Κύπρος Στην Κύπρο για τις πρώτες ημέρες του 2010

MChristinaK

Member
Μηνύματα
11
Likes
30
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο διάστημα

Ξεκινήσαμε την περιήγηση με μια βόλτα στην παλιά πόλη, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη ούτε πολύ γραφική. Μια-δύο ώρες είναι αρκετές για τη βόλτα. Τα καταστήματα θυμίζουν την επαρχία της Ελλάδας του 60. Μόνο γύρω από το κάστρο που είναι και μουσείο υπάρχουν πιο σύγχρονα εστιατόρια και μπαρ. Το κάστρο είναι ενδιαφέρον και σαν κτήριο και για τα εκθέματά του. Είναι πλήρως αναστηλωμένο και έχει μια ωραία συλλογή με ανάγλυφες πλάκες. Από την ταράτσα του βλέπει κανείς την πόλη. Καθίσαμε για να τσιμπήσουμε κάτι σε ένα γειτονικό μαγαζί που έγραφε ότι είχε διάφορες σούπες. Το όνομά του είναι ΟΥΣΙΑ και πήραμε σούπα με τραχανά και χαλούμι. Μου έκανε εντύπωση ότι το προσωπικό ήταν όλοι Άγγλοι. Μιλώντας με ντόπιους φίλους, μας είπαν ότι σε πολλά καταστήματα εργάζονται ξένοι, οι οποίοι δε γνωρίζουν Ελληνικά. Το διαπιστώσαμε και εμείς αρκετές φορές όταν εισπράτταμε την απάντηση «In English please” σε κάποια ερώτηση.
Αυτό που αξίζει είναι μια βόλτα στην παραλία της Λεμεσσού, η οποία έχει ποδηλατόδρομο και μεγάλο πεζοδρόμιο με δέντρα ενώ η θάλασσα, στην οποία κολυμπούν, είναι ακριβώς δίπλα. Τα κτήρια είναι όλα καινούρια, υπάρχει ρυμοτομία και μεγάλοι δρόμοι, δηλαδή ακριβώς όπως στην Ελλάδα… Ακόμα και η τουριστική περιοχή δεν έχει το χάλι των περιοχών τύπου Φαληράκι, κλπ, παρ’ όλο που είναι γεμάτη από καταστήματα και ταβέρνες αποκλειστικά για τους τουρίστες.
Το αρχαιολογικό μουσείο δεν είναι πολύ μεγάλο και τα εκθέματα παρουσιάζονται με πολύ φτωχό τρόπο. Αυτή είναι μια γενικότερη παρατήρηση για όσα μουσεία της Κύπρου επισκεφτήκαμε. Δακτυλογραφημένα καρτελάκια υπήρχαν μόνο σε ορισμένες βιτρίνες και μόνο μπροστά από κάποια ευρήματα. Κρίμα γιατί πραγματικά αξίζει να τα δει κανείς!
 

Attachments

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Από ότι κατάλαβα πρέπει να πέρασες πολλές ώρες στο τιμόνι :)

Είναι όντως ωραία στην Κύπρο...ειδικά η Πάφος.
Επίσης οι μικρότερες χώρες που έχουν τον πληθυσμό τους εξαπλωμένο ισόποσα σε όλη την επικράτεια τους (Κύπρος, Ελβετία) είναι πολύ πιο εύκολο να οργανωθούν και να διοικηθούν.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Περιγραφικός,με αρκετές πληροφορίες,ωραία παρουσίαση για έναν προορισμό που πράγματι όπως είπες δέν διαβάζουμε αρκετά...στο φόρουμ...,στέκομαι σε μιά κουβέντα που είπες στο 6ο κεφάλαιο..γιά την" απαγόρευση του καπνίσματος που ισχύει παντού από 1ης Ιανουαρίου χωρίς καμιά γελοία τροποποίηση"..σωστός!
 

fekish

Member
Μηνύματα
215
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαλί και Μπόρα Μπόρα
Mετά από τον σχετικό εκνευρισμό, καταλήξαμε σε ένα delivery ονόματι New Vienna που είχε πεντανόστιμες σεφταλιές. Πιάσαμε και την κουβέντα με τον μαγαζάτορα (γιατί δεν έχει νόημα αλλιώς!) και μετά πήγαμε στο κοντινό Haagen Dazs όπου φάγαμε νοστιμότατο παγωτό με φρέσκιες φράουλες τοπικής παραγωγής και ολοκληρώθηκε η ημέρα μας!
Συγνώμη, αλλά δεν μπορούσα να μην απαντήσω αν και παλιό το θέμα...

To New Vienna, βρίσκεται 10 μέτρα από το σπίτι μου! Αλλά το φαγητό του ήταν γενικά χάλια και κράτησε μόνο 3 μήνες,τώρα είναι ένας άδειος τόπος! :)
Ο τόπος έχει κλείσει από τότε... Απλά δεν μπορούσα να μην αναφερθώ για ένα τόπο που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι μου! ;)
 

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Αν καποιος παει το Πασχα ΑΓ.Ναπα ,θα εχει παλλι πολυ φασαρια΄η ειναι καλη ιδεα, εχει και μοναστηρι ,νομιζω κοντα και το αεροδρομειο
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Καθώς στην Κύπρο λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες για all year τουρίστες (κυρίως σκανδιναβούς) θα εξαρτηθεί από τον καιρό αν θα βγουν να λιαστούν. πάντως εκ των πραγμάτων εκείνη την εποχή αρχίζει και ανοίγει η περιοχή. Πιθανολογώ ότι θα έχει ζέστες εκείνες τις ημέρες (κρίνοντας από προηγούμενους Απριλίους). Όπως κι αν έχει, αν κατευθύνεσαι προς Κύπρο λόγω παραλιών (διαφορετικά δεν βρίσκω λόγο να επιλέξεις την Αγία (Μ)άπα), θα βρεις και τις ήρεμες και τις πιο σπιντάτες. Το μοναστήρι βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού ενώ το αεροδρόμιο, στα ~70 χλμ.
 

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σε ευχαριστω για την απαντηση,σκευτηκα την περιοχη αυτη λογω ξενοδοχειων,παραλιας και μοναστηριου [λογω Αναστασης] δεν θελω βραδινη ζωη μαλλον ταβερνακια και μπαρακια.σε ευχαριστω κ παλλι
 

tina85

Member
Μηνύματα
14
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλι
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλια αργεντινη αμαζων
Πραγματικα χαίρομαι που σου άρεσε η Κύπρος. Πολυ ωραία η περιγραφή σου... Το Καλοκαίρι σίγουρα είναι Καλυτερη εποχή για μπάνια , εστω και με τη ζεστη μπορεις να συνδιασεις όμορφες εκδρομές. Η Κύπρος ομως δεν εχει πολυ βαρετο χειμώνα έτσι οποιαδηποτε εποχη έρθεις θα μπορεις να κυκλοφορείς άνετα.
Να σας αναφέρω ωραια χωριουδάκια που αξιζει να πας προς βουνο οχι παραλιακα ...
Λόφου , Λευκαρα , ομοδος, Κυκκος, προς Άγιο Νικολα για να δεις το γιοφυρι του τσιελεφου κ.α
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.769
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom