παραλίες στο νότιο ρέθυμνο

lefkogianos

Member
Μηνύματα
14
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
..Άγνωστο ακόμα..
Ταξίδι-Όνειρο
ολος ο κόσμος!
Προσωπικά και επειδή όλα μου τα παιδικά καλοκαίρια τα έχω περάσει στο χωριό (Λευκόγεια) , σαν το αμμούδι πουθενά...!! και τα Κλεισίδι και αμμουδάκι, άμα δεν έχετε κολλήματα με τους γυμνιστές είναι πανέμορφες παραλίες...!
και τα σχοινάρια καλά είναι, δε λέω, αλλά οι βουτιές από το ''πατάρι'' είναι απόλαυση!
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Προσωπικά και επειδή όλα μου τα παιδικά καλοκαίρια τα έχω περάσει στο χωριό (Λευκόγεια) , σαν το αμμούδι πουθενά...!! και τα Κλεισίδι και αμμουδάκι, άμα δεν έχετε κολλήματα με τους γυμνιστές είναι πανέμορφες παραλίες...!
και τα σχοινάρια καλά είναι, δε λέω, αλλά οι βουτιές από το ''πατάρι'' είναι απόλαυση!
Και η Τριοπετρα ειναι πολυ καλη γιατι ειναι κρυσταλινη παντακαθαρη αλλα αποτομη για οσους δεν τους πειραζει

Να αγνοειθει η παραλια του Πανορμου εκει μονο για φαγητο...οχι για μπανιο..
 

aronioti

Member
Μηνύματα
7
Likes
6
Πρέβελη

Γεια σας παιδιά, για ακόμα ένα καλοκαίρι θα κατεβω κρήτη για τις καλοκαιρινές μου διακοπές.
θέλω να ξανά επισκεφτώ την παραλια της Πρέβελης αλλα δεν θέλω να κατεβω όλο το βουνό με τα πόδια για να φτάσω
θέλω να φτάσω σε ένα σημείο με το αυτοκίνητο και να περπατήσω λίγο
ξέρω για έναν δρόμο που πάει από πίσω και φτάνει σε κάτι σπίτια κοντά στην παραλια...
ξέρει κανεις κάτι? τι δρόμος είναι?

ευχαριστώ
Φίλε μου, ότι θες για τη Πρέβελη μπορείς να το βρεις εδώ Cretan Beaches - Preveli
Για να πας με το αυτοκίνητο, πρέπει να οδηγήσεις μέχρι το Δριμισκινανό Αμμούδι και μετά να περπατήσεις 5'. Δεν χρειάζεται να κατέβεις το βουνό, είναι πολύ πιο κουραστικό.
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Φίλε μου, ότι θες για τη Πρέβελη μπορείς να το βρεις εδώ Cretan Beaches - Preveli
Για να πας με το αυτοκίνητο, πρέπει να οδηγήσεις μέχρι το Δριμισκινανό Αμμούδι και μετά να περπατήσεις 5'. Δεν χρειάζεται να κατέβεις το βουνό, είναι πολύ πιο κουραστικό.
Ακριβώς! Και γώ τότε υποτίθεται είχα πάρει τον λάθος δρόμο, αλλά έφτασα εκεί, αφήσαμε τα αυτοκίνητα και περπατήσαμε κανένα δεκάλεπτο και τσουπ! να μαστε στη παραλία! Εμείς βέβαια κατασκηνώσαμε 3 μέρες και βόλεψε γιατί πηγαίναμε συχνά στα αυτοκίνητα. Ο δρόμος, ο χωματόδρομος δηλαδή, είναι -για μένα- καλός...χαχαχα με χαμηλά αμάξια πήγαμε, όχι τζιπ, αλλά έχω συνηθίσει σε τέτοιους δρόμους, οπότε μη με εμπιστευτείτε απόλυτα σε αυτό...Μακάρι να δοθεί η ευκαιρία να ξαναπάω...
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.316
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Αστυνομικοί έλεγχοι στον αντιεξουσιαστικό χώρο;​
Συνέλαβαν 22 κατασκηνωτές στο Ρέθυμνο!

awww.patris.gr_img_images_1280926740.jpg


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έγινε χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Πρέβελης και συγκεκριμένα στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι με στόχο τον έλεγχο δεκάδων νεαρών, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει παράνομα στην περιοχή. Αν και επισήμως η Αστυνομία του Ρεθύμνου υποστηρίζει ότι η επιχείρηση έγινε αποκλειστικά λόγω της ρύπανσης που έχει προκληθεί στην περιοχή από τους δεκάδες κατασκηνωτές, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διωκτικές Αρχές εκμεταλλεύτηκαν την περίσταση προκειμένου να …εμπλουτίσουν τα αρχεία τους με τα στοιχεία (αποτυπώματα, φωτογραφίες κλπ) νεαρών για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε άλλες υποθέσεις.

Παρουσία εισαγγελέα, περίπου 40 αστυνομικοί έφθασαν στην περιοχή στις 6.30 το πρωί. Οι δεκάδες νεαροί, ηλικίας από 18 έως 25 ετών, αιφνιδιάστηκαν αφού η αστυνομική έρευνα τους …βρήκε στον ύπνο.

Όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε αναστάτωση αφού οι κατασκηνωτές βρέθηκαν κυκλωμένοι από δεκάδες αστυνομικούς. Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού διεξήχθη έρευνα και μέσα στις σκηνές, τις οποίες υποχρεώθηκαν να μαζέψουν.

Σε τέσσερις περιπτώσεις οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή νεαρών μικρές ποσότητες χασίς, ενώ σε μία περίπτωση εντοπίστηκε ένα δενδρύλλιο ινδικής κάνναβης που είχε φυτευτεί δίπλα σε σκηνή.

Συνολικά οι διωκτικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 22 νεαρών για τις κατηγορίες της παράνομης κατασκήνωσης και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Να σημειωθεί ότι για περίπου 20 νεαρούς η αστυνομική έρευνα περιορίστηκε στον έλεγχο των στοιχείων τους αφού σε αντίθεση με τους συλληφθέντες, δεν διέμεναν σε σκηνές αλλά σε ξαπλώστρες, κάτι που δεν απαγορεύεται από το νόμο.

Οι 22 συλληφθέντες (κορίτσια και αγόρια) επιβιβάστηκαν στην κλούβα της Αστυνομίας και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για φοιτητές που δεν κατάγονται από την Κρήτη. Κάποιοι είχαν κατασκηνώσει στην περιοχή μία εβδομάδα , άλλοι είχαν αφιχθεί δύο ημέρες πριν, ενώ υπήρχαν και δύο-τρεις περιπτώσεις που διέμεναν εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Κατά την Αστυνομία ανάμεσα στους παράνομους κατασκηνωτές ήταν και αρκετοί νεαροί που ανήκουν στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Και οι 22 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ρεθύμνου. Οι 18 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι τέσσερις στους οποίους βρέθηκαν ναρκωτικά, κρατούνται και θα δικαστούν σήμερα στο αυτόφωρο.

Στην επιχείρηση συμμετείχε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Ρεθύμνου που όπως αναφέρεται, επιβεβαίωσε τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στην περιοχή, η οποία ως γνωστόν προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν χθες ότι ανάλογες επιχειρήσεις είναι πιθανόν να διεξαχθούν και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, «φωτογραφίζοντας» τη Γαύδο.


'Πατρίς" 4-8-2010
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.316
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Η Αυστραλία έχει το δικό της μοναστήρι... Πρέβελη​
Δημιουργήθηκε από έναν Αυστραλό που πολέμησε στην Κρήτη

Το δικό της “μοναστήρι Πρέβελη” του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου έχει η Δυτική Αυστραλία. Ο οικισμός και η εκκλησία φτιάχτηκαν από έναν Αυστραλό, τον Τζέφρι Έντουαρντς, ο οποίος είχε πολεμήσει στην Κρήτη, την αγάπησε και έδωσε στους δρόμους του οικισμού κρητικά ονόματα.

Ήταν εκεί όταν το 1941, μετά τη κατάληψη της Κρήτης από τους Γερμανούς, στο μοναστήρι Πρέβελη, άρχισαν να συγκεντρώνονται στρατιώτες που είχαν αποκλειστεί, Έλληνες, Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί και Άγγλοι, για να διασωθούν τελικά με υποβρύχια στη Μέση Ανατολή από τη περιοχή της Λίμνης και με ενέργειες του ηγουμένου Αγαθαγγέλου Λαγουβάρδου.

Βρέθηκε να πολεμά στην Κρήτη και μαζί με κάποιους από τους εναπομείναντες συντρόφους του, συλλαμβάνεται αιχμάλωτος στα Χανιά και κρατείται σε στρατόπεδο. Κατορθώνει, όμως και δραπετεύει, μαζί με ένα συνάδελφό του, περνώντας, νύχτα, κάτω από το συρματόπλεγμα του στρατοπέδου και εξαφανίζονται στα κακοτράχαλα κρητικά βουνά, με μόνο βοήθημα… ένα μικρό χάρτη από φυλλάδιο τουριστικού οδηγού της εποχής!

Τις ημέρες της περιπλάνησής του είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει, με θαυμασμό και ευγνωμοσύνη, τη φιλοξενία και τα φιλικά αισθήματα των κατοίκων της Κρήτης. Οι απλοί άνθρωποι στα χωριά και στα ορεινά μιτάτα, πρόσφεραν, χωρίς υστεροβουλία και με κίνδυνο της ζωής τους, ένδυση και τροφή, καθώς και χώρο για να διανυκτερεύσουν εκείνος και ο σύντροφος του ή πληροφορίες για το που συγκεντρώνονται κατά την υποχώρησή τους οι συμμαχικές δυνάμεις.

Τελικά, έφτασαν στο μοναστήρι του Πρέβελη. Εκεί, με την πρωτοβουλία του γενναίου ηγουμένου βρήκαν στέγη και τροφή, μαζί με πολλούς άλλους συντρόφους τους. Το δύσβατο της περιοχής, χρησίμευε ως τόπος συγκέντρωσης για όλους εκείνους τους στρατιώτες που είχαν απομείνει ελεύθεροι πάνω στην Κρήτη και ανέμεναν τη σειρά τους για να επιβιβαστούν στα υποβρύχια που έφταναν από την Αίγυπτο για να τους παραλάβουν.

Στο βιβλίο του "Ο Δρόμος για τον Πρέβελη", ο Έντουαρντς περιγράφει όλες εκείνες τις αγωνιώδεις στιγμές της αναμονής, κάτω από το ανηλεές κυνηγητό των Γερμανών. Στις γεμάτες ένταση και αγωνία τελευταίες ώρες στη δυσπρόσιτη ακτή, αναφέρει ότι όλοι όσοι περίμεναν, είχαν τραβήξει κλήρο για να καθοριστεί η σειρά της επιβίβασης, αφού τους ήταν άγνωστο πόσους θα μπορούσε να παραλάβει το υποβρύχιο.

Τελικά, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και με τη μεγαλύτερη δυνατή μυστικότητα, το υποβρύχιο που έφτασε, είχε τη δυνατότητα να τους παραλάβει όλους και έτσι ο Τζεφ, μαζί με τους συντρόφους του μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο… Στο μυαλό του, όμως, υπήρχε πάντα η ευγνωμοσύνη και ο θαυμασμός για τους Κρητικούς, τον ηγούμενο και το μοναστήρι του Πρέβελη.



Ενα μικρό χωριό στην εσχατιά της ηπείρου​
Οταν γύρισε στην Αυστραλία και συγκέντρωσε κάποια χρήματα αγόρασε μιαν ερημική έκταση στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Αυστραλίας, 290 χλμ. νότια του Περθ και ονόμασε το κτήμα του "Prevelly".

Αργότερα, ο Τζεφ Έντουαρντς διαίρεσε σε μικρότερους κλήρους τη μεγάλη έκταση που είχε στην ιδιοκτησία του, οι αγοραστές οικοδόμησαν το σπιτικό τους και σήμερα το ‘Prevelly’ είναι ένα μικρό χωριό. Το 1984, ο Τζεφ πήρε την πρωτοβουλία για τη συλλογή χρημάτων, μαζί με πολλούς άλλους βετεράνους, για να βοηθήσει το μοναστήρι και τους κατοίκους της περιοχής. Τα χρήματα επενδύθηκαν, έτσι ώστε να δίνεται μια ετήσια υποτροφία σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο, εναλλάξ.

Μεταξύ άλλων, κατασκευάστηκε στο μοναστήρι μια πέτρινη βρύση με αναμνηστική πλάκα, από τα έσοδα του βιβλίου του.

Ένα άλλο έργο - όραμα του Τζεφ Έντουαρντς, είναι το "Μνημείο Ειρήνης και Ανάμνησης", που βρίσκεται στο δρόμο για το μοναστήρι (2001), που ολοκληρώθηκε μετά το θάνατό του(2000).
"ΠΑΤΡΊΣ" 1-10-10
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.199
Μηνύματα
883.624
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom