Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Fanie

Member
Μηνύματα
256
Likes
619
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Lena's Stone Forest
Καλημέρα. Πρόκειται να πραγματοποιήσουμε την δεύτερη επίσκεψή μας στη Ρώμη τον Οκτώβριο και σκεφτόμαστε να κλείσουμε ξενοδοχείο σε μία από τις παραπάνω περιοχές. Ποια από τις δύο να προτιμήσουμε με δεδομένα ότι θέλουμε κοντά μας καλό φαγητό και γραφικές γειτονιές;
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.289
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
καλό φαγητό και γραφικές γειτονιές;
Καμμια απο τις 2 με κριτηριο γραφικοτητα. 0 για Ρωμη και λιγες επιλογες για φαγητο. Στο Testaccio βεβαια πολυ καλυτερα λογω Felice, Checchino,Eataly κ κατι πιτσεριες. Μεταξυ των 2 αυτων συνυπολογιζοντας τη "νυχτα", Testaccio μακραν. Στο Trieste κοιμουνται πολυ νωρις..
 

Dimteo

Member
Μηνύματα
56
Likes
105
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαλί
Ποια εποχή θα κλείσεις να πας? Οι τιμες αλλαζουν δραματικά αναμεσα σε low καο high season αν και η ρωμη είναι προορισμό για κάθε εποχή. Εμείς κλείσαμε στο roma dreamimg. Καινούργιο, φοβερα δωμάτια. Κοντα στο Βατικανό. Το τρένο απο αεροδρόμιο εχει σταση πολυ κοντά. Απεναντι απο το ξενοδοχείο έχει τερμα ενα mini bus που περνάει και απέναντι απο τον τιβερη.. Αν και εμείς εθιστεί στο περπάτημα.. Τιμη εξαιρετικη αλλά αναλογα την εποχη. Για ιουνιο πανάκριβο, για φλεβαρη εξαιρετικά οικονομικο. Η διαφορα αγγίζει το 300 τοις εκατό κάτι που φαντάζομαι ισχύει σε ολα τα καταλύματα.
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.559
Likes
4.013
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Από άποψη τοποθεσίας τέλοιο είναι! Κοντά σε ολα!
Τώρα απο θέμα τιμής 60€/νύχτα, λογικό ακούγεται. Δεδομένου του ό,τι πληρώνεις-παίρνεις. Πάντως δε φαίνεται ασχήμο! Εγώ θα το κράταγα λόγω θέσεις και μόνο! Ούτε μετρό δε θα χρειαστείς για τις μετακινήσεις σου!
 

minimini

Member
Μηνύματα
19
Likes
1
Σκοπεύω να ταξιδέψω Ρώμη και ψάχνω ξενοδοχείο κοντά στην περιοχή ΤΡΕΒΙ που είναι το κέντρο απότι μου είπαν....
Θα ήθελα την γνώμη σας για ποιο ξενοδοχείο να επιλέξω...και αν έχει πάει κάποιος να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες....

Ευχαριστώ...
 

Fanie

Member
Μηνύματα
256
Likes
619
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Lena's Stone Forest
Σκεφτόμαστε να μείνουμε στο San Anselmo που είναι σχετικά κοντά στο Testaccio και στο Trastevere. Έχει μείνει κανείς εκεί; Μέσα Οκτωβρίου θα πάμε.
 

xarisro

Member
Μηνύματα
36
Likes
95
Η γνώμη μου είναι κοντά στο Termini και προς την P. Repubblica, εγώ έμεινα παραδίπλα από την Via Nazionale, με τα πόδια από Termini, όπου πας να πάρεις λεωφορείο για αεροδρόμιο, από εκεί περνούν όλα τα αστικά και metro για τα αξιοθέατα, ακόμα και νυχτερινά δρομολόγια έχει.
Η περιοχή έχει κίνηση συνέχεια και δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας, για φαγητό βρίσκεις πάντα, εγώ βρήκα πολύ βολικό μέσα στο Termini το Chef Express, self service, καλό, φτηνό και εξυπηρετικό, κατέβαινα εκεί έτρωγα και γυρνούσα στο Hotel.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Θα ήθελα την γνώμη σας για ποιο ξενοδοχείο να επιλέξω...
Καλως ηρθες στο φορουμ.:)...εριξες μια ματια στα προηγουμενα μηνυματα αυτου του θεματος που εγραψες?υπαρχουν αρκετες πληροφοριες για κεντρο της Ρωμης,που δεν χρειαζεται να ειναι ακριβως εκει που σου ειπαν....
 

abebabloum

Member
Μηνύματα
15
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Φίτζι
Γεια σας παιδιά!!! Πρόκειται να πάω στην Ρώμη τον Σεπτέμβρη για 8 ημέρες και σκεφτόμουν να πεταχτώ και σε κάποιες γειτονικές πόλεις όπως Naples, Bari, Florence. Θα εκτιμούσα πάρα πολύ αν μπορούσατε να με πληροφορήσετε σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων από Ρώμη και κατα πόσο είναι εφικτό να πας εκεί πέρα για μονοήμερη. Καθώς υπάρχει πολύ περιορισμένο budjet πείτε μου ποιο μέρος αξίζει περισσότερο κατα τη γνώμη σας. Σας ευχαριστώ πολύ :)
 

Takis83psa

Member
Μηνύματα
53
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Για μία μόνο ημέρα δεν αξίζει να πας πουθενά από τα μέρη που γράφεις. Αν θες μονοήμερη πήγαινε στα Castelli Romani στα νότια (μισή ώρα περίπου) ή στο Tivoli (τα δρομολόγια ξεκινούν από τον σταθμό Tiburtina αν θυμάμαι καλά). Για Φλωρεντία ή Νάπολι υπολόγισε τουλάχιστον 2-3 ημέρες. Τα μεταφορικά στην καλύτερη περίπτωση, με τρένο είναι στα 30-40 ευρώ. Στο Μπάρι δεν νομίζω πως αξίζει να πας, προτίμησε αν είναι κάτι κοντινότερο (Ασίζη για παράδειγμα). Από όλα που έγραψες αξίζει περισσότερο η Φλωρεντία!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.530
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom