Στην Αθήνα μετά από 10 χρόνια!

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Δες και αυτό:

http://www.booking.com/hotel/gr/car...-17;srfid=16121c92c750b683787abbc10a39f920X57

έχω μείνει σε 2 ταξίδια μου στην Αθήνα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι αρκετά κοντά σε όλα (απ'το μετρό με τις βαλίτσες πας με τα πόδια ας πούμε), καθαρό, με πρωινό, αλλά αργά το βράδυ πρόσεχα λίγο. Δεν είδα τίποτα περίεργο, αλλά πρόσεχα όσο να'ναι.
Έμεινα ευχαριστημένος την πρώτη φορά και έμεινα και την επόμενη. Απ'ότι βλέπω τα μπάνια δε τα δείχνουν στις φωτ/φίες, αλλά είναι πεντακάθαρα ανακαινισμένα!
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.318
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Δεν θα σε πειράξει κανένας.
Το θέμα είναι να αποφύγεις τη διαμονή σε μια θέση όπου οι διακοπές σου θα χρωματιστούν από αφρικάνικη και ασιάτικη μαυρίλα, κουρελαρία, κτύπημα της δόσης...δημοσίως στο πεζοδρόμιο, όπως προ ημερών είδα στην Σταδίου κι ήταν μεσημέρι, κλπ. Γιατί να μπαινοβγαίνεις στο οτέλ σου ανάμεσα απ αυτούς;
Πλάκα ή Σύνταγμα, κι αν θέλεις να μελετήσεις την Μπαγκλαντέζικη κουλτούρα περπάτησε μέχρι την Ομόνοια και στα πέριξ.
 

fekish

Member
Μηνύματα
215
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαλί και Μπόρα Μπόρα
OK thanks,
ενταξει ξενοι δεν ημαστε, ξερουμε τι να περιμενουμε απο κουλτουρα, σκυλλους, αφρικανους , κτλ κτλ :)
Και οταν αρχισουμε να ψαχνουμε για το προγραμμα μας, είναι την Αθηνα που θελουμε να δουμε και οχι τον κοσμο.
Τωρα να δουμε, απο δευτερας θα πιασω τηλεφωνο να ρωτησω τι αλλα ξενοδοχει εχει.

Τωρα το πακέτο είναι για παραδειγμα 340 ευρ, αλλά να κλεισεις πτηση μονος σου θελεις απλα 330 ευρ. Το πρατραβανε λιγο αυτοι οι πρακτορες παντα στις αργιες!!! :)

Ατε με το καλο να τελιώνει το θεμα του ξενοδοχειου και να αρχισω ερωτησεις για το προγραμμα! :)
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Τα πράγματα δεν ξέρω πόσο έχουν αλλάξει γιατί η Ομόνοια ποτέ δεν ήταν απολύτως ασφαλείς αλλά απλώς δεν αξίζει.
Μα δε μιλάμε για αισθητική για να λέμε δεν αξίζει...Είναι επικίνδυνα...
Μα δε μιλάω για αισθητική απλώς λέω "δεν αξίζει"...Είναι επικίνδυνα...
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Μα δε μιλάω για αισθητική απλώς λέω "δεν αξίζει"...Είναι επικίνδυνα...
Ναι ναι, οκ, παρερμήνευσα όπως το έγραψες/διάβασα την πρώτη φορά. Πόσο κρίμα είναι, θυμάμαι εποχές (2001-2003, δε μιλάω καν για το 2004) να διασχίζουμε αργά τη νύχτα την Ομόνοια - επιφυλακτικά μεν αλλά το κάναμε.
Φίλε fekish η Αθήνα ασφαλής είναι (αναλογικά), καλά κάνεις και το μεταφέρεις στους ξένους φίλους σου. Απλώς κάποια σημεία του κέντρου θέλουν προσοχή.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
ναι απο Κύπρο ειμαι :)
τόσο πολύ χαλια ρε παιδια? Μπραβο μας, δεν το πιστευω οτι θα ακουγα στο κεντρο της αθηνας οτι ειναι επικυνδυνα και το κρατος να μην κανει τιποτε...
Η Αθήνα είναι στατιστικά από τις ασφαλέστερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Mέσα στο γενικό κλίμα μηδενισμού που επικρατεί σχετικά με την Ελλάδα και τους Έλληνες, ας μη συμβάλλουμε και εμείς οι ίδιοι σε αυτό.
 

fekish

Member
Μηνύματα
215
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαλί και Μπόρα Μπόρα
Ευχαριστω παιδια για τις πληροφοριες για Ομονοια. Αυριο παιρνω τηλεφωνο τους πρακτορες και προσπαθω βρω κατι καλυτερο. Δεν μας νοιάζει και τοσο η ποιοτητα αλλα η ασφαλεια ειναι σημαντικη.

Ρωτησα αυτες τις μερες λιγους φίλους και θα θελα φυσικα και την δικη σας βοηθεια για το προγραμμα.

Μα ειπαν σιγουρα μια απο τις μερες να τις περασουμε στην περιοχη του Θησιου, ετσι μετα απο το μουσειο θα παμε εκει να περπατησουμε. Ξερετε να πειτε κανενα ονομα ταβερνας, με μουσικη ή χωρις? Φυσικα αν δεν ξερουμε ονομα, θα μπουμε σε οποιαδηποτε, αλλα σιγουρα καλυτερα θα ειναι καπου συγκεκριμενα! :)

Για ψωνια μας απογοητεψαν οι φιλοι. Μας ειπαν οτι εκλεισαν παρα πολλα μαγαζια, και μονο το Αττικα mall αξιζει πλεον... Καμια γνωμη για 30 χρονους που θελουν να πανε για ψωνια Σαββατο πρωι? :) Τα μαγαζια τι ωρα κλεινουν τα Σαββατα by the way?

Για νυκτες, δεν ξερουμε και πολλα πραγματα. Θα ψαξουμε σιγουρα για κανενα θεατρο απο το ιντερνετ και επισης αν θα παμε σε κανεα τραγουδιστη. Ξερετε τι ωρα πρεπει να παμε σε τραγουδιστες για να καθησουμε απλα στο μπαρ? Π.χ. στην Μαρινελλα.

Επισης μας ανεφεραν το Γκαζι για εξοδο την νυκτα. Καλα ειναι? Καμια αλλη προταση?

Φυσικα θα θελα να ειχαμε και καμια προταση για ταβερνα ή καλο εστιατοριο - αλλα ειναι τοσα πολλα που φανταζομαι καλυτερα να το ψαξουμε λιγο μονοι μας στο ιντερνετ. Π.χ. μας ειπαν για Σεσουλα στο Περιστερι, για το εστιατοριο του σεφ Λαζάρου, ακομα και για καποιο που ειναι ?300 το ατομο - που φυσικα μονο την εξω ταμπελα αν θα δουμε :)

Και τελος Καθαρα Δευτερα σκεφτομαστε να παμε Πειραια, να περπατησουμε και να φαμε σε καμια ταβερνα. Προτείνετε τιποτε αλλο? Καμια αλλη περιοχη, για να μην νιωσουμε τουριστες? :)

Οποιος διαβασε ως εδω κατω - σας ευχαριστω πολυ! :)
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Να πω μόνο για τα ψώνια: οκ, έκλεισαν πολλά λόγω κρίσης αλλά ας μη μηδενίζουμε τα πάντα, μια χαρά αγορά έχει η Αθήνα!!!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.317
Ακριβώς επειδή είπαμε για Ομόνοια μην μηδενίζουμε και όλα τα υπόλοιπα.Και η Ερμού και το Κολωνάκι μια χαρά αγορές έχουν.

Ρώτησες για τραγουδιστή.Δεν ξέρω για Μαρινέλλα αλλά έχουν συναυλίες στο Παλλάς οι Αλεξίου-Γαλάνη.Παλλάς στην Βουκουρεστίου εκεί που είναι το Αττικα.Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να κλείσεις εισιτήρια εδώ:

http://www.ellthea.gr/

Επίσης στην ίδια σελίδα έχει και πολλές επιλογές θεάτρων.π.χ άν θέλεις κάτι ευχάριστο το Σεσουάρ για Δολοφόνους.

Στην στοά του Αττικα έχει επιλογές για φαγητό-ποτό μετά το θέατρο.Επίσης καλή επιλογή είναι το Τζίτζικας και Μέρμηγκας στην Μητροπόλεως.Πιθανόν να ξέρεις το Αθηνόραμα.Εχει τά πάντα.

http://www.athinorama.gr/

Λαζάρου(Βαρούλκο) σταθερή αξια και επίσης το Αθήρι απο τα ακριβά.

Το 300  το άτομο ειναι λίγο υπερβολικό εκτός αν μιλάμε για Σπονδή με κρασιά υπερπαραγωγές.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πάντως παιδιά, χωρίς να υποστηρίζω ότι στην Ομόνοια δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας, με τα σχόλιά σας κοντεψα να τρομάξω και εγώ που είμαι Αθηναία και δεν είναι σπάνιες οι φορές που περιφέρομαι στην εκεί περιοχή. Σίγουρα δεν είναι όπως πριν μερικά χρόνια που περπατούσες χαλαρά, σίγουρα η εγκληματικότητα έχει ανέβει πολύ και σίγουρα αν μπορεί να βρει πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση καλό θα ήταν να την αποφύγει. Αλλά δεν είναι και Μπρονξ, μην τα τραγικοποιούμε! Κι εγώ αν ερχόμουν τουριστικά δεν θα την προτιμούσα, αλλά αν είναι σε κεντρικό ξενοδοχείο και παίρνει και ταξί ο άνθρωπος όπως λέει δε νομίζω να του συμβεί τίποτα.

Επίσης, επειδή τυχαίνει για διάφορους λόγους να έχω έρθει σε επαφή με εκπροσώπους της ινδο-πακι-μπαγκλαντεσιανής κοινότητας και έχω περπατήσει αρκετές φορές τους πιο απομακρυσμένους δρόμους πίσω από την Ομόνοια (συνοδευόμενη από άντρα) οφείλω να πω ότι ναι μεν υπάρχει ένας x βαθμός επικινδυνότητας κυρίως λόγω της συστηματικής διακίνησης που λαμβάνει χώρα εκεί, αλλά σίγουρα η κατάσταση απέχει από τις σκηνές φρίκης που κάποιοι φαντάζονται, plus οι Μπαγκλαντεσιανοί είναι από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει (παρεπιπτόντως το νοστιμότερο ινδικό στην Αθήνα το έχω φάει σε bagla μαγαζί της εκεί περιοχής-κάτι απίστευτες γαρίδες!).

Για να μην κουράζω, νομίζω πως αν μιλάμε οι ίδιοι με τόσο φόβο για την κατάσταση στην ελληνική πρωτεύουσα, πώς να μην φρικάρουν οι Ιρλανδοί φίλοι του fekish;

Όσο για μαγαζί με μουσική φίλε fekish, επειδή ανέφερες Μαρινέλλα και υποθέτω είσαι του λαϊκού θα σου πρότεινα το Κέντρο Αθηνών που εμφανίζονται Μητροπάνος-Κότσιρας-Μπάσης.
 

fekish

Member
Μηνύματα
215
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαλί και Μπόρα Μπόρα
Ευχαριστω για την βοηθεια παιδια. Ελπιζω να ρθουμε και να μην ακυρωσουμε λογω απεργιων.
Οπου και να παμε θα περασουμε καλα μετα απο 10 χρόνια στην Αθηνα :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.934
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom