Σουηδία Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης.

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Τα κυριότερα αεροδρόμια είναι δύο.

Το αεροδρόμιο Arlanda όπου προσγειώνονται οι regular αεροπορικές και απέχει περίπου 40 χλμ από τη Στοκχόλμη και το Skavsta, όπου προσγειώνονται οι low cost όπως η Ryanair και η Wizzair και απέχει περίπου 100 χλμ από τη Στοκχόλμη.

Είναι και το Bromma, το κοντινότερο στην πόλη (περίπου 8 χλμ), αλλά νομίζω ότι πλέον οι περισσότερες πτήσεις είναι πτήσεις εσωτερικού. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος.

Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι με ποιά εταιρεία βρίσκεις καλύτερο ναύλο και ώρες.
 

MPLECAFE

Member
Μηνύματα
148
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΡΤΟ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΜΠΟΡΑ
Εγω το μεσημέρι γύρισα απο στοκχόλμη πάντως η skavsta είναι μακριά καλα τα ψέματα φαντάσου εγω με αυτοκίνητο που πήγα και ήρθα απο το αεροδρόμιο έκανα 1 ώρα και κάτι και πήγαινε ο δικός μου με 150 :) ειδικά το πρωί έχει πολυ κίνηση !!! Αλλα τι να κανείς ραιναιρ συμφέρει !!!
 

the Lycan

Member
Μηνύματα
215
Likes
90
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκωτία
η μετακίνηση από τα αεροδρόμια αυτά προς το κέντρο με τα συνήθη συγκοινωνιακά μέσα είναι εύκολη ή μπα??
 

xristoforos

Member
Μηνύματα
8
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ισπανια, σουηδια, δανια
Ονειρεμένο Ταξίδι
λατινικη αμερικη
Γυρίσαμε χθες απο Στοκχόλμη, με τις καλύτερες εντυπώσεις. Έχω παει Νορβηγία Δανία. Η Στοκχόλμη ειναι περίπου 100 φορές ανώτερη των υπολοίπων. Δίκαια χαρακτηρίζεται πρωτεύουσα της σκανδιναβιας. Απο νυχτερινή ζωή μέχρι μαγαζιά αξιοθέατα και φυσικά ένα ΜΟΝΑΔΙΚΌ τοπίο. Όσο για το σκαβστα, δεν ειναι και τόσο μακριά, αφού το λεωφορείο σεαφηνει ακριβώς στο κεντρομτης πόλης, σαν να λεμ Σύνταγμα!
 

sakaflias

Member
Μηνύματα
127
Likes
34
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΕΝΥΑ
Για πες εντυπωσεις.
1ον: Ξενοδοχειο(ονομα-τιμη-διαμονη)
2ον: Που πηγες(μουσεια-αξιοθεατα)
3ον: Φαγητο (ονοματα-τιμες-γευση)
4ον: Νυχτερινη ζωη (Ολα)
5ον: μετακινησεις (τιμες)
 

xristoforos

Member
Μηνύματα
8
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ισπανια, σουηδια, δανια
Ονειρεμένο Ταξίδι
λατινικη αμερικη
Διαμονή, δεν έκλεισα σε ξενοδοχείο, αλλα σε διαμέρισμα. 25 ευρω το βράδυ με πρότεινα. Πάνω σε σταθμό του μετρό, 30 λεπτά άλλο τη Στοκχόλμη. Δεν ειναι μακριά, αν σκεφτείς ότι δεν αλλάζεις μερτρο η λεωφορείο, και ότι μεναμε πανω σε μια λίμνη... Μουσεία δεν πήγαμε, αλλα κάναμε απιστευτο περπαμτημα της πόλης, αφουναυτος που μας φιλοξενούσε ήταν ντόπιος. Γιατην υζτερινη ζωή ότι και να οω λίγο,νσσιγουρα δεν ειναι Αθήνα, αλλα σαβατοκυριακο, δουλεύουν τα πάντα. Πολλές επιλογές απο μπάρακια μεχρι spy bar που παει καιμη βασιλική οικογενεια. Μετακινήσεις, τσιμπαει λίγο. 30 ευρω για 3 μέρες. Γι αυτο άμα εινια καλύτερα μινετε λιγονεξω απ τη πόλη, δώστε λιγότερα στο ξενοδοχείο,
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Όσο για το σκαβστα, δεν ειναι και τόσο μακριά, αφού το λεωφορείο σεαφηνει ακριβώς στο κεντρομτης πόλης, σαν να λεμ Σύνταγμα!
Και το λεωφορείο Νέα Υόρκη-Λος Άντζελες στο κέντρο του Λος Άντζελες σε αφήνει.
 

xristoforos

Member
Μηνύματα
8
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ισπανια, σουηδια, δανια
Ονειρεμένο Ταξίδι
λατινικη αμερικη
Μια βδομάδα νωρίτερα είχε χιονίσει. Απο θερμοκρασίες η χειρότερη ήταν -3 και η καλύτερη 7.. Πάντως σε όλους τους χώρους ανεξαιρέτως υπάρχει θέρμανση. Με 2 μπουφάν νομιζω είσαι καλυμμενος!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Γειά σας από Στοκχόλμη :D

Ο καιρός αυτές τις ημέρες είναι πολύ ευμετάβλητος. Προχθές έβρεχε σχεδόν όλη την ημέρα, εχθές είχε 15 πόντους χιόνι και σήμερα έχει λιακάδα.

Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι περίπου 5 βαθμοί.
 

xristinapapadak

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Σαντορίνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΗΠΑ
Έστω και αργά να πω κι εγώ ότι πολύ μου άρεσε η ιστορία σου.Πήγα κι εγώ στη Σουηδία το 2007 αλλά έμενα σε ξενοδοχείο στην Αρλάντα.Έκατσα δυστυχώς μόνο 4 μέρες αλλά ήταν πανέμορφα!Ακόμα θυμάμαι πόσο ωραία πέρασα αν και δεν πήγα μόνη μου αλλά με την αδερφή μου στα πλαίσια της δουλειάς της.Είχαμε την ευκαιρία να πάμε κι εμείς στη Στοκχόλμη μία από τις ημέρες που κάτσαμε εκεί και ήταν όλα πανέμορφα,όπως ακριβώς τα περιγράφεις.Προσωπικά έμεινα άφωνη με τον αριθμό των ποδηλάτων που κυκλοφορούσαν στην πόλη και το πόσο όμορφοι και καλοντυμένοι είναι οι κάτοικοι εκεί.Λες και τους ταίζουν κάτι και είναι όλοι τόσο όμορφοι!Ανοιχτό δέρμα,μάτια και μαλλιά τόσο ξανθά,σχεδόν άσπρα!Όλοι τους επίσης είναι λεπτοί μάλλον επειδή μετακινούνται συνεχώς με ποδήλατα,ακόμα και στο κέντρο της πόλης.Δεν αναφέρεις αν συνάντησες Έλληνες στο ταξίδι σου,εγώ έβλεπα αρκετούς στο δρόμο που είχαν κάνει οικογένειες με Σουδέζες και παρέμειναν στη χώρα.(όχι ούτε τους αδικώ με τέτοια ομορφιά που έχουν οι άτιμες).Τέλος,αν είσαι Ελληνίδα και μελαχρινή,όλα τα μάτια είναι στραμένα πάνω σου από τους Σουηδούς που έχουν βαρεθεί τα ξανθά μαλλιά και τα ανοιχτά μάτια.Εγώ δεν είχα καμία τύχη φίλοι μου καθότι ξανθιά με πράσινα μάτια.Αλλά έμεινα με ανοιχτό το στόμα όταν μου σύστησαν τον Ula (που και δόντια να τον έλεγαν πάλι ήταν ένας δίμετρος,κατάξανθος με μπλε μάτια Σουηδός μηχανικός αεροσκαφών)και παρακαλούσα να βρει μια βλάβη στο αεροπλάνο μας και να μην επιστρέψουμε κατευθείαν στην Ελλάδα.Σαν πόλη η Στοκχόλμη είναι πανέμορφη,βρίσκεσαι στο κέντρο της και δεν σε πνίγει,έχει τα δρομάκια της με τα τουριστικά μαγαζιά,τους ποδηλατόδρομούς της που χωρίζονται στη μέση,ένα κομμάτι για τους ποδηλάτες και ένα για τους πεζούς που θέλουν να κάνουν τον περίπατό τους,τις λιμνούλες στη μέση της πόλης,τα συντριβάνια και τους θάμνουν που είναι κουρεμένοι όλοι ομοιόμορφα και ορισμένοι σε σχήματα ζώων.Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όλοι οι δρόμοι ήταν πεντακάθαροι και οι κάτοικοι ευγενέστατοι.Επίσης στο ξενοδοχείο μας απαγορευόταν το κάπνισμα ακόμη και μέσα στο δωμάτιο και υπήρχαν ανιχνευτές καπνού που αν χτυπούσαν επειδή κάποιος κάπνιζε,πλήρωνες πρόστιμο.Αυτές είναι κάποιες σκόρπιες από τις αναμνήσεις μου από εκείνο το ταξίδι.Υπέροχη πόλη από κάθε άποψη!
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
840
Likes
756
Ομορφη κ καλογραμμενη η ιστορια σου! Εισαι ειλικρινης σε αυτα που γραφεις κ στις σκεψεις που εκφραζεις! Ενα μονο λειπει: η φωτο του Lorenzo!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.669
Μέλη
38.806
Νεότερο μέλος
xeniagousia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom