Χανιά... ολιγοημερες διακοπές

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Δε θεωρώ σκόπιμο να μείνεις στην Κίσσαμο πρώτον γιατί μιλάμε για ένα μέρος χωρίς ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και δεύτερον γιατί η Εθνική Οδός Χανιά-Κίσσαμος είναι ο καλύτερος δρόμος στο Νομό και κάνεις τη διαδρομή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κατ' εμέ, το μακράν ομορφότερο κομμάτι του νησιού είναι το νότιο και θα σου πρότεινα διαμονή στην Παλαιόχωρα και το υπέροχο Λουτρό Σφακιών!
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Εντάξη η βενζίνη είναι στο 1,55. Μην ακούμε υπερβολές. Το Καστέλι αυτό καθ' αυτό είναι άσχημο. Από την άλλη όμως βολεύει για ελαφονήσι και Μπάλο. Τα Φαλάσαρνα για μένα δεν αξίζουν τον κόπο να κανεις 100 χιλιόμετρα από Χανιά πήγαινε έλα. Τα Χανιά το βράδυ είναι ωραία. ¨Εστω και μόνο για βόλτα και περπάτημα στο λιμάνι. Το Λουτρό είναι πανέμορφο, αλλά η διαμονή αρκετά τσουχτερή.
Κάντε και μια βόλτα στο Ακρωτήρι. Το Λουτράκι, το Μαράθι, ο Σταυρός είναι πολύ ωραιότερες από πολλές διαφημισμένες παραλίες.
 

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Κοίταξε, αν τα βάλεις κάτω θέλεις γύρω στα 100 χιλιόμετρα να πας μια μέρα Φαλάσσαρνα (πήγαινε έλα από Χανιά) , μετά αν πας Μπάλο βάλε άλλα τόσα. (μη συζητήσουμε για Ελαφονήσι)

Η βενζίνη κάτω τσούζει ( 1,80 και βάλε). Οπότε προσωπικά πρότεινα την συγκεκριμένη λύση της Κισσάμου καθώς και τα καταλύματα είναι φθηνά εκεί, δεν θα φάει την ώρα της (και την βενζίνη) σε δρόμους πήγαινε έλα (η εθνική καλή είναι αλλά μια λωρίδα + την λέα που την χρησιμοποιούν κανονικά) και σε ώρες αιχμής λόγω τουρισμού γίνεται ένας χαμούλης ακόμη και στην εθνική. (οι ξένοι τουρίστες πάνε σιγά και δημιουργούνται ουρές.)

Δεν είναι και το πιο in μέρος αλλά σίγουρα το βράδυ κάτι θα βρουν να κάνουν.
Ακόμη και φαλάσαρνα By night και χαλαρό ποτό στο orange blue bar ή φαγητό στο φημισμένο Μama's Dinner Restaurant στην καλυβιανή κισσάμου!
Λίγο υπερβολικό το 1,80 και βαλε. Αυτη τη στιγμή δεν ειναι πανω απο 1,60 ουτε στα ακριβοτερα πρατηρια. Το Καστελι έχει ένα δύο ωραία πράγματα, αλλά εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς δεν είναι και καμια ουαου επιλογή. Το orange blue το ηλιοβασίλεμα και το βράδυ είναι πάρα πολύ ωραίο. Στη Καλυβιανη, εγώ θα προτεινα τη Γραμβούσα :)
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Σόρρυ βρε παιδιά στην βενζίνη είχα μείνει στο 1,80€. Επίσης ποτέ δν ανέφερε ότι το Καστέλλι είναι μια ωραία περιοχή! Αλίμονο εκεί μεγάλωσα και ξέρω! Γι αυτό και έφυγα άλλωστε. Πιο πολύ ανέφερα ότι είναι μία βολική επιλογή! Όσο για την Γραμβούσα δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι χάλασε λιγάκι. Μακάρι να έτυχα στην μέρα!

Υπάρχουν άπειρες περιοχές, παραλίες κτλ σίγουρα θα περάσει υπέροχα. Αυτά από μένα!
 

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Όσο για την Γραμβούσα δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι χάλασε λιγάκι. Μακάρι να έτυχα στην μέρα!
Ισχύει αυτό με τη μέρα... υπάρχει ένα γενικά καλό επίπεδο, αλλά μερικές φορές οι προσδοκίες είναι υψηλότερες από το αποτέλεσμα... ;)
 

kati_pro

Member
Μηνύματα
55
Likes
29
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες. Θεωρώ πως μέσα από τις διαφορετικές απόψεις, ακόμη και τις διαφωνίες που ίσως κάποιες φορές προκύπτουν,σχηματίζουμε καλύτερη άποψη για το εκάστοτε θέμα. taksidiara psuxi σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου, i like the way u think νομίζω πως θα ακολουθήσω τα περισσότερα από αυτά που προτείνεις! kingmouf, Kill_bill, Triplover, σας ευχαριστώ! Σκέφτομαι ένα διήμερο στην περιοχή της Κισσάμου γιατί θεωρώ, όπως είπε και η taksidiara psuxi , πως θα είναι μια καλή βάση για να επισκεφτούμε τα Φαλάσαρνα, το Μπάλο,τη Γραμβούσα που υποθέτω δν γίνονται σε μια μέρα!Τόσο χάλια είναι η περιοχή; Όσο καλό κι αν είναι το οδικό δίκτυο, δε θα είναι κουραστικό να πηγαινοερχόμαστε από Χανιά; (το θέμα των καυσίμων δν μας απασχολεί, το όχημα είναι diesel....οχι πως έχει και μεγάλη διαφορά βέβαια...). Υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική για διανυκτέρευση εκεί γύρω; Kingmouf , μάλλον κρίνω εξ ιδίων, στις δικές μας κοντινές ακτές του Ιονίου μέχρι 15 Ιουλίου είναι off season με ότι αυτό συνεπάγεται. Τετάρτη 28/06 ξεκινάμε από βορειοδυτικά λοιπόν, Πέμπτη και Παρασκευή Χανιά, Σάββατο-Κυριακή Κίσσαμος και Δευτέρα-Τρίτη Παλαιοχώρα. Επιστροφή στα Χανιά για μια τελευταία διανυκτέρευση! What do u think?? Ενστάσεις, καλύτερες προτάσεις δέκτες! Ευχαριστώ!
 
Last edited:

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Για Μπάλο σχεδιάζετε να πάτε με το καραβάκι ή με αυτοκίνητο και έπειτα με τα πόδια; Εγώ θα πρότεινα το δεύτερο (σε εντελώς off season - Φεβρουάριος - η διαδρομή και η περιοχή μοιάζει έτσι: http://www.croissantstories.com/gr/miniposts/before-they-arrive/ ). Το πρώτο έχει μόνο το πλεονέκτημα ότι το καραβάκι θα σας πάει και στο νησάκι της ήμερης Γραμβούσας. Τα Φαλάσσαρνα από Καλυβιανή / Γραμβούσα είναι κοντά (10 λεπτά? κάτι τέτοιο). Αν τελικά μείνετε στη περιοχή, απολαύστε το ηλιοβασίλεμα στα Φαλάσσαρνα με τον ήλιο να βουτά στη θάλασσα. Είναι η αγαπημένη μου στιγμή εκεί. Μια διαδρομή που την έχω κάνει τελευταία δυο ή τρεις φορές και έχω μείνει με το στόμα ανοικτό (ειδικά το απόγευμα με τον ήλιο να πέφτει) είναι από Φαλάσσαρνα (για την ακρίβεια Πλάτανο - το χωριό πριν τα Φαλάσσαρνα) προς Σφηνάρι και από εκεί προς τα κάτω μέχρι Ελαφονήσι. Έχει λίγο κούραση η οδήγηση σε αυτό το δρόμο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα σας αποζημιώσει.
Παλιόχωρα επίσης πιστεύω θα περάσετε όμορφα. Το καλό είναι πως ότι καιρό και να κάνει, θα βρείτε μία από τις παραλίες τριγύρω που θα είναι τέλεια :) Προτείνω πρωινό στη Μαντώ (μπουφές με όλα σπιτικά), κοκτέιλ στον Άγιο, μπάνιο Γιαλισκάρι (μπορείτε να νοικιάσετε και ποδήλατα και να πάτε εκεί, είναι πολύ ωραία η διαδρομή), Καραβόπετρα, Κριό. Μετά το μπάνιο αν πάτε Γιαλισκάρι μπορείτε να ανέβετε με το αυτοκίνητο μέσα από ένα όμορφο φαραγγάκι και να βρεθείτε στους Ανύδρους που μπορείτε να φάτε εξαιρετικά στο Σχολείο (είναι όντως το παλιό σχολείο που έχει γίνει ταβέρνα). Η απόσταση δεν είναι παραπάνω από 10 λεπτά με το αυτοκίνητο. Φυσικά και μέσα στην Παλιόχωρα παίζουν αρκετές επιλογές για φαγητό και καλές.

Τέλος εγώ θα πρότεινα να κρατήσετε ok ότι σας λέω εγώ ή όποιος άλλος εδώ, αλλά μη φτιάξετε λίστα... αφήστε μόνο ένα γενικό πρόγραμμα και όπως σας βγάλει! Καλές διακοπές!
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Κοίταξε δεν είναι και χάαααααλια η Κίσσαμος απλά μέσα σε τόσες άλλες ομορφιές, φαντάζει η τελευταία επιλογή. Τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει σταθερά σε τουρισμό και σε οικογένειες και σε νεολαία. Σίγουρα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και πολύ καλύτερα.

όπως λέει και ο φίλος απο πάνω σημειώστε επιλογές και μετά όπου σας βγάλει!
 

kati_pro

Member
Μηνύματα
55
Likes
29
Αγαπητέ μου Kingmouf είσαι θησαυρός! Κρατάω σημειώσεις, πολλές οι άγνωστες λέξεις-μέρη βλέπεις! Από φωτογραφίες που έχω δει, προτιμώ να πάμε οδικώς στο Μπάλο. Χαρτογραφώ τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος και όλες τις προτάσεις και βλέπουμε. Ρακί να βρίσκουμε να πιούμε και ολα τα άλλα λύνονται! Επιβάλλεται μια σύγκριση με το λατρεμένο τσίπουρο του τόπου μου!
 

kati_pro

Member
Μηνύματα
55
Likes
29
OK! τώρα μαθαίνω, μην κρίνετε αυστηρά παρακαλώ! Μέχρι τώρα τσιπουράκι το ήξερα!
 

Τσομ

Member
Μηνύματα
5
Likes
2
Το τσιπουρο ειναι ακριβώς το ίδιο με την τσικουδιά ίδιος τρόπος Παρασκευής με το ίδιο προϊόν . Η μόνη διαφορά ειναι Ότι συνηθως το τσιπουρο εχει 2 αποστάξεις ενώ η τσικουδιά 1 απόσταξη . Καλώς να έρθεις
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.170
Μηνύματα
882.789
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom