Μαλαισία Φωτο και οι σκέψεις μου σχετικά με το ταξίδι μου στη Μαλαισια!

Ταξιδιωτικό ημερολογιο

Από Κολομπο πτήση προς Κουάλα Λαμπουρ(3 διανυκτερεύσεις).
Αναχώρηση για Καμποτζη και επιστροφή Κουάλα Λαμπουρ όπου από το αεροδρόμιο με λεωφορείο πήγα στη Μαλακα( 2 νύχτες).
Μετα με λεωφορείο στη Ιπο(2 νύχτες).
Στη συνέχεια με τρένο και πλοίο Πενανγκ(4 νύχτες)
Τέλος επιστροφή μέσω Σιγκαπούρη στην Αθήνα!
Είχα κλείσει και μια ημερήσια εκδρομή από το πρωί μέχρι το βράδυ στο Lankgawi island αλλά η Αιρ Asia μου τροποποιησε την βραδύνη επιστροφή σε μεσημεριανή στο Πενανγκ και έτσι αναγκάστηκα να μην πάω πιστεύοντας ότι δεν άξιζε για πολύ λιγες ώρες η ταλαιπωρία.
Πολύ οργανωμένο κράτος με καλές υποδομές και δεν είναι τυχαίο ότι το προτιμούν ψηφιακοί νομάδες τη χώρα!
Η Μαλαισια εκτός από καλό τραπεζικό σύστημα παράγει αυτοκίνητα πολλών Ιαπωνεζικων εταιριών αλλά έχει και δικιά της αυτό βιομηχανία.
Μαλλον καλό επίπεδο ζωής για τους ντόπιους που συνυπαρχουν αρμονικά.Εχει διάφορες φυλές η χώρα Μαλει (συντριπτική πλειοψηφία) Κινέζοι και Ινδοί.
Καλό το φαγητό τους ειδικά στη Πενανγκ και μάλιστα στο συγκεκριμένο νησί υπάρχουν πολλές αγορές φαγητού.
Μιλάμε για μια χώρα που έχει τους περισσότερους τουρίστες για το 2024 στη νοτιοανατολική Ασία.
Για μένα για τα ταξιδιωτικά μου γούστα ήταν κατώτερη από κάποιες άλλες χώρες αλλά μπορεί ο καθένας να εχει μια άνετη και χαλαρή ταξιδιωτική εμπειρία.
Την συστήνω κυρίως σε οικογένειες μια και πιστεύω ότι είναι πολύ ασφαλής.

Φωτο μέρος 1

Κουάλα Λαμπουρ
IMG_5191.jpeg

BATU CAVES

IMG_5202.jpeg
IMG_5222.jpeg
IMG_5245.jpeg

Κουάλα Λαμπουρ

IMG_5259.jpeg

Δίδυμοι Πύργοι Πετρόνας

IMG_5283.jpeg

το αίσχος που μυρίζει άσχημα το durian και αυτή η μυρωδιά με συντρόφευε αρκετά συχνά στη χώρα.
Το είχα δοκιμάσει με σοκολάτα το οποίο ήταν ανεκτό αλλά όταν προσπάθησα να το φάω σκέτο σε μια αγορά το…..έφτυσα. Απορώ που το τρώνε.

IMG_5299.jpeg

Αγορά στη Κουάλα Λαμπουρ

IMG_5300.jpeg
IMG_5305.jpeg

Μαλαισία KL Tower.
Αν σας ενδιαφέρουν τα παρατηρητήρια ώστε να βάλετε μια καλή θέα να ξέρετε είναι φτηνά.
Δεν με συγκινούν δεν ανέβηκα.

IMG_5311.jpeg

Thean Hou Temple

IMG_5325.jpeg

Chinatown KL
IMG_5335.jpeg
IMG_5337.jpeg

IMG_5310.jpeg

Συνεχιζεται….

Last edited:
Δεν ξέρω γιατί βρέθηκε το νήμα στις ταξιδιωτικές ιστορίες.

H αρχική μου ιδέα για άνοιγμα θέματος ήταν οι σκέψεις μου (λιγεσ) και φωτο να βρουν χώρο στο νήμα πληροφορίες της Ασίας στο κάτω μέρος της ….βαλιτσας του travelstories οι αναγνώστες του.(😎)
Άλλωστε η Μαλαισια ήταν ένα μέρος μιας πολύ ενδιαφερουσασ περιοδείας μου στη Ασία.

Malacca (νότια της Κουάλα Λαμπουρ)

Όμορφη πόλη με ένα όμορφο ποτάμι και ένα ψιλό εγκαταλειμμένος νησί! Λόγω της θέση της στο παρελθόν αποτέλεσε μήλο της έριδος για τους αποικιοκράτες και έτσι έχει αρχιτεκτονικές επιρροές από Πορτογάλους και Ολλανδούς και λοιπές δυνάμεις. Τουριστική παγίδα η κρουαζιέρα στον ποταμό! Καλύτερα να περπατήσετε!
Φωτο από Μαλακα

IMG_6140.jpeg

Κινητή ντίσκο με μουσική και φώτα τα παρακάτω τρικυκλα
IMG_6148.jpeg

IMG_6151.jpeg
IMG_6155.jpeg

παρακάτω εικόνες από το νησί στον κόλπο Μαλακα/ παρότι είχαν αρχικά μεγάλα σχέδια στη παρούσα φάση τα εγκατέλειψαν αλλά έχει μια γοητεία και πιστεύω ότι αξίζει τον χρόνο σας
IMG_6162.jpeg
IMG_6171.jpeg

χμ….🫢 φορούσα κοντό παντελόνι και έπρεπε να προσαρμοστώ για να εισέλθω στον παραπάνω ιερό χώρο για τους Μουσουλμανους
IMG_6180.jpeg
IMG_6163.jpeg
IMG_6164.jpeg
IMG_6193.jpeg

εξαιρετικοί οι χυμοί και στην Μαλαισία

IMG_6196.jpeg

IMG_6198.jpeg
IMG_6199.jpeg
IMG_6223.jpeg

η κρουαζιέρα στον ποταμό για εμένα δεν…..{πεταμένα λεφτά}

IMG_6229.jpeg
IMG_6231.jpeg
IMG_6240.jpeg

αλλά η βόλτα με τα πόδια όμως καρα αξιζε
IMG_6256.jpeg
IMG_6258.jpeg
IMG_6259.jpeg
IMG_6262.jpeg
IMG_6265.jpeg
IMG_6274.jpeg

ΦΩΤΟ απο Ιπο (Ipoh)

όμορφο και αυτό με πάρα πολλα βουδιστικά μνημεία σε σπηλιές. Γενικώς σε αυτή την περιοδεία δεν θυμάμαι πόσο ΠΟΛΛΑ θρησκευτικά μνημεία επισκέφτηκα.

Στα στενά της πόλης
IMG_6324.jpeg

Hi yan hor museum
Όχι επειδή ήταν τζάμπα και μου πρόσφεραν και ωραίο τσάι αλλά ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία που μας παρουσιάζει τη ζωή για έναν που δούλεψε πολύ σκληρά και δημιούργησε μια δημοφιλή παραγωγή τσαγιού ! Αλλά μην βαράτε δεν πολυθυμαμαι και πολλά
IMG_6330.jpeg
IMG_6363.jpeg

IMG_6365.jpeg

σημαια Μαλαισιας

IMG_6368.jpeg

πολλά βουδιστικά μνημεια
δεν είναι θρησκεία ο βουδισμός αλλά φιλοσοφία με πολλές επιρροές από Έλληνες αρχαίους φιλόσοφους

IMG_6390.jpeg
IMG_6378.jpeg
IMG_6401.jpeg
IMG_6410.jpeg
IMG_6418.jpeg

Συνέχεια……..

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα