο, πηγαίνεις με βάρκες σαν εκδρομή από το πάνω Κουφονήσι για μπάνιο και έχει και μια ταβέρνα). Τώρα, για τα εισιτήρια... Υπάρχει η επιλογή του πολλαπλού εισητηρίου. Αν μπορείς, μπες στη σελίδα της Blue Star και θα σου το βγάλει. Δε χρειάζεται να κάνεις κράτηση μέσω ίντερνετ, απλά μπες για να το δεις. Θα πάρεις τηλέφωνο στην εταιρία και θα κάνεις τηλεφωνική κράτηση. Η τηλεφωνήτρια θα σε κατευθύνει. Θα της πεις ότι πρόκειται για πολλαπλό ταξίδι, τις ημερομηνίες, π.χ. 1 Αυγούστου Πειραιάς - Αμοργός, 8 Αυγούστου Αμοργός - Κουφονήσι και 11 Αυγούστου Κουφονήσι - Πειραιάς. (Οι ημερομηνίες που έβαλα είναι φυσικά ενδεικτικές 😜😜😜😜) Είναι πολύ εξυπηρετικές σε όλα. Θα κλειστεί το εισιτήριο, θα σου ζητήσει μέσα σε 3 μέρες να καταθέσεις τα χρήματα στον λογαριασμό της Blue Star και μετά την απόδειξη που θα σου δώσει η τράπεζα, θα τη βγάλετε φωτογραφία και θα τη στείλετε στο mail της εταιρίας. Από την στιγμή που θα πάρουν τη φωτογραφία της απόδειξης, η κράτηση έχει κατοχυρωθεί. Θα σου δώσουν έναν αριθμό κράτησης με τον οποίο, όταν με το καλό φτάσετε στον Πειραιά, θα πάτε στο γραφείο της Blue Star και λέγοντας τους τον αριθμό κράτησης, θα σας εκτυπώσουν επί τόπου τα εισητήρια σας. Αυτό ήταν!!! Καλό σας ταξίδι και αέρα στα πανιά σας!!! 😉😉😉😉⛴⛴⛴⛴ Έτσι θα έχεις όλα τα εισιτήρια βγαλμένα από την αρχή και δε θα χρειαστεί να τρέχεις μετά. Επίσης: μια άλλη πρόταση είναι αν μείνετε αρκετά στην Αμοργό, να πάρετε μια μέρα τον Σκοπελίτη (καράβι που εξυπηρετεί Νάξο, Αμοργό και μικρές Ανατολικές Κυκλάδες στα μεταξύ τους δρομολόγια) και να πεταχτείτε Δονούσα αυθημερόν γιατί είναι πολύ κοντά αυτά τα δύο νησιά. ΑΝ φυσικά σας παίρνει από μέρες και από οικονομικής άποψης. Ρώτα με ότι άλλο χρειαστείς για Αμοργό, αν τελικά το αποφασίσετε. Να περάσετε υπέροχα ότι κι αν κάνετε... Γκαρντασίνα!!! Ε, μα ΝΑΙ αφού!!! 😍😍😍😍
Τι γλυκός άνθρωπος! Ευχαριστώ παρα πολυ θα ψάξω τωρα για Αμοργό, πηρα πολλες ιδεες και κινητοποιήθηκα με την απάντηση αυτή. Ευχαριστώ και πάλι! Δεν την ειχα σαν επιλογή αλλα θα το ψαξω σίγουρα και ξεκινάω τώρα μάλιστα 💜
 
Μηνύματα
117
Likes
159
Καλημέρα σε όλους!

Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνουμε νησί για ανδροπαρέα (εύρος ηλικιών 31-35).

Υπάρχει κάποια πρόταση ως προς το "καταλληλότερο" υπό την ευρεία έννοια... :p

Εξαιρούνται από το Αιγαίο: Νάξος, Πάρος, Σέριφος, Σίφνος.

Από το Ιόνιο εξαιρείται η Ζάκυνθος.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 

tol_pap

Member
Μηνύματα
397
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Τι σας αρέσει να κάνετε στις διακοπές σας; ξενύχτι; σας ενδιαφέρει να βρείτε φλερτ;
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.962
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
H Σίφνος θα ήταν η εύκολη απάντηση χωρίς πολύ σκέψη, βλέποντας όμως ότι είναι στις εξαιρέσεις την αποσύρω.
Δώσε μας στίγμα ως προς τα θέλω, τύπο διασκέδασης/μουσική, μπατζετ, διαθέσιμες ημέρες, για να μπορέσουμε να απαντήσουμε κατάλληλα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.694
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom