Σαμοθράκη: αναζητώντας μυστήρια, μύθους και νεράιδες!

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική

στην Παλαιόπολη. Πρόκειται για έναν υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο όπου κατά την αρχαιότητα τελούνταν τα καβείρια μυστήρια. Το μέρος είναι πανέμορφο με την φύση να πρωταγωνιστεί και τα αρχαιολογικά ευρήματα να χαρίζουν επιβλητική λάμψη στο τοπίο. Η ατμόσφαιρα σε υποβάλει...Πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς πως η "Νίκη της Σαμοθράκης" κάποτε στόλιζε αυτόν τον τόπο...Αφού σεργιανίσαμε αρκετή ώρα θαυμάζοντας την αρμονία και αφουγκραζόμενοι την αύρα που εξέπεμπε αυτό το μυστηριακό μέρος συνεχίσαμε την πορεία μας προς τον βορρά.



Επόμενος προορισμός μας ήταν τα Θέρμα, το χωριουδάκι κοντά στο οποίο βρίσκονται τα campings του νησιού. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί εκεί είναι άκρως χαλαρωτική και ζεν!:) Έτσι κι εμείς καθήσαμε στο alternative καφενείο στην είσοδο του χωριού όπου και απολαύσαμε τα σαντουϊτσάκια και τα καφεδάκια μας κάτω από την σκιά των δέντρων και υπό τον ήχο κελλαριστών νερών!

Έτσι, χαλαροί και ενδυναμωμένοι συνεχίσαμε προς τη Γριά Βάθρα που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα Θέρμα. Αυτή ήταν και η πρώτη επαφή μας με τις βάθρες του νησιού. Μετά από σχεδόν 10 λεπτά περπάτημα σε ένα όμορφο και πανεύκολο μονοπατάκι συναντήσαμε τη Γριά Βάθρα, ουσιαστικά μια μικρή λιμνούλα στην οποία καταλήγει το νερό από ένα μικρό καταρρακτάκι. Το τοπίο τριγύρω ήταν καταπράσινο και η ατμόσφαιρα πολύ όμορφη. Δυστυχώς δεν είχαμε χρόνο να ανεβούμε ψηλότερα και να εξερευνήσουμε άλλες βάθρες. Πάντως πιστεύω πως η συγκεκριμένη βάθρα είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδάκια ή για άτομα που δεν μπορούν ή δε θέλουν να "ταλαιπωρηθούν" λίγο περισσότερο. Τώρα, εάν κάποιος δεν σκοπεύει να ανέβει ψηλότερα και προτείθεται να επισκεφτεί τις βάθρες στον φονιά (όπως εμείς) δεν πιστεύω πως χάνει και κάτι τρομερό παραλέιποντάς την.

Η εξερεύνηση συνεχίζεται, μεσημεράκι πια, με προορισμό τον καταρράκτη του φονιά. Αφήνουμε το αυτοκίνητο στο parking πριν την αρχή του μονοπατιού κι αρχίζουμε το περπάτημα κάτω από το πυκνό φύλλωμα πανύψηλων δέντρων, δίπλα σε μικρά καταρρακτάκια και τρεχούμενα νερά και κοντά σε μπλε λιβελούλες που στροβιλίζονται παιχνιδιάρικα! Το τοπίο είναι παραμυθένιο...Θαρρείς πως αέρινες νεράιδες και πολύχρωμα ξωτικά θα πεταχτούν ξαφνικά μπροστά μας...Μετά από 40 περίπου λεπτά τον αντικρύζουμε! Τον περίφημο καταρράκτη του φονιά να καταλήγει με ορμή στην μεγάλη βάθρα του! Η βάθρα περιβάλλεται από βράχια και οι ακτίνες του ήλιου λαμπυρίζουν στα πράσινα νερά της! Μάλλον βρισκόμαστε στον παράδεισο...Για καλή μας τύχη την απολαμβάνουμε σχεδόν μόνοι μας καθώς ο κόσμος είναι ελάχιστος και διάσπαρτος. Το μπάνιο στα δροσερά νερά της βάθρας είναι αναζωογοννητικό, το χάδι του ήλιου πάνω στα βραχάκια είναι ο ορισμός της χαλάρωσης και η απόλαυση της απόκοσμης ομορφιάς του μέρους είναι μαγική! Δυστυχώς δεν έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε άλλες βάθρες. Αν διαθέταμε τέταρτη μέρα στο νησί, θα την αφιερώναμε οπωσδήποτε στις βάθρες του φονιά. Σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο μέρος! Δεν μας κάνει καρδιά να αφήσουμε πίσω μας αυτή τη μαγεία...Με μισή καρδιά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, μουρμουρίζοντας για τις άδειες που μας δίνουν με το σταγονόμετρο!



Μ'αυτά και μ'αυτά έχει φτάσει απογευματάκι κι ένα πράγμα είναι ικανό να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα! Η ταβέρνα "Καρυδιές" στην Άνω Μεριά! Σε μια όμορφη αυλή γευτήκαμε θεσπέσιο φαγητό! Σπιτικές γεύσεις στην καλύτερή τους εκτέλεση! Αρώματα καλοκαιριού, φρεσκάδας και νοστιμιάς! Μην παραλείψετε την επίσκεψη εκεί για κανέναν λόγο!

Και η εξερεύνηση συνεχίζεται με τελικό προορισμό την παραλία Κήποι στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού. Η διαδρομή ως εκεί είναι υπέροχη καθώς δεξιά μας υψώνεται το βουνό και αριστερά μας λάμπει το αιγαίο κάτω από τις αστραφτερές ακτίνες του απογευματινού ήλιου. Οι κήποι είναι μια αχανής παραλία πάνω από την οποία ορθώνεται το βουνό. Έχει μάυρα βότσαλα, μπλε διαυγή νερά και μια μυστηριακή γοητεία που δυσκολεύομαι να περιγράψω. Επικρατεί μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και επαφής με την φύση! Επιπλέον είναι ιδανική για γυμνισμό! Η απόλυτη ένωση με τη φύση! Την ώρα του δειλινού ήταν απλά μαγευτικά...



Μετά από αυτή την τόσο γεμάτη μέρα, φυσικά ακολούθησε ξεκούραση στο ξενοδοχείο, όμως όχι για πολύ. Η πανέμορφη Χώρα μας καλούσε ξανά κοντά της. Μετά το καθιερωμένο μας σεργιάνι στα σοκάκια της υπό το φως της πανσελήνου κάτσαμε για ποτάκι στο ατμοσφαιρικό μπαράκι "Λυδία" απολαμβάνοντας την όμορφη βραδιά. Αλμυρο-γλυκό φινάλε της ημέρας στο χαριτωμένο "Στενάκι" με γευστικότατες κρέπες! Κάπως έτσι, πλούσια σε εικόνες, γεύσεις, αρώματα και με στενή επαφή με την υπέροχη σαμοθρακίτικη φύση, έληξε η δεύτερη μας μερα στο νησί...

---------------------
Εντυπωσιακό και το ιερό αλλά και ο περιβάλλων χώρος.


Στο καφενείο στα Θέρμα.


Οδεύοντας προς τον καταρράκτη του φονιά.


Τα υπέροχα χρώματα του νερού στη βάθρα του φονιά.


Στην σεληνιακής ομορφιάς παραλία Κήποι.


Στο γραφικό ταβερνάκι "Καρυδιές" με το πεντανόστιμο φαγητό.

 

Attachments

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Περιμένουμε τη συνέχεια! Μια καλή παραλία ειναι ολα τα λεφτα και εσεις φαινεται να ανακαλύψατε αρκετες!!
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Ιστορία από την pattyy σημαίνει λεπτομερής ξενάγηση...είμαι ήδη Σαμοθράκη...Δώσε info στο λαό, είναι νησί που χρειάζεται πολλές πολλές αναφορές :D
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Patyy η περιγραφή σου μου αρέσει πολύ!!!! Περιμένω ανυπόμονα και τις βάθρες..... μην αργησεις πολύ!!
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
σαμοθρακη ???? ουαου!!!!:clap:

απο αλλου την περιμενα την ιστορια και απο αλλου μου ηρθε..
(ακουει κανεις???)

πες τα ολα!!!
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Μπράβο Πάττυ!

Πολύ παραλία βλέπω όμως... δεν πιστεύω να μην πήγες.. εκεί που πρέπει...
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Kορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!!! Η Σαμοθράκη είναι πράγματι μαγική! Θα ακολουθήσουν οι περιγραφές από 2 ακόμα μέρες! Φυσικά και πήγαμε εκεί που πρέπει αλλά δυστυχώς για λίγο σε σχέση με όσο θα θέλαμε. Αν είχαμε μία ακόμα μέρα σίγουρα θα την αφιερώναμε αποκλειστικά στις βάθρες! Προς το παρών λίγο ακόμα παραλία!:)
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Η Παχιά Άμμος.
Εικόνα0007.jpg

Η Παχιά Άμμος από ψηλά.
Εικόνα0022.jpg

Η παραλία Καρκάνι όπως φαίνεται από το καραβάκι που κάνει τον γύρο του νησιού. Φαίνεται η πλαγιά και η μικρή χαράδρα που κατεβήκαμε για να βγούμε στο πιο εύκολα προσβάσιμο τμήμα της παραλίας (στο ένα τρίτο περίπου από δεξιά, όπου η κλίση είναι μικρότερη).
DSC05418.jpg

Ο πιο σύντομος δρόμος για να κατέβεις στο Καρκάνι. Η μικροσκοπική φιγούρα στο βάθος είναι το αγόρι μου που ανεβαίνει! Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω!:p
Εικόνα0016.jpg

Τελικά όμως άξιζε τον κόπο!
Εικόνα0020.jpg
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
υπεροχες φωτο και περιγραφη!!!ευγε:)
 

annoulita100

Member
Μηνύματα
313
Likes
704
Επόμενο Ταξίδι
Ινδοκίνα
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
Περιμένω ανυπόμονα τη συνέχεια.Στις 19/08 ανεβαίνω κι εγώ στο νησί,για πρώτη φορά !!!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ! Αύριο, εκτός απροόπτου θα ακολουθήσει η περιγραφή της δεύτερης υπέροχης μέρας στο νησί!
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Στην ιστορία σου με κέρδισε ο τίτλος της, η υπέροχη νεραϊδούλα στην όχθη του ποταμού (την λέμε και κατσίκι) και η περιγραφή σου που λεπτομερής και προσωπική. Περιμένω και εγώ την συνέχεια για να δροσιστώ λίγο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.897
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom