Ηνωμένο Βασίλειο Σκωτία. Σχεδιασμός και πληροφορίες.

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Ζαχαρούλα, θα σου εξομολογηθώ κάτι.
Τότε που εμείς πήγαμε στη Σκωτία, ήταν ο γιος μας μικρός.
Για να μην αρχίσει να γκρινιάζει, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε κάθε κάστρο που συναντούσαμε και ήταν βεβαίως επισκέψιμο. Στο τέλος, πάθαμε τέτοιο αμόκ με τα κάστρα, που δεν μας ξέφυγε τίποτε.
Ακόμα και τώρα, μετά από τόσα χρόνια, από τις πιο όμορφες αναμνήσεις μου στη χώρα είναι τα κάστρα της. Η ατμόσφαιρά τους, το εσωτερικό, οι πανοπλίες τους, η επίπλωση, οι γκάιντες που μας υποδέχονταν, όλα ήταν ένα όνειρο.
Σας συστήνω θερμά, αν έχετε χρόνο, και αν δεν έχετε, βρείτε τον και βάλτε στο πρόγραμμά σας και κάποια κάστρα. Θα με θυμηθείτε....
Δες ένα από τα κάστρα που είναι στην περιοχή που θα κινηθείς
http://www.blair-castle.co.uk/index.asp

Στέλλα απο ότι έχω καταλάβει,πρέπει να έχει πολλά κάστρα που αξίζει να επισκεφτούμε.
τελικά νομίζω πως είναι λίγο η μία εβδομάδα.
Εννοείται πως θα προσπαθήσουμε να δούμε όσα περισσότερα απο αυτά γίνεται.Ο mpiftex μου πρότεινε κάποιους πολύ καλούς ταξιδιωτικούς οδηγούς που θα τους ξεψαχνίσουμε.Ευχαριστώ και για την ιστοσελίδα.Θα την ψάξω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Γεια σου Ζαχαρουλα!
Σιγουρα θα περασετε πολυ ωραια στην Σκωτια...
Θελω να σε βοηθησω αλλα επειδη ειμαι νεο μελος-και προσπαθω να καταλαβω τα κολπα ακομα-θα κανω οτι καλυτερο...
Λοιπον, βασικα δεν πρεπει με τιποτα να χασετε μιαεκδρομη στα hilands(Loch Nes,Loch Lomond,Invernes κτλ.)και οσο περισσοτερο χρονο φατε στα hilands τοσο το καλυετρο..Θα καταλαβετε ποια ειναι η πραγματικη Σκωτια,με τους μυθους,τις φατριες και τα καστρα..
Η Γλασκωβη εχει μια απο τις σημαντικοτερες σκηνες της underground σκηνης στο Ηνωμενο Βασιλειο αυτη την στιγμη,οποτε μπορειτε να κανετε απειρες βολτες με μπυρες-ουισκι στο χερι απο μπαρακι σε μπαρακι..Για πληροφοριες ηγαινε στην κεντρικη πλατεια-που βρισκεται και το δημαρχειο οπου εχει tourist information center-θα σε βοηθησουν πολυ!
Δεν θα πρεπει με τιποτε να χασετε το Εδιμβουργο!!Θελει τουλαχιστον 2-3 μερες..
Οσο για τα χρηματα που θα ξοδεψετε θα σου πω τον δικο μου τροπο να τα υπολογιζω πανω-κατω..Χρειαζεσαι 100ευρω καθε μερα για μια ευρωπαικη πολη.
Σ'αυτα τα λεφτα συμπεριλαμβανω τα παντα:διαμονη,φαγητο,μουσεια,μπυρες,μεταφορικα.
Αναλογα με τις αναγκες και το budget σου κινεισαι και αναλογα,αλλα πανω κατω αυτα ειναι...Ισως σου ακουστουν πολλα,αλλα αν βαλεις μεσα και κανα μπλουζακι ή κανενα περιεργο ουισκι..εφτασες!

τελος παντων,αυτα προς το παρον
φιλικα,
γιαννης
Κι εγω δεν έχω πολύ καιρό εδώ..Ακόμα προσπαθώ να μάθω τα πράγματα. ;)
Γίαννη κι εγώ κάπου εκεί υπολογίζω...γύρω στα 100 ευρώ την ημέρα.Νομίζω ότι είναι ένα καλό ποσό για να περνάς άνετα αλλά και για να μη φοβάσαι μήπως ξεμείνεις (που εμένα αυτός είναι ο χειρότερος μου φόβος).
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Και κάτι άλλο βρε παιδιά..
Ακουσα πως δεν καταλαβαίνεις τίποτα απο τη γλώσσα παρόλο που μιλούν Αγγλικά.Είναι αλήθεια??Μη ξεφτιλιστούμε τελείως φοβάμαι!
Επίσης,ισχύει αυτό που λένε ότι μετά τις 7-8 το απόγευμα νεκρώνουν όλα??ούτε εστιατόριο,καφετέρια,κάτι..??
 

darkpath

Member
Μηνύματα
5
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
βορνεο
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
Ζαχαρουλα, δεν θα ακους κανεναν που ταξιδευει με τουριστικα πακετα!
Οι τουριστες πηγαινουν να δουν αυτα που τους ειπαν,οι ταξιδιώτες πηγαινουν να δουν.

Σε καμια πολη της Ευρωπης δεν ερημωνουν τα παντα μετα τις 19.00!!!
Αυτα ειναι γιαυτους που θεωρουν οτι ολοι οι λαοι θα πρεπει να πινουν φραπε και να εχουν μπουζουκια!(..και βασικα μεταξυ ετσι θα'πρεπε να ειναι...αλλα anyway)
Εχει τα παντα,και υπαρχουν μαγαζια-καταστηματα που ειναι ανοιχτα και σαβατο βραδυ...απλα,νυχτωνει νωρις-και αυτο ειναι το ζορι..μπαινεις στην παμπ στις 15.30 που ειναι ηδη βραδυ και δεν βγαινεις ποτε(!)

Οσο για τα αγγλικα τους..ειναι οντως περιεργα,αλλα μην μασας...ειναι μεχρι να το συνηθησετε.Και βασικα εχει πολυ γελιο.Ειδικα στα χωρια!!!χεχε
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
χεχεχεχε μπαίνεις μεσημέρι και δεν βγαίνεις ποτέ???αυτό μάλλον μου ακούγεται κακό!!
Γενικά επικρατεί μία άποψη για το εξωτερικό πως όλα κλείνουν,νεκρώνουν,πως είναι ξενέρωτοι σε αντίθεση με τον Ελληνικό τρόπο ζωής κλπ.
Τελικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως όχι μόνο το πιστεύουμε αλλά και πως εμείς το βγάλαμε.Παρόλα αυτά είναι γεγονός πως δεν κρατάνε και μέχρι πρωί όπως εδώ.Στην Αγγλία π.χ στις 03.00 κλείνουν όλα,ακόμα και αυτά που θεωρούνται after.
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
δεν νομίζω πάντως ότι κανένας από εμάς πηγαίνει κάπου ταξίδι για να βγει μέχρι το πρωί διασκεδάζοντας...
 

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Zacharoula γειά σου! Και εγώ δε θα σου πρότεινα να μείνετε 5 μέρες Γλασκόβη. Είναι πολύ νότιοδυτικά (πινέζα χάρτη σα να λέμε) και δε βολεύει να εξερευνήσεις τη Σκωτία με ημερήσιες εκδρομές. Έχε στα υπόψιν σου ότι οι δρόμοι δεν είναι και οι καλύτεροι: ναι μεν δεν έχουν λακούβες αλλά είναι πολύ στενοί. Οπότε οι αποστάσεις όπως τις βλέπεις στο χάρτη μπορεί να σε ξεγελάνε. Το Iverness είναι καταπληκτική πόλη στις όχθες της θρυλικής Loch Ness και αξίζει μια διανυκτέρευση. Επίσης, και στο Carbisdale Castle αξίζει να διανυκτερεύσεις (1 ώρα βορειο δυτικα από Inverness κοντά στην πόλη Culrain) και στο Εδιμβούργο, τόσο γιατί είναι καταπληκτική και ατμοσφαιρική πόλη όσο και για την ιδιαίτερη νυχτερινή του ζωή αφού σε λίγα μέρη θα τα πιείς σε μεσαιωνικά υπόγεια μπαράκια.
Ακόμα και με έδρα τη Γλασκώβη, μη παραλήψετε να επισκεφτείτε το St. Andrew με το μεσαιωνικό του καθεδρικό ναό, τους καταράχτες του Bruar (Bruar Falls) και έκει κοντά τα Blair Castle στο Pitlochry. Ακόμα έχω ακούσει για το Stirling και το Κάστρο του (ιστορική περιοχή) στην οποία όμως δεν πρόλαβα να πάω.
Από γεύσεις, εκτός από το παραδοσιακό Fish&Chips, μη παραλήψετε να φάτε Ινδικό. Απλά καταπληκτικό! Αλλά ποσοχή γιατί εκεί όταν λένε καυτερό το εννοούν! Συνήθως οι κατάλογοι έχουν βαθμολογία "πικαντικότητας" του κάθε πιάτου σε μια κλίμακα 1-5. Δοκίμασα level 3 που παλευότανε και ένα 4άρι που με ψιλοέστειλε... Φαντάζομαι στο 5 δε ζει τίποτα!
Σας εύχομαι (και είμαι σίγουρος πως θα έχετε) καλό ταξίδι. Για ότι άλλο θες στη διάθεσή σου... (όσο έγραφα ήμουν Σκωτία, άντε τώρα να γυρίσω στο γραφείο...)
 

geog

Member
Μηνύματα
25
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Κούβα
Ταξίδι-Όνειρο
Νορβηγία
Στη Σκωτία είχα πάει το 2003 και έδωσα τότε υπόσχεση στον εαυτό μου ότι θα ξαναπάω οπωσδήποτε. Είναι χώρα υπέροχη, ερωτεύσιμη θα έλεγα. Οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι και ανοιχτοί (καμία σχέση με Άγγλους), οι υποδομές είναι σωστές (αλλα όχι "υπερβολικές" όπως σε μια πλούσια ευρωπαϊκή χώρα), οι τιμές είναι παραπλήσιες με τις δικές μας και η φύση είναι απλώς το κάτι άλλο. Εξωπραγματική. Η ομορφιά της σε λιγώνει, δε σε αφήνει σε ησυχία. Πυκνά δάση, λίμνες, ποτάμια, παραλίες, καταρράκτες, λιβάδια, βουνά, ό,τι θέλειο καθένας εκεί το βρίσκει σε υπερθετικό βαθμό. Οι φωτογραφίες που είχα τραβήξει τότε υπάρχουν ακόμη και θα τις ανεβάσω κάποια στιγμή.
Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να πας στη Σκωτία έχοντας κλείσει από πριν ξενοδοχείο, πέραν ίσως της πρώτης ημέρας. Ιδίως αν στο πρόγραμμα υπάρχει η ενοικίαση αυτοκινήτου. Αυτό που είχαμε κάνει εμείς ήταν να μείνουμε 2 βράδια στο Εδιμβούργο (είναι πανέμορφη πόλη) και μετά να συνεχίσουμε προς βορράν. Και πάλι θα μπορούσαμε να φύγουμε από το Εδιμβούργο μια μέρα νωρίτερα, και εξηγώ το λόγο. Η ομορφιά της Σκωτίας είναι η ύπαιθρός της! Τελεία και παύλα! Τα πιο ωραία τοπία υπάρχουν βορειότερα του Aberdeen, οπότε χρειάζεται όρεξη για οδήγηση και συνεχείς στάσεις για φωτογραφίες. Αν κοιτάξεις ένα χάρτη θα δεις ότι υπάρχει δρόμος που ουσιαστικά κυκλώνει τη Σκωτία παραλιακά. Αυτόν θα ακολουθήσετε, θα φτάσετε μέχρι το βορειότερο κομμάτι, στην πόλη Thurso και μετά θα αρχίσετε την κάθοδο προς Νότο από τη Δυτική πλευρά. Οπωσδήποτε να πάτε στο Skye Island, ενώνεται με τη στεριά με μια τεράστια γέφυρα (τα διόδια είναι τσουχτερά, 4,70 λίρες ήταν τότε αν θυμάμαι καλά) και έχει απίστευτα τοπία. Για τη διαμονή δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, βρίσκεις αυτό που θέλεις εφόσον υπάρχει αυτοκίνητο! Και με λίγο ψάξιμο βρίσκεις αρκετές φθηνές λύσεις. Μόνο στο Skye Island θα πρέπει να φτάσετε νωρίς γιατί το βράδυ που είχαμε φτάσει εμείς είχαμε περιπέτειες μέχρι να βρούμε πού να μείνουμε. Εκεί είναι σχεδόν όλοι ψαράδες και κοιμούνται νωρίς ή αν είναι ξύπνιοι θα είναι μεθυσμενοι σε καμία Pub.
Η διαδρομή που αναφέρω γίνεται σχετικά άνετα σε 6 μέρες. Κάνοντάς την θα δεις το πραγματικό κομμάτι της Σκωτίας, με τους απλούς ανθρώπους της, τα μη τουριστικά αξιοθέατά της, τη φύση της, ακόμη και τα πρόβατα που βόσκουν κατά εκατοντάδες στα λιβάδια. Σκέψου ότι δε μου άρεσε η λίμνη του Loch Ness, γιατί την είδα την τελευταία μέρα και σε σύγκριση με αυτά που είχα δει δε μου έλεγε τίποτα.
Συμφωνώ επίσης με αυτά που γράφουν οι φίλοι παραπάνω για τον οδηγό του Lonely Planet. Είναι σχεδόν απαραίτητος, σου λέει μέχρι και σε ποια παραλία να πας για να δεις δελφίνια που κολυμπάνε στη θάλασσα.
Καλό ταξίδι και όποια άλλη πληροφορία χρειαστεί...ελπίζω να θυμηθώ!:)
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Προχθές,η Χριστίνα και ο Κώστας (2 φίλοι απο την παρέα της Σκωτίας και μελη του φόρουμ με το nick name : costas-cristi),κάθισαν με χάρτες και οδηγούς για να βγάλουν τις διαδρομές που θα ακολουθήσουμε.
Όταν λοιπόν την επόμενη μέρα με φώναξαν στο σπίτι τους για καφεδάκι και για να πέσουν στο τραπέζι γνώμες και προτάσεις,δεν περίμενα ότι θα συναντήσω αυτό που συνάντησα.
Ένας χάρτης χαοτικός,που δεν ήξερες απο που να αρχίσεις και που να καταλήξεις και που οι 7 μέρες που θα μείνουμε όχι απλά είναι λίγες αλλά τίποτα.Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε τελικά,δεν πιστεύω πως θα μπορούσε να βγεί καλύτερη.Βέβαια,κάποια πράγματα θα μείνουν εκτός αλλά τα περισσότερα θα είναι μέσα.Θα αρχίσουμε απο Εδιμβούργο,θα ανεβαίνουμε Βόρεια με διανυκτερεύσεις σε b&b και θα καταλήξουμε Γλασκώβη για την τελευταία διανυκτέρευση πριν την αναχώρηση μας.Το πρόγραμμα,θα σας το γράψω πολύ σύντομα ώστε να μας πείτε κι εσείς τη γνώμη σας.Βασικός μας στόχος,να γνωρίσουμε την επαρχία της και όχι τα μουσεία της.Να δούμε τα τοπία της και όχι να στηθούμε στις ουρές.

Αυτό που κατάλαβα και που έχω να τονίσω είναι πως τελικά είναι πολύ μεγάλο λάθος να κλείνεις ξενοδοχεία κλπ πριν ακόμα ξεψαχνίσεις χάρτες και οδηγούς.
Δεύτερον, οι αποστάσεις όντως όπως όλοι λέτε,είναι πολύ μεγαλύτερες απο αυτές που φανταζόμασταν.
 
Μηνύματα
122
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Καλαβρυτα Σ/Κ...
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ...
Γεια σας συναδελφοι ταξιδιωτες μια ερωτησουλα θελω να κανω που με βασανιζει και δεν μπορω να αποφασισω που να παω με την κοπελα μου.ειμαι ξετρελαμενος με την σκωτια εδω και πολυ καιρο εχω δει απειρα ντοκιμαντερ απειρες εκπομπες αλλα απαντηση δεν πηρα για αυτο ελπιζω καποιος απο τους πιο εμπειρους να μου δωσει το Θειο φως.Θελω να παω σκωτια και στις γυρω περιοχες Δεκεμβριο μηνα ειναι καλη εποχη λογω κρυου?τα καστρα ειναι ανοιχτα για το κοινο τα υπολοιπα αξιοθεατα ειναι προσβασημα η θα ειναι ολα κλειστα?Καθε βοηθεια δεκτη ευχαριστω...:(:(:(
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.788
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom