Ιταλία Ταξίδι στην Ιταλία με Αυτοκίνητο

eleni79

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Κανονικά θα έπρεπε να έχεις επικοινωνήσει ήδη με την τράπεζά σου, αφού έχεις αμφιβολία για τη συναλλαγή που έγινε.
Επικοινώνησα αλλά δεν απαντούν σε τέτοια θέματα.Αυριο πρωί μπορώ να ρωτήσω.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν πιστεύω να μας τα "φανε";;;;Ρωτάω γιατί είναι η πρώτη φορά και έκατσε και σκ και αγχωθηκαμε.
μη μπαινετε σε κοπο να ψαξετε τπτ. το εχω κανει δεκαδες φορες. ειναι μια απλη προεγκριση ποσού για να προστατευθει η επιχειρηση αφου η χρεωση γινεται πριν το τελος παροχης της υπηρεσιας. δηλ δεν ξερει ποση βενζινη θα βαλεις η αν θα κανεις καποια ζημια η κλοπη μετα... (δυστυχως γινονται τετοια). μην ανησυχειτε αναλογα την τραπεζα σε λιγες μερες θα ειναι οκ, οπως ακριβως στην ενοικιαση ΙΧ. ηδη πολλα μηχανηματα αν επιλεξεις συγκεκριμενο ποσο δεν χρεωνουν εγγυηση παρα μονο αν επιλεξεις "γεμισμα".

eleni79

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ
μη μπαινετε σε κοπο να ψαξετε τπτ. το εχω κανει δεκαδες φορες. ειναι μια απλη προεγκριση ποσού για να προστατευθει η επιχειρηση αφου η χρεωση γινεται πριν το τελος παροχης της υπηρεσιας. δηλ δεν ξερει ποση βενζινη θα βαλεις η αν θα κανεις καποια ζημια η κλοπη μετα... (δυστυχως γινονται τετοια). μην ανησυχειτε αναλογα την τραπεζα σε λιγες μερες θα ειναι οκ, οπως ακριβως στην ενοικιαση ΙΧ. ηδη πολλα μηχανηματα αν επιλεξεις συγκεκριμενο ποσο δεν χρεωνουν εγγυηση παρα μονο αν επιλεξεις "γεμισμα".
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!

Deboraki

New Member
Καλησπέρα σας!! χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στην παρέα σας!!
Θα ήθελα πολυ την βοήθεια σας απ τις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες !!
Αποφασίσαμε για γαμηλιο ταξίδι,μιας και θα είναι ίσως απτις ελάχιστες φορές στη ζωή μας που θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι (για τα δικά μας δεδομένα),να κάνουμε ένα road trip στην Ιταλία!Δεν έχουμε ξανά πάει Ιταλία,έχουμε ακούσει τα καλύτερα από όλους και θέλουμε σαν τρελοί να πάμε!
Στη διάθεσή μας έχουμε 12 μέρες. Από 30/10 έως 10/11. Θα νοικιάσουμε όχημα εκεί.θα ήθελα τη βοήθεια σας λοιπόν για το πλάνο των πόλεων που θα επισκεφθούμε.
Εγώ σκεφτόμουν να ξεκινήσουμε αεροπορικώς για Βενετία να κάτσουμε 2 μέρες,να πάρουμε τρένο για Μιλάνο (με μια στάση Βερόνα ισως) και απτό Μιλάνο να νοικιάσουμε αυτοκίνητο και να αρχίσουμε να κατεβαίνουμε προς Ρώμη.
Ένα πολύ πρόχειρο πλάνο είναι Μιλάνο Πάρμα Μπολόνια Φλωρεντία Σιέννα Περούτζια Ρώμη.τωρα πόσες μέρες στο καθένα και που να διανυκτερευσουμε δεν έχω ιδέα.θελω τα φώτα σας!!επίσης θα ηθελα να μου προτείνετε αν πρέπει να βάλω η να βγάλω κάποια πόλη.συγνωμη για το μεγάλο post!περιμένω με ανυπομονησία!!

GeorgePapa

New Member
Γειά σας

Ετοιμάζομαι για ένα γεμάτο roadtrip στην γειτονική μας χώρα.
Με άφιξη στην Βενετία όπου θα μείνουμε 2 ημέρες, θα κατηφορίσουμε για Φλωρεντία.
Εκεί θα μείνουμε σχεδόν 3 μερες, οπότε και θα ξεκινήσουμε για Τοσκάνη με ελπίδα να έχουμε εκεί 2
γεμάτες ημέρες. Έχουμε προγραμμάτισει και μια στάση στην Πίζα για τον πύργο της.
Για το τέλος αφήσαμε 1 ημέρα για την Σιένα με διανυκτέρευση, μιας και έχουμε ακούσει όμορφα λόγια γι'αυτήν την πόλη.
Επιστροφή απο Ρώμη όπου και θ'αφήσουμε το αμάξι. Συνολικά 8 μέρες, απο Παρασκευή πρωί μέχρι το επόμενο Σάββατο απόγευμα.

Είμαστε στην διαδικασία ψαξίματος για tips, επομένως οτιδήποτε ευπρόσδεκτο κυρίως για Τοσκάνη που ακόμα δεν έχουμε βρει διαμονή. Καμία φάρμα ψάχνουμε για να μπούμε για τα καλά στο κλίμα.

serginio

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νάπολι,Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Γειά σας

Ετοιμάζομαι για ένα γεμάτο roadtrip στην γειτονική μας χώρα.
Με άφιξη στην Βενετία όπου θα μείνουμε 2 ημέρες, θα κατηφορίσουμε για Φλωρεντία.
Εκεί θα μείνουμε σχεδόν 3 μερες, οπότε και θα ξεκινήσουμε για Τοσκάνη με ελπίδα να έχουμε εκεί 2
γεμάτες ημέρες. Έχουμε προγραμμάτισει και μια στάση στην Πίζα για τον πύργο της.
Για το τέλος αφήσαμε 1 ημέρα για την Σιένα με διανυκτέρευση, μιας και έχουμε ακούσει όμορφα λόγια γι'αυτήν την πόλη.
Επιστροφή απο Ρώμη όπου και θ'αφήσουμε το αμάξι. Συνολικά 8 μέρες, απο Παρασκευή πρωί μέχρι το επόμενο Σάββατο απόγευμα.

Είμαστε στην διαδικασία ψαξίματος για tips, επομένως οτιδήποτε ευπρόσδεκτο κυρίως για Τοσκάνη που ακόμα δεν έχουμε βρει διαμονή. Καμία φάρμα ψάχνουμε για να μπούμε για τα καλά στο κλίμα.
Διάβασε τις ταξιδιωτικές ιστορίες από Ιταλία για αρχή εδώ https://www.travelstories.gr/community/forums/Ταξιδιωτικές-Ιστορίες-Ευρώπη.57/?prefix_id=21

LOULOUTGAL

Member
Ταξίδι-Όνειρο
-----
Να μπω σφηνα και να ρωτήσω????Φτανουμε Μ.Πεμπτη απόγευμα 16,30 μμ Ανκονα από Πατρα με δικο μας αμαξι .Εχουμε κλεισει ένα camping εξω από Φλωρεντια .Ποια κατά την γνωμη σας είναι η καλυτερη διδαρομη για να μη χασουμε τελειως την μερα μιας και Φλωρεντια θα φτασουμε βραδακι?Θα εχουμε μαζι τον 2,5 χρονων γιο μας .1)Να σταματήσουμε Arezzo?(Αncona-Arezzo-Firenze )Τι λετε?Βγαίνει ?Καποια άλλη προταση ?Ευχαριστω πολύ-πολύ!

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάαστριχτ-Ντυνάν-Σπά-Άαχε
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Όποια διαδρομή και να ακολουθήσεις βλέπω ότι είναι γύρω στο τετράωρο. Όταν λες ότι φτάνεις 16,30 Αγκόνα ( εύχομαι να μην έχει καθυστέρηση το καράβι) θες και καμιά ώρα να βγεις από το καράβι, να βγεις από το λιμάνι και να βγεις και από την πόλη. Νομίζω ότι εσύ θα κρίνεις από το τί ώρα θα είσαι εκτός Αγκόνα, εάν σε παίρνει να σταματήσεις και Αrezzo. Όσες φορές έχω κάνει την διαδρομή Αγκόνα - Φλωρεντία με δικό μου αμάξι, πάντα πήγαινα μέσω Μπολόνια.

LOULOUTGAL

Member
Ταξίδι-Όνειρο
-----
Αν το εχει κάνει κάποιος ας με διαφωτισει κατά ποσο βολευει η διαδρομή με σταση και φαγητο και βολτα Arezzo και συνεχεια να φτασουμε Φλωρεντία .

paxinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπρυζ - Βρυξελλες
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Αν το εχει κάνει κάποιος ας με διαφωτισει κατά ποσο βολευει η διαδρομή με σταση και φαγητο και βολτα Arezzo και συνεχεια να φτασουμε Φλωρεντία .
Καλησπέρα η διαδρομή είναι πιο γραφική από Perugia και το Arezzo είναι πανέμορφο. Σίγουρα μία στάση στο Arezzo προτείνετε.. Η διαδρομή από Ανκόνα μέσω Bologna, autostrada δηλαδή είναι πιο ομαλή λίγο πιο μακρινή και λίγο πιο ακριβή λόγω διοδίων . Από Arezzo έχει περισσότερες στροφές αφού ανεβαίνεις και κατεβαίνεις βουνό..

LOULOUTGAL

Member
Ταξίδι-Όνειρο
-----
Καλησπέρα η διαδρομή είναι πιο γραφική από Perugia και το Arezzo είναι πανέμορφο. Σίγουρα μία στάση στο Arezzo προτείνετε.. Η διαδρομή από Ανκόνα μέσω Bologna, autostrada δηλαδή είναι πιο ομαλή λίγο πιο μακρινή και λίγο πιο ακριβή λόγω διοδίων . Από Arezzo έχει περισσότερες στροφές αφού ανεβαίνεις και κατεβαίνεις βουνό..
Δλδ Ιδανικα Ανκονα-Περουζτια-Σταση Arezzo-Φλωρεντία ?

Last edited by a moderator:

LOULOUTGAL

Member
Ταξίδι-Όνειρο
-----
Και κατι άλλο Ανκονα -περουτζια -φλωρεντια μου το βγαζει 3,5 ωρες το via Michelin .Οντως?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.081
Μέλη
39.827
Νεότερο μέλος
Mycenaean

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα