Ιταλία Τριήμερο στη Ρώμη

Mariostheo92

New Member
Μηνύματα
4
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
las vegas
Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2015 όταν αποφασίσαμε να πάμε κάπου διακοπές έστω και για ένα τριήμερο. Μετά από διάφορες σκέψεις που μας πέρασαν από το μυαλό καταλήξαμε στη Ρώμη. Το ταξίδι τελικά προγραμματίστηκε για το Σαββατοκύριακο από 16 μέχρι 19 Οκτώβρη. Ξεκινήσαμε το πρωί της 16ης Οκτωβρίου από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στις 10 με τελικο προορισμό το Ciampino airport το οποίο είναι το δεύτερο και μικρότερο αεροδρόμιο της πόλης περίπου μια ώρα από το κέντρο με λεωφορείο. Η πτήση διήρκεσε μιάμιση ώρα με ryanair κι έτσι φτάσαμε στις 10:30 ώρα Ιταλίας (αφού η Ελλάδα πηγαίνει μια ώρα μπροστά). Μόλις φτάσαμε στο αεροδρόμιο ρωτήσαμε στις πληροφορίες πως μπορούμε να μεταφερθούμε στο κέντρο της πόλης και μας πληροφόρησαν ότι υπήρχαν 2-3 ιδιωτικές εταιρίες που σε μεταφέρουν στο κέντρο της Ρώμης με εισιτήριο γύρω στα 6 ευρώ. Υπήρχαν κι άλλοι τρόποι όπως τρένα και ταξί αλλά η αναμονή ήταν μεγάλη και δεν θέλαμε να χάσουμε πολύ χρόνο στο αεροδρόμιο. Έτσι αποφασίσαμε να φύγουμε με τα ιδιωτικά λεωφορεία που έφευγαν κάθε μισή ώρα και προορισμό τον σταθμό Termini στην καρδιά της Ρώμης. ( Γενική συμβουλή: Αν είστε δύο ή περισσότερα άτομα καλό θα ήταν ένας να ψάξει έγκαιρα για τον τρόπο που θα σας μεταφέρει στον προορισμό σας και οι υπόλοιποι να ενδιαφερθούν για τις αποσκευές. ) Φτάσαμε στον σταθμό γύρω στη μία χωρίς να ξέρουμε το μέγεθος του. Μπήκαμε από μια είσοδο στο σταθμό για να πάρουμε το μετρό που θα μας πήγαινε στο διαμέρισμα που είχαμε νοικιάσει. Εκεί ενώ βρήκαμε την είσοδο του μετρό αρκετά γρήγορα ένας security ( αγενέστατος ) μας έλεγε να πάμε από κάπου αλλού χωρίς να μας εξηγήσει ακριβώς το λόγο για να κόψουμε μάλλον εισιτήρια και καθώς δεν γνώριζε την αγγλική γλώσσα χάσαμε πολύ χρόνο να πάρουμε το μετρό. Info: Στον σταθμό Termini υπάρχουν και εκδοτήρια για RomaPass που σου επιτρέπουν απεριόριστες μετακινήσεις και είσοδο σε κάποιους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Καταλήξαμε στο διαμέρισμα γύρω στις 3 το μεσημέρι. Στο μετρό μας περίμενε ο ιδιοκτήτης ο οποίος μας πήγε με το αυτοκίνητο του στο σπίτι και μας ενημέρωσε για την γύρω περιοχή όπως και για το κέντρο. Αφού λοιπόν αφήσαμε τα πράγματα μας ξεκινήσαμε για μια πρώτη βόλτα στη πόλη ( μέναμε 10 στάσεις μακριά από το κέντρο μόλις 15 λεπτά με το μετρό-πολύ συχνή συγκοινωνία αλλά όχι μέχρι πολύ αργά το βράδυ ). Σταματήσαμε στη στάση Κολοσσαίο και κατά την έξοδο μας από το μετρό αντικρίσαμε το μνημείο ακριβώς μπροστά μας.
DSCN0003.JPG

Εκείνη την ημέρα περπατήσαμε μόνο στη γύρω περιοχή χωρίς να μπούμε σε κάποιο αρχαιολογικό χώρο και περάσαμε από την Fontana di Trevi η οποία δυστυχώς ήταν κλειστή.
DSCN0101.JPG

Στη συνέχεια πολύ κοντά στη Fontana di Trevi βρισκόταν ένα μαγαζί που μας είχαν προτείνει κάτι φίλοι μας για φαγητό με ιταλικά τυροκομικά και αλλαντικά. Το μαγαζί αυτό λεγόταν La Prosciutteria Trevi και ήταν πολύ καλό με πολύ μεγάλη ποικιλία προσούτων και porchetta la siciliana.
DSCN0104.JPG

20151016_194123.jpg

Μετά από πολύ περπάτημα και επειδή ήμασταν κουρασμένοι από όλο το ταξίδι γυρίσαμε σπίτι σχετικά νωρίς. Καλό θα ήταν να κάνετε το γύρο της πόλης με τα πόδια γιατί έχετε να δείτε πολλά περισσότερα από ότι με το μετρό ή με λεωφορεία. Η πόλη παρ' ολ' αυτά έχει πολύ περπάτημα.

Την επόμενη μέρα 17 Οκτωβρίου ξυπνήσαμε πρωί γιατί είχαμε πολλά πράγματα να δούμε. Κατεβήκαμε στο κέντρο και από εκεί ξεκινήσαμε με τα πόδια κατά μήκος της Via del Corso για να καταλήξουμε στο Πάνθεον και απέναντι στην Piazza Navona.

DSCN0133.JPG
DSCN0180.JPG

Στη συνέχεια προχωρήσαμε βόρεια προς μια από τις γέφυρες του ποταμού Τίβερη απ'όπου φαινόταν το Corte di Cassazione, το Castel sant'Angelo και στο βάθος το Βατικανό το οποίο θέλαμε να επισκεφτούμε την Κυριακή. Συνεχίσαμε τη βόλτα μας προς το Βατικανό για να δούμε τη περιοχή και μόλις φτάσαμε αρκετά κοντά είδαμε μια τεράστια ουρά στην αναμονή για είσοδο στο ναό.
DSCN0271.JPG

Βλέποντας αυτή την αναμονή είπαμε καλύτερα να μην περιμένουμε στην σειρά και να δοκιμάζαμε την τυχη μας από το μουσείο.Όπου για καλή μας τύχη δεν είχε καθόλου αναμονή (πληρώσαμε 16€ το άτομο) το μουσείο ήθελε πολύ ώρα να το δει κανείς.Πολύ εκθαμβωτικό παρ' όλα αυτά,κάναμε τη βόλτα μας στο μουσείο και καταλήξαμε στο τελευταίο κομμάτι που δεν ήταν άλλο από την Capella Sistina. Εκεί όπως ήταν λογικό γινόταν το αδιαχώρητο. Από εκεί είναι και η έξοδος του μουσείου.Φεύγοντας από το μουσείο και επειδή είχαμε ακόμη αντοχές κατευθυνθήκαμε βόρεια στην οδό Via Cola di Rienzo, που καταλήγει κατευθείαν στην Piazza del Popolo
DSCN0386.JPG

Φεύγοντας από την πλατεία πήραμε το δρόμο της επιστροφής, υπάρχουν τρεις δρόμοι που καταλήγουν στη Piazza di Spagna (ο ποίο σύντομος είναι Via del Babuino) εμείς όμως διαλέξαμε την Via del Corso επειδή είχε περάσει η ώρα και θέλαμε κάτι να φάμε πριν επισκεφτούμε την Plazza di Spagna είχαμε διαβάσει για ένα εστιατόριο οπότε κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί που είχε καλό φαγητό αλλά επειδή ήταν σε κεντρικό σημείο ήταν λίγο ακριβό.
20151017_162229.jpg

Έπειτα αφού πήραμε δυνάμεις πήγαμε και στα φημισμένα spanish steps (όπου για κακή μας τύχη ήταν και αυτά κλειστά)
DSCN0397.JPG

DSCN0399.JPG

Μέτα από τόσα που είδαμε και γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες γυρίσαμε στο σπίτι εξουθενωμένοι για ξεκούραση!Διότι μας περίμενε και άλλο περπάτημα την επόμενη μέρα!

Τελευταία μας μέρα 18/10 στη μαγευτική Ρώμη, όπου επειδή είχαμε δει πολλά τις προηγούμενες μέρες είπαμε να ξεκινήσουμε λίγο αργότερα ποιο χαλαρά. Παίρνοντας το μετρό καταλήξαμε στο σταθμό Termini με σκοπό να ενημερωθούμε για τα δρομολόγια των λεωφορείων με προορισμό το αεροδρόμιο. Από εκεί κατηφορίσαμε στην ViaCavour (όπου υπάρχουν φθηνά αναμνηστικά σε σχέση με το κέντρο) μέσω της οποίας καταλήξαμε στο κολοσσαίο το οποίο είχαμε αφήσει τελευταίο. Η αναμονή για την είσοδο μας δεν ήταν πολύ μεγάλη και μπήκαμε σχετικά γρήγορα (είσοδος Κολοσσαίο και αρχαία αγορά 7€ το μειωμένο για κάτω τον 26 ετών
DSCN0472.JPG

Το εσωτερικό όμως δεν μας ενθουσίασε και τόσο αλλά αξίζει τον κόπο. Υπάρχουν κάποιο όροφοι για να επισκεφτείς, άλλα κάποιοι είναι κλειστεί λόγο αναστηλώσεις. Παρεμπιπτόντως στο κολοσσαίο και γενικά σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους παρατηρήσαμε ότι τα groups είχαν ευνοϊκότερη μεταχείριση. Κάναμε μια γρήγορη βόλτα και φύγαμε γιατί άρχισε να ψιχαλίζει και είχαμε και άλλα πράγματα να επισκεφτούμε. Έτσι ξεκινήσαμε για την αρχαία αγορά!
DSCN0496.JPG

Η είσοδος όπως προαναφέραμε είναι μαζί με το κολεσσαίο οπότε δείξαμε το πάσο και περάσαμε, ο χώρος είναι ιδιαίτερα μεγάλος οπότε πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο.
DSCN0544.JPG

Μετά από αρκετή ώρα και αφού είχαμε δει αρκετά πράγματα είπαμε να αναχωρήσουμε και να κατευθυνθούμε προς το κοινοβούλιο όπου είναι σχετικά πολύ κοντά. Εκεί υπάρχουν κάποιοι χώροι για να επισκεφτείς εντός και εκτός του κοινοβουλίου δωρεάν. Αν θέλει κανείς να ανέβει στην οροφή του κοινοβουλίου και να δει τη θέα της Ρώμης υπάρχει ένας ανελκυστήρας που σε πάει εκεί αφού όμως πληρώσεις την είσοδο των 7€. Να επισημάνουμε όμως ότι υπάρχει αρκετή αναμονή.
DSCN0090.JPG

Φεύγοντας και επειδή είχαμε λίγο χρόνο στη διάθεση μας επισκεφθήκαμε και τον τελευταίο προορισμό μας ο οποίος ήταν η Piazza del Quirinale.
DSCN0117.JPG

Μετά από αυτό πήραμε το μετρό για να γυρίσουμε σπίτι γιατί πετάγαμε νωρίς το πρωί. Αφού φτάσαμε στο διαμέρισμα μας και μαζέψαμε τα πράγματα μας βάλαμε ξυπνητήρι το οποίο δε κατάφερε να ¨μας ξυπνήσει¨ εγκαίρως. Έτσι ο μόνος τρόπος να φτάσουμε στο αεροδρόμιο ήταν να πάρουμε ταξί το οποίο έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά απλά στέλνοντας ένα μήνυμα την διεύθυνση μας. Για μια διαδρομή 15 λεπτών πληρώσαμε 41 €. Ευτυχώς προλάβαμε την πτήση μας και έτσι ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στη Ρώμη!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ωραιες φωτο..οταν βλεπω δε φαγητων κ δη από τη γειτονα, σεληνιαζομαι..
Η porchetta ειναι κατω δεξια στη φωτο σου κ σορυ, εχει τοση σχεση με τη Σικελια οση ο γαυρος με τα Τζουμερκα..
Τυπικο προιον της Ariccia, περιχωρα Ρωμης. Μην την χασετε οσοι πατε. Εχει κ στο Leonardo da Vinci, διπλα στο Μακ Αηδια.
Να σαι καλα να πας παλι.
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Ωραιες φωτο..οταν βλεπω δε φαγητων κ δη από τη γειτονα, σεληνιαζομαι..
Η porchetta ειναι κατω δεξια στη φωτο σου κ σορυ, εχει τοση σχεση με τη Σικελια οση ο γαυρος με τα Τζουμερκα..
Τυπικο προιον της Ariccia, περιχωρα Ρωμης. Μην την χασετε οσοι πατε. Εχει κ στο Leonardo da Vinci, διπλα στο Μακ Αηδια.
Να σαι καλα να πας παλι.
Στέφανε αυτό το μαγαζί το αγαπώ, μακάρι να ξαναπάω! Porchetta αγάπη μου!
 

Mariostheo92

New Member
Μηνύματα
4
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
las vegas
Ωραιες φωτο..οταν βλεπω δε φαγητων κ δη από τη γειτονα, σεληνιαζομαι..
Η porchetta ειναι κατω δεξια στη φωτο σου κ σορυ, εχει τοση σχεση με τη Σικελια οση ο γαυρος με τα Τζουμερκα..
Τυπικο προιον της Ariccia, περιχωρα Ρωμης. Μην την χασετε οσοι πατε. Εχει κ στο Leonardo da Vinci, διπλα στο Μακ Αηδια.
Να σαι καλα να πας παλι.
Σε ευχαριστώ που διάβασες την ιστορία μου!επίσης για το φαγητό έτσι μου το είπαν και έτσι το έμαθα, σ΄ευχαριστώ για την διόρθωση όταν ξανά πάω θα ψάξω καλύτερα!να σε καλά, καλά ταξίδια!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.621
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom