Σαμοθράκη: αναζητώντας μυστήρια, μύθους και νεράιδες!

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική

Σάββατο πρωί...Η τρίτη μας μέρα στο νησί! Μια μέρα γεμάτη όμορφες εικόνες και γλυκές στιγμές! Εφοδιαζόμαστε προμήθειες από τον παραδοσιακό φούρνο στη Χώρα και κατευθυνόμαστε προς το λιμανάκι στα Θέρμα. Από εκεί αναχωρεί στις 12:00 ένα καραβάκι το οποίο "γυρίζει" ένα τμήμα των ακτών του νησιού, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σχετική πληρότητα (τουλάχιστον 20 άτομα). Φέτος, ως τα μέσα Ιουλίου είχε εκτελέσει μόλις 5 δρομολόγια. Για καλή μας τύχη, με τα πολλά μαζευτήκαμε καμιά εικοσαριά άτομα κι έτσι ξεκίνησε η εξερεύνηση των ανατολικών ακτών του νησιού!

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε εντυπωσιακούς, γεωλογικούς σχηματισμούς στα βράχια, τον περιβόητο Κρεμαστό καταρράκτη που χύνεται στη θάλασσα, τα κρυστάλλινα νερά της περιοχής Γυαλί και τον υπέροχο κολπίσκο "Κατάρτι" ο οποίος βρίσκεται αμέσως μετά το Καρκάνι, έχει λευκή άμμο και πράσινα νερά! Νομίζω πως είναι προσβάσιμος μόνο από τη θάλασσα. Δυστυχώς το καραβάκι δεν έκανε στάση για μπάνιο. Πιστεύω πως μπορεί κανείς να τον επισκεφτεί με βαρκούλα ή με θαλάσσιο ποδήλατο από την Παχιά Άμμο. Σίγουρα αξίζει, καθότι είναι πολύ ξεχωριστή παραλία!

Βασικός προορισμός της μικρής μας εκδρομής ήταν η παραλία Βάτος, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο δια θαλάσσης. Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία με λευκή άμμο και πέτρες, γαλαζοπράσινα νερά, πολλά δέντρα στο βάθος της που της χαρίζουν ξεχωριστό "χρώμα" και μια μικρή σπηλιά στο άκρο της. Πίσω από τα δέντρα υπάρχει μια ρεματιά που οδηγεί σε βάθρες αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου δεν επιχειρήσαμε να τις εξερευνήσουμε. Πολλά άτομα κάνουν ελεύθερο camping στην παραλία και ομολογώ ότι τους ζήλεψα όπως άραζαν στις σκηνές και τις αιώρες τους ανάμεσα στα δέντρα σαν άλλοι Ροβινσώνες. Φαντάζομαι πως η όψη της παραλίας τόσο το ξημέρωμα όσο και το απόγευμα (χωρίς την παρουσία του τουριστικού πλοιάριου και των επιβατών του:p) θα είναι ειδυλλιακή!



Αφού για μια ακόμα φορά γκρινιάξαμε για τον περιορισμένο μας χρόνο σε αυτό το πανέμορφο νησί που έχει τόσα πολλά να δώσει, αποφασίσαμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τον Βάτο έστω και για λίγο. Για ένα τρίωρο απλά λιαζόμασταν, κολυμπούσαμε στα υπέροχα νερά του, δροσιζόμασταν στη σκιά από τα βράχια του...και repeat! Kάπου μεταξύ βουτιάς και ραστώνης τιμήσαμε τα εδέσματα που είχαμε πάρει το πρωί από τον φούρνο τα οποία ήταν ομολογουμένως παραδοσιακά και πεντανόστιμα! Και κάπως έτσι, ζεν και χαλαρά πέρασε η ώρα και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής...:(

Το απόγευμα μας βρήκε να σεργιανίζουμε στα σοκάκια της Χώρας, ανακαλύπτοντας μικρές πλατείες, λουλουδιασμένες αυλές, παιχνιδιάρικες γατούλες και σημεία με υπέροχη θέα. Καταλήξαμε στο παραδοσιακό μαγάζάκι "Λευκός Πύργος" όπου κάτω από τον πλάτανο απολαύσαμε τα καφεδάκια μας και ένα λαχταριστό "πίσσα και πούπουλα" (κάτι σαν σουφλέ σοκολάτας με παγωτό)! Αργά το απόγευμα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας στην Καμαριώτισσα . Το μπανάκι στην πισίνα του ξενοδοχείου χαζεύοντας το όμορφο ηλιοβασίλεμα ήταν πραγματικά υπέροχο!

Το βράδυ ξεμυτίσαμε για άλλη μια φορά...Πού αλλού; Μα φυσικά στη Χώρα! Μας περίμενε το τραπεζάκι μας σε μια μικρή πλατεία με θέα το φωτισμένο κάστρο! Στου Ιταλού ή αλλιώς στου Bernardo γευτήκαμε νόστιμες, τραγανές πίτσες σε ένα ρομαντικό περιβάλλον. Για αποχαιρετιστήριο ποτάκι προτιμήσαμε ξανά το "Μελτέμι" με την όμορφη ταράτσα του. Μια τελευταία βραδινή βόλτα στη Χώρα και μετά σκέψεις...Πόσο ξεχωριστή ατμόσφαιρα αποπνέει αυτό το νησί...

---------------------
Η παραλία Κατάρτι.


Και τα καταπράσινα νερά της!


Στην προέκταση του Βάτου! Ό,τι πρέπει για τους free campers!


Ο παραδοσιακός φούρνος στη Χώρα και με τις πεντανόστιμες λιχουδιές!


Τόσα χρώματα, τόση ομορφιά...


Το κάστρο της Χώρας.


Ηλιοβασίλεμα στη Καμαριώτισσα.


Η υπέροχη ώρα του δειλινού!


Το φωτισμένο κάστρο στη Χώρα.

 

Attachments

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Περιμένουμε τη συνέχεια! Μια καλή παραλία ειναι ολα τα λεφτα και εσεις φαινεται να ανακαλύψατε αρκετες!!
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Ιστορία από την pattyy σημαίνει λεπτομερής ξενάγηση...είμαι ήδη Σαμοθράκη...Δώσε info στο λαό, είναι νησί που χρειάζεται πολλές πολλές αναφορές :D
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Patyy η περιγραφή σου μου αρέσει πολύ!!!! Περιμένω ανυπόμονα και τις βάθρες..... μην αργησεις πολύ!!
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
σαμοθρακη ???? ουαου!!!!:clap:

απο αλλου την περιμενα την ιστορια και απο αλλου μου ηρθε..
(ακουει κανεις???)

πες τα ολα!!!
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Μπράβο Πάττυ!

Πολύ παραλία βλέπω όμως... δεν πιστεύω να μην πήγες.. εκεί που πρέπει...
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Kορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!!! Η Σαμοθράκη είναι πράγματι μαγική! Θα ακολουθήσουν οι περιγραφές από 2 ακόμα μέρες! Φυσικά και πήγαμε εκεί που πρέπει αλλά δυστυχώς για λίγο σε σχέση με όσο θα θέλαμε. Αν είχαμε μία ακόμα μέρα σίγουρα θα την αφιερώναμε αποκλειστικά στις βάθρες! Προς το παρών λίγο ακόμα παραλία!:)
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Η Παχιά Άμμος.
Εικόνα0007.jpg

Η Παχιά Άμμος από ψηλά.
Εικόνα0022.jpg

Η παραλία Καρκάνι όπως φαίνεται από το καραβάκι που κάνει τον γύρο του νησιού. Φαίνεται η πλαγιά και η μικρή χαράδρα που κατεβήκαμε για να βγούμε στο πιο εύκολα προσβάσιμο τμήμα της παραλίας (στο ένα τρίτο περίπου από δεξιά, όπου η κλίση είναι μικρότερη).
DSC05418.jpg

Ο πιο σύντομος δρόμος για να κατέβεις στο Καρκάνι. Η μικροσκοπική φιγούρα στο βάθος είναι το αγόρι μου που ανεβαίνει! Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω!:p
Εικόνα0016.jpg

Τελικά όμως άξιζε τον κόπο!
Εικόνα0020.jpg
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
υπεροχες φωτο και περιγραφη!!!ευγε:)
 

annoulita100

Member
Μηνύματα
313
Likes
704
Επόμενο Ταξίδι
Ινδοκίνα
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
Περιμένω ανυπόμονα τη συνέχεια.Στις 19/08 ανεβαίνω κι εγώ στο νησί,για πρώτη φορά !!!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ! Αύριο, εκτός απροόπτου θα ακολουθήσει η περιγραφή της δεύτερης υπέροχης μέρας στο νησί!
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Στην ιστορία σου με κέρδισε ο τίτλος της, η υπέροχη νεραϊδούλα στην όχθη του ποταμού (την λέμε και κατσίκι) και η περιγραφή σου που λεπτομερής και προσωπική. Περιμένω και εγώ την συνέχεια για να δροσιστώ λίγο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.888
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom