Σίφνος - Αύγουστος 2007

p@n

Member
Μηνύματα
65
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Οι περιγραφές σας ήταν όντως κατατοπιστικότατες!Μπράβο chrikky!!Ούτε εγώ που είμαι Σιφνιά δεν θα μπορούσα να αποδώσω έτσι την περιγραφή!Μια συμβουλή μόνο για όσους μετά από αυτά αποφασίσουν να επισκεφθούν το νησί μας!Αν έχετε δικό σας μέσο να πάτε οπωσδήποτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ όμως στον Αγίο Συμεών!!Έιναι μια εκκλησία στο 2ο πιο ψηλό σημείο του νησιού (μετά τον προφήτη Ηλία) και από εκεί η θέα είναι ακόμη πιο μαγευτική!Όπως θα βγείτε από το πλοίο μόλις φτάσετε σηκώστε το κεφάλι σας αριστερα στις κορυφές των λόφων και θα το δείτε!Ζητήστε οδηγίες από κάποιον ντόπιο να σας κατατοπίσει πως θα πάτε!Πραγματικά δεν αξίζει να το χάσετε απ την στιγμή που είναι προσβασιμο με αυτοκίνητο ή μηχανή!Εκεί θα βγάλετε ονειρικές φωτογραφίες!Α,και μην ξεχάσετε να γράψετε κάτι μέσα στο βιβλίο-τετράδιο της εκκλησίας!
 

magos

Member
Μηνύματα
9
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Το άγνωστο!!!
Ταξίδι-Όνειρο
America!!!
Πραγματικά χρήσιμες οι συμβουλές, οι πληροφορίες και οι περιγραφές που
αναφέρετε παραπάνω :D και μιας και με την κοπέλα μου έχουμε αποφασίσει να πάμε Σίφνο τέλη Ιουλίου για ένα τετραημεράκι ( και από εκεί να πεταχτούμε Φολέγανδρο για ένα ακόμα τριημεράκι)

θέλω να σας ρωτήσω μιας και έχουμε σκοπό να νοικιάσουμε μηχανάκι και στα 2 νησάκια υπάρχει περίπτωση να μη βρούμε?

Γιατί άκουσα από κάποιους που είχαν πάει Αύγουστο ότι δεν είχαν βρει μιας και ήταν όλα νοικιασμένα και συμβιβάστηκαν με το λεωφορείο !!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!!
 
Last edited by a moderator:

p@n

Member
Μηνύματα
65
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ειδικά για μηχανάκι που ενδιαφέρει εσάς δεν νομίζω να μην βρείτε!Για αυτοκίνητο θα το συζητούσα αλλά και πάλι δεν νομίζω να μην βρείτε!Τέλη Ιουλιου (για τη Σίφνο μιλώ) δεν έχει πολύ κόσμο ακόμα οπότε νομίζω θα είστε εντάξει!Άλλωστε είναι 5-6 τα "rent a car/moto" οπότε οκ!Οι τιμές είναι ίδιες πάνω κάτω σε όλα οπότε καλύτερα να νοικιάσετε από κάποιο στο λιμάνι ώστε να βολευτείτε κατευθείαν!
 

magos

Member
Μηνύματα
9
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Το άγνωστο!!!
Ταξίδι-Όνειρο
America!!!
Ωραία τότε ευχαριστώ p@n .... και σίγουρα αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι
κάθε χρόνο ο τουρισμός δυστυχώς όλο και συρρικνώνεται .....
 
Last edited by a moderator:

p@n

Member
Μηνύματα
65
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ακριβώς έτσι!!Και ειδικά για τα νησιά ισχύει αυτό!!!Η τουριστική περίοδος έχει συρρικνωθεί σε έναν μήνα μόνο!για να μην πω το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου μόνο μέχρι της Παναγίας!
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
τελικα παλι σιφνο θα με βρει αυτο το καλοκαιρι:)και χαιρομαι πολυ!!!Φαρος και ξερο ψωμι...και ελπιζω φετος να δω και τη χερρονησο!!!εχει παει κανεις ;
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Επιστροφή λοιπόν από το πολύ γραφικό αυτό νησί, τη Σίφνο.
Λόγω του ότι πήγα με μωρά παιδιά, δεν θα μπορέσω να σας δώσω φρέσκα νέα για τα πάντα.
Επιλέξαμε να μείνουμε στον Πλατύ γιαλό μετά από πολύ προβληματισμό (η άλλη επιλογή ήταν το Βαθύ) λόγω των παροχών που μας προσέφερε η συγκεκριμένη παραλία.
Μείναμε σε ανεξάρτητο σπίτι el.greekhotel.com/cyclades/sifnos/glaros/home-gr.htm
πάνω στην άμμο και πραγματικά, με ένα 7μηνο μωρό και ένα 5χρονο, το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ!
Η παραλία δεν είναι και από τις καλύτερες: έχει πέτρες και βράχια στο μεγαλύτερο μέρος (ευτυχώς είμασταν στο καλό κομμάτι όπου είχε κάτι λίγες πετρούλες και αν έκανες λίγο δεξιά δεν είχε τίποτα).
Όσον αφορά το φαγητό, δεν τρελαθήκαμε. Και ειδικά στον Πλατύ γιαλό αλλά και γενικα. Στον Πλατύ γιαλό, το πιο ψαγμένο ήταν το Καλημέρα και για μαγειρευτά, το Στέκι. Την ρεβυθάδα την έφαγα την Κυριακή, όπως συνηθίζεται, στο Καμίνι και μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν πήγα στο Κυκλάδες και στο Mama mia (σε καμία περίπτωση δεν πήγα στη Σίφνο να φάω ιταλικό).
Στη χώρα, αυτό που μου άρεσε ήταν το cayenne -πολύ καλό φαγητό σε μία ταράτσα με υπέροχη θέα- και το φεγγαρόψαρο, το οποίο, μην σας ξεγελά το όνομά του και νομίσετε ότι είναι ψαροφαγικό (όπως την πατήσαμε εμείς). Είναι ένα gourmet restaurant με μόνο δυο κυρίως σε ψάρι (μπακαλιάρο και συναγρίδα, τα οποία και φάγαμε) Το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι σε έναν πολυχώρο, το Κυκλάδων χώρος, όπου υπάρχει και ένα πολύ καλό μπάρ , το Ραμπαγάς.
Όλα αυτά είναι πάνω στο περίφημο στενό που, υπό άλλες συνθήκες, σίγουρα θα το είχα βαρεθεί.
Στον Αρτεμώνα, δεν καθήσαμε στο κλασικό Λιοτρίβι, αλλά προτιμήσαμε να περπατήσουμε λίγο τα στενάκια του και να καταλήξουμε στο Περιβόλι, για το οποίο και δικαιωθήκαμε. Ωραίος χώρος και πολύ καλο φαγητό με προϊόντα από το περιβόλι τους το οποίο και βλέπαμε από τα τραπεζάκια μας!! (καθώς και έναν σκαντζόχοιρο που είχε τα ίδια γούστα με μας και τον τελευταίο καιρό σύχναζε στο συγκεκριμένο μαγαζί :haha:)
Στο Κάστρο πήγαμε ένα βραδάκι, λίγο καθυστερημένοι, το περπατήσαμε, όσο μπορέσαμε, αλλά δεν καθήσαμε καπου. Αυτό που μας εντυπωσίασε ήταν η εκκλησία των 7 μαρτύρων. Περισσότερο και από την Χρυσοπηγη!!!
Ταξιδέψαμε με speedrunner και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Το προσωπικό πολύ εξυπηρετικό, μακράν καλύτερο από αυτό του highspeed.
Γενικά, είμαι ευχαριστημένη από την επιλογή του συγκεκριμένου νησιού. Δεν νομίζω όμως ότι είναι για πολλές μέρες. 4-5 το πολύ. Επίσης θα το έλεγα λίγο ακριβό. Και τέλος να μην παραλείψω το ότι είναι απαραίτητο το μεταφορικό μέσο γιατί τα λεωφορεία δεν είναι πολύ συχνά και τα ταξί, μετά τις 7.30 το απόγευμα, είναι το μεγαλύτερο διάστημα στο λιμάνι.
 

AlexandraB

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γεια σας κι από μένα.

Ακούω και διαβάζω πολύ καλά λόγια για τη Σίφνο, για όλα εκτός από τις παραλίες της. Οι απόψεις ποικίλλουν από "απλά ικανοποιητικές" ως "δεν πας στη Σίφνο για τις παραλίες της".

Είναι πράγματι έτσι; Θα πάω στη Σίφνο 25 Αυγούστου με τρεις ξένους φίλους και θα ήθελαν να μείνουν κοντά σε παραλία. Ποιά θα λέγατε ότι είναι η καλύτερη, Πλατύς Γιαλός, Βαθύ ή Φάρος; Ή κάποια άλλη;

Ή μήπως να διαλέξουμε κάτι άλλο όπως π.χ. Σέριφο ή Μήλο;
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
πραγματικα οι παραλιες της σιφνου δεν ειναι το πιο αξιομνημονευτο κομματι της.
πριν παω για πρωτη φορα στο νησι μου τις ειχαν παρουσιασει ως απλησιαστες, αλλα τελικα απο κοντα ειδα οτι ειναι αρκετα καλες, εως πολυ!!
ο Πλατυς Γιαλος ειναι ωραια παραλια, αλλα δεν θα επελεγα να μεινω εκει..
ο Φαρος εχει 2 -3 παραλιες.η μια χαλια, η αλλη καλουτσικη, η τριτη πολυ ωραια!!!
εκει εμεινα, και εκει θα ξαναμεινω.ειναι πολυ ησυχο μερος παντως..

αν πραγματικα θελεις να πας σε ενα μερος πρωταρχικα για τις παραλιες του, ισως ναι, να το ξανασκεφτες..
παντως η Σιφνος ειναι μαγικη...
 

Maria_Maz

Member
Μηνύματα
59
Likes
49
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδορ-Γκαλαπαγκος
Ταξίδι-Όνειρο
Περου-Βολιβια
θα συμφωνησω με ολα τα παραπανω αν με πονο ψυχης, μιας και ειμαι σιφνια. στα χαρτια δηλαδη γιατι ο μπαμπας ειναι απο εκει. οντως οι παραλιες δεν ειναι το φορτε του νησιου, για να ειμαι αντικειμενικη, αλλα εχει αλλες ομορφιες που αναφερθηκανε πριν, αρτεμωνας, καστρο, εξαμπελα και καταβατη (μικροι οικισμοι κοντα στη χωρα), αγ. συμεων με υπεροχη θεα οπως ειπε και η ετερη φιλη σιφνια!:clap: , ωραιο φαγητο και κυριως παραλιες χωρις τη μαστιγα, τις ξαπλωστες!
μονο μια σημειωση, για να ανεβεις στον αγ. συμεων ειναι προτιμοτερο να πας στο βορειο τμημα του νησιου, στη χερονησο, απογευματακι :cool: και απο κει να ανεβεις. ο δρομος ειναι πιο βατος, και μετα την απολαυστικη θεα του ηλιοβασιλεματος και τη βολτα στο μονοστηρι να κατεβεις απο την αλλη διαδρομη και να βγεις στο λιμανι του νησιου, τις καμαρες. δε θα το μετανοιωσεις. :D:D
 

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.083
Είναι πολύ όμορφο νησί η Σίφνος.Εγώ ένιωσα πολύ όμορφα εκεί.Οι παραλίες είναι συμπαθητικές απλώς δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.Ωστόσο έχει τόσο συμπαθητικά μέρη που εγώ δεν βαρέθηκα καθόλου.Ειδικά η Απολλωνία το βράδυ ήταν υπέροχη.:clap:
 

Head_cf

Member
Μηνύματα
122
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Από το 12 νησιά των Κυκλάδων που έχω πάει, η Σίφνος είναι από αυτά που δε θα ξαναπήγαινα με τίποτα… Μια γιαλατζί χαϊλα υπήρχε στο νησί που με χάλαγε… Πολύ ακριβές τιμές παντού και όχι καλές παραλίες…

Tip: οποίος πάει τελικά και ψάχνει να κάνει λίγο πιο ήρεμο μπανάκι σε τρομερά νερά .. να πάει στην Παναγία την Πουλάτη… Έχει λίγο περπάτημα αλλά σε ανταμείβει…. Κάθεσαι πάνω σε πλάκες και βουτάς στα υπέροχα νερά….
Πηγα το 2011
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.256
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom