Καναδάς Τορόντο...8386 χλμ μακριά

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα

...ξημερώνει Πέμπτη, με ξυπνάει η επιθυμία για καφέ.Φτιάχνω λίγο φίλτρου ανοίγω την πόρτα πέρνω την Globe and Mail απο το πάτωμα ρίχνω μια ματιά και ετοιμάζομαι για την επόμενη εξόρμηση.8.40 φτάνει ο Κεν ο οδηγός του mini van για να μας παραλάβει από το ξενοδοχείο.Προορισμός οι ξακουστοί Καταρράκτες του Νιαγάρα.Η εκδρομή στοιχίζει 158$ και η πρώτη μας στάση γίνεται σε μια πολυ γραφική πόλη Niagara on the lake.
To Niagara on the lake ήταν η πρώτη Πρωτεύουσα της Επαρχίας του Οντάριο.Έχασε αυτό το προνόμιο το 1797 λόγο της εγγύτητας των συνόρων του με τα σύνορα των ΗΠΑ.Τη θέση του πήρε το York- το σημερινό Τορόντο.Η πόλη είναι πανέρμορφη μέσα στη φύση δίπλα ακριβώς από το Νιαγάρα και από τον Απρίλιο μέχρι το Νοέμβριο εκεί διεξάγεται το δεύτερο μεγαλύτερο "ρεπερτοριακό" Festival θεάτρου της Βόρειας Αμερικής το Shaw Festival.Έχει πάρει το όνομα τού από τον George Bernard Shaw πολυ γνωστό συγγραφέα θεατρικών έργων και τα τρία θέατρα που βρίσκονται στην πόλη καθ'όλη τη διάρκεια του Festival παίζουν πολλά από τα γνωστότερα έργα του.Σίγουρα αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη..
Φυσικά εμείς λόγω εποχής δεν είχαμε τη τύχη να παρακολουθήσουμε κάποιο θεατρικό έργο είχαμε την χαρά όμως να απολάυσουμε κάποια από τα ωραιότερα γλυκά που έχουμε δοκιμάσει στις σοκολατερι και στους φούρνους της πόλης :clap:.
Συνεχίζουμε για τους Καταρράκτες.Το θέαμα από ψηλά κόβει την ανάσα.Γύρω παντού πάγος και τα νερά να πέφτουν με ορμή σηκώνοντας ένα νέφος από σταγονίδια.Ο θόρυβος εκκοφαντικός όσο πλησιάζουμε.Το φυσικό περιβάλλον επιβλητικό.
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα αποτελούνται από δύο μεγάλα τμήματα που χωρίζονται από το νησί Goat : οι καταρράκτες Horseshoe, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στην Καναδική πλευρά και των Americans Falls στην πλευρά των ΗΠΑ.Το νησί αυτό το επισκέπτονται τουρίστες το καλοκαίρι για να θαυμάσουν τη θέα των καταρρακτών απο εκεί.Στο ίδιο νησί φιλοξενείτε και το άγαλμα του γνωστού σε όλους Εφευρέτη Νίκολα Τέσλα,δώρο της τότε Γιουκασλαβικής Κυβέρνησης στην Αμερική το 1976.
Γύρω από τους καταρράκτες έχει στηθεί μια ολόκληρη τουριστική βιομηχάνια με ξενοδοχεία εστιατόρια καζίνο κλπ..Εμείς επισκεπτόμαστε το i max theater και παρακολουθούμε ένα μίνι αφιέρωμα στους μύθους τη μαγεία και τους θρύλους που συνοδεύουν όλα αυτά τα χρόνια τους Καταρράκτες.Δεν παραλείπουμε να φάμε στο εστιατόριο ακριβώς πάνω από τους Καταρράκτες.Το φαγητό καλό αλλά ποιός δίνει σημασία?όλοι χαζεύουμε απ' εξω τα νερά που τρέχουν.Καθώς αφήνουμε πίσω μας το Νιαγάρα σταματάμε σε ένα οινοποιείο και γευόμαστε το μοναδικό Καναδικό ice wine.H γεύση που μας αφήνει είναι γλυκιά.Πολύ γλυκιά μάλλον για τα ελληνικά δεδομένα.Η κοπέλα σπεύδει να μου επισημάνει ότι αυτό το κρασί πίνεται μόνο σαν επιδόρπιο.Αγοράζουμε 2 μπουκάλια για ενθύμιο (για να το πιούμε μάλλον δύσκολο το βλέπω...) και πέρνουμε το δρόμο για το Τορόντο.Σε κάτι παραπάνω από μία ώρα και 128 χλμ μακριά βρισκόμαστε στο ζεστό μας δωμάτιο.
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Τορόντο πολύ ωραία! Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια! Η φωτογραφία σου είναι υπέροχη!
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Περιμένω τη συνέχεια με ενδιαφέρον και πολλές φωτογραφίες.
 

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Πραγματικά ζηλεύω και περιμένω την συνέχεια! Πότε πήγες ακριβώς δε μας είπες!!! Επίσης, κάτι έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με τους επισκέπτες στον Καναδά!!! Δε μπορείς να μείνεις πολλές μέρες? Πρέπει να χεις συγγενείς?? Λίγο θολό το τοπίο για μένα!! Και υπέροχη η φώτο σου!!!!
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Oooo περιμένουμε την συνέχεια!!!
Φυσικά είμαι σίγουρος πως θα πήγατε στο Much Music στο Τορόντο...αν όχι ιιιιιιιιιιιιιιιι :p
 

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Δεν επιστρέψαμε ακόμη.Είμαστε Νέα Υόρκη:clap:.Τορόντο ήμασταν απο 1 έως 6 Μαρτίου.Φρέσκο πράμα έχωωωω:bleh:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι! Μη βιαστειτε! Καλα να περασετε!
 

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Πάγος γύρω από η λίμνη
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.787
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom