Κύπρος Στην Κύπρο για τις πρώτες ημέρες του 2010

MChristinaK

Member
Μηνύματα
11
Likes
30
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταξίδι στο διάστημα

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους και όλες!
Μέσα Δεκεμβρίου και ετοιμάζω ένα ταξιδάκι για τις γιορτές. Κάπου κοντά και ζεστά. Στη αρχή έψαξα για τη Λιβύη αλλά δεν μαζευόντουσαν αρκετή και η εκδρομή ακυρώθηκε. Γιατί όχι στην Κύπρο; Μια ευκαιρία να δω από κοντά έναν τόπο που τον ακούω όλη μου τη ζωή στις ειδήσεις και τις συζητήσεις. Έψαξα στο travelstories.gr και διαπίστωσα με έκπληξη ότι υπήρχε μόνο μία ταξιδιωτική ιστορία για την Κύπρο (Η Κύπρος είναι Κυπριακή... του Traveller). Ίσως δεν τη θεωρούμε ιδιαιτέρως εξωτική ή πρωτότυπη…
Ρώτησα φίλους και γνωστούς, πήρα το βιβλίο των εκδόσεων Explorer και το Northern Cyprus για τα Κατεχόμενα και το έριξα στο διάβασμα. Πρόκειται για ένα νησί με πολύ πλούσια προϊστορία και ιστορία, με εύφορη γη και σε στρατηγικό σημείο, από το οποίο πέρασαν οι πάντες στα 9.000 χρόνια ιστορίας της. Δε θα αναφέρω τα λίγο-πολύ γνωστά ιστορικά στοιχεία για να μην γίνει η διήγηση κουραστική. Σίγουρα άλλοι τα έχουν γράψει καλύτερα…
Προσπαθώντας να καταστρώσω το πλάνο της εκδρομής, σκεφτόμουν αν ήθελα να πάμε στα Κατεχόμενα. Φίλοι Κύπριοι που πήγαν αφού άνοιξαν τα σύνορα για να δουν τις περιουσίες τους, με προέτρεψαν να πάμε. Αλλά ούτε αυτοί πήγαν την πρώτη ημέρα…
Κλείσαμε τα εισιτήρια με Cyprus Airways (2 άτομα) και το πρακτορείο με συμβούλεψε να μείνουμε όλες τις ημέρες στη Λεμεσσό. Είδα στον χάρτη τις αποστάσεις και δεν ήταν μεγάλες. Έτσι, με μονοήμερες εκδρομές θα μπορούσαμε να δούμε αρκετά μέρη. Θα νοικιάζαμε και αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο μιας και πρακτικά είναι ο μοναδικός τρόπος μετακίνησης. Τα δρομολόγια των λεωφορείων, του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς, είναι πολύ περιορισμένα. Γενικά όλοι έχουν αυτοκίνητο, όπως και στην Ελλάδα. Επειδή ακολουθούν το βρετανικό σύστημα οδήγησης, δηλαδή ανάποδα, και δεν είχα ξαναοδηγήσει έτσι, επέλεξα ένα αυτόματο αυτοκίνητο. Τουλάχιστον να μην πρέπει να ανησυχώ και για τις ταχύτητες!
Φτάσαμε στο καινούριο αεροδρόμιο της Λάρνακας και πήραμε το αυτοκίνητο από την Europcar. Ήταν ένα NISSAN TIILDA σε άριστη κατάσταση. Μου έκανε εντύπωση ότι μας το έδωσαν με γεμάτο ντεπόζιτο, μας είπαν ότι έπρεπε να το φέρουμε άδειο και μας χρέωσαν την αξία του. Δεν ξέρω αν αυτό θα ίσχυε και για ενοικίαση μιας ή δύο ημερών γιατί σε αυτήν την περίπτωση μάλλον δε θα γινόταν να κάψει κανείς όλη τη βενζίνη. Οι άνθρωποι είναι τόσο οργανωμένοι που τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έχουν πινακίδες άλλου χρώματος. Έτσι όλοι ξέρουν ότι ο οδηγός είναι ξένος και τον προσέχουν.
Η εμπειρία της ανάποδης οδήγησης άρχισε από το πάρκιν, όπου πήγα να βγω από την είσοδο αντί για την έξοδο και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν άνοιγε η μπάρα! Ευτυχώς εκείνη την ώρα έβγαινε ένα άλλο αυτοκίνητο, οπότε κατάλαβα γρήγορα το λάθος μου, το ακολούθησα και τα βγήκαμε! Πρώτος κανόνας λοιπόν: Αν δεν ξέρουμε πώς να κινηθούμε στο δρόμο ακολουθούμε τον μπροστινό μας!
Βγήκαμε στον αυτοκινητόδρομο και οδηγούσα σαν κότα. Μου είχαν πει ότι η τροχαία είναι αυστηρή και δίνουν κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα και ζώνες. Εγώ έτσι κι αλλιώς οδηγώ κάτω από το όριο, οπότε μπορείτε να φανταστείτε πώς πήγαινα! Η διαδρομή προς τη Λεμεσσό είναι μάλλον αδιάφορη. Λόφοι με χαμηλή βλάστηση, πράσινα λιβάδια και αραιοχτισμένα μέρη. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η άριστη σήμανση, η πολύ καλή κατάσταση των δρόμων, πεζοδρομίων και γενικά η οργάνωση που επικρατούσε παντού. Ακόμα και μέσα στην πόλη υπάρχουν τόσες πινακίδες που δε χάνεσαι με τίποτα. Επίσης η οδηγοί γενικά δεν είναι επιθετικοί και σέβονται τον κώδικα κυκλοφορίας. Όπως λέει και ένας φίλος, η Κύπρος είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που μιλάνε Ελληνικά.
Φτάσαμε στη Λεμεσσό και βρήκαμε το ξενοδοχείο εύκολα. Λεγόταν KANIKA ENAERIOS, από το όνομα της περιοχής στην οποία κατέληγαν τα βαγονάκια με το μετάλλευμα από τα βουνά πριν από πολλά χρόνια.
 

Attachments

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
305
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Από ότι κατάλαβα πρέπει να πέρασες πολλές ώρες στο τιμόνι :)

Είναι όντως ωραία στην Κύπρο...ειδικά η Πάφος.
Επίσης οι μικρότερες χώρες που έχουν τον πληθυσμό τους εξαπλωμένο ισόποσα σε όλη την επικράτεια τους (Κύπρος, Ελβετία) είναι πολύ πιο εύκολο να οργανωθούν και να διοικηθούν.
 
Μηνύματα
2.453
Likes
3.027
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Περιγραφικός,με αρκετές πληροφορίες,ωραία παρουσίαση για έναν προορισμό που πράγματι όπως είπες δέν διαβάζουμε αρκετά...στο φόρουμ...,στέκομαι σε μιά κουβέντα που είπες στο 6ο κεφάλαιο..γιά την" απαγόρευση του καπνίσματος που ισχύει παντού από 1ης Ιανουαρίου χωρίς καμιά γελοία τροποποίηση"..σωστός!
 

fekish

Member
Μηνύματα
204
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαλί και Μπόρα Μπόρα
Mετά από τον σχετικό εκνευρισμό, καταλήξαμε σε ένα delivery ονόματι New Vienna που είχε πεντανόστιμες σεφταλιές. Πιάσαμε και την κουβέντα με τον μαγαζάτορα (γιατί δεν έχει νόημα αλλιώς!) και μετά πήγαμε στο κοντινό Haagen Dazs όπου φάγαμε νοστιμότατο παγωτό με φρέσκιες φράουλες τοπικής παραγωγής και ολοκληρώθηκε η ημέρα μας!
Συγνώμη, αλλά δεν μπορούσα να μην απαντήσω αν και παλιό το θέμα...

To New Vienna, βρίσκεται 10 μέτρα από το σπίτι μου! Αλλά το φαγητό του ήταν γενικά χάλια και κράτησε μόνο 3 μήνες,τώρα είναι ένας άδειος τόπος! :)
Ο τόπος έχει κλείσει από τότε... Απλά δεν μπορούσα να μην αναφερθώ για ένα τόπο που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι μου! ;)
 

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Αν καποιος παει το Πασχα ΑΓ.Ναπα ,θα εχει παλλι πολυ φασαρια΄η ειναι καλη ιδεα, εχει και μοναστηρι ,νομιζω κοντα και το αεροδρομειο
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.964
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ονειρεμένο Ταξίδι
yeah, whatever...
Καθώς στην Κύπρο λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες για all year τουρίστες (κυρίως σκανδιναβούς) θα εξαρτηθεί από τον καιρό αν θα βγουν να λιαστούν. πάντως εκ των πραγμάτων εκείνη την εποχή αρχίζει και ανοίγει η περιοχή. Πιθανολογώ ότι θα έχει ζέστες εκείνες τις ημέρες (κρίνοντας από προηγούμενους Απριλίους). Όπως κι αν έχει, αν κατευθύνεσαι προς Κύπρο λόγω παραλιών (διαφορετικά δεν βρίσκω λόγο να επιλέξεις την Αγία (Μ)άπα), θα βρεις και τις ήρεμες και τις πιο σπιντάτες. Το μοναστήρι βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού ενώ το αεροδρόμιο, στα ~70 χλμ.
 

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σε ευχαριστω για την απαντηση,σκευτηκα την περιοχη αυτη λογω ξενοδοχειων,παραλιας και μοναστηριου [λογω Αναστασης] δεν θελω βραδινη ζωη μαλλον ταβερνακια και μπαρακια.σε ευχαριστω κ παλλι
 

tina85

Member
Μηνύματα
14
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλια αργεντινη αμαζων
Πραγματικα χαίρομαι που σου άρεσε η Κύπρος. Πολυ ωραία η περιγραφή σου... Το Καλοκαίρι σίγουρα είναι Καλυτερη εποχή για μπάνια , εστω και με τη ζεστη μπορεις να συνδιασεις όμορφες εκδρομές. Η Κύπρος ομως δεν εχει πολυ βαρετο χειμώνα έτσι οποιαδηποτε εποχη έρθεις θα μπορεις να κυκλοφορείς άνετα.
Να σας αναφέρω ωραια χωριουδάκια που αξιζει να πας προς βουνο οχι παραλιακα ...
Λόφου , Λευκαρα , ομοδος, Κυκκος, προς Άγιο Νικολα για να δεις το γιοφυρι του τσιελεφου κ.α
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.872
Μηνύματα
786.523
Μέλη
36.432
Νεότερο μέλος
georgetsi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom