Ιταλία Ραντεβού στην Τοσκάνη...

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Μόλις γύρισα από Τοσκάνη. Είναι μαγευτική . Πήγα με τον άντρα μου και ένα φιλικό ζευγάρι μετά το Πάσχα για 5 ημέρες. Μείναμε σε ένα φοβερο αγροτοτουριστικό κατάλυμα. 4 άτομα για 5 βράδια πληρώσαμε 500€ ( και 25€ για τη θέρμανση).Το καλοκάιρι βέβαια οι τιμές ανεβαίνουν κατά πολύ. Για οποίον ενδιαφέρεται το site του www.gavillaccio.it . Επίσης ένα καλό site για αγροτοτουρισμό γενικά είναι το www.agriturismo.net. Όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να του δώσω περισσότερες λεπτομέρειες.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Πηνελόπη καλώς ηρθες.
Θα μαι στην (γειτονική ) Ουμπρια για 15 μέρες ,στο τελος του μήνα.
Δώσε αν θέλεις πληροφορίες για τα αξιοθέατα που επισκέφθηκες και οτι αλλο θεωρήσεις αξιόλογο.
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Πηνελόπη καλώς ηρθες.
Θα μαι στην (γειτονική ) Ουμπρια για 15 μέρες ,στο τελος του μήνα.
Δώσε αν θέλεις πληροφορίες για τα αξιοθέατα που επισκέφθηκες και οτι αλλο θεωρήσεις αξιόλογο.
Σην Τοσκάνη ήταν η πρώτη φορά που πήγα. Να φανταστείς ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα στη φλωρεντία. οπότε γυρίσαμε αρκετά καλά (η φλωρεντία χρήζει επανάληψης) τα σημαντικότερα σημεία της, όπως Σιέννα , Πίζα , Φλωρεντία , Σαν τζιμινιάνο.Πήγαμε όμως και στα παράλια (Λιβόρνο , Βιαρέτζιο) και στη Λούκα η οποία μου άρεσε τρομερά.Τόσο η παλιά πόλη (κλεισμένη μέσα σε τειχη τα οποία είναι τόσο φαρδειά που ο κόσμος κάνει βόλτα πάνω τους με τα πόδια ή με ποδήλατα) όσο και η νέα έξω από τα τείχη , αποπνέουν μία τρομερή γλύκα. Μου άρεσε πολύ και η Σιένα ,μου έβγαζε όμως κάτι πιο αυστηρό και σκληρό από τη Λούκα. Βέβαια η Λούκα είναι λίγο μακριά από την Ούμπρια.
Γυρίσαμε όλη την εξοχή της Τοσκάνης και πολλά χωριουδάκια. Πολύ ωραίο το Grave in Chianti. Όμορφη μικρή πλατεία με μαγαζάκια γύρω (λιγουλάκι ακριβά). Στο χωριό αυτό θα πρέπει να πάτε οπωσδήποτε στον οινοποιητικό συνεταιρισμό. Είναι πολύ κοντά στην πλτεία . Αν ρωτήσετε θα σας πουν. Αν σας αρέσουν τα κρασιά θα πάθετε πλάκα . να σκεφθείτε ότι συνεταιρισμός παραγωγών. Πως είναι ας πουμε ο Συνεταιρισμός της Νεμέας? Καμμία σχέση................ Ο χώρος τέλειος σαν παληό κελάρι , μουσείου κρασιού (λίγο μικρό με όλα όμως τα παλιά εργαλεία ) και αν δεν οδηγείς γίνεσαι ωραιότατα τύφλα! Αγοράζεις μία κάρτα αν θέλεις με την οποία δοκιμάζεις κρασιά . Βέβαια στην Τοσκάνη μπορείς να δοκιμάσεις κρασιά σχεδόν παντού.Σε κάθε λοφο βλέπεις ένα οίκημα κρυμμένο στα κυπαρίσια με αμπέλια γύρω του. Όπου δεις την επιγραφή vendita diretto ( ελπίζω ότι δεν το έγραψα λάθος) σημαίνει απ' ευθείας πώληση και μπορείς να δοκιμάσεις και να αγοράσεις κρασιά.Ελπίζω να περάσεις τέλεια . Δεν ξέρω που θα μείνεις , μπες όμως και στη διεύθυνση που έδωσα για να δείς για αγροτουρισμό www.agriturismo.net
 

miranta

Member
Μηνύματα
319
Likes
58
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Ευχαριστώ σε όλους

Σας Ευχαριστώ όλους σας για το δρόμο που μου ανοίξατε με τις ωραίες και κατατοπιστικές σας περιγραφές για την Τοσκάνη απο καιρό τριγυρίζω στο μυαλό μου την ιδέα ενός ταξιδιού στην Ευρώπη με αυτοκίνητο Επειδή ομως εχω 2 παιδια 4 και 6 ετών θέλω να σχεδιασω τα πάντα προσεκτικά και με λεπτομέρεια αλλά και ασφάλεια . Θεωρώ λοιπόν απο τις περιγραφές σας οτι η Τοσκάνη είναι ιδανικός οικογενειακος προορισμός -και κοντινος αφου στα Γιάννενα κατοικώ- οτι πρεπει για το βαφτισμά μου στα οδικά ταξίδια στην Ευρώπη !Απο τώρα λοιπόν σχεδιαζω τα πάντα για να πραγματοποπιήσω το ταξιδι μου το Πάσχα του 2009!Traveller , meroylini , pinelopi χίλια ευχαριστώ απο καρδιας που μου κάνετε ευκολο αυτο το σχεδιασμό !
Pinelopi σε παρακαλώ δώσε περισσότερες λεπτομέρειες για το gavillaccio Στην ιστοσελίδα του δεν μπόρεσα να καταλάβω για parking Υπάρχει χωρις extra χρέωση ;Φοβερο πάντως φαίνετε και πρεπει να ειναι και κοντα στη Φλωρεντια!
Παιδια ευχομαι να τα καταφέρω να παω και να πλουτισω και εγω τις περιγραφες σας με τις δικες μου βοηθώντας και άλλους !
Ναστε παντα καλά και αν σας φερει ο δρόμος απο τα Ιωαννινα θα χαρώ να τα πουμε απο κοντα
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Μιράντα εύχομαι να πραγματοποιήσεις το ταξίδι σου .Θα περάσεις καταπληκτικά. Σχετικά με το Gavillaccio.Βρίσκεται σε ένα λόφο περίπου 7 χλμ από την κωμόπολη Figline Valdarno . Η κωμόπολη αυτή βρίσκεται πολύ κοντά στην κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει το νότο με το Βορρά τη Autostrade del sole(A1) και υπάρχει και σήμανση για έξοδο . Από το χωριό για να φθάσεις στο gavillaccio θα βρείς τη διαδρομή από το www.googlemaps.com όπου θα βάλεις να σου βρει τη διαδρομή από την αφετηρία Figline valdarno (ίσως κάποιο δρόμο του ) και τέρμα τη διεύθυνση του καταλύματος . νομίζω είναι via di gaville 24 ( εμείς είχαμε gps μαζί και δεν είχαμε πρόβλημα . Ναφανταστείς εμείς φθάσαμε και το βράδυ 11.00 η ώρα.)
Το κατάλυμα είναι μέσα στην εξοχή .Η θέα καταπληκτική. Μόνο πουλιά θα ακούς. Πολύ ωραία η πισίνα αλλά το Πάσχα είχε λίγο ψύχρα για μπάνιο αν και ήταν γεμάτη. Φυσικά και το parking ήταν δωρεάν.. Δεν είχε πρωϊνό . Μπορούσε να σου προμηθεύει όμως τα απαραίτητα για πρωϊνό με 7,5? το άτομο. Εμείς όμως προτιμήσαμε να πάμε στο σούπερ μάρκετ του χωριού (το COOP) που ήταν τεράστιο και να προμηθευθούμε όλα τα απαραίτητα. Μάλιστα δύο βράδια φτιάξαμε καταπληκτικές μακαρονάδες , ανοίξαμε κρασί Chianti και περάσαμε θαυμάσια.
Το διαμέρισμα μας ήταν το 8 . Ήταν καταπληκτικό καθώς ήταν στην άκρη , έβλεπες το parking και είχε και αυλή. Κάτω κουζίνα και καθιστικό με μπάνιο και πάνω δύο κρεββατοκάμαρες ( 1 διπλή και 1 με δύο μονά που μπορούν να ενωθούν και να γίνουν διπλό) , μπάνιο και δωμάτιο ντουλάπα. .Στο σαλόνι ανοίγουν οι καναπέδες και γίνονται κρεββάτι.Υπάρχουν και πιο μικρά διαμερίσματα αλλά αν δεν είναι μεγάλη η διαφορά τιμής το 8 είναι πολύ καλή επιλογή.
Να σου πω μόνο ότι όλο αυτό το οίκημα ήταν μέρος τοιχών που περιέκλυε την περιοχή . Το ζευγάρι που το έχει( ιταλός και τζαμαϊκανή) το αγόρασε πριν κάποια χρόνια και το μετασκεύσε. Αν δεις από φωτογραφίες πως ήταν πριν , σκέτοι ετοιμόρροποι τοίχοι , δε θα το πιστεύεις πως το έφτιαξαν έτσι.
Ότι βλέπεις στις φωτογραφίες του site είναι αλήθεια. τουλάχιστον στο 8 που το έζησα , όλα τα έπιπλα είναι καινούρια και προσεγμένα και τίποτα δεν είναι χαλασμένο(ίσως τα αξεσουαρ του μπανιου που είναι ξύλινα να θέλουν ένα φρεσκάρισμα με μπογιά)
Η Φλωρεντ'ια είναι περίπου μισή ώρα μακριά. και σε περίπου είκοσι λεπτά σε ένα άλλο χωριό υπάρχει Mall με σούπερ φιρμες αν ενδιαφέρεσαι.
Να πω επίσης ότι στο χωριό υπάρχει μεγάλος σταθμός τρένων , με δρομο΄λόγιο για Φλωρεντία νομίζω κάθε μισή ώρα. Η διαδρομή με το τρένο είναι είκοσι λεπτά(αυτά απο πληροφορίες που ρώτησα γιατι λογω του αυτοκινητού δεν μπήκαμε στο τρένο).
Αυτά για την ώρα. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο . Αν χρειάζεσαι και άλλες πληροφορίες ρώτα με .
 

miranta

Member
Μηνύματα
319
Likes
58
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Pinelopi εισαι καταπληκτική Χίλια ευχαριστώ για την τοσο γρήγορη απαντησή σου !Αν καταφέρω να κάνω αυτό το ταξίδι εχω ήδη αποφασίσει οτι θα μείνω εκεί δεν χρειάζεται να ψάχνω πλέον !Εχω ενθουσιαστεί και οι τιμές του είναι απίθανες και με φέρνουν πιο κοντά στο ονειρό μου!
Σου εύχομαι τα καλύτερα !
 

Blondie

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
ήθελα το επόμενο μου ταξίδι να είναι στην Τοσκάνη. Μάλλον τώρα δεν προλαβαίνω. Δεν πειράζει την επόμενη φορά. Οι οδηγίες είναι φοβερές.
 

Zak

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκανη
κοριτσια και αγορια καλησπερα. Βλεπω οτι εχετε παει σε ενα απο τα πιο ομορφα μερη στο οποιο ετοιμαζομαι να παω και εγω τωρα. επειδη ειναι η πρωτη φορα που θα παω οδικως μεσω ανκονας στο Σαν Τζιμινιανο και στην ευρυτερη περιοχη της Τοσκανης,μηπως θα μπορουσατε να μου δωσετε συγκεκριμενες πληροφοριες για το ποια διαδρομη θα πρεπει να ακολουθησω? οποιαδηποτε αλλη συμβουλη ειναι δεκτη! Περιμένω με αγωνία!! :D
 

Giorgio_65

Member
Μηνύματα
24
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Τουρκια
Καλησπέρα παιδιά.
Νεος στην ιστοσελίδα ετούτη, αλλα "παλιά καραβάνα"¨στα ταξίδια στην Ιταλία. Εχω ζήσει και σπουδασει στην Ιταλία. Η Τοσκάνη είναι η αγαπημένη μου περιοχή. Εχω περάσει δυό ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ στη Σιένα! Χωρίς να ξοδέψω πολλά λεφτα για τη διαμονή και γευματίζοντας σε φοιτητική εστία.
Επρόκειτο για διακοπές και εκμάθηση της Ιταλικής γλώσσας. Μια υπέροχη εμπειρία! Με πρώτη ευκαιρία θα γράψω τις εμπειρίες μου και τις προτάσεις μου, αλλα μέχρι να γίνει αυτό, οποιος θελει να μαθει ας μου στειλει Pm! Πολλούς χαιρετισμούς!...
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Επίσης θεωρώ, ότι το φαγητό είναι πάρα πολύ ακριβό και όχι τίποτε το ιδιαίτερο (στην Ελλάδα έχουμε καλύτερες ταβέρνες, καλύτερη ποιότητα και καλύτερες τιμές).
Θα εξαιρέσω τα προιόντα, τα οποία είναι όλα βιολογικά και πραγματικά εξαιρετικής ποιότητας, στις τρατορίες, οστερίες κτλ όμως δεν τρώς και πολύ καλά, ακόμα και σε αυτές που δεν συχνάζουν τουρίστες, αλλά θεωρούνται συνοικιακές.
Δεν σας έχω πει να μην βρίζετε στο forum γιατί διαβάζουν και μικρά παιδιά????
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
ετσι! ετσι! απομυθοποιηση τώρα! να ξέρουμε κι εμείς που πάμε τι να περιμένουμε!:bleh::bleh:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.387
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom