Ταξιδιωτικές εκπομπές

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τους βλέπω σε διάφορα social στην αρχή ζήλευα και σκεφτόμουν ποπο ζωάρα. Μετά όταν είδα αρκετά βίντεο μου φαινόταν σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά...
Μου εβγαιναν λογω αλγοριθμου. Δεν μου φανηκε ποτε κατι αξιοζηλευτο στη ζωη που ζουν.
Τωρα τελευταια πεφτει cancel γιατι φαινεται πως το πως θα ζησουν (και οχι "ταξιδεψουν") ανεξοδα και με καποιο εισοδημα απο το περιεχομενο εγινε πιο σημαντικο.
Δεν κατάλαβα, είναι κριτίριο το να σας αρέσει ή όχι η ζωή (ή η ζωάρα) του άλλου για να δείτε μια ταξιδιωτική εκπομπή και να τη βρείτε ενδιαφέρουσα ή αδιάφορη; Το interaction του με το μέρος και την παρουσίαση του τόπου θέλω να δω, όχι να κάνω κοινωνική κριτική στη ζωή του άλλου.

Δεν έχω δει τη συγκεκριμένη εκπομπή (κανάλι). Μισό επεισόδιο είδα (Σόφια), και τους είδα να απαγγέλουν πληροφορίες για αξιοθέατα σα να διαβάζουν lonely planet, κάνοντας λάθη με το κιλό, ενώ διάλεγαν αξιοθέατα παραλείποντας τα πιο σημαντικά που ήταν παραδίπλα τους (π.χ. στη Σόφια, δε μπήκαν καν στην Αγία Σοφία), και το έκλεισα στα 15'. Ή το κάνεις και το κάνεις σοβαρά και διαβασμένος, ή δεν το κάνεις και εστιάζεις σε κάτι που το ξέρεις (π.χ. φαγητό, να μιλάς στον κόσμο στο δρόμο, μαγαζιά κοκ.).
Ντάξει βέβαια, στα Ελληνικά δεν έχουμε και πληθώρα καλύτερων επιλογών...

kabamarou

Member
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν στο inernet σελίδες που μπορείς να αγοράσεις ακολούθους.

Από την στιγμή που θα κάνεις ένα τέτοιο ξεκίνημα μπορείς στην συνέχεια να αποκτήσεις πολύ πιο εύκολα και πραγματικούς ακολούθους καθότι όπως και στα cafebars ισχύει η λογική του ότι ο κόσμος πάει στον κόσμο.

Προκλητικές δηλώσεις επίσης στα videos δημιουργούν και πραγματικά σχόλια από εξοργισμένους παρατηρητές. Το μεγάλο πλήθος των σχολίων επίσης δημιουργεί έναν καλύτερο αλγόριθμο που κάνει την σελίδα του χρήστη να εμφανίζεται περισσότερο στα προτεινόμενα των άλλων. Για αυτόν τον λόγο φυσικά υπάρχουν και οι σελίδες που πληρώνεις για να δημιουργήσουν ψεύτικα σχόλια.

Δεν θα χάσει ακολούθους έτσι ο χρήστης όμως και άρα θα λειτουργήσει εναντίον του αυτό; Δεν έχω κάνει διατριβή σε αυτό το πράγμα αλλά ανέκαθεν υπήρχαν πολλοί καλλιτέχνες που προκαλούσαν και δημιουργούνταν ένα μίσος εναντίον τους αλλά ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο διαφημίζονταν και το γνώριζαν φυσικά αυτό.

Το να ανεβάζεις πολύ συχνά φωτογραφίες η videos επίσης μπορεί να δημιουργήσει έναν καλύτερο αλγόριθμο και να εμφανίζεται πάλι η σελίδα σου στα προτεινόμενα των άλλων. Γνωρίζοντας το αυτό ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει βιαστικά περισσότερες αναρτήσεις που δεν έχουν να πουν κάτι το ιδιαίτερο η μπορεί να περιέχουν και λάθη.

*Πληροφοριακά όλα αυτά βέβαια. Την συγκεκριμένη σελίδα που αναφέρεται δεν την γνωρίζω και δεν ξέρω για το τι έκανε η δεν έκανε

*Από tiktok δεν γνωρίζω αλλά στο instagram μπορείς να μπλοκάρεις κάποιον και να μην εμφανίζεται στα προτεινόμενα

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Να θυμίσω ότι πριν μερικούς μήνες είχαμε στο φόρουμ κακοπροαιρετα σχόλια για κάποια μέλη που τόλμησαν να γράψουν ότι έκαναν πολλά ταξίδια την προηγούμενη χρονιά. Ας φανταστούμε τι θα γινόταν σε κάποια πλατφόρμα με μεγαλύτερη προβολή και τι σχόλια θα μάζευαν.
Μεμονωμένα -ευτυχώς- περιστατικά από θλιβερή μειοψηφία, δεν είναι καν άξιο αναφοράς.
Γι' αυτό είμαστε εδώ κι όχι σε άλλη πλατφόρμα. :)

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
διάλεγαν αξιοθέατα παραλείποντας τα πιο σημαντικά που ήταν παραδίπλα τους (π.χ. στη Σόφια, δε μπήκαν καν στην Αγία Σοφία),
Ότι κάνει το 95% των επισκεπτών στην Σόφια και όχι μόνο γιατί βλέπουν κάτι τέτοιους "έξπερτ"

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δεν έχω δει τη συγκεκριμένη εκπομπή (κανάλι). Μισό επεισόδιο είδα (Σόφια), και τους είδα να απαγγέλουν πληροφορίες για αξιοθέατα σα να διαβάζουν lonely planet, κάνοντας λάθη με το κιλό, ενώ διάλεγαν αξιοθέατα παραλείποντας τα πιο σημαντικά που ήταν παραδίπλα τους (π.χ. στη Σόφια, δε μπήκαν καν στην Αγία Σοφία), και το έκλεισα στα 15'. Ή το κάνεις και το κάνεις σοβαρά και διαβασμένος, ή δεν το κάνεις και εστιάζεις σε κάτι που το ξέρεις (π.χ. φαγητό, να μιλάς στον κόσμο στο δρόμο, μαγαζιά κοκ.).
Ντάξει βέβαια, στα Ελληνικά δεν έχουμε και πληθώρα καλύτερων επιλογών...
Που να δεις τώρα που απλά δείχνουν όλη μέρα τι τρώνε, που βουτάνε, κρεμιούνται από δέντρα, προκαλούν όσους τους κράζουν με αποτέλεσμα να εισπράτουν περισσότερο κραξίδι, όμως οι ακόλουθοι απλά...αυξάνονται! Δεν τους ακολουθώ, όμως βλέπω κάποια σχόλια και προβληματίζομαι πως λειτουργούν όλοι αυτοί οι content-creators. Και η κοινωνία γενικότερα, αλλά αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Που να δεις τώρα που απλά δείχνουν όλη μέρα τι τρώνε, που βουτάνε, κρεμιούνται από δέντρα, προκαλούν όσους τους κράζουν με αποτέλεσμα να εισπράτουν περισσότερο κραξίδι, όμως οι ακόλουθοι απλά...αυξάνονται! Δεν τους ακολουθώ, όμως βλέπω κάποια σχόλια και προβληματίζομαι πως λειτουργούν όλοι αυτοί οι content-creators. Και η κοινωνία γενικότερα, αλλά αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση.
Κοίτα, κατά κάποιο τρόπο οι youtubers αντικατοπτρίζουν την κοινωνία. Δεν είναι όλοι γνώστες των πάντων, δεν έχουν όλοι μελετήσει όλα τα θέματα (κανένας δεν το καταφέρνει αυτό!), πλην όμως ο "αλγόριθμος" τους βάζει με το ζόρι να βγάζουν π.χ. ένα επεισόδιο καθε εβδομάδα, είτε μπορούν να μιλήσουν για κάτι, είτε έχουν κάτι να πουν, είτε όχι. Το αποτέλεσμα, τουλάχιστον στα ταξιδιωτικά κανάλια, ένα σωρό βίντεο με περιεχόμενο που "βγαίνει" εύκολα. Το να μιλάς στην κάμερα έχοντας κάτι να πεις θέλει κάποια δουλειά, το να μιλάς δείχνοντας το φαγητό σου και τις βουτιές σου, θέλει πολύ λιγότερη.

Από κει και πέρα, υπάρχουν και οι τελείως ηλίθιοι με μια κάμερα. Έπεσα πάνω σ' αυτόν εδώ τον Άγγλο που πήρε το φέρρυ από Αθήνα για Χίο, νόμιζε ότι πήγαινε στην Τουρκία, κατέβηκε στη Χίο χωρίς να δείξει τίποτα σε κανένα έλεγχο, αλλά συνέχιζε να πιστεύει ότι είχε πάει στην Τουρκία και του έκανε κι εντύπωση ότι όλοι που συναντούσε ήταν ακόμα Έλληνες, και όλο αυτό ΔΕΝ το έκοψε στο μοντάζ. Και μετά έκανε ... ελεύθερο κάμπιγκ μέσα στο λιμάνι!
.

paefstra

Member
Δεν τους ακολουθώ, όμως βλέπω κάποια σχόλια και προβληματίζομαι πως λειτουργούν όλοι αυτοί οι content-creators. Και η κοινωνία γενικότερα, αλλά αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση.
Υπαρχει μια λεπτη κοκκινη γραμμη στην αξιοπρεπεια που αν την ξεπερασεις βγαζεις πολλα λεφτα. Διδαξε η Ορεινη Μελισσα.
Ισχυει και το "Δες πως συνεννοουνται οι βλαμμενοι μεταξυ τους, ειναι φοβερο". Δεν ειναι περιεργο το να επενδυεις στην ανθρωπινη βλακεια για να βγαλεις λεφτα. Το εκαναν παντα οι απατεωνες αλλα ηταν λιγοτερο ορατο. Τωρα το βλεπουμε περισσοτερο.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Από κει και πέρα, υπάρχουν και οι τελείως ηλίθιοι με μια κάμερα. Έπεσα πάνω σ' αυτόν εδώ τον Άγγλο που πήρε το φέρρυ από Αθήνα για Χίο, νόμιζε ότι πήγαινε στην Τουρκία, κατέβηκε στη Χίο χωρίς να δείξει τίποτα σε κανένα έλεγχο, αλλά συνέχιζε να πιστεύει ότι είχε πάει στην Τουρκία και του έκανε κι εντύπωση ότι όλοι που συναντούσε ήταν ακόμα Έλληνες, και όλο αυτό ΔΕΝ το έκοψε στο μοντάζ. Και μετά έκανε ... ελεύθερο κάμπιγκ μέσα στο λιμάνι!
Θεούλης :haha: :haha:
Είδα ένα απόσπασμα μόνο, αλλά εντάξει αποδεικνύεται το προφανές, μ αυτούς τους δήθεν ινφλουένσερ του κ @@λου.

Εγώ στην Τανζανία έπεσα πάνω σ αυτόν τον σούπερ γιουτιούμπερ, που τον πληρώνουν οι εταιρείες, έξω από το Σερενγκέτι έκανε ένα βίντεο με τοξοβολίες και δεν ήξερε τι είναι το....Σερενγκέτι!

Εν τω μεταξύ ζει μόνιμα εξωτερικό και παίζει να έχει τη χειρότερη βλαχοήγκλις προφορά που έχω ακούσει (τον είχα αναφέρει και στην ιστορία μου από εκείνο το ταξίδι)

paefstra

Member
Θεούλης :haha: :haha:
Είδα ένα απόσπασμα μόνο, αλλά εντάξει αποδεικνύεται το προφανές, μ αυτούς τους δήθεν ινφλουένσερ του κ @@λου.
Νομιζω οτι στα σχολια των hahanοmads βλεπουμε ξεκαθαρα τον αιφνιδιασμο του κοινου τους που νομιζαν οτι το να εισαι ταξιδιαρης και νομας σημαινει οτι εισαι αντισυμβατικος και περιπετειωδης τυπος, οτι ανοιγει το μυαλο και λοιπες κοινοτυπιες που διαβαζουμε και ακουμε κατα καιρους κι οχι οτι εισαι πιθανον ατενσιονχορ.
Εμενα μου φαινεται αξιο παρατηρησης (και αυτοπαρατηρησης) τι παιρνει καποιος δημοσιοποιωντας μια ατομικη δραστηριοτητα οπως τα ταξιδια του και το τι τρωει η που παει. Στην τελικη το να βγαζει φραγκα ειναι και θεμιτο. Γιατι το να το κανει για τα likes η την "αγνη δημοσιοτητα των 15 λεπτων" ειναι ανωτερο ηθικα?

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Εμενα μου φαινεται αξιο παρατηρησης (και αυτοπαρατηρησης) τι παιρνει καποιος δημοσιοποιωντας μια ατομικη δραστηριοτητα οπως τα ταξιδια του και το τι τρωει η που παει. Στην τελικη το να βγαζει φραγκα ειναι και θεμιτο. Γιατι το να το κανει για τα likes η την "αγνη δημοσιοτητα των 15 λεπτων" ειναι ανωτερο ηθικα?
Είπαμε, είναι μεγάλη συζήτηση. Προφανώς φέρνει φράγκα αλλά και πάλι...πρέπει να αναπτύξεις μια ιδιαίτερη χοντροπετσίαση για να αντέχεις κκαθημερινά τόσο κραξίδι, bodyshaming κ όλα αυτά που προκαλούνται από τους χέιτερς. Ακόμη κ αν αφήσουμε την ηθική απέξω, στο τέλος της ημέρας νιώθεις πολύ πιο όμορφα αφήνοντας πίσω σου καλαίσθητα και δημιουργικά πράγματα από το να εισπράτεις ένα οχετό. Γνώμη μου, ξέρωγω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.131
Μέλη
39.881
Νεότερο μέλος
Dougas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom