Καναδάς Τορόντο...8386 χλμ μακριά

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα

...συνέχεια
Σάββατο πρωί βολτάραμε στην πιο διάσημη αγορά της πόλης.Η αγορά του Αγίου Λαυρεντίου βρίσκεται στο κέντρο του Τορόντο, και καλύπτει πάνω από ένα πλήρες οικοδομικό τετράγωνο με πάνω από 100 προμηθευτές.Ιδρύθηκε το 1901 και κάθε εβδομάδα μια ευρεία ποικιλία των τοπικών εμπόρων παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, ακριβώς όπως κάνουν εδώ και 100 χρόνια.
Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού, μας ανοίγει την όρεξη. Ευτυχώς, πολλοί πωλητές έχουν μικρούς σταθμούς δειγματοληψίας όπου μπορείτε να δοκιμάσετε pretzels βουτηγμένο σε μουστάρδα,τυρί μπρι, ή ακόμα και νωπά κρεάτα ελευθέρας βοσκής(Εμείς το τελευταίο το αποφυγάμε).
Το εντυπωσιακό είναι ότι φθάνοντας νωρίς το πρωί έχει την ευκαιρία κανείς να κάνει τα ψώνια του δίπλα σε πολλούς παγκοσμίου φήμης σεφ του Τορόντο, που φτάνουν νωρίς για να επιλέξουν μόνο το καλύτερο για τα εστιατόρια τους. Υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες να ψωνίσεις μαζί με ένα σεφ, όπου ο σεφ σε συνοδεύει κατά τη διάρκεια των αγορών σου και σου δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς να επιλέξεις μόνο τα καλύτερα προϊόντα.
Στη συνέχεια της μέρας επιστρέψαμε στο Εμπορικό για μερικά ψώνια φάγαμε ήπιαμε ένα καφεδάκι στα γρήγορα και επιστρέψαμε για μεσημεριανή χαλάρωση.

Ο Χειμώνας για κάποιους ίσως να μην είναι η ιδανική εποχή για μια επίσκεψη στο Τορόντο.Υπάρχουν όμως κάποια σημεία στην πόλη που μετατρέπουν το χειμώνα σε μια πολυ διασκεδαστική εμπειρία.Ένα απο αυτά είναι η Nathan Phillips Square.Σάββατο βράδυ μια βόλτα στην πλατεία μας έφτιαξε την ήδη ανεβασμένη διάθεσή μας.
Η Nathan Phillips Square είναι μια πολυσύχναστη αστική πλατεία, στην καρδιά της πόλης. Βρίσκεται μπροστά από το City Hall του Τορόντο και πήρε το όνομά της από ένα παλίο δήμαρχο του Τορόντο.Το καλοκαίρι, στην πλατεία γίνονται συναυλίες και επιδείξεις τέχνης.Κάθε χειμώνα, η μεγάλη πισίνα της πλατείας μετατρέπεται σε ένα υπαίθριο παγοδρόμιο - το τέλειο μέρος για να συμφιλιωθεί κανείς με το κρύο και να συμμετέχει στο αγαπημένο χόμπι των Καναδών.Οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν πατίνια ή και να φέρουν τα δικά τους και πραγματικά η πλατεία σφίζει από κόσμο και λούζεται από το φώτα των προβολέων που την περιβάλει, σε ένα φαντασμαγορικό "φεστιβάλ φώτων".
Αφού χαζέψαμε επιχειρήσαμε να επιδοθούμε στο σπορ χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.Και το χειρότερο και πιο απογοητευτικό ήταν οτι βλέπαμε κάτι πιτσιρικάκια να περνάνε σφαίρα από δίπλα μας ενώ εμείς πασχίζαμε να μείνουμε όρθιοι.!
Πραγματικά εξαντλημένοι σταματήσαμε για φαγητό στο διάσημο Rivoli resto-lounge στην καρδιά της εμπορικής περιοχής Queen Street, δοκιμάζοντας ένα συνδυασμό Ασίατικης και Αμερικάνικης κουζίνας με πιο "must" τις μπάλες wookie Siam (μπάλες ρυζιού επιστρωμένες με σουσάμι).Το περιβάλλον όμορφο και οι τιμές προσιτές.
Μετά από μια ρομαντική βραδιά και ένα όμορφο δείπνο ήταν η ώρα να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.Το κρύο ήταν τσουχτερό και ήδη μεγάλες νυφάδες χιονιού άρχισαν να σκεπάζουν τους δρόμους.
Ξημέρωμα Κυριακής μετά από ένα "ευεργετικό" ζεστό καφεδάκι ετοιμάσαμε τις βαλίτσες.Καλέσαμε λιμουζίνα για αεροδρόμιο με 55 δολλάρια περάσαμε ένα τυπικό έλεγχο χωρίς να μας ζητήσουν τίποτα παρά μόνο διαβατήριο και κατευθυνθήκαμε προς το αεροπλάνο.Μικρό αλλά άνετο σε 1 ώρα και 20 λεπτά και έχοντας μερικές όχι και τόσο αδιάφορες αναταράξει μας έφερε στον επόμενο σταθμό μας.Η Νέα Υόρκη μας περίμενε ...αλλά αυτή είναι μια άλλη τραβελστορίτικη ιστορία....
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Τορόντο πολύ ωραία! Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια! Η φωτογραφία σου είναι υπέροχη!
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Περιμένω τη συνέχεια με ενδιαφέρον και πολλές φωτογραφίες.
 

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Πραγματικά ζηλεύω και περιμένω την συνέχεια! Πότε πήγες ακριβώς δε μας είπες!!! Επίσης, κάτι έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με τους επισκέπτες στον Καναδά!!! Δε μπορείς να μείνεις πολλές μέρες? Πρέπει να χεις συγγενείς?? Λίγο θολό το τοπίο για μένα!! Και υπέροχη η φώτο σου!!!!
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Oooo περιμένουμε την συνέχεια!!!
Φυσικά είμαι σίγουρος πως θα πήγατε στο Much Music στο Τορόντο...αν όχι ιιιιιιιιιιιιιιιι :p
 

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Δεν επιστρέψαμε ακόμη.Είμαστε Νέα Υόρκη:clap:.Τορόντο ήμασταν απο 1 έως 6 Μαρτίου.Φρέσκο πράμα έχωωωω:bleh:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι! Μη βιαστειτε! Καλα να περασετε!
 

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Πάγος γύρω από η λίμνη
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.790
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom