Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
τα μισά τα βρίσκεις και στο φορουμ άλλα και στο FAQ του Ρομα Πας
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
907
Likes
4.008
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Τώρα που τα έχω φρέσκα...

1) Η κάρτα ισχύει στα λεωφορεία, μετρό κλπ. Εμείς από το αεροδρόμιο (FCO) είχαμε πάρει το τρένο Leonardo Express, στο οποίο δεν ίσχυε η κάρτα. Έτσι κι αλλιώς, φτάναμε αργά οπότε θα σπαταλούσαμε μια μέρα από την κάρτα.
2) Στο Βατικανό δεν ισχύει (για την είσοδο στο μουσείο υποθέτω εννοείς). Ισχύει για τις μετακινήσεις προφανώς από και προς το Βατικανό.
3) Η κάρτα ισχύει σε όλα τα ΜΜΜ της Ρώμης, εκτός από τα τρένα (όπως αυτό για Βενετία). Πάντως η πόλη έχει πολύ περπάτημα, καθώς σχεδόν όλα τα αξιοθέατα μπορούν να καλυφθούν με περπάτημα. Λεωφορείο ή μετρό άντε να πάρεις κανένα βράδυ για το ξενοδοχείο ή σε περίπτωση που βρέχει. Επίσης ισχύει για την Όστια (δεν ξέρω αν θα πας).
4) Το castel romano δεν ξέρω τι είναι, αλλά απ'ότι βλέπω στον χάρτη λογικά θα σε καλύπτει αν πηγαίνει μετρό/λεωφορείο.
5) Δεν ξέρω, καλύτερα να ρωτήσεις στα γκισέ της Trenitalia. Νομίζω πως στην αποβάθρα του Termini έλεγε σε μια ταμπέλα πως τα εισιτήρια που αναφέρουν θέση δεν χρειάζονται ακύρωση.
Τα υπόλοιπα έπρεπε να τα ακυρώσεις σε κάποιο μηχάνημα στην πλατφόρμα. Να πας προηγούμενη μέρα δεν χρειάζεται. Πήγαινε λίγο νωρίτερα γιατί έχει ουρές στα γκισέ της Trenitalia για να ρωτήσεις.

Με την κάρτα μπορείς να μπεις στα 2 πρώτα αξιοθέατα, χωρίς να πάρεις εισιτήριο. Αν πας σε πάνω από 2 τις πρώτες 3 μέρες, στα υπόλοιπα δικαιούσαι έκπτωση. Η έκπτωση συνήθως δεν είναι σημαντική... Το απλό (ενιαίο) εισιτήριο κοστίζει 1,5 ευρώ. Η κάρτα σου παρέχει χρήση των MMM για 3 μέρες.
Θα σου πρότεινα το ένα αξιοθέατο να είναι το Κολοσαίο, για να γλιτώσεις μισή ώρα στην ουρά.:xmas_cool:
Εμείς με την κάρτα πήγαμε στο Κολοσαίο και στα μουσεία του Καπιτολίου. Φάγαμε 1 μέρα στο καθένα. Η κάρτα είχε 30 ευρώ, οπότε μας ήρθε μία ή η άλλη, αφού δεν προλάβαμε να συνδυάσουμε πολλά αξιοθέατα με την έκπτωση. Τουλάχιστον ησυχάζεις με τις μετακινήσεις.

PS Αν την πάρεις από τον υπάλληλο πριν την αποβάθρα του τρένου στο FCO και σου πει πως με αυτή μπαίνεις δωρεάν σε ό,τι αξιοθέατο επισκεφτείς τις 3 μέρες, πες του ότι λέει [...]:xmas_evil:

Καλά να περάσετε:xmas_mrgreen:
 

MAROULIA

Member
Μηνύματα
22
Likes
1
καλησπέρα,

σας ευχαριστω για τις απαντήσεις.
νικο1986 μπορείς να μου πεις τι είναι η Όστια??
επίσης πείτε μου τι ισχύει την Κυριακή??.....είναι όλα ανοιχτα??....μουσεία...Βατικανό....δεν με αφορά η αγορά για ψώνια...αλλά τα αξιοθέατα και τα μουσεία!!!

ευχαριστώ πάρα πολύ
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
907
Likes
4.008
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Η Όστια ήταν το λιμάνι της αρχαίας Ρώμης, στο σημείο που εξέβαλλε τότε ο Τίβερης. Η σημερινή πόλη είναι χτισμένη πιο δίπλα, στην σημερινή ακτογραμμή. Και οι δύο είναι κοντά στο Φιουμιτσίνο, από την απέναντι όχθη του Τίβερη.

Υπάρχει ένας αρχαιολογικός χώρος, που ξεκινά με την αρχαία νεκρόπολη, έχει λουτρά (μια μικρογραφία των Θερμών του Καρακάλλα), ξεχωριστό αμφιθέατρο, φόρουμ, σπίτια, εστιατόριο κλπ.
Το καλό ήταν πως όταν πήγαμε είχε λίγο κόσμο και μπορούσες να εξερευνήσεις όλο τον αρχαιολογικό χώρο με την ησυχία σου. Το μόνο πρόβλημα ήταν πως μερικές φορές σου έδινε την εντύπωση πως είναι κάπως παραμελημένος, με λίγες επεξηγηματικές πινακίδες κλπ.

Είναι 30-45 λεπτά με το τρένο από τη Ρώμη. Πας με μετρό στην Piramide και από εκεί παίρνεις το τρένο Roma-Lido (μόνο κατεύθυνση Lido). Και στο τρένο ισχύει η Roma Pass. Αν έχεις μέρα ελεύθερη και δεν βαριέσαι στους αρχαιολογικούς χώρους, πιστεύω πως αξίζει.
Κατεβαίνεις στην στάση Ostia Antica, περνάς στην απέναντι αποβάθρα από εκεί που σε αφήνει το τρένο, περνας την πεζογέφυρα πάνω από την λεωφόρο και συνεχίζεις στο δρομάκι με τα γήπεδα στο αριστερό σου χέρι. Στο τέρμα πας αριστερά και θα βγεις στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

Τις Κυριακές είναι όλα ανοικτά, ακόμη και το Βατικανό, απλά ενδέχεται να έχει πολύ κόσμο λόγω της ομιλίας του Πάπα. Εμείς πήγαμε Τετάρτη, περιμέναμε σε ουρά για την εκκλησία του Αγίου Πέτρου κανένα μισάωρο. Στο μουσείο, όλως περιέργως, δεν είχε καθόλου ουρά. Η είσοδος δεν είναι από την πλατεία, αλλά από τα τείχη της βόρειας πλευράς. Τα περισσότερα μουσεία (σχεδόν όλα δηλαδή...) είναι κλειστά την Δευτέρα.

Ελπίζω να προλάβω να ανεβάσω σήμερα φωτογραφίες...
 

MAROULIA

Member
Μηνύματα
22
Likes
1
καλησπέρα,

σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις τόσες λεπτομέρειες!!!
είναι κλειστά την Δευτέρα!!!!.....
σε ευχαριστώ και πάλι....
 

GIANA

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταυλάνδη
Νομίζω ότι είστε οι πλέον κατάλληλοι για να με βοηθήσετε. Σχεδιάζουμε με τον άντρα μου οδικό ταξίδι την άνοιξη στην Ιταλία. Προορισμός μας αυτή την φορά είναι η Ρώμη. Θα φθάσουμε με το καράβι στην Ανκόνα και από εκεί στην Ρώμη. Ποιά διαδρομή προτείνετε να ακολουθήσουμε? Θα προτιμούσαμε να μην δούμε μόνο την autostrada. Υπάρχει κάποια ενδιαφέρον πολή η οποία αξίζει να επισκεφτούμε? Η διαμονή μας εκεί θα είναι 7 ημέρες. Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη. :xmas_biggrin:
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Τι είναι το CLE500; Μήπως εννοείς CLS 500;
 

GIANA

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταυλάνδη

Hercinia

Member
Μηνύματα
64
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
Ουγγαρία, Σουηδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γκόα, Αρούμπα, Αϊτή
Την αλήθεια το είχα πάρει πριν 5 χρόνια αλλά θυμάμαι ότι με είχε βολέψει πολύ και ήταν το μόνο 'πάσο' που στην ουσία χρησιμοποίησα σε πόλη...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.462
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom