πληθωρισμός - αισχροκέρδεια - τσιγκουνιές παντού

Eagle Fly

Member
Εντάξει αμα πας στα μαγειρια και τρως, πας μετά σε μπαρ των 5 ευρώ, έτσι βγαίνει φτηνά, αμα κανεις ζωή Μυκόνου όμως, είναι ακριβά.

Εχω φίλους μου που πανε κάθε χρόνο και χαλάνε λεφτά, μου λένε πως έχουν ξεφυγει οι τιμές.... αλλά κάνουν καλή ζωή.

Εγώ πηγαινα παλια,.... αλλά έχω να παω χρόνια, σιγά μη παω για διακοπές, και να πληρωσω ένα νεφρο :cool:

Maryd14

Member
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α- Καναδάς
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πάντα ήταν πιο ακριβά στη Μυκονο και στη Σαντορίνη, δε μπορουσε να παει ο καθένας, ο μισθωτος δε μπορουσε να παει , ειδικά η Μυκονος ήταν πιο ακριβή, γιατί είχε περισσότερους πειρασμους ( Cavo Paradise, Super Paradise, Mercedes) κλπ, .

Ο Τζίμης για παραδειγμα στη Μυκονο, με τα σουβλάκια, ήταν πολυ ακριβός, αναλογικά με την Αθήνα :cool:
Για τη Σαντορίνη, που συχνά αναφέρεται και εδώ και στα μίντια ως πολύ ακριβή, θα ήθελα να πω τα εξής: Η καλντέρα είναι σίγουρα ακριβή και για διαμονή και στην εστίαση. Αλλά μην ξεχνάμε πως είναι ένας παγκόσμιος προορισμός και συνήθως το επίπεδο παροχών (στη διαμονή, τουλάχιστον) είναι πολύ υψηλό. Δεν φαντάζομαι ότι κανείς μπορεί να μείνει π.χ. στο Παρίσι απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ σε ξενοδοχείο 5 αστέρων πολύ φτηνά, πχ ή όπου αλλού σε προορισμούς τέτοιου βεληνεκούς. Και επειδή κατάγομαι από εκεί και έχω εμπειρία από τα καταλύματα, θα ήθελα να αναφέρω ότι το κόστος λειτουργίας τους είναι πάρα πολύ υψηλό, π.χ. μία καμαριέρα στο 8ωρο με όλα τα νόμιμα και πολύ συχνά διαμονή και διατροφή μπορεί να παίρνει καθαρά πάνω από 2000 ευρώ το μήνα -ενώ όλα τα κόστη για συντήρηση, επισκευή κλπ είναι πολύ υψηλά, γιατί όλο το σύστημα υπολογίζει στο γεγονός ότι "βγάζεις" πάρα πολλά λεφτά. (Εργάζομαι 30 χρόνια στην εκπαίδευση και δεν πρόκειται να δω ποτέ αυτόν τον μισθό!) Για να μην αναφέρω τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα υπόλοιπα, και ότι πολλοί άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα ζουν από τα επιδόματα που μπορεί να δίνει το κράτος, επειδή εισπράττει από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.
Στη Σαντορίνη, ωστόσο, μπορείς να πας με 60 ευρώ πήγαιν-έλα με φτηνή αεροπορική ακόμα κι αν κλείσεις εισιτήριο σχετικά αργά το καλοκαίρι, μπορείς να μείνεις εκτός καλντέρας αρκετά οικονομικά σε πολύ αξιοπρεπή καταλύματα, δε χρειάζεσαι αναγκαστικά αυτοκίνητο, γιατί το δίκτυο της συγκοινωνίας είναι αρκετά καλό και η εστίαση δεν είναι παντού ακριβή.
Και φυσικά, όπως παντού, υπάρχουν καλοί και κακοί επιχειρηματίες.

paefstra

Member
πολλοί άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα ζουν από τα επιδόματα που μπορεί να δίνει το κράτος, επειδή εισπράττει από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.
Εννννοεις οτι ο τουρισμος στην Ελλαδα πληρωνει κανονικα τις φορολογικες του υποχρεωσεις και δεν εχουν οι επιχειρησεις εδρα σε τιποτε Βουλγαριες και Κυπρους και κοβουν κανονικα αποδειξεις σε δωματια, ξαπλωστρες, ποτα? Τι διαολο, τυφλοι ειμαστε ολοι εδω τοσα χρονια? Μια φορα ζητησα αποδσιξη σε ενοικιαζομενο δωματιο γιατι μπορουσα τοτε να τη βαλω στην εφορια και επαθε υστερια η θειτσα που μου το νοικιαζε.

Εκτος αν εννοεις οτι οι φοροφυγαδες των νησιων που δηλωνουν μαξ 10.000 τον χρονο τσεπωνουν ΚΑΙ τα επιδοματα απο τους φορους που πληρωνουν οσοι δεν φοροδιαφευγουν.
Η δεν βλεπουμε τι κανουν καθε χρονο στους εκπαιδευτικους που μενουν σε αντισκηνα, να τους χρωσταμε και χαρη.

Last edited:

Maryd14

Member
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α- Καναδάς
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Εννννοεις οτι ο τουρισμος στην Ελλαδα πληρωνει κανονικα τις φορολογικες του υποχρεωσεις και δεν εχουν οι επιχειρησεις εδρα σε τιποτε Βουλγαριες και Κυπρους και κοβουν κανονικα αποδειξεις σε δωματια, ξαπλωστρες, ποτα? Τι διαολο, τυφλοι ειμαστε ολοι εδω τοσα χρονια? Μια φορα ζητησα αποδσιξη σε ενοικιαζομενο δωματιο γιατι μπορουσα τοτε να τη βαλω στην εφορια και επαθε υστερια η θειτσα που μου το νοικιαζε.

Εκτος αν εννοεις οτι οι φοροφυγαδες των νησιων που δηλωνουν μαξ 10.000 τον χρονο τσεπωνουν ΚΑΙ τα επιδοματα απο τους φορους που πληρωνουν οσοι δεν φοροδιαφευγουν.
Η δεν βλεπουμε τι κανουν καθε χρονο στους εκπαιδευτικους που μενουν σε αντισκηνα, να τους χρωσταμε και χαρη.
Εννοώ ότι ο τουρισμός είναι μια βασική (αν όχι η βασική) πηγή εσόδων της χώρας και δεν μιλάω για τους φοροφυγάδες όλης της Ελλάδας. Στη Σαντορίνη το μεγαλύτερο ποσοστό των κρατήσεων έρχεται από τις πλατφόρμες και δεν μπορεί η "θείτσα" να μην κόψει απόδειξη. Φυσικά υπάρχουν φοροφυγάδες και αισχροκέρδεια, αλλά δεν είναι προνόμιο των νησιών. Όσο για τους εκπαιδευτικούς δε θα διαφωνήσω, αλλά αυτό δεν αφορά τη συζήτηση για την ακρίβεια. Αφορά τη γενικότερη απαξίωση της εκπαίδευσης, που και στη Σαντορίνη είναι μεγάλη.

paefstra

Member
Επειδη το Ελντοραντο του τουρισμου που δεν παραγει κατι και ειναι ευαλωτος τομεας, δηλαδη αερας κοπανιστος, εινα η σοβαρη πλουτοπαραγωγικη πηγη της χωρας, δεν βλεπουμε και τιποτε να βελτιωνεται στα οικονομικα της χωρας παρα μονο σε ιδιωτικες τσεπες.
Ειμαι πανω απο 10 χρονια στο φορουμ. Ποτε ξανα δεν ειδα συζητηση για τετοιο οικονομικο αδιεξοδο των κατοικων.
Του χρονου θα ειναι χειροτερα και ουτω καθεξης.

dammys

Member
Ο Δήμος Ρεθύμνου και η αντίστοιχη υπηρεσία ΔΕΥΑΡ έβγαλαν ανακοίνωση να μην ξοδεύεται άσκοπα νερό(σωστό) από τους μόνιμους κατοίκους για να γεμίζουν ανενόχλητοι οι ξενοδόχοι τις πισίνες τους και να κάνουν τα ντουζ τους οι τουρίστες. Να μας δώσουν επίδομα να πάμε διακοπές να μην τους ξοδεύουμε και το νερό. Τους εμποδίζουμε στην κονόμα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΡ
Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου ενημερώνει τους δημότες ότι, λόγω:
- της αυξημένης κατανάλωσης που παρατηρείται κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου καύσωνα,
- της μειωμένης και μη επαρκούς παροχής νερού από τη Λίμνη Κουρνά, η οποία αποτελεί βασική πηγή υδροδότησης για την πόλη,
παρουσιάζονται προβλήματα στην αδιάλειπτη υδροδότηση σε ορισμένες περιοχές του Δήμου.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια ορθολογικής χρήσης του νερού, αποφεύγοντας:
- το πότισμα κήπων κατά τις θερμές ώρες,
- την άσκοπη χρήση πόσιμου νερού για άρδευση,
- το πλύσιμο αυλών, οχημάτων και εξωτερικών χώρων.
Η υπεύθυνη κατανάλωση αποτελεί υποχρέωση όλων μας, ώστε να διασφαλίσουμε την επαρκή και ισότιμη παροχή νερού προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες.(πώς θα γίνει αυτό;)
Η Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες για κάθε εξέλιξη.
Για έκτακτα περιστατικά ή βλάβες, παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της ΔΕΥΑΡ.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάρπαθος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Ο Δήμος Ρεθύμνου και η αντίστοιχη υπηρεσία ΔΕΥΑΡ έβγαλαν ανακοίνωση να μην ξοδεύεται άσκοπα νερό(σωστό) από τους μόνιμους κατοίκους για να γεμίζουν ανενόχλητοι οι ξενοδόχοι τις πισίνες τους και να κάνουν τα ντουζ τους οι τουρίστες. Να μας δώσουν επίδομα να πάμε διακοπές να μην τους ξοδεύουμε και το νερό. Τους εμποδίζουμε στην κονόμα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΡ
Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου ενημερώνει τους δημότες ότι, λόγω:
- της αυξημένης κατανάλωσης που παρατηρείται κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου καύσωνα,
- της μειωμένης και μη επαρκούς παροχής νερού από τη Λίμνη Κουρνά, η οποία αποτελεί βασική πηγή υδροδότησης για την πόλη,
παρουσιάζονται προβλήματα στην αδιάλειπτη υδροδότηση σε ορισμένες περιοχές του Δήμου.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια ορθολογικής χρήσης του νερού, αποφεύγοντας:
- το πότισμα κήπων κατά τις θερμές ώρες,
- την άσκοπη χρήση πόσιμου νερού για άρδευση,
- το πλύσιμο αυλών, οχημάτων και εξωτερικών χώρων.
Η υπεύθυνη κατανάλωση αποτελεί υποχρέωση όλων μας, ώστε να διασφαλίσουμε την επαρκή και ισότιμη παροχή νερού προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες.(πώς θα γίνει αυτό;)
Η Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες για κάθε εξέλιξη.
Για έκτακτα περιστατικά ή βλάβες, παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της ΔΕΥΑΡ.
Τα ίδια και στη χαλκιδική!
Αααχ! Μάλλον δε θα μπορέσω! Θα μου χαλάσει το γκαζόν χωρίς πότισμα:p

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Εμένα πάλι μου προκαλεί κακή εντύπωση η ασυδοσία στην αλόγιστη χρήση αυτού του αγαθού στο Κιάτο. Ελπίζω να μην χρειαστεί να μου στείλετε καμμία παλέτα με νερά.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.100