evaT
Member
- Μηνύματα
- 1.956
- Likes
- 16.702
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ιαπωνία
Τρίτη Μέρα Λουτρά Szechenyi και λίγο έλειψε να μας μπουζουριάσουν....
H μέρα ξεκίνησε tranguilo με την πρωινάρα μας κι αφού γουρουνιάσαμε-4 φέτες με μαρμελάδα καταβρόχθισα...κάναμε το πλάνο της ημέρας.
Οι πληροφορίες έλεγαν πως αν θέλεις να πιείς τον καφέ σου στο New York Cafe χωρίς να ταλαιπωρηθείς, η καλύτερή σου πιθανότητα είναι μια τυχαία Δευτέρα πρωί πριν τις 11-12.
Το γράφουν και στο site τους οι αθεόφοβοι!
Αφού λοιπόν ήταν όντως μια τυχαία Δευτέρα πρωί και καθόλου δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να το διάβασαν και άλλοι το τιπ στη σελίδα τους, ξεκινήσαμε χαλαρές και άνετες να καφεδιαστούμε στο διάσημο καφέ.
'Οταν όμως φτάσαμε είδαμε αυτό...
Μία ώρα λέει μίνιμουμ η αναμονή...Πολύ ωραίο το New York Cafe!! Το είδαμε στο ιντερνέτ....
Μεταβολή και πίσω...Αποφασίσαμε να βολτάρουμε γενικώς και να κάνουμε διάλειμμα σε κάποιο άλλο καφέ, καθόλου ιστορικό ή διάσημο, το ξεπεράσαμε εύκολα και προχωρήσαμε.
Παρακάτω ξαναβρεθήκαμε στο κέντρο και σουλατσάραμε χαζεύοντας ταυτόχρονα στα σουβενιράδικα, σκέφτηκα πόσο άδικα πήγε χαμένη η βόλτα μου προς το λόφο Gellert αφού θεώρησα πως δεν επαρκεί ο χρόνος για όλα.
Καταλήξαμε στην κλειστή αγορά της πόλης που δεν μας ενθουσίασε.
Σαλαμάκια ΔΕΝ τρώμε λόγω υπερβολικής λίγδας αλλά τα είχαν ωραία κρεμασμένα.
Εδώ χτύπησα και τις πάπρικές μου....ένα μεγάλο σακούλι με κανονική γλυκιά πάπρικα και λίγη καπνιστή διότι ως μαγείρισσα τη χρησιμοποιώ πολύ σε κάθε φαγητό που έχει κόκκινη σάλτσα και κάνει μεγάλη διαφορά στη γεύση-άντε σας είπα και το μυστικό μου, τι άλλο πια!
Χθες μάλιστα δοκίμασα διστακτικά τη συνταγή με το γκούλας, έριξα πάπρικα με την ψυχή μου και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! Μόνη μου το έφαγα, μόνη μου τα λέω αλλά νομίζω μετά από 1-2 μικρές βελτιώσεις η επόμενη φορά θα αγγίξει την τελειότητα
Βουαλά!
'Ενα επίσης ωραίο γκούλας περιδρομιάσαμε και μέσα στην κλειστή αγορά για να γεμίσουμε τα στομάχια εφόσον είχε ήδη μεσημεριάσει.
Επίσης ακριβά τα πάντα γύρω από το φαγητό ακόμη και εκεί μέσα! Langos με αρχική τιμή 5 ευρώ σκέτη ζύμη και όσο το γέμιζες τόσο ανέβαινε...τελικά δεν το δοκίμασα ποτέ.
Παρακάτω είχε και κάτι φανέλες ποδοσφαιρικές, μούφα, αυθεντικές....ποιός ξέρει!
Βγήκαμε και πιάσαμε για τελευταία φορά τη Vaci όπου σε λίγα μέτρα έπεσα σε κατάστημα που ένας "πειραγμένος" -ζει ανάμεσά μας-συλλέκτης φανελών συμφορουμίτης μου είχε σφυρίξει κάτι για ναό έλεγε από ποδοσφαιρικές φανέλες ουγγρικών ομάδων και γω μπήκα περιχαρής για να βγάλω καμιά φωτογραφία και να έχω να τον τυραννάω
Τελικά στο περιβόητο πατάρι ούτε ναό το έλεγες ούτε καν εκκλησάκι...Είχε....ακριβώς τρεισήμισι φανέλες! Μία της Εθνικής Ουγγαρίας , δύο κάποιων ομάδων κάτι σε -varos που δε θυμάμαι και μία παιδική. Και όλες σε τιμές γαλλικών αρωμάτων.
Τι διάολο στο τέλος εποχής έπεσα; Finished μου λέει η κυρία του μαγαζιού, μόνο οι κρεμάστρες μας έμειναν.
Απανωτά τα χτυπήματα της μοίρας σήμερα
Πήραμε το δρόμο για το σπίτι να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για τα λουτρά που περιμέναμε πως και τι.
Λίγο πριν πέσαμε πάνω σ ένα μπιστρό με καμινάδες και παρότι καταβάλαμε φιλότιμες προσπάθειες, τελικά ενδώσαμε σε μία ακόμη γουρουνιά...
Κόλαση ήταν αυτό. Το ένα είχε γέμιση σοκολάτα και το άλλο, το δικό μου κρέμα ζαχαροπλαστικής, το λούστηκα!
Ευτυχώς είχαμε ακόμη ένα διωράκι μπροστά μας να χωνέψουμε γιατί τουλάχιστον με διπλό έμφραγμα θα μας μάζευαν με τόσο χλαπάκιασμα και καπάκια μπάνιο στους 40 βαθμούς!
Στο δίωρο όντως νιώσαμε κομματάκι πιο ανάλαφρες
και αφού φορτώσαμε μαγιό, σαγιονάρες και πετσετούλες από το σπίτι καλέσαμε ταξάκι (Bolt) που μας άφησε μπροστά στην Πλατεία Ηρώων που είχαμε αφήσει να δούμε μαζί με την επίσκεψη στα λουτρά.
Μεγάλη και εντυπωσιακή η πλατεία.
Περπατήσαμε προς τα λουτρά και βρήκαμε το παγοδρόμιο, έρημο ακόμη εκείνη την ώρα
καθώς και το κάστρο Varosliget από μακριά
Τι όμορφα!!!
Φτάσαμε στα λουτρά, πλήρωσα για όλες με τη Ρέβολουτ από 7.100 φιορίνια (περίπου 17 ευρώ/άτομο) . Mόλις μπήκαμε μας πληροφόρησαν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ντουλαπάκια και πως έπρεπε να νοικιάσουμε 1 καμπίνα (για όλες) για να αλλάξουμε. Εκ των υστέρων θεωρώ ότι είναι τρικ....ωστόσο η τιμή ήταν γελοία για 4 άτομα (1.000 φιορίνια) και η αλήθεια είναι πως αλλάξαμε άνετα και ωραία.
Από κει κι έπειτα μέχρι να βρούμε το στόχο που ήταν η εξωτερική πισίνα, περάσαμε διαδρόμους, μπάνια, ατμούς, πισίνες μικρές, πισίνες μεγάλες, κατεβήκαμε σκάλες, ανεβήκαμε σκάλες και το έξω δε το βλέπαμε, η δε σήμανση ήταν σπάνια και καθόλου διαφωτιστική.
Ρωτήσαμε ντυμένους , ρωτήσαμε ημίγυμνους και τελικά είδαμε φως, ανοίξαμε μια πόρτα και μας αποκαλύφθηκε αυτό!
Ουάου όμως!
Τσάμπα αγχώθηκα μην ξεχάσουμε τα σκουφάκια, ουδείς φορούσε
Η ώρα ήταν 15:43 ακριβώς, όπως φαίνεται και στο ρολόι απέναντι. Μια και η πρόθεση ήταν να είμαστε εκεί πριν πέσει το σκοτάδι και να παραμείνουμε όταν ανάψουν τα φώτα ώστε να έχουμε την εμπειρία και από τις δύο καταστάσεις.
Εξωτερική θερμοκρασία 6 βαθμοί και το νερό στους 38....Κόσμος αρκετός αλλά όχι τόσος που να ενοχλεί αφόρητα. Σοφή πράξη να αποφύγουμε το σαββατοκύριακο. Το δε νερό πεντακάθαρο και διαυγές, πολύ καλύτερο από ότι περίμενα.
Ωραία ως εδώ. Η μεγάλη έκπληξη όμως δεν ήταν αυτή.
'Οταν μας παρέδωσαν την καμπίνα για να αλλάξουμε ρώτησα τον υπάλληλο αν επιτρέπεται να πάρω το κινητό μαζί στην εξωτερική πισίνα για να έχω μερικές αναμνηστικές.
Με κοίταξε περίεργα έκανε κι ένα μορφασμό και λέω κοτσάνα είπα κορίτσια, τι δουλειά έχει το κινητό μέσα στους ατμούς! Θα το πάρω όμως λέω, θα το τυλίξω μέσα στην πετσέτα αφού βγάλουμε φωτογραφίες να μη φαίνεται και θα κάνουμε το μπάνιο μας.
'Οταν τελικά βγήκα έξω, έμεινα άλαλη....Γινόταν της...ινσταγκράμερ!!!
Το τι βλεφαρίδα κάγκελο, τι κόκκινο κραγιόν και τι στήσιμο για την τέλεια πόζα...δε λέγεται!
Μ αρέσει που εγώ πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι είπα, κορίτσια ας ξεβαφτούμε γιατί αν μείνει κανά ίχνος μάσκαρα στο μάτι και αρχίσει να τρέχει από τη ζέστη θα δείχνουμε σαν τις κόρες του Κόμη Δράκουλα
Εδώ τα κοριτσάκια είχαν ρίξει σοβαρή προεργασία όχι παίξε γέλασε!
Μετά την πρώτη έκπληξη και αφού είμασταν ήδη στο νερό, η κατάσταση έδειχνε ολοένα και χειρότερη. Διότι η τέλεια πόζα απαιτεί κόπο δεν είναι ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε...Δεκάδες νεαρές ινφλουένσερς προσπαθούσαν, αγωνιούσαν για την σωστή την τίμια πόζα που θα τις ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες. Οι σέλφι ήταν ατελείωτες. Και αν νομίζετε ότι μετά την άοκνη φωτογράφιση το παρατούσαν το θέμα και ζούσαν τη στιγμή, γελιέστε.
Σειρά είχε η επιλογή της καλύτερης λήψης για να ανέβει....όπου είναι τέλος πάντων ν ανέβει. Κι άντε τώρα να επιλέξεις ανάμεσα από 645 φωτογραφίες, εύκολο το λες;
Εγώ από την άλλη, είχα την εύλογη απορία πόσα άραγε i-phone πήγαν άκλαφτα και έβρασαν μέσα στο νερό....γίνεται να μην πέφτει κανένα με τόση χρήση;
Εμείς μπορεί να απέχουμε μερικά χάσματα γενεών μακριά από αυτό που βλέπαμε, όμως λίγο ψωνάκια των σόσιαλ (και γενικώς) μας λες όσο να πεις, έτσι βγάλαμε μερικές αναμνηστικές, αλλά στη συνέχεια παρατήσαμε το τηλέφωνο κάπου που να το βλέπουμε και απολαύσαμε το μπανάκι μας με την ψυχή μας δίχως βέβαια να ανεβάσουμε το παραμικρό τη δεδομένη στιγμή.
Φυσικά, το σχολιάσαμε δεόντως αυτό, ότι δηλαδή οκ πρέπει να βγάλεις τη λήψη που θέλεις και θα χτυπηθείς να σου πετύχει. Γιατί πρέπει ΕΚΕΙΝΗ την ώρα να ανέβει και να κάθεσαι να βλέπεις λάικ και σχόλια χάνοντας εντελώς το μομέντουμ και τελικά στιγμές από την ίδια τη ζωή... Φιλοσοφικό το ερώτημα αλλά αν θέλει κάποιος της νέας γενιάς να τοποθετηθεί μετά χαράς να ακούσουμε τι εννοεί ο ποιητής!
Ο περίγυρος ήταν σαν τον πύργο της Βαβέλ....όλος ο νεαρόκοσμος τουριστικός καμβάς της Ε.Ε. μπανιαριζόταν και φωτογραφιζόταν στην ίδια πισίνα. 'Ενα κλικ παραπάνω τα ισπανικά νομίζω κυριαρχούσαν παντού, πράγμα που δικαιολογήθηκε μερικώς την επόμενη που αντικρίσαμε το μέγεθος της ουράς έξω από τα κάουντερ της Rynair με προορισμό τη Βαρκελώνη.
Πάνω που χαλάρωσα ότι δεν υπήρχαν 'Ελληνες στα πέριξ και αφέθηκα στο...ελεύθερο σχολιασμό, βλέπουμε έναν τύπο με σηξ πακ που έμπαινε εκείνη την ώρα στο νερό και κάποια από μας είπε, να κι ένας ωραίος....απάντησα και γω, ρε είδαμε κ έναν στις σκάλες αλλά ήταν ντυμένος εκείνος (εννοώντας προφανώς ότι φορούσε τα ρούχα του και όχι το μαγιό) αλλά έλα που την ίδια στιγμή περνούσε ένας ομοεθνής νεαρός που έσκασε στα γέλια, με κοιτάζει και λέει ...αμάν ρε κορίτσια!!! Γέλασα και γω και του απάντησα....Τι; Δηλαδή όταν εσείς σχολιάζετε τα γυναικεία οπίσθια είναι καλά; "Δίκιο έχετε" λέει αυτός κι έτσι κερδήθηκε μια μικρή μάχη ενάντια στην πατριαρχία, αφού φυσικά και είχα δίκιο
Αρκετά είπα την έδωσα με το παραπάνω την εικόνα....αφήνω και μερικές φωτό εδώ
Μπορούμε και μεις και μάλιστα άβαφες/αχτένιστες
Περνάμε καλά και φαίνεται!
κι ένα σύντομο βιντεάκι
30 Νοεμβρίου 2022
Νύχτωσε νύχτα και μεις ακόμη εκεί (καλά 20 λεπτά αργότερα έπεσαν τα σκοτάδια)
Κι όταν βγήκαμε η ατμόσφαιρα ήταν έτσι
Δεν θέλαμε όμως να αποχωρήσουμε ακόμη και συνεχίσαμε την περατσάδα και τσαλαβούτημα στις εσωτερικές πισίνες.
'Οπου κάθε μία έβγαινε σε διαφορετικό μέγεθος, σχήμα και θερμοκρασία νερού.
Το πως έγινε και πετύχαμε πισίνα ολομόναχες έχει εξήγηση ότι το νερό ήταν κάπως πιο δροσερό στη συγκεκριμένη. 'Εβαζαν πόδι μέσα κ έκαναν μεταβολή αλλά εμείς το χαρήκαμε που πλατσουρίσαμε για λιγάκι με άπλα
Είπα να μπω σε μερικές ακόμη. Είχε παντού πινακίδες με τη θερμοκρασία του νερού κάθε φορά.
Κάποιες είχαν θερμοκρασία 42 βαθμούς και έβραζες μαζί με τον Βεελζεβούλ! Ενώ επιχείρησα να μπω σε μια γούρνα που δεν πρόσεξα ότι έγραφε 18 βαθμοί! Μπήκα με φόρα και μετά από ένα άψυχο αααααααα έκανα μεταβολή και τράπηκα σε άτακτη φυγή....
Λιωμένες και παντελώς χαλαρωμένες ντυθήκαμε χωρίς ντουζ διότι ο παλιός γνωρίζει ότι τα οφέλη και ευεργετήματα των ιαματικών λουτρών είναι καλό να παραμείνουν στο δέρμα για ένα 12ωρο και καλέσαμε το εξυπηρετικότατο Bolt να μας πάει πίσω στο διαμέρισμα.
Εύκολα το κατατάξαμε στο highlight του ταξιδιού, μόνο που η νύχτα ήταν ακόμη νέα και δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα....
Συνεχίζεται....
H μέρα ξεκίνησε tranguilo με την πρωινάρα μας κι αφού γουρουνιάσαμε-4 φέτες με μαρμελάδα καταβρόχθισα...κάναμε το πλάνο της ημέρας.
Οι πληροφορίες έλεγαν πως αν θέλεις να πιείς τον καφέ σου στο New York Cafe χωρίς να ταλαιπωρηθείς, η καλύτερή σου πιθανότητα είναι μια τυχαία Δευτέρα πρωί πριν τις 11-12.
Το γράφουν και στο site τους οι αθεόφοβοι!
Αφού λοιπόν ήταν όντως μια τυχαία Δευτέρα πρωί και καθόλου δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να το διάβασαν και άλλοι το τιπ στη σελίδα τους, ξεκινήσαμε χαλαρές και άνετες να καφεδιαστούμε στο διάσημο καφέ.
'Οταν όμως φτάσαμε είδαμε αυτό...

Μία ώρα λέει μίνιμουμ η αναμονή...Πολύ ωραίο το New York Cafe!! Το είδαμε στο ιντερνέτ....
Μεταβολή και πίσω...Αποφασίσαμε να βολτάρουμε γενικώς και να κάνουμε διάλειμμα σε κάποιο άλλο καφέ, καθόλου ιστορικό ή διάσημο, το ξεπεράσαμε εύκολα και προχωρήσαμε.
Παρακάτω ξαναβρεθήκαμε στο κέντρο και σουλατσάραμε χαζεύοντας ταυτόχρονα στα σουβενιράδικα, σκέφτηκα πόσο άδικα πήγε χαμένη η βόλτα μου προς το λόφο Gellert αφού θεώρησα πως δεν επαρκεί ο χρόνος για όλα.
Καταλήξαμε στην κλειστή αγορά της πόλης που δεν μας ενθουσίασε.


Σαλαμάκια ΔΕΝ τρώμε λόγω υπερβολικής λίγδας αλλά τα είχαν ωραία κρεμασμένα.



Εδώ χτύπησα και τις πάπρικές μου....ένα μεγάλο σακούλι με κανονική γλυκιά πάπρικα και λίγη καπνιστή διότι ως μαγείρισσα τη χρησιμοποιώ πολύ σε κάθε φαγητό που έχει κόκκινη σάλτσα και κάνει μεγάλη διαφορά στη γεύση-άντε σας είπα και το μυστικό μου, τι άλλο πια!
Χθες μάλιστα δοκίμασα διστακτικά τη συνταγή με το γκούλας, έριξα πάπρικα με την ψυχή μου και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! Μόνη μου το έφαγα, μόνη μου τα λέω αλλά νομίζω μετά από 1-2 μικρές βελτιώσεις η επόμενη φορά θα αγγίξει την τελειότητα
Βουαλά!

'Ενα επίσης ωραίο γκούλας περιδρομιάσαμε και μέσα στην κλειστή αγορά για να γεμίσουμε τα στομάχια εφόσον είχε ήδη μεσημεριάσει.
Επίσης ακριβά τα πάντα γύρω από το φαγητό ακόμη και εκεί μέσα! Langos με αρχική τιμή 5 ευρώ σκέτη ζύμη και όσο το γέμιζες τόσο ανέβαινε...τελικά δεν το δοκίμασα ποτέ.
Παρακάτω είχε και κάτι φανέλες ποδοσφαιρικές, μούφα, αυθεντικές....ποιός ξέρει!


Βγήκαμε και πιάσαμε για τελευταία φορά τη Vaci όπου σε λίγα μέτρα έπεσα σε κατάστημα που ένας "πειραγμένος" -ζει ανάμεσά μας-συλλέκτης φανελών συμφορουμίτης μου είχε σφυρίξει κάτι για ναό έλεγε από ποδοσφαιρικές φανέλες ουγγρικών ομάδων και γω μπήκα περιχαρής για να βγάλω καμιά φωτογραφία και να έχω να τον τυραννάω

Τελικά στο περιβόητο πατάρι ούτε ναό το έλεγες ούτε καν εκκλησάκι...Είχε....ακριβώς τρεισήμισι φανέλες! Μία της Εθνικής Ουγγαρίας , δύο κάποιων ομάδων κάτι σε -varos που δε θυμάμαι και μία παιδική. Και όλες σε τιμές γαλλικών αρωμάτων.
Τι διάολο στο τέλος εποχής έπεσα; Finished μου λέει η κυρία του μαγαζιού, μόνο οι κρεμάστρες μας έμειναν.
Απανωτά τα χτυπήματα της μοίρας σήμερα

Πήραμε το δρόμο για το σπίτι να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για τα λουτρά που περιμέναμε πως και τι.
Λίγο πριν πέσαμε πάνω σ ένα μπιστρό με καμινάδες και παρότι καταβάλαμε φιλότιμες προσπάθειες, τελικά ενδώσαμε σε μία ακόμη γουρουνιά...

Κόλαση ήταν αυτό. Το ένα είχε γέμιση σοκολάτα και το άλλο, το δικό μου κρέμα ζαχαροπλαστικής, το λούστηκα!

Ευτυχώς είχαμε ακόμη ένα διωράκι μπροστά μας να χωνέψουμε γιατί τουλάχιστον με διπλό έμφραγμα θα μας μάζευαν με τόσο χλαπάκιασμα και καπάκια μπάνιο στους 40 βαθμούς!
Στο δίωρο όντως νιώσαμε κομματάκι πιο ανάλαφρες
Μεγάλη και εντυπωσιακή η πλατεία.




Περπατήσαμε προς τα λουτρά και βρήκαμε το παγοδρόμιο, έρημο ακόμη εκείνη την ώρα

καθώς και το κάστρο Varosliget από μακριά


Τι όμορφα!!!
Φτάσαμε στα λουτρά, πλήρωσα για όλες με τη Ρέβολουτ από 7.100 φιορίνια (περίπου 17 ευρώ/άτομο) . Mόλις μπήκαμε μας πληροφόρησαν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ντουλαπάκια και πως έπρεπε να νοικιάσουμε 1 καμπίνα (για όλες) για να αλλάξουμε. Εκ των υστέρων θεωρώ ότι είναι τρικ....ωστόσο η τιμή ήταν γελοία για 4 άτομα (1.000 φιορίνια) και η αλήθεια είναι πως αλλάξαμε άνετα και ωραία.
Από κει κι έπειτα μέχρι να βρούμε το στόχο που ήταν η εξωτερική πισίνα, περάσαμε διαδρόμους, μπάνια, ατμούς, πισίνες μικρές, πισίνες μεγάλες, κατεβήκαμε σκάλες, ανεβήκαμε σκάλες και το έξω δε το βλέπαμε, η δε σήμανση ήταν σπάνια και καθόλου διαφωτιστική.
Ρωτήσαμε ντυμένους , ρωτήσαμε ημίγυμνους και τελικά είδαμε φως, ανοίξαμε μια πόρτα και μας αποκαλύφθηκε αυτό!
Ουάου όμως!

Τσάμπα αγχώθηκα μην ξεχάσουμε τα σκουφάκια, ουδείς φορούσε

Η ώρα ήταν 15:43 ακριβώς, όπως φαίνεται και στο ρολόι απέναντι. Μια και η πρόθεση ήταν να είμαστε εκεί πριν πέσει το σκοτάδι και να παραμείνουμε όταν ανάψουν τα φώτα ώστε να έχουμε την εμπειρία και από τις δύο καταστάσεις.
Εξωτερική θερμοκρασία 6 βαθμοί και το νερό στους 38....Κόσμος αρκετός αλλά όχι τόσος που να ενοχλεί αφόρητα. Σοφή πράξη να αποφύγουμε το σαββατοκύριακο. Το δε νερό πεντακάθαρο και διαυγές, πολύ καλύτερο από ότι περίμενα.
Ωραία ως εδώ. Η μεγάλη έκπληξη όμως δεν ήταν αυτή.
'Οταν μας παρέδωσαν την καμπίνα για να αλλάξουμε ρώτησα τον υπάλληλο αν επιτρέπεται να πάρω το κινητό μαζί στην εξωτερική πισίνα για να έχω μερικές αναμνηστικές.
Με κοίταξε περίεργα έκανε κι ένα μορφασμό και λέω κοτσάνα είπα κορίτσια, τι δουλειά έχει το κινητό μέσα στους ατμούς! Θα το πάρω όμως λέω, θα το τυλίξω μέσα στην πετσέτα αφού βγάλουμε φωτογραφίες να μη φαίνεται και θα κάνουμε το μπάνιο μας.
'Οταν τελικά βγήκα έξω, έμεινα άλαλη....Γινόταν της...ινσταγκράμερ!!!
Το τι βλεφαρίδα κάγκελο, τι κόκκινο κραγιόν και τι στήσιμο για την τέλεια πόζα...δε λέγεται!
Μ αρέσει που εγώ πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι είπα, κορίτσια ας ξεβαφτούμε γιατί αν μείνει κανά ίχνος μάσκαρα στο μάτι και αρχίσει να τρέχει από τη ζέστη θα δείχνουμε σαν τις κόρες του Κόμη Δράκουλα
Εδώ τα κοριτσάκια είχαν ρίξει σοβαρή προεργασία όχι παίξε γέλασε!
Μετά την πρώτη έκπληξη και αφού είμασταν ήδη στο νερό, η κατάσταση έδειχνε ολοένα και χειρότερη. Διότι η τέλεια πόζα απαιτεί κόπο δεν είναι ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε...Δεκάδες νεαρές ινφλουένσερς προσπαθούσαν, αγωνιούσαν για την σωστή την τίμια πόζα που θα τις ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες. Οι σέλφι ήταν ατελείωτες. Και αν νομίζετε ότι μετά την άοκνη φωτογράφιση το παρατούσαν το θέμα και ζούσαν τη στιγμή, γελιέστε.
Σειρά είχε η επιλογή της καλύτερης λήψης για να ανέβει....όπου είναι τέλος πάντων ν ανέβει. Κι άντε τώρα να επιλέξεις ανάμεσα από 645 φωτογραφίες, εύκολο το λες;

Εγώ από την άλλη, είχα την εύλογη απορία πόσα άραγε i-phone πήγαν άκλαφτα και έβρασαν μέσα στο νερό....γίνεται να μην πέφτει κανένα με τόση χρήση;
Εμείς μπορεί να απέχουμε μερικά χάσματα γενεών μακριά από αυτό που βλέπαμε, όμως λίγο ψωνάκια των σόσιαλ (και γενικώς) μας λες όσο να πεις, έτσι βγάλαμε μερικές αναμνηστικές, αλλά στη συνέχεια παρατήσαμε το τηλέφωνο κάπου που να το βλέπουμε και απολαύσαμε το μπανάκι μας με την ψυχή μας δίχως βέβαια να ανεβάσουμε το παραμικρό τη δεδομένη στιγμή.
Φυσικά, το σχολιάσαμε δεόντως αυτό, ότι δηλαδή οκ πρέπει να βγάλεις τη λήψη που θέλεις και θα χτυπηθείς να σου πετύχει. Γιατί πρέπει ΕΚΕΙΝΗ την ώρα να ανέβει και να κάθεσαι να βλέπεις λάικ και σχόλια χάνοντας εντελώς το μομέντουμ και τελικά στιγμές από την ίδια τη ζωή... Φιλοσοφικό το ερώτημα αλλά αν θέλει κάποιος της νέας γενιάς να τοποθετηθεί μετά χαράς να ακούσουμε τι εννοεί ο ποιητής!
Ο περίγυρος ήταν σαν τον πύργο της Βαβέλ....όλος ο νεαρόκοσμος τουριστικός καμβάς της Ε.Ε. μπανιαριζόταν και φωτογραφιζόταν στην ίδια πισίνα. 'Ενα κλικ παραπάνω τα ισπανικά νομίζω κυριαρχούσαν παντού, πράγμα που δικαιολογήθηκε μερικώς την επόμενη που αντικρίσαμε το μέγεθος της ουράς έξω από τα κάουντερ της Rynair με προορισμό τη Βαρκελώνη.
Πάνω που χαλάρωσα ότι δεν υπήρχαν 'Ελληνες στα πέριξ και αφέθηκα στο...ελεύθερο σχολιασμό, βλέπουμε έναν τύπο με σηξ πακ που έμπαινε εκείνη την ώρα στο νερό και κάποια από μας είπε, να κι ένας ωραίος....απάντησα και γω, ρε είδαμε κ έναν στις σκάλες αλλά ήταν ντυμένος εκείνος (εννοώντας προφανώς ότι φορούσε τα ρούχα του και όχι το μαγιό) αλλά έλα που την ίδια στιγμή περνούσε ένας ομοεθνής νεαρός που έσκασε στα γέλια, με κοιτάζει και λέει ...αμάν ρε κορίτσια!!! Γέλασα και γω και του απάντησα....Τι; Δηλαδή όταν εσείς σχολιάζετε τα γυναικεία οπίσθια είναι καλά; "Δίκιο έχετε" λέει αυτός κι έτσι κερδήθηκε μια μικρή μάχη ενάντια στην πατριαρχία, αφού φυσικά και είχα δίκιο

Αρκετά είπα την έδωσα με το παραπάνω την εικόνα....αφήνω και μερικές φωτό εδώ

Μπορούμε και μεις και μάλιστα άβαφες/αχτένιστες

Περνάμε καλά και φαίνεται!

κι ένα σύντομο βιντεάκι
30 Νοεμβρίου 2022
Νύχτωσε νύχτα και μεις ακόμη εκεί (καλά 20 λεπτά αργότερα έπεσαν τα σκοτάδια)
Κι όταν βγήκαμε η ατμόσφαιρα ήταν έτσι

Δεν θέλαμε όμως να αποχωρήσουμε ακόμη και συνεχίσαμε την περατσάδα και τσαλαβούτημα στις εσωτερικές πισίνες.
'Οπου κάθε μία έβγαινε σε διαφορετικό μέγεθος, σχήμα και θερμοκρασία νερού.


Το πως έγινε και πετύχαμε πισίνα ολομόναχες έχει εξήγηση ότι το νερό ήταν κάπως πιο δροσερό στη συγκεκριμένη. 'Εβαζαν πόδι μέσα κ έκαναν μεταβολή αλλά εμείς το χαρήκαμε που πλατσουρίσαμε για λιγάκι με άπλα

Είπα να μπω σε μερικές ακόμη. Είχε παντού πινακίδες με τη θερμοκρασία του νερού κάθε φορά.
Κάποιες είχαν θερμοκρασία 42 βαθμούς και έβραζες μαζί με τον Βεελζεβούλ! Ενώ επιχείρησα να μπω σε μια γούρνα που δεν πρόσεξα ότι έγραφε 18 βαθμοί! Μπήκα με φόρα και μετά από ένα άψυχο αααααααα έκανα μεταβολή και τράπηκα σε άτακτη φυγή....
Λιωμένες και παντελώς χαλαρωμένες ντυθήκαμε χωρίς ντουζ διότι ο παλιός γνωρίζει ότι τα οφέλη και ευεργετήματα των ιαματικών λουτρών είναι καλό να παραμείνουν στο δέρμα για ένα 12ωρο και καλέσαμε το εξυπηρετικότατο Bolt να μας πάει πίσω στο διαμέρισμα.
Εύκολα το κατατάξαμε στο highlight του ταξιδιού, μόνο που η νύχτα ήταν ακόμη νέα και δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα....
Συνεχίζεται....
Last edited: