Κύπρος Στην Κύπρο για τις πρώτες ημέρες του 2010

MChristinaK

Member
Μηνύματα
11
Likes
30
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταξίδι στο διάστημα

Η τελευταία ημέρα ήταν αφιερωμένη στην επίσκεψη των βορειοανατολικών περιοχών της Κύπρου. Αρχικά πήγαμε σε έναν οικισμό που λέγεται Δερύνεια και από εκεί είδαμε την Αμμόχωστο από μακριά. Μετά περάσαμε από το Παραλίμνι, έναν νέο οικισμό με συμπαθητικές παραλίες και μικρά κολπάκια. Λίγο παρακάτω είναι το ακρωτήριο Γκρέκο και το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων. Σε κάποιο σημείο ο άνεμος και η θάλασσα έχουν διαβρώσει το έδαφος και έχει δημιουργηθεί ένα μικρό γεφυράκι που θα το δείτε εύκολα γιατί είναι πάνω στο δρόμο. Συνεχίζοντας περάσαμε από την Αγία Νάπα, έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς. Επειδή φυσούσε δυνατός νοτιάς δεν πλησιάσαμε την παραλία. Όλη η περιοχή είναι ένα τεράστιο ξενοδοχείο και δεν τολμώ να διανοηθώ πώς θα είναι το καλοκαίρι.
Τελευταία μας στάση η Λάρνακα με την φαρδιά παραλιακή βόλτα και πολυώροφα κτήρια. Τα μουσεία ήταν κλειστά επειδή ήταν Κυριακή. Γυρίσαμε λίγο με το αυτοκίνητο και κατευθυνθήκαμε προς το κάστρο και μετά την παραλία Μακένζυ βρήκαμε την ταβέρνα «Ψαρολίμανο» που μας είχαν συστήσει, όπου και φάγαμε το σχετικό ψάρι. Μετά κάναμε μια μικρή βόλτα στη μαρίνα και τέλος πήραμε τον δρόμο για το αεροδρόμιο.

Συμπεράσματα:
Οι ημέρες δεν ήταν αρκετές για να δούμε όλα τα αξιοθέατα. Επίσης δεν είναι πρακτικό να μείνει κανείς μόνο σε μια πόλη. Όσο μικρές και να είναι οι αποστάσεις, είναι κουραστικό το πέρα-δώθε. Αξίζει να μοιράσει κανείς τις διανυκτερεύσεις ώστε να έχει τη δυνατότητα να δει με άνεση τα μέρη. Επίσης ο ήλιος έδυε κατά τις πέντε, οπότε και τελείωνε η περιήγηση. Το Πάσχα οι ωφέλιμες ώρες με ήλιο είναι σίγουρα περισσότερες. Επειδή στην Κύπρο κάνει πολλή ζέστη, το καλοκαίρι αποκλείεται, τουλάχιστον για περιήγηση.
Ούτε θέλω να γκρινιάξω ούτε να επαναλάβω όσα γνωρίζουμε αλλά πραγματικά λυπάμαι που η χώρα μας έχει τα χάλια που έχει. Ναι, η Κύπρος ήταν αποικία των Άγγλων και από αυτούς βρήκε έτοιμα κάποια καλά αλλά τα κράτησε, τα βελτίωσε και συνεχίζει. Ενώ εμείς είμαστε μόνο δικαιολογίες και μικροσυμφέροντα.
 

Attachments

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Από ότι κατάλαβα πρέπει να πέρασες πολλές ώρες στο τιμόνι :)

Είναι όντως ωραία στην Κύπρο...ειδικά η Πάφος.
Επίσης οι μικρότερες χώρες που έχουν τον πληθυσμό τους εξαπλωμένο ισόποσα σε όλη την επικράτεια τους (Κύπρος, Ελβετία) είναι πολύ πιο εύκολο να οργανωθούν και να διοικηθούν.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Περιγραφικός,με αρκετές πληροφορίες,ωραία παρουσίαση για έναν προορισμό που πράγματι όπως είπες δέν διαβάζουμε αρκετά...στο φόρουμ...,στέκομαι σε μιά κουβέντα που είπες στο 6ο κεφάλαιο..γιά την" απαγόρευση του καπνίσματος που ισχύει παντού από 1ης Ιανουαρίου χωρίς καμιά γελοία τροποποίηση"..σωστός!
 

fekish

Member
Μηνύματα
215
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαλί και Μπόρα Μπόρα
Mετά από τον σχετικό εκνευρισμό, καταλήξαμε σε ένα delivery ονόματι New Vienna που είχε πεντανόστιμες σεφταλιές. Πιάσαμε και την κουβέντα με τον μαγαζάτορα (γιατί δεν έχει νόημα αλλιώς!) και μετά πήγαμε στο κοντινό Haagen Dazs όπου φάγαμε νοστιμότατο παγωτό με φρέσκιες φράουλες τοπικής παραγωγής και ολοκληρώθηκε η ημέρα μας!
Συγνώμη, αλλά δεν μπορούσα να μην απαντήσω αν και παλιό το θέμα...

To New Vienna, βρίσκεται 10 μέτρα από το σπίτι μου! Αλλά το φαγητό του ήταν γενικά χάλια και κράτησε μόνο 3 μήνες,τώρα είναι ένας άδειος τόπος! :)
Ο τόπος έχει κλείσει από τότε... Απλά δεν μπορούσα να μην αναφερθώ για ένα τόπο που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι μου! ;)
 

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Αν καποιος παει το Πασχα ΑΓ.Ναπα ,θα εχει παλλι πολυ φασαρια΄η ειναι καλη ιδεα, εχει και μοναστηρι ,νομιζω κοντα και το αεροδρομειο
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ονειρεμένο Ταξίδι
yeah, whatever...
Καθώς στην Κύπρο λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες για all year τουρίστες (κυρίως σκανδιναβούς) θα εξαρτηθεί από τον καιρό αν θα βγουν να λιαστούν. πάντως εκ των πραγμάτων εκείνη την εποχή αρχίζει και ανοίγει η περιοχή. Πιθανολογώ ότι θα έχει ζέστες εκείνες τις ημέρες (κρίνοντας από προηγούμενους Απριλίους). Όπως κι αν έχει, αν κατευθύνεσαι προς Κύπρο λόγω παραλιών (διαφορετικά δεν βρίσκω λόγο να επιλέξεις την Αγία (Μ)άπα), θα βρεις και τις ήρεμες και τις πιο σπιντάτες. Το μοναστήρι βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού ενώ το αεροδρόμιο, στα ~70 χλμ.
 

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σε ευχαριστω για την απαντηση,σκευτηκα την περιοχη αυτη λογω ξενοδοχειων,παραλιας και μοναστηριου [λογω Αναστασης] δεν θελω βραδινη ζωη μαλλον ταβερνακια και μπαρακια.σε ευχαριστω κ παλλι
 

tina85

Member
Μηνύματα
14
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλια αργεντινη αμαζων
Πραγματικα χαίρομαι που σου άρεσε η Κύπρος. Πολυ ωραία η περιγραφή σου... Το Καλοκαίρι σίγουρα είναι Καλυτερη εποχή για μπάνια , εστω και με τη ζεστη μπορεις να συνδιασεις όμορφες εκδρομές. Η Κύπρος ομως δεν εχει πολυ βαρετο χειμώνα έτσι οποιαδηποτε εποχη έρθεις θα μπορεις να κυκλοφορείς άνετα.
Να σας αναφέρω ωραια χωριουδάκια που αξιζει να πας προς βουνο οχι παραλιακα ...
Λόφου , Λευκαρα , ομοδος, Κυκκος, προς Άγιο Νικολα για να δεις το γιοφυρι του τσιελεφου κ.α
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom