Βολιβία Περού Ταξίδι σε Περού-Βολιβία

maria_va

Member
Καλησπέρα, το να έχει κάποιος στίγμα ανήκει στους παράγοντες επικινδυνότητας να πάθεις κάτι σοβαρό από το υψόμετρο;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ναι, είναι ανορθόδοξο, αλλά σκέφτηκα ότι μιας και θα πάθω που θα πάθω ότι είναι, ας είναι τις πρώτες μέρες που θα είμαι και πιο ξεκούραστος. Θα έχω κάτσει 3 μέρες στην Ατακάμα (2400) και άλλες 4 στο Αλτιπλάνο, οπότε ελπίζω να έχω εγκλιματιστει και να είμαι οκ για το Περού που θέλω να πάω για περπάτημα
Μακάρι να σου δουλέψει το σχέδιο, στο εύχομαι ολόψυχα. Μίλα με το γιατρό σου, παρε γνώμες και κρίνε εσύ αν θα πάρεις την αγωγή προληπτικά ή όχι. Του μόνο που έχω να σου πω επιπλέον για να έχεις κατά νου, ειναι πως σε τέτοιες συνθήκες οι αντοχές δεν είναι καθόλου ίδιες οπότε πρόσεξε σχετικά με το πρόγραμμα, ας είναι λίγο πιο χαλαρό αν σε παίρνει. 😊

kpafos

Member
Γεια σας και πάλι.

Μετά από τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μάζεψα και την βοήθειά σας εδώ, κατέληξα κάπως στο πρόγραμμα για Περού-Βολιβία. Έχω όμως ακόμα μία απορία.
Σκέφτομαι να ξεκινήσω το ταξίδι από Atacama (πλέον υπάρχει και πτήση σε αεροδρόμιο εκεί στην έρημο και δεν χρειάζεται να παει κανείς από Calama) και μέσω Βολιβίας να φτάσω σταδιακά στο Περού, ώστε θεωρητικά όταν θα έχω φτάσει μετά από 15 μέρες στο Μάτσου Πίκτσου να έχω εξοικειωθεί όσο γίνεται με το υψόμετρο εκεί. Ωστόσο η μετάβαση από Atacama προς Uyuni, θα γίνει μάλλον με τις εκδρομές που έχουν εκεί, λόγω μεταφορικών. Η ερώτησή μου εάν το έχει κάνει κανείς, είναι εάν παλεύεται αυτή η απότομη διαφορά υψομέτρου? Ναι μεν δεν θα περπατήσουμε όπως στο Μάτσου Πίκτσου, αλλά και πάλι από την Atacama που έχει υψόμετρο 2400 και θα κάτσουμε 2-3 μέρες, θα πάμε στα 4400 μέσα σε άλλες 2 μέρες.
προσωπικά κατάλαβα το αν θα επηρεαστείς από το υψόμετρο, είναι τζόγος. Με μια φυσιολογική μετάβαση, από τα 400 μέτρα της Σάντα Κρουζ, στα 2790 για 3 μέρες στο Σούκρε και από κει στα 4090 του Ποτοσι, ο συνταξιδιώτης μου την άκουσε άσχημα, εγώ δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα. Μιλήσαμε με πολλούς τουρίστες εκεί, άλλοι επηρεάστηκαν, άλλοι όχι. Δεν βρήκα κάποια συσχέτιση, ίσως λίγο ότι οι καπνιστές ανταπεξήλθαν πιο εύκολα, χωρίς να είναι όμως κ αυτό απόλυτο.
Σίγουρα πάντως τα χάπια Sorojchi (τα οποία είναι ασπιρίνη με καφείνη) βοηθούν.
Το υψόμετρο του Μάτσου Πίτσου δεν είναι πρόβλημα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σε πολυυυυ μεγάλο δείγμα, αυτό που βοηθάει περισσότερο είναι το φάρμακο για το γλαυκωμα ρώτα το γιατρό σου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.060
Μέλη
39.784
Νεότερο μέλος
tsiarasD

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom