Φωτο και οι σκέψεις μου σχετικά με το ταξίδι μου στη Μαλαισια!

Ταξιδιωτικό ημερολογιο

Από Κολομπο πτήση προς Κουάλα Λαμπουρ(3 διανυκτερεύσεις).
Αναχώρηση για Καμποτζη και επιστροφή Κουάλα Λαμπουρ όπου από το αεροδρόμιο με λεωφορείο πήγα στη Μαλακα( 2 νύχτες).
Μετα με λεωφορείο στη Ιπο(2 νύχτες).
Στη συνέχεια με τρένο και πλοίο Πενανγκ(4 νύχτες)
Τέλος επιστροφή μέσω Σιγκαπούρη στην Αθήνα!
Είχα κλείσει και μια ημερήσια εκδρομή από το πρωί μέχρι το βράδυ στο Lankgawi island αλλά η Αιρ Asia μου τροποποιησε την βραδύνη επιστροφή σε μεσημεριανή στο Πενανγκ και έτσι αναγκάστηκα να μην πάω πιστεύοντας ότι δεν άξιζε για πολύ λιγες ώρες η ταλαιπωρία.
Πολύ οργανωμένο κράτος με καλές υποδομές και δεν είναι τυχαίο ότι το προτιμούν ψηφιακοί νομάδες τη χώρα!
Η Μαλαισια εκτός από καλό τραπεζικό σύστημα παράγει αυτοκίνητα πολλών Ιαπωνεζικων εταιριών αλλά έχει και δικιά της αυτό βιομηχανία.
Μαλλον καλό επίπεδο ζωής για τους ντόπιους που συνυπαρχουν αρμονικά.Εχει διάφορες φυλές η χώρα Μαλει (συντριπτική πλειοψηφία) Κινέζοι και Ινδοί.
Καλό το φαγητό τους ειδικά στη Πενανγκ και μάλιστα στο συγκεκριμένο νησί υπάρχουν πολλές αγορές φαγητού.
Μιλάμε για μια χώρα που έχει τους περισσότερους τουρίστες για το 2024 στη νοτιοανατολική Ασία.
Για μένα για τα ταξιδιωτικά μου γούστα ήταν κατώτερη από κάποιες άλλες χώρες αλλά μπορεί ο καθένας να εχει μια άνετη και χαλαρή ταξιδιωτική εμπειρία.
Την συστήνω κυρίως σε οικογένειες μια και πιστεύω ότι είναι πολύ ασφαλής.
Φωτο μέρος 1
Κουάλα Λαμπουρ
IMG_5191.jpeg
IMG_5202.jpeg
IMG_5222.jpeg
IMG_5245.jpeg
IMG_5259.jpeg
IMG_5283.jpeg

το αίσχος που μυρίζει άσχημα το durian και αυτή η μυρωδιά με συντρόφευε αρκετά συχνά στη χώρα.
IMG_5299.jpeg

το είχα δοκιμάσει με σοκολάτα το οποίο ήταν ανεκτό αλλά όταν προσπάθησα να το φάω σκέτο σε μια αγορά το…..έφτυσα.

αγορά στη Κουάλα Λαμπουρ

IMG_5300.jpeg
IMG_5305.jpeg
IMG_5311.jpeg
IMG_5325.jpeg
IMG_5335.jpeg
IMG_5337.jpeg

IMG_5310.jpeg

Συνεχιζεται….

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com