Κύπρος Στην Κύπρο για τις πρώτες ημέρες του 2010

MChristinaK

Member
Μηνύματα
11
Likes
30
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταξίδι στο διάστημα

στην ταξιδιωτική ιστορία του, η καινούρια πόλη έχει ψηλά γυάλινα κτήρια, μεγάλους δρόμους και εμπορικά κέντρα. Τα πάντα ήταν κλειστά και έτσι δεν είχε καθόλου κίνηση. Πρώτα πήγαμε στο αρχαιολογικό (επαρχιακό, όπως το λένε) μουσείο που είχε μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και αυτό φτωχό από πλευράς πινακίδων. Η περιοχή γύρω από το μουσείο έχει μεγάλους δρόμους, ψηλά δέντρα και ωραία σπίτια. Μετά περπατήσαμε παράλληλα με τα τείχη και βρεθήκαμε στην πλατεία Ελευθερίας από όπου ξεκινά η οδός Λήδρας, η αντίστοιχη Ερμού της Λευκωσίας. Πεζόδρομος με πολύ κόσμο, καφετέριες και μαγαζιά. Καθήσαμε για λίγο στο Flocafe μαζί με όλους τους ντόπιους που είχαν βγει για βόλτα και μετά αρχίσαμε το περπάτημα. Περιδιαβαίναμε για δύο ώρες. Με το βιβλίο ανά χείρας, είδαμε την Αρχιεπισκοπή, το άγαλμα της Ελευθερίας, την εκκλησία της Φανερωμένης, το τζαμί Ομερίε, την υπαίθρια αγορά με τα γιγάντια λάχανα και τα τεράστια καρότα και ξαναγυρίσαμε στη Λήδρας με κατεύθυνση προς το κατεχόμενο μέρος της πόλης. Σταθήκαμε για λίγο στην ουρά όπου δείχνεις το διαβατήριο για να περάσεις αλλά το μετανιώσαμε και γυρίσαμε πίσω. Ίσως την επόμενη φορά…
Γυρίσαμε λίγο την πόλη με το αυτοκίνητο και πήγαμε προς το Καϊμακλί, ένα προάστιο που βλέπει το Πενταδάκτυλο, το μεγάλο βουνό που βρίσκεται στα Κατεχόμενα. Στην πλαγιά που αντικρίζει τη Λευκωσία έχουν ζωγραφίσει μια τεράστια τουρκική σημαία και δίπλα έχουν γράψει μια φράση του Ατατούρκ. Αυτά είναι τόσο μεγάλα που φαίνονται και από το αεροπλάνο και μπορείτε να τα δείτε από τους χάρτες του Google.
Ήταν απόγευμα πιά και πήραμε τον αυτοκινητόδρομο της επιστροφής. Σκεφτόμαστε ότι ένα ταξίδι στην Κύπρο δεν είναι αρκετό. Θέλαμε τουλάχιστον 4-5 ημέρες ακόμα, όχι μόνο για να δούμε τον τόπο αλλά και για να τον νιώσουμε. Στο μεταξύ είχαμε αρχίσει να πεινάμε και έτσι πήγαμε για ψάρι σε ένα ψαρολιμανάκι που λέγεται Ζύγι και είναι 10 χιλιόμετρα πριν από τη Λεμεσσό. Όπως είδαμε, είναι ένα μέρος γεμάτο τεράστιες ταβέρνες που το καλοκαίρι θα πρέπει να γίνεται χαμός. Σταματήσαμε στην τύχη σε μια που λεγόταν Λοϊζος και ό, τι πήραμε ήταν πολύ καλό. Περιττό να σας πω ότι σε όλα τα δελτία ειδήσεων το πρώτο θέμα ήταν η απαγόρευση του καπνίσματος, η οποία ίσχυσε την 1η Ιανουαρίου, χωρίς καμία γελοία τροποποίηση. Ακόμα και σε αυτήν την ταβέρνα που είχε τα γνωστά πλαστικά χωρίσματα και δεν έκλεινε τελείως, όποιος ήθελε να καπνίσει σηκωνόταν και πήγαινε έξω.
 

Attachments

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Από ότι κατάλαβα πρέπει να πέρασες πολλές ώρες στο τιμόνι :)

Είναι όντως ωραία στην Κύπρο...ειδικά η Πάφος.
Επίσης οι μικρότερες χώρες που έχουν τον πληθυσμό τους εξαπλωμένο ισόποσα σε όλη την επικράτεια τους (Κύπρος, Ελβετία) είναι πολύ πιο εύκολο να οργανωθούν και να διοικηθούν.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Περιγραφικός,με αρκετές πληροφορίες,ωραία παρουσίαση για έναν προορισμό που πράγματι όπως είπες δέν διαβάζουμε αρκετά...στο φόρουμ...,στέκομαι σε μιά κουβέντα που είπες στο 6ο κεφάλαιο..γιά την" απαγόρευση του καπνίσματος που ισχύει παντού από 1ης Ιανουαρίου χωρίς καμιά γελοία τροποποίηση"..σωστός!
 

fekish

Member
Μηνύματα
215
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαλί και Μπόρα Μπόρα
Mετά από τον σχετικό εκνευρισμό, καταλήξαμε σε ένα delivery ονόματι New Vienna που είχε πεντανόστιμες σεφταλιές. Πιάσαμε και την κουβέντα με τον μαγαζάτορα (γιατί δεν έχει νόημα αλλιώς!) και μετά πήγαμε στο κοντινό Haagen Dazs όπου φάγαμε νοστιμότατο παγωτό με φρέσκιες φράουλες τοπικής παραγωγής και ολοκληρώθηκε η ημέρα μας!
Συγνώμη, αλλά δεν μπορούσα να μην απαντήσω αν και παλιό το θέμα...

To New Vienna, βρίσκεται 10 μέτρα από το σπίτι μου! Αλλά το φαγητό του ήταν γενικά χάλια και κράτησε μόνο 3 μήνες,τώρα είναι ένας άδειος τόπος! :)
Ο τόπος έχει κλείσει από τότε... Απλά δεν μπορούσα να μην αναφερθώ για ένα τόπο που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι μου! ;)
 

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Αν καποιος παει το Πασχα ΑΓ.Ναπα ,θα εχει παλλι πολυ φασαρια΄η ειναι καλη ιδεα, εχει και μοναστηρι ,νομιζω κοντα και το αεροδρομειο
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ονειρεμένο Ταξίδι
yeah, whatever...
Καθώς στην Κύπρο λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες για all year τουρίστες (κυρίως σκανδιναβούς) θα εξαρτηθεί από τον καιρό αν θα βγουν να λιαστούν. πάντως εκ των πραγμάτων εκείνη την εποχή αρχίζει και ανοίγει η περιοχή. Πιθανολογώ ότι θα έχει ζέστες εκείνες τις ημέρες (κρίνοντας από προηγούμενους Απριλίους). Όπως κι αν έχει, αν κατευθύνεσαι προς Κύπρο λόγω παραλιών (διαφορετικά δεν βρίσκω λόγο να επιλέξεις την Αγία (Μ)άπα), θα βρεις και τις ήρεμες και τις πιο σπιντάτες. Το μοναστήρι βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού ενώ το αεροδρόμιο, στα ~70 χλμ.
 

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σε ευχαριστω για την απαντηση,σκευτηκα την περιοχη αυτη λογω ξενοδοχειων,παραλιας και μοναστηριου [λογω Αναστασης] δεν θελω βραδινη ζωη μαλλον ταβερνακια και μπαρακια.σε ευχαριστω κ παλλι
 

tina85

Member
Μηνύματα
14
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλια αργεντινη αμαζων
Πραγματικα χαίρομαι που σου άρεσε η Κύπρος. Πολυ ωραία η περιγραφή σου... Το Καλοκαίρι σίγουρα είναι Καλυτερη εποχή για μπάνια , εστω και με τη ζεστη μπορεις να συνδιασεις όμορφες εκδρομές. Η Κύπρος ομως δεν εχει πολυ βαρετο χειμώνα έτσι οποιαδηποτε εποχη έρθεις θα μπορεις να κυκλοφορείς άνετα.
Να σας αναφέρω ωραια χωριουδάκια που αξιζει να πας προς βουνο οχι παραλιακα ...
Λόφου , Λευκαρα , ομοδος, Κυκκος, προς Άγιο Νικολα για να δεις το γιοφυρι του τσιελεφου κ.α
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.630
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom