Ιταλία Ρώμη: Ξεκίνησε εντυπωσιακά, κατέληξε ανεπανάληπτα!

Katerina2006

Member
Μηνύματα
56
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη (;)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία

Δεύτερη μέρα:

Πρωινό ξύπνημα και βουρ για πρωινό. Μικρή η αίθουσα του πρωινού αλλά το ξενοδοχείο δεν είχε κόσμο, άρα φάγαμε με την άνεσή μας. Ξέχασα να αναφέρω ότι το πρωινό συμπεριλαμβανόταν στην τιμή του δωματίου. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο το πρωινό, το βασικό, αλλά ήταν ικανοποιητικό. Φρεσκοψημένο ψωμάκι και κρουασάν και πολύ καλός καπουτσίνο, κατά τα λεγόμενα του άντρα μου ο οποίος είναι λάτρης του καφέ. Εδώ φαντάζομαι θα με «κράξουν» πολλοί, αλλά δεν ήπια καθόλου καφέ στη Ρώμη, γιατί βρίσκω τη γεύση του δυσάρεστη. Ούτε για το τυπικό δεν δοκίμασα, αλλά τον τίμησε ο άντρας μου, Γιώργος παρεμπιπτόντως, ας τον ονομάσω επιτέλους γιατί βαρέθηκα να τον αποκαλώ έτσι!

Το πρόγραμμα είχε κολοσσαίο και γενικότερη βόλτα στην πόλη. Εννοείται πως δε χρειάστηκε να πάρουμε ΜΜΜ αλλά ξεκινήσαμε με τα πόδια. Εκδίδουμε και δύο Roma Passes, € 60,00 στο σύνολο και για τους δυο μας, από ένα κιόσκι πάνω στη Via Arenula. Πρώτη βόλτα στη Ρώμη με φως λοιπόν και κοιτάμε κι οι δυο εκστασιασμένοι. Προχωρώντας και διασχίζοντας το κέντρο διακρίνουμε μια απ’ τις πολλές πλατείες της Ρώμης. Αναζήτηση στο χάρτη που είχαμε μονίμως ανά χείρας και στην Piazza Venezia κυριαρχεί οπτικά το μνημείο Vittorio Emanuelle II. Τεράστιο, κατάλευκο και επιβλητικότατο. Διάβασα ότι το μνημείο αυτό έχει λάβει από αρκετούς δριμεία κριτική, δεν το βρίσκω παράλογο, δεδομένου ότι κτίστηκε στο σημείο που κτίστηκε και στον όγκο που κτίστηκε. Ακριβώς από κάτω του βρίσκεται η αρχαία ρωμαϊκή αγορά, πολύ καλά συντηρημένη και ορατή στον καθένα που βρίσκεται στην περιοχή, χωρίς να χρειαστεί να την επισκεφτεί. Ίσως κάποιοι να θεώρησαν φαντάζομαι ότι ο όγκος αυτός αλλοίωνε τον χαρακτήρα της περιοχής, τότε που κτίστηκε, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμένα μου άρεσε ακριβώς αυτό στη Ρώμη, ότι το αρχαίο συνυπήρχε παντού με το πιο σύγχρονο, κατά τη άποψή μου, αρμονικά. Απέναντι, ακριβώς τα fori imperiali, και πάνω από τη ρωμαϊκή αγορά το Καπιτώλιο. Όμορφο κτίριο και ωραία θέα. Περισσότερο μου έκανε εντύπωση το άγαλμα της λύκαινας με τους Ρωμύλο και Ρέμο.

Μας έφαγε κανένα δίωρο η περιοχή, χωρίς καν να επισκεφτούμε κάποιο από τα μνημεία, η αλήθεια είναι ότι εγώ τη ρωμαϊκή αγορά ήθελα να επισκεφτώ, αλλά οι τρεις μέρες ήταν λίγες για όσα θέλαμε να κάνουμε, συνεπώς ραντεβού την επόμενη φορά! Προχωράμε προς Κολοσσαίο. Εμφανές από μακριά και τόσο γνωστό σαν εικόνα από τόσες και τόσες φωτογραφίες που έχουμε δει κατά καιρούς. Η Roma Pass μας επιτρέπει να περάσουμε άνετα από την είσοδο και δωρεάν (πρώτη επίσκεψη), παρότι η ουρά δεν ήταν μεγάλη λόγω εποχής, το χαρήκαμε το προνόμιο! Το Κολοσσαίο λοιπόν τεράστιο, βγήκαμε στο χώρο των κάποτε κερκίδων για μια πρώτη ματιά. Επειδή όμως βλέπαμε ότι μάλλον κανένα 20λεπτο θα καθόμασταν εκεί να το παρατηρήσουμε, αποφασίσαμε να πάρουμε το audio tour για να μάθουμε και 5-10 πράγματα. Νομίζω πως κάναμε καλή επιλογή. Φάγαμε λοιπόν κάτι λιγότερο από δίωρο εκεί κι επειδή στο μεταξύ μας είχε θερίσει η πείνα, σκεφτόμαστε πού να πάμε για φαΐ. Λέμε να πάρουμε το μετρό γιατί ήμασταν κουρασμένοι, να πάμε στα Ισπανικά Σκαλιά και να βρούμε κάπου εκεί κοντά να φάμε. Έπρεπε να κάνουμε μετεπιβίβαση στο Termini. Όταν φτάνουμε όμως διαπιστώνουμε ότι η δεύτερη γραμμή είχε τεχνικά προβλήματα δεν λειτουργούσε. Σκεφτόμαστε τι να κάνουμε και αποφασίζουμε να πάρουμε λεωφορείο για την περιοχή μας για να πάμε στο Maccheroni. Έλα όμως που λόγω της απουσίας του μετρό τα λεωφορεία περνούσαν αραιά και ήταν φουλ στον κόσμο. Φτάνει επιτέλους το 40 και ανεβαίνουμε μαζί με πλήθος κόσμου. Αυτό το στρίμωγμα δεν το έχω νιώσει ούτε σε τριάρι λεωφορείο στις 3.00μμ καθημερινή μέρα (οι Θεσσαλονικείς θα καταλάβουν…) Με το ζόρι κατεβαίνουμε στη στάση μας, μετανιωμένοι που δεν περπατήσαμε ως τα Spanish Steps γιατί με τόση ώρα ορθοστασία τελικά κουραστήκαμε παραπάνω και οδεύουμε για το Maccheroni… Στο δρόμο κάνουμε μια στάση για να μπούμε στο Πάνθεον, στο δρόμο μας ήταν! Μου άρεσε πάρα πολύ, πολύ περισσότερο από μέσα, απ’ ό,τι απ’ εξω! Παρότι πετύχαμε και βροχή στη Ρώμη, δεν έτυχε όταν ήμασταν στο Πάνθεον για να δούμε το σύστημα στραγγίσματος!

Στο Maccheroni εννοείται πως δεν είχαμε κλείσει τραπέζι γιατί ήμουν σίγουρη ότι θα βρίσκαμε, όπως ξαναείπα, η Ρώμη δεν είχε τον κόσμο που προφανώς έχει συνήθως, και πράγματι, το μαγαζί είχε καμιά 5-6 τραπέζια μόνο κατειλημμένα. Την πατήσαμε όμως γιατί δεν είχαμε παρατηρήσει ότι ήταν σχεδόν 3.00. Μπαίνοντας μέσα μας είπε ένας υπάλληλος ότι η κουζίνα θα έκλεινε άμεσα κι ότι έπρεπε να παραγγείλουμε γρήγορα. Είπαμε εντάξει, καθώς κι εμείς πεινούσαμε πολύ και δε σκοπεύαμε να καθυστερήσουμε. Μας οδηγεί λοιπόν στο τραπέζι και αρχίζει στα γρήγορα να μας απαριθμεί τα πιάτα. Εγώ χάθηκα εννοείται καθώς δεν τα γνώριζα και ζήτησα κατάλογο. Τότε ο υπάλληλος μας έδωσε να καταλάβουμε ότι έπρεπε να παραγγείλουμε ακριβώς εκείνη τη στιγμή αλλιώς δεν θα τρώγαμε! Ο Γιώργος παρήγγειλε μια καρμπονάρα κι εγώ το πρώτο πιάτο που είδα στον κατάλογο, ραβιόλια με κάτι μέσα που δεν πρόλαβα να καταλάβω τι ήταν! Ούτε λόγος βέβαια για σαλάτα, ορεκτικό ή κάτι άλλο! Τα πιάτα μας ήρθαν γρήγορα και γευστικά δε μας εντυπωσίασαν καθόλου. Δεν ήταν άσχημα, αλλά ούτε και καλά. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και το ότι η όλη διαδικασία μας έβγαλε ένα άγχος και νευρικότητα και δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε το γεύμα μας. Ένα τέταρτο φάγαμε όλο κι όλο και ένα εικοσάλεπτο καθίσαμε συνολικά, μέσα στο οποίο πληρώσαμε κιόλας, δυο πιάτα ζυμαρικά, νερό και μια κόλα σύνολο € 28,00. Εννοείται πως δεν φάγαμε γλυκό εκεί γιατί είχαμε χαλαστεί αρκετά. Γενικώς αδικήθηκε λόγω ώρας η πρώτη εμπειρία φαγητού στη Ρώμη, δυστυχώς…

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και έξοδος το βραδάκι. Και πάλι άπειρο περπάτημα σε όλο το ιστορικό κέντρο, απόλαυση των άπειρων πλατειών, στενών, σιντριβανιών κλπ της και κατάληξη για ένα ποτάκι στο Saloto 42 στην Piazza di Pietra. Χαλαρό, μικρό μπαράκι, ωραία μουσική, για ήσυχο ποτάκι με καλοντυμένους Ιταλούς γύρω σου. Παραγγείλαμε δύο cocktails, το συνηθίζουμε για κάποιο περίεργο λόγο στις εκδρομές μας να παραγγέλνουμε cocktails, καλά ήταν, όχι εξαιρετικά, αλλά καλά.

 

Attachments

Last edited by a moderator:

Katerina2006

Member
Μηνύματα
56
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη (;)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ευχαριστώ! Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για πρώτη φορά! :)

Η Ρώμη είναι πράγματι εντυπωσιακή, κρίμα που καμία ιστορία και καμία φωτογραφία δε μπορεί να αποδώσει απολύτως την πραγματικότητα!
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.099
Likes
23.960
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Περιμένουμε τη συνέχεια.
Πολύ ωραία και λεπτομερής αφήγηση με πολλές χρήσιμες πληροφορίες.
 

Katerina2006

Member
Μηνύματα
56
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη (;)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει! Η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν ότι θα γίνω κουραστική με τόσες λεπτομέρειες...
 

Katerina2006

Member
Μηνύματα
56
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη (;)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τέταρτη μέρα
Ξεκινήσαμε με το καθιερωμένο μας πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως μετά βρήκαμε σε μια βροχερή Ρώμη για να πάμε στη Galleria Borghese. Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται σε ένα τεράστιο πάρκο, το οποίο νομίζω ότι αδικούνταν πολύ από την εποχή που αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε. Πήραμε μετρό για να πάμε, γιατί οι προηγούμενες μέρες μας είχαν καταστρέψει τα πόδια μας. Δε μπορώ να πω ότι η στάση του μετρό βόλευε πολύ για το εν λόγω κτίριο, αλλά ό,τι μπορούσαμε να κερδίσουμε το προσπαθήσαμε.
Κατεβήκαμε λοιπόν και πάλι στην piazza di spagna, μέρα αυτή τη φορά (!) και προχωρήσαμε προς το πάρκο της Villa Borghese. Είχαμε κάνει κράτηση από την προηγούμενη μέρα τηλεφωνικώς (κάπου ανάμεσα στους κήπους του Βατικανού) – ευχαριστώ και πάλι θερμά για την έγκαιρη πληροφόρηση τα μέλη του forum – και ξεκινήσαμε να περπατάμε ανάμεσα στα πολλά δρομάκια του πάρκου για να βρούμε το μουσείο… Εδώ θα με δώσω λίγο άσχημα στους παλιότερους, αλλά ομολογώ ότι δεν είχα καταλάβει ότι η βίλα και το μουσείο ήταν το ίδιο κτίριο!!! Χαμένοι λοιπόν ανάμεσα σε δρομάκια με τις ομπρέλες ανά χείρας, φτάσαμε στο μουσείο. Δεύτερη χρήση της Roma Pass και «δωρεάν» είσοδος. Ένα μόνο πράγμα δεν μου άρεσε στη Villa Borghese…ότι δεν επιτρεπόταν οι φωτογραφίες. Το καταλαβαίνω ότι ίσως χαλούσαν το κλίμα, αλλά πώς θα θυμάμαι το ανεπανάληπτο αυτό κτίριο; Προχωρούσα σε κάθε δωμάτιο εκστασιασμένη! Από το έδαφος μέχρι το ταβάνι δεν ήξερα τι να πρωτοκοιτάξω! Ο Μπερνίνι κι εδώ είχε την τιμητική του. Για όποιον πάει πάντως Ρώμη και δεν επισκεφτεί το κτίριο αυτό θα ήθελα να του πω ότι θα χάσει πάρα πολλά! Για όποιον δεν το επισκέφτηκε την πρώτη φορά, υπάρχει πάντα η δεύτερη. Εγώ σίγουρα θα ξαναπεράσω!
Μετά από κανένα δίωρο, ίσως και παραπάνω, εγκαταλείψαμε την Βίλα και οδεύσαμε προς το τέλος του πάρκου, καθώς θέλαμε να επισκεφτούμε το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Είμαι μεγάλη fan της μοντέρνας τέχνης, παρότι δεν ξέρω πολλά πράγματα, μάλλον είναι θέμα αισθητικής. Ο σύζυγος ξετρελάθηκε την πρώτη φορά που τον έσυρα να επισκεφτούμε την Tate Modern στο Λονδίνο και από τότε γίναμε δύο οι fans! Είχαμε λοιπόν διαβάσει τα καλύτερα για το μουσείο αυτό και να’ μαστε σε λίγη ώρα απέξω…
Τέρμα πια το δωρεάν της Roma Pass, πληρώσαμε εισιτήριο με έκπτωση. Η πρώτη αίθουσα του μουσείου ήταν πολύ εντυπωσιακή με πάτωμα από καθρέφτη και γλυπτά από plexiglass που λατρεύω σαν υλικό. Ήμασταν όμως αποκαμωμένοι από την περιήγηση στη Villa Borghese και από κοινού αποφασίσαμε να ξεκουραστούμε πρώτα στο café του μουσείου, το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν πολύ καλύτερο απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Πήραμε κι από ένα σαντουιτσάκι (θα θυμάμαι πάντα τα ψωμάκια στη Ρώμη…) και καπουτσίνο κλασσικά ο Γιώργος και σε καμία ώρα ξεκινήσαμε τη βόλτα μας εντός των αιθουσών…
Το ξέρω ότι το εν λόγω μουσείο είναι ιδιαίτερο και συνεπώς λίγοι θα ενδιαφερθούν να το επισκεφτούν, αν όμως σε κάποιον αρέσει η μοντέρνα τέχνη, νομίζω δεν πρέπει να διστάσει. Tate Modern δεν είναι προφανώς, ούτε Pompidou, αλλά δεν απέχει πολύ. Το μόνο που θα ήθελα εγώ θα ήταν λιγότεροι πίνακες και περισσότερα γλυπτά, αλλά δε μπορείς να τα έχεις όλα!
Τέλος και η μοντέρνα τέχνη λοιπόν και επιστροφή στο κέντρο! Σήμερα, τελευταία μέρα, δε θα πηγαίναμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Μετρό δε βόλευε από εκεί που ήμασταν, αποφασίσαμε να πάρουμε λοιπόν λεωφορείο. Στάσεις μπροστά από το μουσείο, ωραία σκεφτήκαμε! Αμ δε! Πηγαίνουμε στη στάση και προσπαθούμε να καταλάβουμε πού πάει κάθε γραμμή… Δεν ξέρω για όσους μιλάνε ιταλικά, αλλά εμείς καταταλαιπωρηθήκαμε με τα ΜΜΜ τους. Μετά από κανένα εικοσάλεπτο βγάλαμε άκρη και πήραμε τραμ τελικά, το οποίο μάλλον μας γύρισε ολόκληρη την πόλη μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλαμε, δηλαδή στο κολοσαίο για να πάρουμε μετρό για το κέντρο (βασικά καμία σχέση το κέντρο με στάση μετρό για όσους δεν ξέρουν, δεν υπάρχει στάση πουθενά, αλλά εννοώ μια στάση που τέλος πάντων να ψιλοβόλευε). Εννοείται πως ούτε στο τραμ είχε ανακοίνωση των στάσεων και συνεπώς και πάλι στραβολαιμιάζαμε για να δούμε τα ονόματα των στάσεων έξω και να προσδιορίσουμε πού βρισκόμασταν.
Κατεβαίνουμε λοιπόν από το μετρό και πάμε για aperitivo στο Campo de Fiori. Το είχα απωθημένο από την αρχή να το κάνω αν και τελικά δε μου έκανε και τόση εντύπωση η διαδικασία. Ωστόσο, ήταν πολύ καλό το ότι με ένα ποτό μπορούσες να φας ό,τι ήθελες από τα «μπινελίκια» του μαγαζιού. Το μαγαζί που καθίσαμε δεν έλεγε πολλά πράγματα γι αυτό δεν συγκράτησα όνομα, αλλά όλα τα υπόλοιπα που μου άρεσαν ήταν γεμάτα… Πίνουμε και το ποτάκι μας – το δικό μου ήταν καλό του Γιώργου μέτριο και μετά σκεφτόμαστε να πάμε για φαγητό γιατί είχαμε πεινάσει πάρα πολύ μετά από τόσο περπάτημα! Τα συνοδευτικά του aperitivo μόνο μας κόψανε πρόσκαιρα την πείνα, αλλά ήταν μια καλή ιδέα γι αυτό ακριβώς, μέχρι να έρθει η ώρα του φαγητού δηλαδή. Πήραμε τους δρόμους χωρίς να έχουμε καταλήξει πού να φάμε και βρεθήκαμε τυχαία μπροστά στην Pizza Re. Γνωστό το όνομα από το forum, λέω, ας μπούμε. Δεν μας απογοήτευσε καθόλου, παρότι πιτσαρία. Το περιβάλλον ήταν πολύ προσεγμένο, η μερίδες τεράστιες και το προσωπικό ευγενέστατο. Γενικώς μου άρεσαν οι υπάλληλοι στα εστιατόρια της Ρώμης Οι περισσότεροι ήταν πρόσχαροι και γλυκύτατοι. Πήρα μια πίτσα Re η οποία με ενθουσίασε αλλά δε μπόρεσα να τη φάω όλη, ο Γιώργος μια καρμπονάρα (και πάλι!) η οποία του άρεσε περισσότερο από τις άλλες δύο αλλά όχι υπερβολικά και έφαγε τα υπολείμματα μου και για ορεκτικό ζαμπόν πάρμας με πεπόνι το οποίο μου άρεσε πολύ! Επίσης από δύο αναψυκτικά, και πληρώσαμε, αν θυμάμαι καλά € 42,00.
Σειρά είχε το βραδινό ποτάκι και δυστυχώς δεν είχαμε χρόνο να επισκεφτούμε και Trastevere και Testaccio. Κέρδισε το Trastevere. Πολύ όμορφη περιοχή, γραφική, στενάκια, μαγαζάκια, τα οποία είμαι σίγουρη ότι θα ήταν πολύ πιο όμορφα καλοκαίρι που ο κόσμος θα καθόταν έξω και φαντάζομαι αναρριχητικά φυτά και λουλούδια θα γέμιζαν τοίχους και αυλές. Περπατήσαμε πάρα πολλή ώρα και δεν καταλάβαμε πώς καταλήξαμε στο τέλος του Trastevere μπροστά στον Τίβερη, ο οποίος τη νύχτα ήταν μαγευτικός… Λίγο ρομάντσο και η νύχτα μας τελείωσε χωρίς ποτό, με πολύ περπάτημα, πολλές εικόνες και πολλά συναισθήματα…

Επιστροφή
Πετούσαμε στις 12.00 το πρωί και δεδομένου ότι έπρεπε να είμαστε μια ώρα τουλάχιστον πριν στο αεροδρόμιο, είχα κλείσει εισιτήρια με το λεωφορειάκι της Terravision αρκετά νωρίς, στις 8.30 αν θυμάμαι καλά. Συνεπώς, τελευταίο πρωινό στο αγαπημένο Arenula και πάμε στη στάση των λεωφορείων για να πάρουμε τα κλασσικά 40 ή 64 για Termini. H Roma Pass δεν ίσχυε πια και πάμε στα μηχανήματα να βγάλουμε εισιτήρια… Και πάλι το μηχάνημα είναι χαλασμένο, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά δε μας τρώει τα λεφτά! Το έχω πάρει απόφαση πια, η Ρώμη με αγάπησε αλλά τα ΜΜΜ της όχι! Προσπαθούμε να ρωτήσουμε έναν υπάλληλο στο γκισέ, ο οποιος φυσικά δεν ξέρει αγγλικά και με νοήματα μας παραπέμπει σε ένα κοντινό «περίπτερο» όπου βρίσκουμε εισιτήρια. Εν τω μεταξύ, έχουν περάσει 2-3 λεωφορεία και τα έχουμε χάσει… Οπότε περιμένουμε… εντάξει όχι πολλή αλλά αρκετή ώρα ώστε να με αγχώσει λιγάκι. Ευτυχώς είμαστε στην ώρα μας στο Ternini και ψάχνουμε το σταντ της Terravision. Ψάξαμε αρκετά αλλά το βρήκαμε, νομίζαμε ότι ήταν μέσα στο σταθμό αλλά ήταν έξω. Εκεί χρειάστηκε να βγάλουμε κάρτες επιβίβασης, δεν αρκούσε το εκτυπωμένο εισιτήριο, επομένως ίσως εδώ να χρεωνόταν παραπάνω αν εξέδιδε κάποιος εισιτήριο απευθείας από το σταντ κι όχι μέσω internet. Η διαδρομή προς το αεροδρόμιο ήταν πολύ πιο σύντομη από την έλευση στην πόλη, λίγο πάνω από μισάωρο κάναμε αλλά δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα γιατί με πήρε ο ύπνος!
Καθώς πήγαμε στη Ρώμη μόνο με χειραποσκευή δεν υπήρχε χώρος για σουβενίρ ή δωράκια καθόλου. Σκεφτήκαμε ότι θα πάρουμε λοιπόν από τα Duty Free. Ναι καλά! Ήταν μικρότερα κι απ’ αυτά της Θεσσαλονίκης! Βασικά δεν είχε σχεδόν τίποτα και φυσικά δεν αγοράσαμε τίποτα! Τζάμπα τα όνειρα για αγορές… Επίσης σε σχέση με το αεροδρόμιο, μου έκανε εντύπωση ότι σε όλες τις ανακοινώσεις πτήσεων φιγούραρε η Ryan Air. Μόνο μια πτήση της Wizzair είχε. Αποκλειστικότητα;
Η πτήση της επιστροφής ήταν μια χαρά χωρίς απρόοπτα και σύντομα αντικρίζαμε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης…

Ο τίτλος της ιστορίας μου λέει «Ρώμη: ξεκίνησε εντυπωσιακά, κατέληξε ανεπανάληπτα». Ως προς το ξεκίνημα νομίζω πως σας έχω καλύψει με τις περιγραφές μου. Ως προς το τελείωμα όμως, εκείνη τη στιγμή δε μπορούσαμε να αντιληφθούμε πόσο έντονα θα χαραζόταν αυτή η εκδρομή στο χάρτη της ζωής μας… Βλέπετε, στη Ρώμη πήγαμε δύο, αλλά γυρίσαμε τρεις… Ryan Air σου τη σκάσαμε! Φέραμε πίσω και λαθρεπιβάτη! Σε 7 μήνες περίπου, Θεού θέλοντος, παρότι τα duty free του Ciampino μας απογοήτευσαν, θα έχουμε το καλύτερο σουβενίρ απ’ όλα!
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
ααααααχ τι ωραιο τελος!!!!!!! με το καλο !!!! προβλεπω περιπλανηση στους κηπους της Borghese με καροτσακι next time !:clap:
 

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τέλεια, τέλεια, τέλειααααααα!! :clap::clap: Αντε με το καλό να έρθει το παιδάκι σας....Παντα ελεγα οτι η Ρωμη χαρίζει μεγαλες συγκινησεις αλλά σε εσάς έδωσε τη μεγαλύτερη όλων!! Να 'στε καλα να κάνετε όμορφα ταξιδάκια και είμαι σίγουρη ότι το πρώτο πράγμα που θα πει ο μπέμπης/μπεμπα θα είναι "Mammaaaa"!! :haha:
 

Katerina2006

Member
Μηνύματα
56
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη (;)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ευχαριστώ πολύ!!! Η αλήθεια είναι ότι χτες όταν ολοκλήρωνα τη συγγραφή της ιστορίας βούρκωσα λιγάκι! Να φταίει η Ρώμη άραγε...; :) Είμαι σίγουρη ότι το νινί θα έχει latin spirit κι επίσης είναι σίγουρο ότι θα δικαιούται στο μέλλον ένα ταξιδάκι και το ίδιο στην πόλη που "συνελήφθη"!
Και μια συμβουλή: Πηγαίνετε ταξίδια παιδιά! Κάνουν καλό στα πάντα!!!!
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
Το δευτερο μερος της ιστοριας σου ηταν εξισου καλο με το πρωτο!Το απολαυσα και αυτο,αλλα το τελος,πραγματικα,ειναι ανεπαναληπτο...οπως το ειπες!!Σας ευχομαι ενα γερο μωρακι!!:D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.973
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom