• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Ζάμπια Ζιμπάμπουε Μποτσουάνα Νότια Αφρική Στην καρδιά της Μεσημβρινής Αφρικής: ένα απροσδόκητο ταξίδι

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Σε περιπτώσεις όπως η δική μας που απαιτείται οικονομία χρονου
Μα ναι, εννοείται ότι βολευει τον καθενα. απαντούσα σε προηγούμενο σχολιο για να μην μεινει η εντυπωςη οτι η χωρα ειναι ακριβη, καθε αλλο, σημαντικα φθηνοτερη απο Ελλαδα. Αν δεν υπαρχει πιεση χρονου με ενα ΙΧ πας παντου σε δικους σου ρυθμούς κα λιγο κοστος, στο table ανεβαίνεις μονος σου κ δωρεάν παρεπιπτόντως. Αξιζει κ το lions head διπλα οπως κ το Agulhas που ειναι το νοτιοτερο.
Ωραιες φωτο κ καλη περιγραφή, με γυρισες πισω, θενκς.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
να μην μεινει η εντυπωση οτι η χωρα ειναι ακριβη, καθε αλλο, σημαντικα φθηνοτερη απο Ελλαδα.
Πολύ σωστά λες, στα μάτια μας έως και 50% κάτω σε αρκετά πράγματα όπως στην εστίαση κτλ.
Ακόμα και η εκδρομή για την οποία συζητάμε, αν τα βάλεις κάτω μεμονωμένα όπως λες οι τιμές δεν είναι και τόσο παράλογες. Άντε ίσως η άνοδος το Table mountain που κοστίζει 20€ αλλά και πάλι, εδώ πληρώνεις 9 και 10 € στην Ευρώπη για να ανέβεις σ' ένα καμπαναριό...
Ωραιες φωτο κ καλη περιγραφή, με γυρισες πισω, θενκς.
Σ' ευχαριστώ, είναι η πόλη και τ' αξιοθέατα της που τις κάνουν ωραίες. :)

varioAthens

Member
Διαβασα μαζεμενα 4-5 κεφαλαια και η ιστορια σου επιβεβαιωνει την εντυπωση που εχω σχηματισει για την χωρα οτι: εχει πολλες εναλλαγες τοπιων, σημεια που δεν θυμιζουν καν Αφρικη αλλα και το οτι το απαρτχαιντ καλα κρατει... Υπεροχο ταξιδι και υπεροχες εικονες!!

Zorz59

Member
Όπως καταλάβατε δε θα γίνετε σοφότεροι με την αναφορά μου στα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς αν δεν υπήρχε η δυνατότητα -ή η ευκαιρία αν θέλετε- εξαργύρωσης μιλίων δε νομίζω πως θα έγραφα αυτή την ιστορία. Στο διά ταύτα, 40€ και 40.000 μίλια κατ’ άτομο για το σκέλος Αθήνα-Κέιπ Τάουν, άλλα 40€ και 40.000 μίλια για αυτό του Victoria Falls – Paris που βόλευε για επιστροφή, συν άλλα 12.500 μίλια και 30€ περίπου για το ενδιάμεσο μέσω Addis Ababa. Σίγουρα σας μπέρδεψα, οπότε συνοψίζω: 92.500 μίλια 235€ για το κόστος των αεροπορικών, μαζί με αυτό της Aegean για επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, για ένα -ανορθόδοξο το τονίζω- σχέδιο 8 πτήσεων, όλες πλην της τελευταίας με την Ethiopian:
αναθεμα και αν καταλαβαινω πως τα βρισκετε ολα αυτα...
παντελως ασχετος με το θεμα μιλια, ουτε καν πως βλεπεις ποσα μιλια χρειαζονται δε βρισκω :p :p

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
οτι: εχει πολλες εναλλαγες τοπιων
Απίστευτες, το τοπίο είναι ανεπανάληπτο, σε απόσταση βολής απ' το Κέιπ Τάουν έχει φανταστικά μέρη. Μου το έλεγαν για τη χώρα αυτή αλλά δε καταλάβαινα τον λόγο μέχρι να το δω με τα μάτια μου.
σημεια που δεν θυμιζουν καν Αφρικη
Αυτό δε το ήξερα γιατί δεν είχα μέτρο σύγκρισης, όμως καταλαβαίνω πως το λες όταν είδα τις χώρες που ακολούθησαν στο ταξίδι.
το απαρτχαιντ καλα κρατει...
Και δε νομίζω ότι είνα απλά ιδέα μου...

αναθεμα και αν καταλαβαινω πως τα βρισκετε ολα αυτα...
Γιατί εγώ ήξερα νομίζεις; Επιστήμονας έγινα εδώ μέσα! :haha: :haha:
ουτε καν πως βλεπεις ποσα μιλια χρειαζονται δε βρισκω
Νομίζω πως για να σου βγάλει διαθεσιμότητα στα μακρινά όταν κάνεις αναζήτηση με μίλια μέσω του Aegean λογαριασμού σου, προαπαιτείται να έχεις έναν συγκεκριμένο αριθμό για να σου εμφανίσει πτήσεις, τύπου 40.000 μίλια για μονή διαδρομή.

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Άβυσσος...

Όταν το κάναμε τον περασμένο Ιούλιο οι γιατροί μας είπαν ότι πλέον ισχύει εφ' όρου ζωής, σύμφωνα και με αυτό.
View attachment 517157

Ο ΕΟΔΥ από την άλλη λέει ότι το πιστοποιητικό (όχι το εμβόλιο) έχει ισχύ για 10 χρόνια και αντιτίθεται στο ακριβώς από πάνω:

https://www.eody.gov.gr/images/Γενικά_Προληπτικά_Μέτρα/kitrinos_pyretos_embolio_kateythyntiries_8_2012.pdf

Η περιφέρεια από την άλλη το αναιρεί και πάλι, αναφέροντας ότι η ισχύς του είναι για πάντα στην επίσημη ιστοσελίδα της που μπαίνεις για να βρεις ραντεβού και πληροφορίες:

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΜΕΘ σχετικά με τα εμβόλια ταξιδιωτών - Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δε βγάζεις άκρη, οπότε και πηγαίνεις με τον κανόνα της δεκαετίας κατά τη γνώμη μου.
το πιστοποιητικο σιγουρα να ισχυει για 10 χρονια αλλα συνισταται αναμνηστικη δοση καθε 10ετια..

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
το πιστοποιητικο σιγουρα να ισχυει για 10 χρονια αλλα συνισταται αναμνηστικη δοση καθε 10ετια..
Καλά κάνεις και το λες & ευχαριστούμε, σίγουρα γνωρίζεις πολύ καλύτερα απ' όλους μας οπότε είναι σίγουρα σημαντική η επικαιροποίηση του εμβολίου.
Σχετικά με το πιστοποιητικό όμως, επειδή μου φάνηκε περίεργο είπα να το ξαναδώ για να επιβεβαιώσω του λόγου το αληθές:

YellFv.jpg

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Καλά κάνεις και το λες & ευχαριστούμε, σίγουρα γνωρίζεις πολύ καλύτερα απ' όλους μας οπότε είναι σίγουρα σημαντική η επικαιροποίηση του εμβολίου.
Σχετικά με το πιστοποιητικό όμως, επειδή μου φάνηκε περίεργο είπα να το ξαναδώ για να επιβεβαιώσω του λόγου το αληθές:

View attachment 518179
Γιάννη έχεις καταλάβει αν χρειάζεται το συγκεκριμένο εμβόλιο για transit πέρασμα από το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα. Θα βρεθώ εκεί για περίπου 13 ώρες σε 1,5 μήνα και είχα την εντύπωση ότι δεν θα το χρειαστώ.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
συνισταται αναμνηστικη δοση καθε 10ετια..
Απο ποιον; Οχι παντως WHO, CDC,IHR.

View attachment 518179
Η ισχυς ειναι ισοβια, ουδεις κοιταει εδω κ χρονια ημερομηνία εμβολιασμου, δεν απαιτειται επαναληπτικη δοση.
Κ για την ιστορια: το αρθρο του καθηγητή Δαικου που παραθετει ο εοδυ ως «κατευθυντήριες γραμμες» πρεπει να ειναι πολυ παλιο. Μαλλον του 2013.
Απο 11/7/2016 εχει ισοβια ισχυ το εμβολιο, εδω το συζηταμε ακομα σχεδον 10 χρονια μετα..
Γιάννη έχεις καταλάβει αν χρειάζεται το συγκεκριμένο εμβόλιο για transit πέρασμα από το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα. Θα βρεθώ εκεί για περίπου 13 ώρες σε 1,5 μήνα και είχα την εντύπωση ότι δεν θα το χρειαστώ.
Δεν χρειάζεται.

Last edited:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εν τω μεταξύ ο ΕΟΔΥ, οι υγειονομικές υπηρεσίες της εκάστοτε νομαρχίας και οι στρατιωτικοί ιατροί συμβουλεύονται αυτούς. Και κανένας δεν διαβάζει τις ιστοσελίδες τους.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Η ισχυς ειναι ισοβια, ουδεις κοιταει εδω κ χρονια ημερομηνία εμβολιασμου, δεν απαιτειται επαναληπτικη δοση.
Κι εγώ αυτό γνώριζα αλλά είχα και την ανάλογη πληροφόρηση στον οργανισμό που κάναμε το εμβόλιο, φαίνεται άλλωστε κι από το βιβλιάριο. Αν δεις οι πηγές που παρέθεσα στην ανάρτηση #24 όμως πιο πολύ μπερδεύουν παρά ξεκαθαρίζουν. Σίγουρα η γνώμη ενός ειδικού είναι πιο βαρύνουσα περί επικαιροποίησης του εμβολίου στη δεκαετία, ασχέτως κανονισμών. Το ακούω.

Γιάννη έχεις καταλάβει αν χρειάζεται το συγκεκριμένο εμβόλιο για transit πέρασμα από το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.
Δε θυμάμαι να μας έλεγξαν το βιβλιάριο εμβολιασμού κατά την είσοδο μας στη χώρα, όμως μη σε πάρω στο λαιμό μου, δεν είμαι σίγουρος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.343
Μέλη
39.997
Νεότερο μέλος
KARPEN

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom