Φώτης/Ταξιδιωτης
Member
Ναι , πολύ πιθανόν να έχεις δίκιο.Kyriakao said:
Αυτο δεν ειναι ντουριαν, ειναι jackfruit...
Το γκουγκλάρισα και μου έδειξε το Jackfruit.
Πίστευα οτι ήταν ενα τεράστιο durian.{νομίζω οτι ίσως να έχουν και μια έστω μακρινή συγγένεια τα δυο φρούτα}
Αυτό που αποπειράθηκα να δοκιμάσω το οποίο όταν το έβαλα στο στόμα μου ήταν γλοιώδες και συν την μυρωδιά { απο άλλα ανοιγμένα ντούριαν ? } ήταν ενα αίσχος και το έφτυσα. Απο άλλο πωλητή στην συγκεκριμένη αγορά ήταν όχι της φώτο. .Θυμάμαι ο άνθρωπος δυσφόρησε με μένα και λογικό ήταν αλλά δεν....Με έπιασε και αναγούλα, Σαν ... τα λύματα μύριζε. Οπως και το φρούτο που δείχνω στη φώτο έτσι και το ντούριαν το βάζουν σε ενα είδους πλαστικό και το σκεπάζουν με σακούλα.
Υπόψη στους αναγνώστες του νήματος μια επιλογή για φαγητό ίσως να είναι και ο .......βάτραχος.
Το είδα το συγκεκριμένο είδος στη Κινέζικη γειτονιά της Κουάλα Λαμπούρ. Δεν πείναγα τη συγκεκριμένη στιγμή και έλεγα να το δοκιμάσω το βράδυ.Αλλά έβρεχε ΠΟΛΥ το συγκεκριμένο βράδυ και δεν πήγα.
Γράφεται οτι έχει γεύση ψαριού. Αλλοι γράφουν οτι γευστικά μοιάζει με κοτόπουλο.
Αν ξέρει κάποιος ας μας γράψει την εμπειρία του και να μου λύσει την απορία μου.
Δεν θα το βρείτε μάλλον σε εστιατόριο φιλικό προς Μουσουλμάνους.{Halal}
Μάλλον σε άλλου τύπου εστιατόρια.
Θα ΄ήθελα πιθανόν να το δοκιμάσω σε εστιατόριο και όχι σε κιόσκι/καντίνα street food.
Ενα μέλος της κοινότητας είχε την εξής απορία
Μαλαισία - Σρι Λάνκα - Σρι Λάνκα ή Μαλαισία
Πριν πάω νόμιζα οτι υπερέβαλλαν οι περισσότεροι .
Αλλά τελικά σαν ταξιδιωτικός περιορισμός και για μένα η Σρι Λάνκα ήταν ανώτερη.
Μπορεί να μην έχει τις υποδομές της Μαλαισίας αλλά ήταν άλλη κλάση. Απίστευτη και συναρπαστική σε πολλά αξιοθέατα, αρχαία, φύση, κουλτούρα . Ωστόσο και η Μαλαισία προσφέρει εξαιρετικές υποδομές ,πολύ ασφαλής , όμορφα τοπία και φαγητό. Ισως να ξαναπάω Ιούνη με στόχο το Βόρνεο της Μαλαισίας και και γιατί όχι Μπρούνει.
Βαθμολογία Μαλαισίας 2 1/2 Αστέρια {με άριστα το 5}
Σρι Λάνκα 4 Αστέρια
Έγραψα λίγα στο παρακάτω νήμα
Σρι Λάνκα - Σρι Λάνκα. Για πειτε...?
και τέλος Καμπότζη 3 Αστέρια
λίγα απο μένα στο παρακάτω νήμα
Βιετνάμ - Καμπότζη - Βιετνάμ- Καμπότζη πρώτη φορά, ερωτήσεις!
ΤΕΛΟΣ
Last edited: