D
Delmem38110
Guest
ευχαριστώ.Δεν ξαναταξιδεύω με Avianca ούτε σηκωτός. Δεν έχουν ούτε τηλεφωνικό κέντρο, το site τους, μοναδικός τρόπος εξηπηρέτησης, κρασάρει για ψήλου πήδημα, δεν έχει καν chat, ενώ όταν φτάνεις στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει κανείς να συνννενοηθείς και μόνο που δε σε βρίζουν που τους ενόχλησες. Για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες τους τι να πω, κατάφεραν να μου στείλουν mail 72 ώρες πριν την πτήση ότι η κράτησή μου ακυρώθηκε επειδή δεν έκανα εγκαίρως upload το PCR 72 ωρών (προφανώς λάθος - και μετά δεν υπήρχε κανείς να μιλήσω). Καθίσματα επιπέδου Ryanair στην economy (MIA-MGA με A320 της Taca) (χωρίς δικτάκι, seat pitch για αρνητικό ρεκόρ κ.ο.κ.). Στη Business, πάλι (Α320 SAL-SJO), το service ήταν λίγο χειρότερο από το service της Aegean στην Economy. Ελάχιστοι μιλάνε Αγγλικά (ούτε καν όλοι οι αεροσυνοδοί).
Η Copa, πάλι, από ηλεκτρονικές υπηρεσίες τα πήγε ΠΕΡΙΦΗΜΑ, οι αεροσυνοδοί μίλαγαν και Αγγλικά, τα καθίσματα πιο άνετα στα 737 της και στην Economy (MGA-PTY-SDQ) και στη Business(SDQ-PTY), αλλά τα lounge της (συμπεριλαμβανομένου του Παναμά) είναι πήχτρα στον κόσμο με πρακτικά μηδενικές παροχές φαγητού και ελάχιστες επιλογές ποτού.
Το αεροδρόμιο στο San Salvador είναι αρκετά μακριά από την πόλη (1 ώρα με φυσιολογική κίνηση, 40 λεπτά με άδειους δρόμους). ΠΟΛΥ μικρό δεν το λες. Η ουρά στα γκισέ της Avianca, αλλά και στο security, αν τη χρειαστείς, είναι ατελείωτη.
Το San Salvador θα έλεγα ότι αξίζει, αλλά η χώρα έχει ΘΕΜΑΤΑ με τη βία των συμμοριών. Την περίοδο των Χριστουγέννων στο κέντρο έβλεπες ένα ένοπλο στρατιώτη σε κάθε γωνία. Με τόση στρατοκρατία, αν αποφύγεις τις φαβέλες θα είσαι γενικώς ΟΚ. Πιο ενδιαφέρουσα μέρη όμως είναι εκτός πόλης (ηφαίστεια, Joya de Ceren, routa de las flores, El Tunco/La Zonte "παραλίες" κλπ) που θα τα χάσεις με ένα γρήγορο stopover.
το επικρατέστερο μάλλον είναι μέσω SAL. γιατί είναι και το πιο σύντομο.
αν χάσουμε την πτήση ίσως μπορέσουμε να πάμε στην πόλη.
στον Παναμά δεν θέλω να ξοδέψω 10 ώρες.
με την αβιανκα είχα θετικές εμπειρίες μέχρι τώρα. ευρωπαϊκό τηλέφωνο αν ποτέ το χρειαστείς
+34900802500 απαντάνε σχετικά γρήγορα στα ισπανικά και αγγλικά.
έχουν και γουατσαππ αλλά με περιορισμένη δυνατότητα.
+573114006797