Ηνωμένο Βασίλειο Σκωτία. Σχεδιασμός και πληροφορίες.

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
καλως όρισες!!

Σκωτία θα πάω 4 οκτώβρη.έχω ανοίξει ήδη θέμα με αυτό και εκεί πιστεύω πως μπορείς να πάρεις ότι πληροφορίες χρειάζεσαι καθώς τα παιδιά που έχουν απαντήσει,έχουν δώσει πολύτιμες πληροφορίες αλλά και συμβουλές.
περίμενε και σε λίγο καιρό,θα στα πω και φρέσκα.. :)
 
Μηνύματα
122
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Καλαβρυτα Σ/Κ...
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ...
σε ευχαριστω και σου ευχομαι να περασεις τελεια....
 

Giorgos_arazei

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια και χαρα! Εδω και καιρο σχεδιαζω ενα ταξξιδι στην Σκωτια με την κοπελα μου και δεν ξερω απο που να αρχισω. Σε ποια πολη? Εδιμβουργο ή επαρχια? Περα απ'αυτο, με τα εισητηρια υπαρχει ενα αλαλουμ! Τι εννοω. Αν κλεισω τωρα δυο εισητηρια για τον Ιουλιο που θα παω, θα πρεπει να κλεισω και ξενοδοχειο προφανως!...και ισως και ενα αυτοκινητο. Αν απο τωρα που θα κλεισω τα εισητηρια μεχρι τον Ιουλιο που θα παω, αλλαξουν οι μερες και ωρες πτησεων, τι θα κανω με το ξενοδοχειο ή το αυτ/το? Τιναζονται οι διακοπες στον αερα?
Σημειωνω, πως δεν εχω βγει ποτε εξωτερικο, μαλιστα, ουτε σε αεροπλανο δεν εχω μπει και δεν γνωριζω πως λειτουργουν αυτα... Αν καποιος εχει παει Σκωτια, ας μου δωσει τα φωτα του, γιατι πραγματικα, δεν εχω ιδεα πως να αρχισω να οργανωνω το ταξιδι... Και οι τουριστικοι οδηγοι που υπαρχουν εδω στην Ελλαδα, δεν ειναι και οι καλυτεροι για το μερος... οποτε λιγη βοηθεια παιδια, θα ηταν πολυτιμη για μενα. Σας ευχαριστω πολυ, για τον χρονο σας. :roll:
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
δεν εχω παει σκωτια για να σε ενημερωσω..αλλα ηθελα να σου πω οτι αν κλεισεις εισητηρια απο τωρα για τον ιουλιο θα ταξιδεψεις τις μερες και τις ωρες που εχεις επιλεξει..γιατι να αλλαξουν οι μερες και οι ωρες?

το ξενοδοχειο εχεις επιλογη να το κλεισεις μαζι με τα εισητηρια η και λιγο αργοτερα.
το ιδιο και για το αυτοκινητο...
ολα αυτα μπορεις να τα κανεις μεσω ιντερνετ...ολοι εχουμε την πρωτη φορά μας...αν νομιζεις οτι δεν μπορεις τοτε ενα ταξιδιωτικο πρακτορειο θα σε εξυπηρετησει.
αλλα να γνωριζεις οτι οσο νωριτερα κανεις τις κρατησεις τοσο καλυτερες τιμες θα πετυχεις.
 

Solucky's

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
Εδιμβουργο ειναι μαγευτικο....μια πόλη σε τρία διαφορετικα επιπεδα...και με ακροπολη!!!!
Το καλύτερο ειναι να μείνεις στο εδιμβουργο το οποιο ειναι όλα τα λεφτα ...αν θέλεις για κάτι πολύ φτηνο αλλα με απίστευτη θέα ( ακριβώ δίπλα στο κάστρο του Εδινμβούργου) πολύ καθαρό και πολύ νεανικό τότε πήγαινε εδώ Castle Rock Edinburgh - Backpacker Hostel Accommodation in Edinburgh, Scotland....
είναι hostel αλλα δεν έχω ξαναδεί τετοιο HOSTEL, καθαρό , με θέα, φτηνό, φιλικό.(Να ζητήσεις όμως το δωμάτιο με θέα). Αφού περιπλανηθείς στα απίστευτα δρομάκια και σοκκάκια του Εδιμβούργου, γευτεις whiskey στα whiskey bars , ακούσεις gigs στις διαφορες pubs, πιεις αρκετα pints of beer , φάς fish and chips, και διασκεδάσεις μέχρι πρωίας στα clubs τότε με 30- 50 λίρες πάιρνεις τουριστικό λεωφορείο κάνει το γύρω της Σκωτίας , παιρνώντας απο λοχ νες και φτάνωντας μέχρι Ινβέρνες.
 

madman

Banned
Μηνύματα
110
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Τι μπορεί να γίνει όντως μέχρι τον Ιούλιο?
α}Να βρείς μια καλύτερη γκόμενα.
β}Να σε παρατήσει η γκόμενα.
και άλλα πολλά.

Οντως ενα απο τα ρίσκα που παρνει κάποιος για να βρεί φτηνά αεροπορικά εισιτήρια είναι να τα κλείσει πολύ νωρίς και στο τέλος να μην μπορεί να πάει για διάφορους λόγους.Πάντως το Εδιμβούργο ναι μεν είναι ενα πανέμοφο μέρος αλλά σχετικά δύσκολος προορισμός για Ελληνες ταξιδιώτες και μάλιστα άπειρους.Απευθείας πτήση απο Αθήνα για Εδιμβούργο δεν υπάρχει.Μπορεί να πας μέσω Λονδίνο,Μιλάνο,Βερολίνο ή Μόναχο.Αν σαν σύγχρονος Οδυσσέας δεν φοβάσαι Κύκλωπες και άλλα τρυφερά τότε το Εδιμβούργο σε περιμένει με ανοικτές αγκάλες για να σου δείξει τα κάλλη του.
Μόνο πρόσεχε το βράδυ κάποιους{μα σχεδόν όλους}τους μεθυσμένους Σκωτέτζους.Πίνουν,πίνουν,πίνουν.Αλλά μην μασάς.Και σε παρακαλώ φέρε μου μόλτ απο τη βόρεια Σκωτία.Μην τσιγκουνευτείς.Ά μην ξεχάσω οτι είναι και η πατρίδα του γκόλφ.Αυτοί το ανακάλυψαν.
 

ioanna.gkan

Member
Μηνύματα
459
Likes
65
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Εδιμουμβουργο, χωρις δευτερη σκεψη! Αξιζει γιατι εινα ατμοσμαιρικο... Μην παραλειψεις ενα tour στα ανατριχιαστικα καταγωγια που ζουσαν την περιοδο της πανουκλας, ακομη δεν εχω ξεχασει την μυρωδια, και μια βολτα στα περιχωρα για να δεις πρασινη φυση χωρις ιχνος σκουπιδιων και πεντακαθαρες λιμνες (αμα δεις μια ειναι σαν να τς εχεις δει ολες δεν χρειαζεται να φτασεις στην λιμνη με το τερας ειναι κανενα τριωρο απο την πολη, εκτος κι αν θες οπωσδηποτε) και να πας να δεις πως φτιαχνεται το ουισκι και την διαφορα malt και blended (Θα αναθεωρησεις πολλα). Α, και ειναι πολυ ευκολη η βολτα στην πολη διοτι ειναι σε τετραγωνα και παραλληλους δρομους χωρισμενη, δεν θα εχεις προβλημα. Εμεις μπηκαμε και σε ενα λεωφερειο που βρηκαμε μπροστα μας και γυρισαμε και τις συνοικιες!
Η Γλασκοβη δεν λεει μια. Ενας τεραστιος εμπορικος πεζοδρομος και πολυκατοικιες, that's it.
Ριξε μια ματια και στο site.
/guide.visitscotland.com/
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Γεια σου Γιώργο. Μια καλή αρχή είναι να διαβάσεις τις ταξιδιωτικές ιστορίες για τη Σκωτία που έχουν γραφτεί στο site. Επίσης διάβασε τα θέματα για αναζήτηση πληροφοριών από άλλα μέλη του forum:
Ταξίδι στην Σκωτία τον Οκτώβρη και δεν έχω ΙΔΕΑ!!!
Μια βοηθεια για Σκωτια δεκτη......
Έτσι θα σχηματίσεις μια ιδέα πάνω στο τι θες να κάνεις και στη συνέχεια για απορίες και προτάσεις εδώ είμαστε και εμείς. Η προετοιμασία για το ταξίδι είναι μέρος της απόλαυσης!
Η Γλασκοβη δεν λεει μια. Ενας τεραστιος εμπορικος πεζοδρομος και πολυκατοικιες, that's it.
Διαφωνώ τόσο πολύ!! Σίγουρα η Γλασκόβη δεν έχει την κλασική ομορφιά του Εδιμβούργου αλλά έχει ζωή και ατμόσφαιρα που το Εδιμβούργο δεν έχει ούτε κατά διάνοια! Η Γλασκόβη είναι φοιτητούπολη και σφύζει από ζωή. Έχει τρομερή μουσική σκηνή, bars, συναυλίες, κίνηση και events στους δρόμους, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική (Mackintosh) και τόσα άλλα! Ο κόσμος κυκλοφορεί στους δρόμους, κάνει βόλτες, πάει για ψώνια... βαβούρα βρε παιδάκι μου, ζωντανή πόλη!! Το Εδιμβούργο από την άλλη... χμμμμ...
 

ioanna.gkan

Member
Μηνύματα
459
Likes
65
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Διαφωνώ τόσο πολύ!! Σίγουρα η Γλασκόβη δεν έχει την κλασική ομορφιά του Εδιμβούργου αλλά έχει ζωή και ατμόσφαιρα που το Εδιμβούργο δεν έχει ούτε κατά διάνοια! Η Γλασκόβη είναι φοιτητούπολη και σφύζει από ζωή. Έχει τρομερή μουσική σκηνή, bars, συναυλίες, κίνηση και events στους δρόμους, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική (Mackintosh) και τόσα άλλα! Ο κόσμος κυκλοφορεί στους δρόμους, κάνει βόλτες, πάει για ψώνια... βαβούρα βρε παιδάκι μου, ζωντανή πόλη!! Το Εδιμβούργο από την άλλη... χμμμμ.


Δεκτη η αποψη. Εξαρταται τι ψαχνει ο καθενας. Ολα εμπειριες ειναι...
 

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
George κλείσε τα αεροπορικά (easyjet θα σου πάει γύρω στα 250-260/άτομο αν τα κλείσεις τώρα) και δεν είσαι υποχρεωμένος να κλείσεις ξενοδοχεία και αυτοκίνητα. Σαφώς και πρέπει να επισκεφτείς και επαρχία και πόλεις. (Εδιμβούργο, Ινβερνες και αν έχεις χρόνο και Γλασκώβη). Υπάρχουν αρκετές ταξιδιωτικές ιστορίες για Σκωτία που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις προορισμούς. Στα highlights του ταξιδιού θεωρώ (εκτώς από τα highlands και τα κάστρα και τις αμέτρητες λίμνες) και τη διαμονή στο Carbishdale Castle ένα κάστρο 100+ χρόνων που τώρα λειτουργεί ως... στοιχειωμένο youth hostel...
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Αν έχεις πολλές μέρες στη διάθεσή σου, μια διαδρομή στα Highlands θα ήταν ότι πρέπει. Εμείς είχαμε ανέβει από Lake District, με διανυκτερεύσεις σε Patterdale, Dumbarton,(στάση στο μαγευτικό χωριουδάκι Luss, στις όχθες του Loch Lomond), Fort William, Kyle of Lochalsh, Isle of Skye οπωσδήποτε!!!, και μετά ανατολικά προς Inverness, για να περάσεις από Loch Ness, με κατάληξη στο Εδιμβούργο (μπορεί να ξεχνάω καμιά ενδιάμεση στάση, αλλά αυτό βρίσκεται εύκολα). Επίσης, δε θα σου πρότεινα ξενοδοχεία, αλλά B&B. Και πολύ φτηνότερα θα σου έρθει, κι είναι πολύ ομορφότερα από ξενοδοχεία, και με καλύτερα πρωινά (και πιο ρομαντικά...:)). Αν χρειαστείς, έχω κάνα δυο διευθύνσεις.

Και μια φωτό από isle of skye, για να μας ανοίξει η όρεξη:

portree-isle-of-skye_sm.jpg
 

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Στα Highlands πώς πας από το Edinburgh? Νοικιάζεις αυτοκίνητο;(θα προτιμούσα να το αποφύγω λόγω της αντίθετης οδήγησης). Διοργανώνονται εκδρομές ή με μέσα μεταφοράς μπορεις να περιηγηθείς στις εν λόγω περιοχές;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.176
Μέλη
38.913
Νεότερο μέλος
PanagiotisCPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom