Γαλλία Φωτο-ιστορία: Παρίσι

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
δεν νομιζω πως εχς διαβασει καλυτερη ιστορια σε συνδυασμο με τοσο ομορφες φωτογραφιες! ανυπομονω κι εγω για το ταξιδι μου τον Οκτωβρη!!
Σε ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο! Πας σε μία εκπληκτική πόλη απ'ότι βλέπω τον Οκτώβρη. Και πηγαίνεις και πολύ ωραία περίοδο! Να περάσεις τέλεια λοιπόν! :)
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πολυ ωραια τα λες και ακομα καλυτερα τα δειχνεις! Πραγματικα μου αρεσει ιδιαιτερα το πως παρουσιαζεις μια πολη στους δρομους της οποιας κινουμαι καθημερινα. Πως μεσα απο την ιστορια σου υπογραμμιζονται πραγματα τοσο αξιοπροσεκτα για εναν τουριστα που ομως τα δικα μου ματια τα προσπερνουν και δεν τους δινουν την αναλογη προσοχη.

3,5 χρονια περιπου στο Παρισι εχω μαθει και εχω ακουσει πολλα. Γι αυτο θα ηθελα να κανω μερικες παρατηρησεις. Οχι για να διορθωσω αλλα για να εμπλουτισω την ιστορια σου ή να βαλω στο τραπεζι μια δευτερη αποψη.

Κατάρριψη στερεότυπου #1: Οι Παριζιάνοι είναι αγενείς.

Κατάρριψη στερεότυπου #2: Οι Παριζιάνοι δε μιλάνε αγγλικά.
Ηρθα στο Παρισι εχοντας στο μυαλο μου τα παραπανω στερεοτυπα. Οχι σε μεγαλο βαθμο ομως. Γνωριζοντας λιγους Γαλλους μεχρι τοτε, τους φανταζομουν σαν ανθρωπους που δεν τους ενδιαφερουν οι τυποι ή που ειναι λιγο παρτακηδες αν θες, χωρις να τους νοιαζει αν ενοχλουν τους αλλους. Επισης θεωρουσα πως το δεν μιλουν αγγλικα σημαινε δεν μπορεις να αναπτυξεις συζητηση μαζι τους αλλα μια απλη επικοινωνια μπορεις να την εχεις. Τρεια+ χρονια μετα απο τις δραματικες πρωτες μου στιγμες μαζι τους, εχω πλεον συναντησει και πολλους ευγενικους ανθρωπους και φυσικα Παριζιανους που να μιλουν αγγλικα. Ομως στην συντριπτικη πλειονοτητα τους εξακολουθουν να επιβεβαιωνουν με τον καλυτερο τροπο αυτα τα στερεοτυπα που εχει ολος ο κοσμος γι αυτους.

Και πάλι άρωμα Ελλάδας στον "Μικρό Έλληνα" που φήμες θέλουν να φτιάχνει απο τις καλύτερες κρέπες της πόλης. Η αλήθεια είναι οτι πάντα όποτε περνούσαμε βλέπαμε κόσμο και αναμονή. Δυστυχώς δεν πεινούσαμε αλλιώς θα τον τιμούσαμε. Αντιθέτως, το βράδυ που γυρίσαμε απο τον ίδιο δρόμο προτιμήσαμε να φάμε κάτι τάρτες με λαχανικά απο ένα άλλο μαγαζί λιγο πριν οι οποίες δεν ήταν και πολύ ωραίες. Κρίμα!
Au P'tit Grec κατα την αποψη μου καλα κανατε και δεν φαγατε. Την φημη του την εχει αποκτησει για δυο κυριως λογους. Ο πρωτος ειναι πως προκειται για ενα απο τα ελαχιστα μερη στο Παρισι οπου μπορει καποιος να φαει αλμυρη κρεπα (galette οπως τη λενε οι Παριζιανοι) στο χερι. Συνηθως οι αλμυρες κρεπες σερβιρονται ως πιατα σε εστιατορια ή σε τυπου εστιατοριου κρεπερι. Ο δευτερος ειναι πως ειναι μεγαλες, γεματες με υλικα και σχετικα οικονομικες σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Με 5-6€ μπορεις να φας μια χορταστικη κρεπα οπως αυτες που τρως στην Ελλαδα. Πραγμα εξαιρετικα σπανιο για Παρισι. Και που ειναι το προβλημα θα μου πεις; Το προβλημα ειναι ακριβως αυτη η ομοιοτητα που εχει με τις ελληνικες κρεπες. Ποιος ο λογος να φας κατι που μπορεις να το φας σε 2 μερες που θα γυρισεις Ελλαδα. Μαλιστα στην Ελλαδα θα ειναι και πολυ πιο νοστιμη αφου στο P'tit Grec τα υλικα ειναι κακης ποιοτητας. Μοιαζουν με αυτα που βγαζουν τα σουπερμαρκετ προσφορα σε μεγαλες συσκευασιες. Επισης και το μαγαζι δεν το λες καθαρο. Αν ηταν στην Ελλαδα δεν νομιζω να ειχε πολλους πελατες περα απο μπεκρηδες και λοιπους περιθωριακους.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
View attachment 140726

Μιλώντας για Gargoyles. Αυτά τα πέτρινα και μερικές φορές λιγάκι τρομαχτικά πλάσματα, εξυπηρετούν ένα σημαντικό σκοπό στην αρχιτεκτονική, εκτός απο την ενδιαφέρουσα διακόσμηση φυσικά. Περιέχουν στόμια που κατευθύνουν το νερό της βροχής μακριά απο το κτίριο, κάτι σαν υδρορροές δηλαδή.
Οι μορφές τους οφείλονται στο γεγονός οτι πίστευαν πως έτσι, προστατεύουν απο τα κακά πνεύματα (με το να υπάρχει ήδη μια "δαιμονική μορφή" δηλαδή στο κτίριο, οι πραγματικοί δαίμονες θα ξεγιελιούνταν και θα έμεναν μακριά).
Η λέξη "Gargoyle" προέρχεται απο τη γαλλική "gargouille" που σημαίνει "λαιμός" ή "οισοφάγος" (πιθανότητα λόγω του ήχου που έκανε το νερό περνώντας απο το λαιμό και το στόμα του gargoyle").
Επειδη τη λεξη gargouille δεν την γνωριζα. Ο λαιμος ειναι cou, ο οισοφαγος oesophage. Πιθανολογησα πως εχει σχεση με τη λεξη gorge που αποτελει το μπροστινο μερος του λαιμου (φαρυγγας, λαρυγγας, οισοφαγος κλπ).
Ρωτησα λοιπον να μαθω τι σημαινει ακριβως και ποια η σχεση της με τα gargoyles.
Η λεξη gargouille λοιπον ειναι λεξη των αρχαιων γαλλικων. Τα gargoyles ομως πηραν το ονομα τους απο ενα μυθικο δρακο με το ονομα Gargouille.
O Gargouille λοιπον ηταν ενας δρακος με πολυ μακρυ λαιμο (εξου και το ονομα του) και φτερα που ζουσε στο Σηκουανα δημιουργωντας προβληματα στις βαρκες και προκλωντας πλυμμηρες.
Ο Αγιος Ρωμανος ομως με τη βοηθεια ενος καταδικου και σχηματιζοντας το σταυρο καταφερε να τον δαμασει και να να τον οδηγησει στη Ρουεν οπου εκει οι κατοικοι τον εκαψαν. Σωθηκαν ομως το κεφαλι και μερος του λαιμου, τα οποια τοποθετηκαν στον Καθεδρικο της πολης και εγιναν γλυπτο, συμβολιζοντας τη δυναμη του θεου στο κακο.
Ετσι σε πολλα κτιρια δημιουργηθηκαν αναλογα γλυπτα με τρομακτικες φιγουρες και χρησιμοποιουνται ως αποχετευσεις για τη διαφυγη των ομβριων υδατων. Αυτα τα γλυπτα ονομανται gargoyles ή gargouilles.
Ομως πολλοι αποκαλουν gargoyles ολες τις τρομακτικες γλυπτικες λεπτομερειες που κοσμουν τα κτιρια (οπως αυτη στο στηθαιο της πρωτης φωτογραφιας σου). Αυτο ειναι λαθος. Τα τερατακια που δεν χρησιμοποιουνται ως υδρορροες ονομαζονται grotesque.
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και φυσικά για τον εμπλουτισμό της ιστορίας. Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!

Au P'tit Grec κατα την αποψη μου καλα κανατε και δεν φαγατε.
Αυτό για την καθαριότητα δεν το γνώριζα και ευτυχώς που δε φάγαμε τελικά. Ωστόσο, να πω οτι τελικά φάγαμε κρέπα στην περιοχή Saint-Michel και ήταν εξαιρετική (δυστυχώς δε θυμάμαι το όνομα του καταστήματος). Η κουζίνα ήταν κάτι σε middle-eastern. Μου φάνηκε αρκετά καθαρό. Εκπληκτική κρέπα με spicy μυρωδικά και αρκετά χορταστική θα έλεγα.


Επειδη τη λεξη gargouille δεν την γνωριζα. Ο λαιμος ειναι cou, ο οισοφαγος oesophage. Πιθανολογησα πως εχει σχεση με τη λεξη gorge που αποτελει το μπροστινο μερος του λαιμου (φαρυγγας, λαρυγγας, οισοφαγος κλπ).
Κάποιες ακομα πληροφορίες που βρήκα στο ίντερνετ σχετικά με την ετυμολογία της λέξης.

The term originates from the French gargouille, which in English is likely to mean "throat" or is otherwise known as the "gullet". Latin gurgulio, gula, gargula ("gullet" or "throat") and similar words derived from the root gar, "to swallow", which represented the gurgling sound of water (e.g., Portuguese and Spanish garganta, "throat"; gárgola, "gargoyle"). It is also connected to the French verb gargariser, which shares a Latin root with the verb "gargle"and is likely imitative in origin.

Και στα ελληνικά:
Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την προέλευση της λέξης.
*Προέρχεται από την γαλλική λέξη gargouille, η οποία σημαίνει λαιμός ή οισοφάγος και από το ρήμα gargariser που σημαίνει γαργάρα.
*Προέρχεται από την λατινικές λέξεις gurgulio, gula, gargula, των οποίων η ρίζα αντιπροσωπεύει το θόρυβο του γάργαρου νερού.
*Προέρχεται από την Ιταλική φράση gronda sporgente που σημαίνει «προεξέχουσα υδρορροή.»

Τη διαφορά ανάμεσα σε gargoylles και grotesque δεν την ήξερα. Τα αποκαλούσα όλα gargoylles να σου ειμαι ειλικρινής.

Η ιστορία του δράκου Gargouille είναι τέλεια. Περίεργο που δε μας την είχαν αναφέρει στο ghost tour... Θα'πρεπε νομίζω.

Πες μου τώρα μιας και εισαι μόνιμος κάτοικος Παρισίων και το έχεις ζήσει όλο και απο την άλλη σκοπιά, πέραν της τουριστικής... Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου κάνει τη συγκεκριμένη πόλη ξεχωριστή σε σχέση με τις υπόλοιπες; Και τι ειναι αυτό που ίσως σε ξενερώνει σε αυτήν;
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Η ιστορία του δράκου Gargouille είναι τέλεια. Περίεργο που δε μας την είχαν αναφέρει στο ghost tour... Θα'πρεπε νομίζω.
Ισως γιατι ειναι ενας μυθος που αφορα κυριως τη Ρουεν (Ρουα στα γαλλικα) και οχι το Παρισι.

Πες μου τώρα μιας και εισαι μόνιμος κάτοικος Παρισίων και το έχεις ζήσει όλο και απο την άλλη σκοπιά, πέραν της τουριστικής... Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου κάνει τη συγκεκριμένη πόλη ξεχωριστή σε σχέση με τις υπόλοιπες; Και τι ειναι αυτό που ίσως σε ξενερώνει σε αυτήν;
Το Παρισι εχει καταφερει να διατηρησει το αρχιτεκτονικο του υφος και την κουλτουρα του σχεδον ανεπαφα εδω και αιωνες. Στις γειτονιες του ρεει η καλλιτεχνικη αυρα ολων των διασημοτητων που εζησαν, μεγαλουργησαν και υμνησαν σ' αυτο. Οι ιδεες της Γαλλικης Επαναστασης, που σηματοδοτει την εναρξη της συγχρονης Δημοκρατιας και του Διαφωτισμου παραμενουν ζωντανες.
Ολοι μας εχουμε διαβασει βιβλια, εχουμε παρακολουθησει ταινιες ή θεατρο, εχουμε δει πινακες κλπ με σκηνικο το Παρισι της Belle Epoque (Ομορφη Εποχη). Ο επισκεπτης δεν μπορει παρα να γοητευεται οταν ερθει σε αυτο και αντικρυσει σχεδον το ιδιο background με αυτο που θαυμασε στα εργα που ελαβαν χωρα 100-200 χρονια πριν. Νιωθει πλεον πως παιζει σε μια παρασταση, πως ζει σε ενα παραμυθι, πως τριγυρνα σε ενα θεματικο παρκο ή σε κινηματογραφικα στουντιο.

Περα ομως απο την αρχιτεκτονικη δομη της πολης, δεν εχει αλλαξει ιδιαιτερα και η κουλτουρα του. Τα ξενοδοχεια, τα καφε, τα μπιστρο, τα ρεστο, οι καντινες, τα καμπαρε, οι φουρνοι, οι καβες, τα τυροκομεια, τα κρεωπολεια, τα ψαραδικα, οι λαικες αγορες, τα μαναβικα κλπ. θυμιζουν μια αλλη εποχη. Το προσωπικο και τα προιοντα αυτων των καταστηματων επισης ειναι προσαρμοσμενα σε αυτην την αλλη εποχη. Κι αυτο λεγεται Μαρκετινγκ. Οι παριζιανικες επιχειρησεις δαπανουν πολλα λεφτα για μαρκετινγκ και διαφημιση καθως θεωρουνται ως τα κυρια συστατικα της επιτυχιας.

Προσωπικα ολα τα παραπανω δεν με συγκινουν και γι αυτο δεν βρηκα το Παρισι ξεχωριστη πολη οταν πρωτοηρθα ως τουριστας. Εκεινο ομως που μου αρεσει στο Παρισι σε συγκριση με αλλες πολεις ειναι πως εχει απειρα μαγαζια για καφε και φαγητο (ακομη κι αν βρισκω την ποιοτητα των περισσοτερων επιεικως απαραδεκτη) και πως ειναι μια ζωντανη και φωτεινη πολη ακομη και τη νυχτα. Βεβαια αυτα τα εχουν και η Αθηνα και η Θεσσαλονικη θα μου πεις. Αυτες ομως δεν εχουν το μαρκετινγκ.

Σχετικα με το τι με ξενερωνει; Νομιζω πως οσα χρονια και να περασουν ποτε δεν θα μπορεσω να συμβιβαστω με τη βρωμια του.
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Το Παρισι εχει καταφερει να διατηρησει το αρχιτεκτονικο του υφος και την κουλτουρα του σχεδον ανεπαφα εδω και αιωνες. Στις γειτονιες του ρεει η καλλιτεχνικη αυρα ολων των διασημοτητων που εζησαν, μεγαλουργησαν και υμνησαν σ' αυτο. Οι ιδεες της Γαλλικης Επαναστασης, που σηματοδοτει την εναρξη της συγχρονης Δημοκρατιας και του Διαφωτισμου παραμενουν ζωντανες.
Ολοι μας εχουμε διαβασει βιβλια, εχουμε παρακολουθησει ταινιες ή θεατρο, εχουμε δει πινακες κλπ με σκηνικο το Παρισι της Belle Epoque (Ομορφη Εποχη). Ο επισκεπτης δεν μπορει παρα να γοητευεται οταν ερθει σε αυτο και αντικρυσει σχεδον το ιδιο background με αυτο που θαυμασε στα εργα που ελαβαν χωρα 100-200 χρονια πριν. Νιωθει πλεον πως παιζει σε μια παρασταση, πως ζει σε ενα παραμυθι, πως τριγυρνα σε ενα θεματικο παρκο ή σε κινηματογραφικα στουντιο.

Περα ομως απο την αρχιτεκτονικη δομη της πολης, δεν εχει αλλαξει ιδιαιτερα και η κουλτουρα του. Τα ξενοδοχεια, τα καφε, τα μπιστρο, τα ρεστο, οι καντινες, τα καμπαρε, οι φουρνοι, οι καβες, τα τυροκομεια, τα κρεωπολεια, τα ψαραδικα, οι λαικες αγορες, τα μαναβικα κλπ. θυμιζουν μια αλλη εποχη. Το προσωπικο και τα προιοντα αυτων των καταστηματων επισης ειναι προσαρμοσμενα σε αυτην την αλλη εποχη. Κι αυτο λεγεται Μαρκετινγκ. Οι παριζιανικες επιχειρησεις δαπανουν πολλα λεφτα για μαρκετινγκ και διαφημιση καθως θεωρουνται ως τα κυρια συστατικα της επιτυχιας.

Προσωπικα ολα τα παραπανω δεν με συγκινουν και γι αυτο δεν βρηκα το Παρισι ξεχωριστη πολη οταν πρωτοηρθα ως τουριστας. Εκεινο ομως που μου αρεσει στο Παρισι σε συγκριση με αλλες πολεις ειναι πως εχει απειρα μαγαζια για καφε και φαγητο (ακομη κι αν βρισκω την ποιοτητα των περισσοτερων επιεικως απαραδεκτη) και πως ειναι μια ζωντανη και φωτεινη πολη ακομη και τη νυχτα. Βεβαια αυτα τα εχουν και η Αθηνα και η Θεσσαλονικη θα μου πεις. Αυτες ομως δεν εχουν το μαρκετινγκ.

Σχετικα με το τι με ξενερωνει; Νομιζω πως οσα χρονια και να περασουν ποτε δεν θα μπορεσω να συμβιβαστω με τη βρωμια του.
Ωραιότατα! Συμφωνώ...
Όμως τι εννοούμε λέγοντας μάρκετινγκ; Πού τελειώνει ο τοπικός τρόπος ζωής και αρχίζει το μάρκετινγκ; Το να γεμίσεις όλο τον κόσμο με vintage carte postalles του πύργου του Άιφελ (απο κούπες μέχρι γυναικείες τσάντες) και της Μοντμάρτης, ή να ακούγεται γαλλική μουσική με ακορντεόν στους δρόμους ή στα εστιατόρια ναι, είναι μάρκετινγκ (δεν βλέπω βέβαια διαφορά με τα τουριστικά στην Πλάκα που πουλάνε φορέματα αρχαίας Ελληνίδας και μπλουζάκια "this is Sparta"). Όμως οι Παριζιάνοι αγόραζαν γαλλικές μπαγκέτες, έτρωγαν macarons και ζωγράφιζαν στους δρόμους της Μοντμάρτης πολύ προτού σκάσει η τουριστική ανάπτυξη γύρω στα 50s-60s ή εφευρεθεί ο όρος "marketing". Άρα, μήπως αυτό που εμείς θεωρούμε στερεότυπο και marketing είναι τελικά για αυτούς απλά ο τρόπος ζωής τους;

Όσο για τη βρωμιά, φυσικά και δεν είναι κάτι θετικό και ορισμένες φορές με ενοχλούσε κι εμένα (όχι σε μεγαλύτερο βαθμό απο ότι στην Αθήνα πάντως) αλλά νομίζω είναι φυσιολογικό μέχρι ένα σημείο σε μια πόλη τόσο πολυπληθής όσο το Παρίσι. Φαντάζομαι και στο Λονδίνο θα υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα.
 
Μηνύματα
134
Likes
208
Επόμενο Ταξίδι
everywhere!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Οι φωτογραφίες σου είναι απίστευτες!Θέλω τόσο πολύ να βρεθώ ξανά στο Παρίσι!
Μπορείς να μου πεις την φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιείς?Για να μη θεωρηθεί διαφήμιση αν μπορείς στείλε μου μήνυμα.
 
Last edited:

Despinadmk

Member
Μηνύματα
289
Likes
1.123
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα... <3
Οι φωτογραφίες σου είναι απίστευτες!Θέλω τόσο πολύ να βρεθώ ξανά στο Παρίσι!
Μπορείς να μου πεις την φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιείς?Για να μη θεωρηθεί διαφήμιση αν μπορείς στείλε μου μήνυμα.
Και απο εδω ενα μηνυμα παρακαλω....
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Οι φωτογραφίες σου είναι απίστευτες!Θέλω τόσο πολύ να βρεθώ ξανά στο Παρίσι!
Μπορείς να μου πεις την φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιείς?Για να μη θεωρηθεί διαφήμιση αν μπορείς στείλε μου μήνυμα.
Ευχαριστώ πολύ! :) Σιγά τη διαφήμιση! Εμένα περίμενε η Canon να τη διαφημίσω! :p Canon 5d Mark II με φακούς 50mm f1.4, 17-40mm f4.0 L και 70-200mm f4.0 L.
 
Μηνύματα
134
Likes
208
Επόμενο Ταξίδι
everywhere!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ευχαριστώ πολύ! :) Σιγά τη διαφήμιση! Εμένα περίμενε η Canon να τη διαφημίσω! :p Canon 5d Mark II με φακούς 50mm f1.4, 17-40mm f4.0 L και 70-200mm f4.0 L.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
 

MOSXRI

Member
Μηνύματα
395
Likes
96
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε επόμενο!
Φίλε georgeant πραγματικά εξαιρετική η δουλειά σου! Είναι λες και διαβάζω ένα πολύ καλογραμμένο ταξιδιωτικό οδηγό ο οποίος συνοδεύεται από ολοζώντανες φωτογραφίες. Θα ήθελα και την γνώμη σου σχετικά με το πρόγραμμα μου όσο αναφορά την τετραήμερη δεύτερη επίσκεψή μου στο Παρίσι.Στο παραθέτω:

Ημέρα Πρώτη
άφιξη 1 η ώρα στο ξενοδοχείο, Πλατεία Βαστίλης, Πλατεία Βοσγείων, Notre Dame μόνο εξωτερικά κι αν έχει μικρή είσοδο μπαίνουμε, Βαρκάδα, Άγιος Σουλπίκιος, Κήποι Λουξεμβούργου και τέλος Πύργος Μονπαρνάς

Ημέρα Δεύτερη (θα έχουμε ημερήσια εισιτήρια και Paris museum pass για μένα. Η κοπέλα μου μπαίνει ούτως η άλλως δωρεάν).
Βερσαλίες, Άιφελ χωρίς να ανέβουμε, Αψίδα με ανέβασμα, Champs Elysee και πλατεία Ομονοίας. Βράδυ βόλτα place d' Italie.

Ημέρα Τρίτη
Λούβρο (θα μπούμε), νησιά, Σεν Σαπέλ (θα μπούμε), Πάνθεον (θα μπούμε), Σορβόνη. Βράδυ βόλτα Μαρε

Ημέρα Τέταρτη
Μονμάρτρη με τα αξιοθέατα της και όπερα με γκαλερί Λαφαγιέτ. Από ξενοδοχείο ταξί για αεροδρόμιο. Αναχώρηση 21,30

Σχετικά με την Μονμάρτρη θα ήθελα να σε ρωτήσω που βρήκες ξεναγό και πόσο σου κόστισε αν επιτρέπεται;
Επίσης τι προτείνεις (είτε εσύ είτε όποιος άλλος γνωρίζει) να βάλω ή να βγάλω από το πρόγραμμά μου;
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Φίλε georgeant πραγματικά εξαιρετική η δουλειά σου! Είναι λες και διαβάζω ένα πολύ καλογραμμένο ταξιδιωτικό οδηγό ο οποίος συνοδεύεται από ολοζώντανες φωτογραφίες. Θα ήθελα και την γνώμη σου σχετικά με το πρόγραμμα μου όσο αναφορά την τετραήμερη δεύτερη επίσκεψή μου στο Παρίσι.Στο παραθέτω:

Ημέρα Πρώτη
άφιξη 1 η ώρα στο ξενοδοχείο, Πλατεία Βαστίλης, Πλατεία Βοσγείων, Notre Dame μόνο εξωτερικά κι αν έχει μικρή είσοδο μπαίνουμε, Βαρκάδα, Άγιος Σουλπίκιος, Κήποι Λουξεμβούργου και τέλος Πύργος Μονπαρνάς

Ημέρα Δεύτερη (θα έχουμε ημερήσια εισιτήρια και Paris museum pass για μένα. Η κοπέλα μου μπαίνει ούτως η άλλως δωρεάν).
Βερσαλίες, Άιφελ χωρίς να ανέβουμε, Αψίδα με ανέβασμα, Champs Elysee και πλατεία Ομονοίας. Βράδυ βόλτα place d' Italie.

Ημέρα Τρίτη
Λούβρο (θα μπούμε), νησιά, Σεν Σαπέλ (θα μπούμε), Πάνθεον (θα μπούμε), Σορβόνη. Βράδυ βόλτα Μαρε

Ημέρα Τέταρτη
Μονμάρτρη με τα αξιοθέατα της και όπερα με γκαλερί Λαφαγιέτ. Από ξενοδοχείο ταξί για αεροδρόμιο. Αναχώρηση 21,30

Σχετικά με την Μονμάρτρη θα ήθελα να σε ρωτήσω που βρήκες ξεναγό και πόσο σου κόστισε αν επιτρέπεται;
Επίσης τι προτείνεις (είτε εσύ είτε όποιος άλλος γνωρίζει) να βάλω ή να βγάλω από το πρόγραμμά μου;
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Το πρόγραμμά σου φαίνεται πολύ ικανοποιητικό αν και κάποιες μέρες λίγο πιεσμένο.
Στην 1η μέρα θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τη βαρκάδα στο Σηκουάνα, είναι μια πολύ ωραία παρουσίαση της πόλης με τα σημαντικότερα αξιοθέατα, ειδικά αν δεν έχεις ξαναπάει. Δεν είναι απαραίτητο φυσικά. Επίσης, αν θες μπορείς να ανέβεις στους πύργους της Notre Dame, έχει κι απο εκεί πολύ ωραία θέα. Τους κήπους του Λουξεμβούργου μην τους αφήσεις για πολύ μετά γιατί δε θα προλάβεις το φως και δεν αξίζει διαφορετικά. Είναι πανέμορφοι! Θα σου πρότεινα να τους βάλεις μια άλλη μέρα σε περίπτωση που δεν προλάβετε μιας και την πρώτη μέρα δεν την έχετε ολόκληρη. Στον Πύργο Montparnasse καλό είναι να πάτε την ώρα που σουρουπώνει ώστε να πετύχετε τη φωταγώγηση της πόλης (αλλά να προλάβετε να τη δείτε και με φυσικό φως). Είναι κατά τη γνώμη μου η ωραιότερη θέα του Παρισιού.
Στη 2η μέρα οι Βερσαλίες θα σας φάνε τουλάχιστον τη μισή μέρα και καλό είναι να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί αν θέλετε να προλάβετε και όλα τα υπόλοιπα που έχεις συμπεριλάβει σε αυτή την ημέρα (αν δεν είστε κομμάτια απο την κούραση!) Στις Βερσαλίες μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το σπίτι που είχε απομονωθεί η Μαρία Αντουανέτα (Hameau de la Reine). Δεν έχω πάει, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα απ'όλους. Θα σου πρότεινα να βγάλεις κάτι απο τα αξιοθέατα αυτής της ημέρας και να τα βάλεις στην επόμενη ή στην που έχεις ούτως ή άλλως λιγότερα. Οι Βερσαλίες πραγματικά θα σας κουράσουν αρκετά (ετοιμάσου για τρελά πλήθη τουριστών) και θα χρειαστείτε πραγματικά πολύ χρόνο για να τις ευχαριστηθείτε (βόλτα στο παλάτι, στους κήπους, στο Hameau de la Reine κλπ).
Για τη Μονμάρτη κλείσαμε tour απο εδώ: http://www.discoverwalks.com/city/paris-walking-tours/
Τα παιδιά είναι υπέροχα και το κάνουν με πολύ μεράκι. Το καλύτερο είναι οτι δεν έχει στανταρ τιμή. Πληρώνεις όσα θες στο τέλος του tour! Εκτός απο το "Montmartre tour" όπως θα δεις έχει πάρα πολλά. Ρίξε μια ματιά και στα υπόλοιπα.

Ελπίζω να βοήθησα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.276
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom