Καναδάς Τορόντο...8386 χλμ μακριά

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα

...συνέχεια
Παρασκευή πρωί ξυπνάμε σε χιονισμένο σκηνικό.Η ημέρα και το τσουχτερό κρύο επιβάλλει βόλτα στο PATH.28 km υπόγειο "μονοπάτι" γεμάτο με μαγαζιά.Πάνω από 1200 μαγαζιά και 5000 εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο υπόγειο συγκρότημα στον κόσμο.Η ώρες κυλούν χωρίς να το καταλάβουμε.Ανεβαίνουμε στην Dundas str και τρώμε σε ένα εκπληκτικό εστιατόριο με τεράστιες μπριζόλες κλπ...:clap: (το όνομα μου διαφεύγει...).Το απόγευμα δίνουμε ραντεβού με ένα ζευγάρι ομογενών (οι γνωστοι του γνωστού) για να τους παράδώσουμε ένα δέμα απο Ελλάδα.Είναι πολύ φιλικοί και μας υποδέχονται στο σπίτι τους με μεγάλη χαρά.
Νομίζουμε οτι ζούμε σε ταινία...το σπίτι γραφικό με αυλή , πισίνα , γκαραζ και πολλα μικρά δωματιάκια.Πριν κάνουμε το πρώτο βήμα στην είσοδο, μας υποδέχεται η νοικοκυρά με ένα μπωλ μέλι "για να είναι η ζωή σας γλυκιά" μας λέει και μας ταϊζει τονίζοντας ότι το μέλι είναι ελληνικό!Στην τηλεόραση πάιζει το ΑΝΤ1 SAT και το τραπέζι είναι στρωμένο με ελληνικά φαγητά.Ετοιμάζουν το μπάρμπεκιου στην αυλή και παρά το τσουχτερό κρύο οι άντρες βγαίνουν έξω να ψήσουν μπριζόλες.Εγώ βρίσκω το χρόνο να λύσω μερικές απορίες σχετικά με τη ζωή στο Τορόντο.
Οι νόμοι εδώ είναι πολυ αυστηροί και οι πολίτες τους τηρούν με ευλάβια, απαγορέυεται αυστηρά η πώληση αλκοόλ από μη εξειδικευμένα καταστήματα και αν σε πιάσουν να πίνεις έξω στο δρόμο σε πάνε φυλακή!!Επίσης υποχρεόνονται να κρατάνε τις αυλές τους καθαρές.Σε αντίθετη περίπτωση τις καθαρίζει ο δήμος και τους στέλνει το λογαριαμό.Αν δεν τον πληρώσουν, τον χρεώνουν στο σπίτι και αν και παλι δεν το πληρώσουν μπορεί ακόμη και να τους πάρουν το σπίτι!Έχω μείνει άφωνη εννοείται!!!
Η ζωή τους κυλάει ήρεμα και χωρίς ιδιαίτερες φασαρίες.Μας ενημερώνουν ότι το Τορόντο είναι μια ασφαλής πόλη για να ζείς και είναι κάτι που διαπιστώνουμε και οι ίδιοι από τις λίγες μέρες που έχουμε μείνει εκεί.
Η βραδιά περναέι όμορφα με πολύ κρασί και ωραίο φαγητό, στο τέλος τρώμε σταφύλια.Το αναφέρω γιατί νοστιμότερα δεν έχω ξαναφάει.Είναι κόκκινα χωρίς κουκούτσι και με πολυ έντονη γεύση, προέλευση η Χιλή όπως μου δηλώνει η σπιτονοικοκυρά.
Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο πολύ αργά έχοντας αποσπάσει την υπόσχεση ότι θα ανταποδώσουμε τη φιλοξενεία το καλοκαίρι στην Κρήτη.
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Τορόντο πολύ ωραία! Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια! Η φωτογραφία σου είναι υπέροχη!
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Περιμένω τη συνέχεια με ενδιαφέρον και πολλές φωτογραφίες.
 

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Πραγματικά ζηλεύω και περιμένω την συνέχεια! Πότε πήγες ακριβώς δε μας είπες!!! Επίσης, κάτι έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με τους επισκέπτες στον Καναδά!!! Δε μπορείς να μείνεις πολλές μέρες? Πρέπει να χεις συγγενείς?? Λίγο θολό το τοπίο για μένα!! Και υπέροχη η φώτο σου!!!!
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Oooo περιμένουμε την συνέχεια!!!
Φυσικά είμαι σίγουρος πως θα πήγατε στο Much Music στο Τορόντο...αν όχι ιιιιιιιιιιιιιιιι :p
 

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Δεν επιστρέψαμε ακόμη.Είμαστε Νέα Υόρκη:clap:.Τορόντο ήμασταν απο 1 έως 6 Μαρτίου.Φρέσκο πράμα έχωωωω:bleh:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι! Μη βιαστειτε! Καλα να περασετε!
 

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Πάγος γύρω από η λίμνη
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.791
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom