Γενικά Πρώτες διακοπές ζευγαράκι...

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Την κλασική περίοδο του πρώτου 15μέρου του Αυγούστου, με τον φίλο μου, τώρα για πόσες μέρες δεν ξέρω. Πλέον θέλω τουλάχιστον 1 βδομάδα να πηγαίνω σε νησί και αν περισσεύει και τίποτα καμιά βόλτα και σε κανένα άλλο. Πέρυσι που κοιτούσα ήταν ακριβές οι τιμές για δωμάτιο αλλά τι να κάνεις...
Η θάλασσα δεν μ' απασχολεί τόσο να είναι ωραία γιατί εμείς οι Βόρειοι έχουμε και τη Χαλκιδική (Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει,χεχε). Διασκέδαση σε μπαράκια και όχι κλαμπ και ιστορίες..Και επίσης τρελαίνομαι για βόλτες σε γραφικά σοκάκια...
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Την κλασική περίοδο του πρώτου 15μέρου του Αυγούστου, με τον φίλο μου, τώρα για πόσες μέρες δεν ξέρω. Πλέον θέλω τουλάχιστον 1 βδομάδα να πηγαίνω σε νησί και αν περισσεύει και τίποτα καμιά βόλτα και σε κανένα άλλο. Πέρυσι που κοιτούσα ήταν ακριβές οι τιμές για δωμάτιο αλλά τι να κάνεις...
Η θάλασσα δεν μ' απασχολεί τόσο να είναι ωραία γιατί εμείς οι Βόρειοι έχουμε και τη Χαλκιδική (Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει,χεχε). Διασκέδαση σε μπαράκια και όχι κλαμπ και ιστορίες..Και επίσης τρελαίνομαι για βόλτες σε γραφικά σοκάκια...

Πάτμος

Ξεκινάμε με το γεγονός ότι το πρώτο 15μερο του Αυγούστου, όπως ισχύει και για τα περισσότερα μέρη, είναι το χειρότερο.
Βέβαια, αναγκαστικά και εγώ πηγαίνω περίπου τις ίδιες ημ/νιες οπότε θα σου πω πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα.

Δωμάτια
Ηταν πάντοτε πολύ ακριβά και συνεχίζουν ακόμα. Δύσκολα θα βρεις κάτι οικονομικό.

Μεταφορά - Μετακινήσεις
Το νησί είναι πολύ μικρό και ενδείκνυται για ζευγαράκια ή μικρές ανάμεικτες παρέες που δε θέλουν να ξεσαλώσουν, αλλά και για οικογένειες και ελεύθερους (αν δεν έχουν μοναδικό σκοπό να βρουν ταίρι στις διακοπές τους). Το νησί αν και μικρό, χρειάζεται μεταφορικό μέσο γιατί δεν έχει πολλές συγκοινωνίες.
Οι μετακινήσεις είναι προτιμότερες με μηχανάκι (είτε δικό σας, είτε νοικιαστό). Αν μιλάμε για αυτοκίνητο για λίγες μέρες παραμονής, ίσως να συμφέρει επίσης η ενοικίαση.

Τα καράβια είναι ένα θέμα γιατί όσο πάνε λιγοστεύουν και οι κρατήσεις εισιτηρίων πρέπει να γίνονται πολύ νωρίς. Η καμπίνα ειδικά στο γυρισμό, απαραίτητη μιας και είναι βραδυνό το δρομολόγιο.

Γίνεται και συνδυασμός αεροπλάνου - τοπικής θαλάσσιας συγκοινωνίας, μέσω κοντινών νησιών, αλλά αυτό σημαίνει οπωσδήποτε ενοικίαση μεταφορικού μέσου στο νησί.

Οι δρόμοι στο νησί είναι καλοί και φθάνουν στις περισσότερες παραλίες.

Αν κατάλαβα καλά ότι είσαι από Βόρεια Ελλάδα, τότε η πρόσβαση θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Παραλίες
Εμένα μου αρέσουν πολύ γιατί ΔΕΝ έχουν άμμο, αλλά ψιλό ή πιο χοντρό βότσαλο. Οι περισσότερες δεν είναι οργανωμένες, αλλά πολλές έχουν αρκετά αρμιρίκια. Ημι-οργανωμένες είναι τρεις παραλίες. Τα νερά κρύα και στις περισσότερες περιπτώσεις βαθιά.
Στο νησί φυσάει πάρα μα πάρα πολύ, αλλά δε δυσκολεύει καθόλου τις διακοπές.
Από τη μια είναι δροσερά και δεν υποφέρεις από τη ζέστη και από την άλλη δε χάνεις κανένα μπάνιο, γιατί ο αέρας είναι συνήθως στεριανός και δεν έχει καθόλου κύμα.
Όσοι διαθέτουν φουσκωτό, απολαμβάνουν και μια εντελώς διαφορετική άποψη του νησιού. Υπάρχουν πάρα πολλές παραλίες που δεν πηγαίνει δρόμος.

Φαγητό
Το νησί αν και πολύ μικρό έχει πολλές και καλές επιλογές. Δύσκολα κακοπέφτεις.
Μεγάλες μερίδες, λογικές τιμές και καλή ποιότητα.

Νυχτερινή ζωή
Υπάρχουν ορισμένα χαλαρά μπαράκια στη Χώρα και στη Σκάλα (λιμάνι) και δύο αυστηρά κλειστά κλαμπς στη Σκάλα.


Γενικά
Οι ντόπιοι ξέρουν να δουλεύουν τον τουρισμό, οπότε δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα.

Η χώρα είναι μια ομορφιά, αλλά εγώ προτιμώ να μένω στο λιμάνι και να πηγαίνω μόνο βόλτα στα καλντερίμια της χώρας , καθώς και να αγναντεύω την υπέροχη θέα προς το λιμάνι και τις δαντελωτές παραλίες του νησιού.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ της μόδας το νησί, αλλά το μοναστήρι κρατάει τα λουριά όσο σφιχτά χρειάζεται για να μη γίνει Μύκονος.
Σε αυτό βοηθά βέβαια και το γεγονός ότι είναι μακριά και η πρόσβαση δεν είναι πολύ εύκολη.

Εχει συνήθως πολλούς ξένους τουρίστες, οι οποίοι πηγαίνουν και ξαναπηγαίνουν για χρόνια. Είναι κυρίως Γερμανοί, Αυστριακοί και Σκανδιναβοί.
Τελευταία την ανακάλυψαν και οι φωνακλάδες Ιταλοί, οι οποίοι η αλήθεια είναι ότι δημιουργούν μια κάπως ενοχλητική βαβούρα.

Υπάρχουν διάφορα κοντινά νησιά στα οποία πραγματοποιούνται ημερήσιες εκδρομές με καϊκια, όπως οι Λειψοί, οι Αρκιοί, το Μαραθονήσι κλπ.


Αυτά σε πρώτη φάση, αν αποφασίσεις για εκεί, μπορούν να ακολουθήσουν και άλλες πιο εξειδικευμένες πληροφορίες.
 
Last edited by a moderator:

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Σ΄ευχαριστώ anny πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες. Πιστεύω θα μου αρέσει πολύ!!!Θα σου ξανακάνω μια κρούση για διαμονή αν τελικά το αποφασίσουμε..Δυστυχώς λόγω άδειας αυτές είναι οι μέρες κάθε χρόνο των διακοπών..Όσο για τη δύσκολη πρόσβαση, έχουμε συνηθίσει οι Θεσσαλονικείς και γενικώς όλοι οι Βορειοελλαδίτες τα πολύ μακρινά δρομολόγια.. αλλά τι να κάνεις αγαπάμε τα ελληνικά νησιά!!!!
 

kategri

Member
Μηνύματα
13
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Λας Βέγκας
ΟΚ Traveller εγώ τη δική μου άποψη τη στηρίζω στις εμπειρίες μου και στις εμπειρίες των γνωστών μου άρα για σένα δε μετράνε! Τις δικές σου απόψεις που τις στηρίζεις και θα πρέπει να έxουν σημασία για μας; Απ΄'οτι βλέπω όμως σε όποια συζήτηση κι αν έχεις συμμετάσχει τα σχόλια σου είναι πάντα κακεντρεχή και ο τρόπος σου ανάγωγος, οπότε η συζήση καταλήγει σε μπάχαλο! Μάλλον όμως είσαι από εκείνους τους τύπους που το κάνουν επίτηδες και γουστάρουν να βλέπουν τους άλλους να τσαντίζονται για να διασκεδάζεις! οκ αφού γουστάρεις δικό σου θέμα!:roll:
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
ΟΚ Traveller εγώ τη δική μου άποψη τη στηρίζω στις εμπειρίες μου και στις εμπειρίες των γνωστών μου άρα για σένα δε μετράνε! Τις δικές σου απόψεις που τις στηρίζεις και θα πρέπει να έxουν σημασία για μας; Απ΄'οτι βλέπω όμως σε όποια συζήτηση κι αν έχεις συμμετάσχει τα σχόλια σου είναι πάντα κακεντρεχή και ο τρόπος σου ανάγωγος, οπότε η συζήση καταλήγει σε μπάχαλο!
Φυσικά και αστειεύεσαι υποθέτω... εγώ είμαι ο traveller εσύ ποιά είσαι? που έχεις πάει και τι έχεις δει στη ζωή σου και μου μιλάς με τέτοιο τρόπο? για μαζέψου που θα μου πεις ότι οι απόψεις μου δεν έχουν σημασία για σένα... και μην μάθω ότι ξαναπήγες στη Μήλο γιατί θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα... κομμένη η Μήλος... και σε παρακαλώ μην με πεις ανάγωγο και κακεντρεχή άλλη φορά γιατί θα παρεξηγηθώ... όλοι έχουν να λένε για την γλυκήτητα του χαρακτήρα μου και την ευγένεια των τρόπων μου...
 

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Εγώ πάλι δεν έχω πάει Μήλο γιατί σιχαίνομαι αυτό τον κορεσμό στις παραλίες, ειδικά τον Αύγουστο. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα Αμοργό, όπου πέρασα κι εγώ τις πρώτες διακοπές με το φίλο μου πέρυσι. Μια βδομάδα αξέχαστη. Το νησί αυθεντικό, οι άνθρωποι ζεστοί, φιλικοί, σε κερνάνε ψημένη ρακή όπου πας, ακόμη και στο Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας. Παραλίες μαγικές, ανεξερεύνητες, με σπηλιές. Θέλεις ακόμη περισσότερη ησυχία; Παίρνεις το καραβάκι και σε 3 λεπτά περνάς απέναντι, στο νησάκι Νηκούρια, όπου έχεις όση απομόνωση ζητάς. Μείναμε στο http://christina-pension.amorgos.net/greek/studios.htm τέλη Ιούλη με 60 ευρώ το βράδυ, θέα υπέροχη όλη την Αιγιάλη. Νυχτερινή ζωή δεν έχει, εμάς μας αρκούσε να πηγαίνουμε για φαγητό και μετά κανά ουζάκι ή ρακή και μετά στο μπαλκόνι να βλέπουμε τη θάλασσα. Νοικιάσαμε και ένα Fiat Panda με 35 ευρώ τη μέρα και γυρίσαμε όλο το νησί. Η δε χώρα, απερίγραπτη. Από τις διακοπές που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
++++++++++++ !!!Νομιζω οτι τα λες ολα σε 5 γραμμες..Μολις περυσι πηγα (βεβαια οχι με παρεα σαν τη δικη σας..) και περασα τελεια!τοσο τελεια που ηδη σχεδιαζουμε το ιδιο ταξιδι και για φετος..Σιγουρα πιο ηρεμα πραγματα αλλα νομιζω ειναι απο τα λιγα νησια που παραμενουν "παρθενα.."!Απο τους κατοικους της,την χωρα,τις παραλιες , τα μαγαζια..ολα!!
 
Last edited by a moderator:

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Ρε σείς ...ένα ζευγαράκι ειχαμε ..:D
και την έκανε!!
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Διαβάζοντας αυτό το θέμα επιβεβαίωσα για πολλαπλή φορά,πως όσο ζεις μαθαίνεις!και τι μάθαμε σήμερα??
Η Μύκονος είναι ιδανικός προορισμός για ζευγαράκια!!
το τσιτάτο της χρονιάς!!:haha::haha::haha:

Ας πω τώρα και εγώ μια ιδέα για τις διακοπές που θέλουν να πάνε τα παιδιά.
αν τελικά μπερδευτήκατε πολύ με τις Κυκλάδες,μην απογοητεύεστε!Υπάρχουν τα Δωδεκάνησα,τα Επτάνησα....Κύθηρα,ας πούμε,(γιατί έτσι μας αρέσει)
επίσης να πω πως κάθε νησί έχει το χρώμα και την ατμόσφαιρά του..υπάρχουν για όλα τα γούστα και όλες τις ψυχικές καταστάσεις..Τη Λέρο δεν τη ανέφερε κανείς,γιατί???:D
 

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
καλα καλα...δεν εχουν σκασει ακομα οι Κρητικοι ...να μιλησουν για νοτιο Κρητη :haha: να γινουμε μπαχαλο τελειως
:)mrgreen::D:D:D:D)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.878
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom