Σαουδική Αραβία Σαρία και Σαουδική Αραβία

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Λιγο πριν φτασουμε στην Τζεντα ζηταω απο τον οδηγο να σταματησει για να καπνισουμε μιας και η περιοχη ειναι ερημη και δεν θα μας εβλεπε κανεις.
Για να ειμαι ειλικρινης δεν τον εμπιστευομουν και πολυ, τον ειχα πιασει πολλες φορες να κρυφακουει αυτα που λεγαμε με την φιλη μου.
Ηθελα να μαθω πολλα αλλα η παρουσια του οδηγου που σιγουρα εδινε αναφορα για ολα στον εργοδοτη του με σταματαει. Ψαχνω μια δικαιολογια για να τον απομακρυνω και μολις φευγει
μιλαμε πολυ πιο ανετα, με ρωταει συνεχεια για την χωρα μου, την δουλεια μου και τον τροπο διασκεδασης. Απανταω σε ολα αλλα φροντιζω να μην προκαλω.
Πολυ περιεργη η αισθηση αυτη...ειμαι χαρουμενη που μπορω να καπνιζω αν σκεφτει κανεις οτι το μονο που δεν απαγορευται σε μια γυναικα ειναι να αναπνεει.
Βλεπουμε κανα 10αρια πιτσιρικια να πλησιαζουν και να παιζουν στην αμμο, σβηνουμε αμεσως τα τσιγαρα και πλησιαζουμε, τα παιδακια σκαρφαλομουν στους αμμολοφους και κατεβαινουν κανοντας σερφ.
Πιο περα ενα ομορφο αγορακι γυρω στα 9 με κομμενα και τα δυο του χερια καθεται μονο του, τον πλησιαζω και το ρωταω το ονομα του, δεν μου απανταει, εγω συνεχειζω να του μιλαω και αυτος να με αγνοει.
Βγαζω απο την τσεπη μου καραμελες και του τις δινω αλλα ο μικρος εχει πεισμα, μου τις πεταει στα μουτρα, κανω μια τελευταια προσπαθεια να τον αγκαλιασω και πολυ θυμωμενος με σπρωχνει.
Ααααααααα ειπαμε τα αγαπαω τα παιδακια αλλα ο μικρος δεν ειχε ορεξη για κουβεντες ετσι κι εγω τον αφησα στην ησυχια του και επεστρεψα στο αυτοκινητο.
Το ηλιοβασειλεμα μαγευτικο....!!!! Η Τζεντα να φαινεται στο βαθος και ειναι λες και εχει παρει φωτια, το ιδιο και οι θινες, οπου κι αν επεφτε το βλεμμα μου τα παντα ηταν κοκκινα.
Ισως μια απο τις συγκλονιστικοτερες στιγμες μου στη Τζεντα.
Στο αυτοκινητο η συζητηση επιστρεφει στο αγορακι με τα κομμενα χερια. Η φιλη μου με ενημερωνει πως ο ακρωτιριασμος των ανω ακρων ειναι η τιμωρια για την κλοπη.
Εκεινη την στιγμη το αιμα μου ανεβηκε στο κεφαλι.
Αυτη ειναι αλαγε η αλλη οψη της χωρας με ανυποπτο πλουτο, τα πετρελαια, τις λιμουζινες και τα τεραστια mall?
Ποιο ειναι αραγε μεγαλυτερο εγκλημα? Η κλοπη που γινεται μεσα σε μια στιγμη αδυναμιας ή ο ακρωτιριασμος ενος παιδιου που θα το γεμισει μισος και θυμος για ολη του τη ζωη?
Περισσοτερο ομως με εξοργιζει η απολυτη φυσικοτητα που αντιμετωπιζουν τετοιες καταστασεις οι ντοπιοι.
Επιστρεφουμε στο σπιτι για φαγητο αλλα η εικονα του πιτσιρικα δεν φευγει απο το μυαλο μου.
Αρχιζω λοιπον να ρωταω τα παντα για την σαρια και την τιμωρια των παραβατων, ειχα βεβαια ξανα ταξιδεψει σε πολλες μουσουλμανικες χωρες και ειχα μια ιδεα πανω - κατω για τους κανονες που ισχυουν για τους ντοπιους αλλα ουτε να σας περασει απο το μυαλο πως ο ισλαμικος νομος θα εφαρμοστει μεν, με επιεικια δε αν εισαι επισκεπτης, παιδι ή ατομο με ειδικες αναγκες.
Η κατοχη και η χρηση ναρκωτικων, η καταναλωση αλκοολ, η συνευρεση με αντρα σε ιδιωτικο ή και σε δημοσιο χωρο που δεν ειναι συγγενης ά βαθμου τιμωρουνται με θανατο.
Μην φανταστειτε πως οι εκτελεσεις και οι ακρωτιριασμοι γινονται για μια ηθικη κοινωνια που ο κοσμος θα σεβαται τον διπλανο του.
Τα τελευταια χρονια στην Σαουδικη Αραβια δεν εχει καταδικαστει ουτε ενας πραγματικα πλουσιος αντρας.
Μηπως ολοι οι πλουσιοι ειναι ηθικοι και τηρουν κατα γραμμα των ισλαμικο νομο ενω οι φτωχοι οχι? Δεν νομιζω
Το επομενο πρωι φευγουμε πολυ νωρις απο το σπιτι για μια βολτα στο κεντρο της Τζεντα, ειναι Παρασκευη, ημερα αργιας για τους μουσουλμανους, τα μαγαζια ειναι κλειστα αλλα αν και ειναι νωρις ακομα ο κοσμος στους δρομους ειναι αρκετος.
Παρατηρω πως καποιες ομορφες νεαρες κοπελες φορανε προκλητικα στενα ρουχα για την περιοχη και η μαντιλα δεν καλυπτει το προσωπο τους.
Οταν ρωτησα την φιλη μου ειπε πως ειναι Λιβανεζες και κυκλοφορουν ετσι γιατι πολυ απλα δεν φοβουνται απολυτως τιποτα, κανεις δεν τους κανει παρατηρηση, κανεις δεν τις αγγιζει...!!!
-Μα γιατι αυτες κι οχι και εγω ρωταω με παραπονο. Οι νεαρες λιβανεζες λοιπον ειναι τα στολιδια της Τζεντα, ολοι εκει ετσι τις αποκαλουν. Ειπαμε ομορφες ειναι αλλα δεν θελω και υπερβολες, εγω δηλαδη τι ειναι...!!!
Η πολη ειναι υπεροχη, μικρα ανατολιτικα μαγαζια διπλα σε πολυτελει ξενονοδεια, πολυ στενα σοκακια που το μονο σιγουρο ειναι πως θα χαθεις αρκετες φορες.
Αφου περπατησαμε για αρκετη ωρα πλησιαζουμε σε μια πλατεια επιτελους σκεφτομαι θα κατσουμε να ξεκουραστουμε λιγο αλλα η φιλη μου δεν ακουγε κουβεντα, ηθελε οποσδηποτε να αλλαξουμε κατευθηνση και μην πλησιασουμε καν. Εγω ομως βλεπω στην πλατεια πολυ κοσμο, την αφηνω μονη της και πλησιαζω.
Αυτο που ειδα ειναι περα απο καθε φαντασια, εκατονταδες κοσμου ακομα και μικρα παιδια να παρακολουθουν στην μεση της πλατειας αποκεφαλισμους....
Σφιγγω τα δοντια και κρατιεμαι να μην αλω τις φωνες, προσπαθω να καταλαβω αλλα το μυαλο μου εχει μουδιασει.
Παρατηρω τον κοσμο γυρω μου αλλα φαινομαι η μονη σοκαρισμενη.
Επιστρεφω τρεχοντας στην φιλη μου που προσπαθει να με ηρεμισει αλλα δεν την αφηνω να μου πει κουβεντα, δεν ηθελα να μαθω γιατι γινοταν ολο αυτο, ουτε ποιος φταινε, ουτε αν ποτε θα αλλαξει,
η εικονανα ηταν τοσο δυνατη που ολα τα υπολοιπα περισεβαν
 

Attachments

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Να μια αφηγηση απο μια χωρα που μας ελειπε! Ειμαι βεβαιη πως θα εχει εξαιρετικο ενδιαφερον! Αναμενουμε...
 

japetus

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.072
Εντυπωσιάστηκα! Γυναίκα μόνη να καταφέρει να πάρει βίζα για ΣΑ και να ταξιδέψει εκεί ασυνόδευτη!
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Να ρωτήσω κάτι; Η Σαρία που είναι; Γιατί πάνω απ'την Κάρπαθο έχει ένα νησάκι που ανήκει στην Κάρπαθο και λέγεται Σαρία...εννοείς αυτό; :haha: Αλλά πέρα της πλάκας, τί είναι η Σαρία που γράφεις εσύ στον τίτλο;
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Θα ειναι πολυ ενδιαφερουσα ιστορια..περιμενουμε συντομα τη συνεχεια!
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Να ρωτήσω κάτι; Η Σαρία που είναι; Γιατί πάνω απ'την Κάρπαθο έχει ένα νησάκι που ανήκει στην Κάρπαθο και λέγεται Σαρία...εννοείς αυτό; :haha: Αλλά πέρα της πλάκας, τί είναι η Σαρία που γράφεις εσύ στον τίτλο;
Η Σαρία είναι ο Ισλαμικός θρησκευτικός νόμος!

Ωραία ιστορία, περιμένω τη συνέχεια.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Yπέροχη ιστορία
περιμένω με αγωνία τη συνέχεια
Δεν ξέρεις πόσο θέλω να επισκεφθώ αυτή τη χώρα...
Για λέγε, για λέγε....
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.221
Likes
5.758
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Προμηνύεται μια ιστορία με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Lyda θέλουμε κι άλλο! :clap::clap:
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.871
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom