maria_va
Member
Καλησπέρα, το να έχει κάποιος στίγμα ανήκει στους παράγοντες επικινδυνότητας να πάθεις κάτι σοβαρό από το υψόμετρο;
Μακάρι να σου δουλέψει το σχέδιο, στο εύχομαι ολόψυχα. Μίλα με το γιατρό σου, παρε γνώμες και κρίνε εσύ αν θα πάρεις την αγωγή προληπτικά ή όχι. Του μόνο που έχω να σου πω επιπλέον για να έχεις κατά νου, ειναι πως σε τέτοιες συνθήκες οι αντοχές δεν είναι καθόλου ίδιες οπότε πρόσεξε σχετικά με το πρόγραμμα, ας είναι λίγο πιο χαλαρό αν σε παίρνει.Ναι, είναι ανορθόδοξο, αλλά σκέφτηκα ότι μιας και θα πάθω που θα πάθω ότι είναι, ας είναι τις πρώτες μέρες που θα είμαι και πιο ξεκούραστος. Θα έχω κάτσει 3 μέρες στην Ατακάμα (2400) και άλλες 4 στο Αλτιπλάνο, οπότε ελπίζω να έχω εγκλιματιστει και να είμαι οκ για το Περού που θέλω να πάω για περπάτημα
προσωπικά κατάλαβα το αν θα επηρεαστείς από το υψόμετρο, είναι τζόγος. Με μια φυσιολογική μετάβαση, από τα 400 μέτρα της Σάντα Κρουζ, στα 2790 για 3 μέρες στο Σούκρε και από κει στα 4090 του Ποτοσι, ο συνταξιδιώτης μου την άκουσε άσχημα, εγώ δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα. Μιλήσαμε με πολλούς τουρίστες εκεί, άλλοι επηρεάστηκαν, άλλοι όχι. Δεν βρήκα κάποια συσχέτιση, ίσως λίγο ότι οι καπνιστές ανταπεξήλθαν πιο εύκολα, χωρίς να είναι όμως κ αυτό απόλυτο.Γεια σας και πάλι.
Μετά από τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μάζεψα και την βοήθειά σας εδώ, κατέληξα κάπως στο πρόγραμμα για Περού-Βολιβία. Έχω όμως ακόμα μία απορία.
Σκέφτομαι να ξεκινήσω το ταξίδι από Atacama (πλέον υπάρχει και πτήση σε αεροδρόμιο εκεί στην έρημο και δεν χρειάζεται να παει κανείς από Calama) και μέσω Βολιβίας να φτάσω σταδιακά στο Περού, ώστε θεωρητικά όταν θα έχω φτάσει μετά από 15 μέρες στο Μάτσου Πίκτσου να έχω εξοικειωθεί όσο γίνεται με το υψόμετρο εκεί. Ωστόσο η μετάβαση από Atacama προς Uyuni, θα γίνει μάλλον με τις εκδρομές που έχουν εκεί, λόγω μεταφορικών. Η ερώτησή μου εάν το έχει κάνει κανείς, είναι εάν παλεύεται αυτή η απότομη διαφορά υψομέτρου? Ναι μεν δεν θα περπατήσουμε όπως στο Μάτσου Πίκτσου, αλλά και πάλι από την Atacama που έχει υψόμετρο 2400 και θα κάτσουμε 2-3 μέρες, θα πάμε στα 4400 μέσα σε άλλες 2 μέρες.
Το εχ κάνει εγώ αλλά το ότι εμένα δε με ενοχλεί το υψόμετρο δε σε βοηθάει εσένα σε κατιΣας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα ρωτήσω το γιατρό μου και θα δω τι μπορώ να κάνω προληπτικα. Παρεμπιπτόντως έχω κι εγώ στίγμα οπότε θα ρωτήσω κι αυτό το γιατρό μου.
Τώρα για το route από Atacama (2400) μέσω οροπεδίων (4400) μέχρι το Uyuni (3700), είναι κάποιος που το έχει κάνει με αυτή τη σειρά να μας δώσει κάποια πληροφορία? Με τουρ ή χωρίς, υψόμετρο κλπ?
Δε θυμάμαι τη Βολιβία να έχει υπάρξει κάποτε διαφορετικά. Αν περάσουν 3-4 εβδομαδες και δεν έχει διαδήλωση/επεισοδια/αποκλεισμούς δρόμων δε θα έχει ψωμί για κάνα μήνα γιατί δε θα έχει μείνει φούρνος αγκρεμιστος. Έχει τύχει να πάρουμε αεροπλάνο για να φύγουμε, έχει τύχει να χάσουμε 2 μέρες στη Λα Πας, έχει τύχει και να κλείσουν το αεροδρόμιο, μια φορα αναγκαστηκα να φυγω προς Αργεντινη. Προσωπικά θα έμπαινα στη χώρα κι ο,τι βρέξει ας κατεβάσει, αυτή είναι η Βολιβία, με το ρίσκο της.Καλησπερα σε ολους
χτες τυχαια ειδα κάποια νεα για τη Βολιβία.... Διαμαρτυρίες κλειστοι δρόμοι , αποκλεισμένοι τουρίστες κτλ. Με αγχωσε να μη πω ψέματα εμεις 22/7 παμε αεροπορικώς Λα Παζ απο Κούσκο, με λεωφορείο Uyuni και στο τέλος φεύγουμε για Πούνο με Peru Hop από Λα παζ!!!!
Για πείτε τι κάνουμε??
Αν υπαρχει μεγάλη ένταση εκεινες τις μέρες δεν μπαίνω καθόλου Βολιβία??/
Υπαρχει τρόπος να περάσεις τα μπλόκα στους δρόμους??Με κάποια ιδιωτική μεταφορά?? Να το κανω ολο αεροπορικώς δεν μπορώ οικονομικά ...
Θυμάμαι το ιδιο θέμα που είχαν και στο Περου (κλειστούς δρόμους/απεργίες)
Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη