Ουγγαρία Χριστούγεννα στην Βουδαπέστη (ή όχι;)

Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Καλησπέρα και ευχαριστώ πάρα πολύ! Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να το οργανώσω έτσι ώστε να καταφέρω να το ευχαριστηθούμε. Βέβαια δεν ξέρω τι θα βρω ανοιχτό λόγω ημερών και τί όχι. Για αρχή έχω κλείσει και τα εισιτήρια και αυτό το ξενοδοχείο. http://www.booking.com/hotel/hu/soho.el.ht. Δεν είναι τρομερά κεντρικό αλλά κοντά σε μετρό και οι αποστάσεις βατές με τα πόδια.

Έως τώρα λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε μία κρουαζιέρα. Στην αρχή έλεγα για το βράδυ των Χριστουγέννων. Μετά όμως σκεφτήκαμε ότι αν το κανονίσουμε πρωί θα μπορούμε να βλέπουμε κτήρια και τοπία και όχι μόνο φώτα. Επίσης κοιτάω να δω τι παίζει με τα λουτρά. Η αγορά απ ότι είδα είναι κλειστά ανήμερα Χριστουγέννων και τις Κυριακές! Τέλος δεν το έψαξα για όπερα αλλά από τα λίγα που τσέκαρα για "διασκέδαση" είδα ότι έχει και παράσταση του Καρυοθράυστη. Αχ για το κρύο από τώρα στο σκέφτομαι! Με το που μπουν οι εκπτώσεις θα κοιτάξω για ισοθερμικά.

Τα σχόλια σου τα τσεκάρω και μακάρι να ανεβάσεις την ιστορία σου να πάρουμε και καμία ιδέα!!!!!
 

Seezo

Member
Μηνύματα
21
Likes
46
Την ιστορία θα την ανεβάσω, όπως είπα, μέσα στο καλοκαίρι γιατί θέλει λίγη δουλειά να την συντάξω. Θα μπορούσα να σου πω κι άλλες συμβουλές τώρα αλλά θα σε καλύψει η ιστορία όταν ανέβει. Από κρουαζιέρα δεν κατέχω διότι δεν πήγαμε τελικά αλλά από λουτρά πήγα στα Szechenyi Bath που μου φάνηκε η καλύτερη επιλογή και ήταν, πράγματι, πολύ καλά. Είναι κοντά στην πλατεία των ηρώων, τον ζωολογικό κήπο και το κάστρο Vajdahunyad. Προσωπικά, μετάνιωσα που πήγα στο ζωολογικό κήπο κι έφαγα εκεί τη μισή μου μέρα. Δεν έχω ξαναπάει σε ζωολογικό κήπο, γι αυτόν λένε ότι είναι από τους πολύ καλούς της Ευρώπης αλλά δε με γοήτευσε το να βλέπω τα ζώα κουρασμένα ή κοιμισμένα. Θα σου έλεγα, εφόσον πάτε για 3 μέρες να προτιμήσεις αντί για εκεί να πας στην πινακοθήκη στο κάστρο του Βούδα, εκτός αν θέλεις πολύ να πας στον ζωολογικό κήπο.
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Η αλήθεια είναι ότι στον ζωολογικό κήπο δεν νομίζω ότι είχαμε σκοπό να πάμε... Θα ψάξω να βρω πληροφορίες και ωράριο για κάστρο του Βούδα και πινακοθήκη. Σε ευχαριστώ πολύ! Ας προσγειωθούμε Ελλαδα τώρα! Τουλάχιστον έρχεται ΣΚ!
 

vaskosgr

Member
Μηνύματα
33
Likes
9
Seezo ανέβασε την εσύ γιατί και εγώ όλο έτσι λέω να την ανεβάσω και δεν το κάνω.
Αρχικά να συμφωνήσω με τον Seezo για vorosmarty sq. την περίοδο που θα πάτε αλλά και πριν το Πάσχα έχει τα ξύλινα σπιτάκια που πουλάνε οτι θες και φυσικά φαγητό!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ τα Λουκάνικα πεντανόστιμα αλλά πανάκριβα , αλλά η μπύρα (το καλύτερο δηλαδή) είναι πάμφθηνη.
Εν τάχει τώρα...
Μεταφορές:Βγάζεις μια τριήμερη κάρτα διαδρομών για όλα τα μέσα με 14 ευρω απο το αεροδρόμιο(όπως βγαίνεις από τις αποσκευές δεξιά) αν μείνεις παραπάνω έχει και εβδομαδιαία. Τραμ, μετρό λεωφορεία ολα είναι τέλεια!
Συνάλλαγμα: Κάνε μέσα στην πόλη. Εχει παρά πόλλα ανταλλακτήρια έχω αναφέρει ενδεικτικά αυτό της Αιγυπτιας κοντάστην Εβραική συναγωγη στην Κaroly krt.
Aξιοθέατα:Εχουν χιλιοαναφερθει! Απλα επείδη θα εισαι δυσκολη περιοδο το καλυτερο ειναι να εχεις καλο προγραμματισμο και η μερα θα ειναι πιο μικρη και θα εχει κρυο!! π.χ. το νησι της Μαργαριτας δεν θα ειναι το ιδιο με Απριλιο που ειχα παει και ηταν ολα πρασινα!
Φαγητο: Τρως καλα και απο το δρομο... Εγω πηγα Hungarikum Bistro απλα καλο, Paprika τελειο, Τrofea Buffet εχει πολλες επιλογες αλλα οκ , fatal για τουριστικο πολυ καλο αλλα αθλιο service, στο west end city το εμπορικο εχει πολλα ταχυφαγεια kai σκεπαστη αγορα αν θες, russwurm για γλυκο συμφωνω και kurtoscalacs απο τον δρομο!
Διασκεδαση :Eχει μεχρι αργα .. Szimpla kert,For sale pub , pub Crawl και στην Liszt Ferenc Ter εχει και για ποτο και για φαγητο!
Μμμμμ αυτα στα πολυ γρηγορα.. Αν θες κατι αλλο και μπορω να βοηθησω εδω θα ειμαι,...
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Αχχαχαχαα όχι καλέ γιατί το λες αυτό! Του Βούδα και του Κούδα! Θέλουμε να πάμε και στο πιο κεντρικό σημείο του για να χορέψουμε το γνωστό και μή εξαιρετέο άσμα.... :haha:.
 

Seezo

Member
Μηνύματα
21
Likes
46
Ο Βούδας ήταν ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στη γη. Eγκαταστάθηκε αρχικά, στη Βουδαπέστη (το όνομα αυτό σημαίνει το μέρος όπου "έπεσε" ο Βούδας και αρχικά λεγόταν "Buddha-πέφτει"). Ήταν ο δήμαρχος της πόλης με μία και μόνο ψήφο, τη δική του. Απέκτησε δύο γιους με την πρώτη γυναίκα που περπάτησε στη γη η οποία μετά τη σύλληψη έβγαλε και την πρώτη selfie της ιστορίας (αξίζει να τη δείτε : http://www.dimoi-news.gr/images/arthra/langard__12__4_2015.png ) . Στη συνέχεια, οι γιοι του, οι γνωστοί Άβελ και Κάιν, μάλλωσαν και χώρισαν την πόλη στη μέση, την Βούδα και την Πέστη. Το κάστρο του χτίστηκε χρόνια αργότερα από τον Σολομώντα ο οποίος είπε και τη γνωστή φράση "με θυμάσαι ρε π@υ$th;". Αυτά για τους ανιστόριτους. :D

Μόνο με χιουμοράκι σώζεται αυτό που γράψαμε πιο πάνω.
 
Μηνύματα
421
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Αχαχαχααχα το δικό σου ήταν πιο εμπεριστατωμένο από το δικό μου! Πάντως αφιερωμένο σε όλους https://www.youtube.com/watch?v=_GyjF23R40k!

Έτσι και αλλιώς edit δεν μπορούμε να κάνουμε, δεν το σώζουμε με τίποτα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.292
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom