στις αγορες του κοσμου.πληροφοριες για σοπιγκ...

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.290
και το ελλ γυραδικο... κινεζος και πολυ αγενης... τιμη πιτα γυρου εκει 6.5ε...
Μια διευκρινηση γιατι δε καταλαβα ακριβως που ειναι το ελληνικο γυραδικο που λες. Στην Ουψαλα ή στη Στοκχολμη; Διοτι και στη πλατεια του Sodermalm ειχε καντινα με ελληνικο σουβλακι και μπερδευτηκα λιγο για ποιον κινεζο μιλας.
 

FAMEK

Banned
Μηνύματα
418
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
Μια διευκρινηση γιατι δε καταλαβα ακριβως που ειναι το ελληνικο γυραδικο που λες. Στην Ουψαλα ή στη Στοκχολμη; Διοτι και στη πλατεια του Sodermalm ειχε καντινα με ελληνικο σουβλακι και μπερδευτηκα λιγο για ποιον κινεζο μιλας.
ουψαλα ηταν ο κινεζος....ασε περιπτωση
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
549
Likes
1.022
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Ενδιαφέρουσα αγορά κυρίως για γυναίκες: Στην Τσεχία, Κάρλοβυ Βάρυ, πριν την έξοδο του κλειστού χώρου με τα ιαματικά νερά και δίπλα στην έκθεση-αγορά με τα κρύσταλλα, καλλυντικές κρέμες κάθε είδους (υδατικές, αντιρυτιδικές, συσφικτικές για το πρόσωπο και το σώμα καθώς και για ρευματικά) δικής τους παραγωγής, πολύ αποτελεσματικές και σε τιμές 6 με 9 ευρώ. Value for money. Μην τις χάσετε!
 

Evacuee

Member
Μηνύματα
35
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
ενιγουεραουτοφδεγουορλντ
Εγώ έχω να προτείνω τα εξής:

Αϊβαλί -> Παζάρι με παντώς τύπου μπαχαρικά,διακοσμητικά σπιτιού και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα σε φανταστικές τιμές -διαπραγματεύσιμες-. Απ'ότι θυμάμαι γίνεται κάθε Πέμπτη και μάλιστα υπάρχει καράβι από Μυτιλήνη που κάνει την διαδρομή επί τούτου, για όσους βρίσκονται στη Λέσβο.

Βελιγράδι -> Στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης που οδηγεί στο κάστρο (Μιχαλοβα)υπάρχουν πλανόδιοι οι οποίοι πέρα από τα κλασσικά τουριστικά μικροαντικείμενα, πουλάνε διάφορες περίεργες καδροκατασκευές με φύλλα και ξύλα -προσωπικά με εντυπωσίασαν-. Επίσης πλανόδιους μπορεί να συναντήσει κανείς και μέσα στο χώρο του κάστρου, ανακαλύπτοντας διάφορα ετερόκλητα αντικείμενα.

Σιγκισοάρα (Ρουμανία) -> Στην κεντρική πλατεία της πόλης, κοντά στην είσοδο για το κάστρο υπάρχουν κάποια μαγαζάκια με αντίκες, έίναι κάπως τσιμπιμένα για Ρουμανία, αλλά βρίσκει κανείς πολύ σπάνια πράγματα.

Βερολίνο -> Για όσους ασπάζονται την λογική των αγορών αντικειμένων από δεύτερο χέρι, η Γερμανία και δη το Βερολίνο, είναι ο παράδεισος της ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης κ.λ.π. Μικρά, μεγάλα και πολύ μεγάλα μαγαζιά υπάρχουν παντού στην πόλη και μπορεί να βρεί κανείς από ρούχα έως διακοσμητικά αντικείμενα και παιχνίδια, κούκλες, καθρέφτες και διάφορα αντικείμενα πάσης αισθητικής & φύσεως. Πέρα από τα καταστήματα, κάθε Σαββατακύριακο συναντά κανείς σε πολλές από τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης, διάφορα παζάρια.

Πράγα -> Τα κλασσικά γυάλινα προϊόντα, κατά τη γνώμη μου αξίζει κανείς να τα αγοράσει από κάποιο εργαστάσιο έξω από την πόλη, όπου συνήθως επιτρέπεται η πρόσβαση στους επισκέπτες και έτσι μπορείτε να παρακολουθήσετε -αν έχετε χρόνο και σας ενδιαφέρει- την διαδικασία παραγωγής!
Επίσης πολλά παζάρια, ενδεικτικά αναφέρω το αγαπημένο μου: Βρίσκεται δίπλα στον σταθμό της κίτρινης γραμμής του μετρο "κολμπενοβα" απ'όπου αγόρασα 1 ραδιόφωνο αντίκα με 10 ευρώ! (βέβαια αν δεν προσέξει κανείς μπορεί να το πληρώσει 100 ως υπέρβαρο, ή να το δωρίσει σε κάποια αεροσυνοδό..)
Γενικά κατά την είσοδο στην περιοχή του παζαριού νιώθει κανείς σαν να έχει περάσει κάποια πύλη στο χρόνο. Υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα και σίγουρα χρειάζεται χρόνος και όρεξη για ψάξιμο. Από μικροεξαρτήματα εώς μεγαλο..αντίκες. Και φυσικά απίθανες τιμές -βλ. παζάρεμα-. Ό,τι αντικείμενο έχει χωθεί εδώ και χρόνια βαθιά στις Ελληνικές χωματερές, ή και πράγματα που δεν βρίσκει κανείς έυκολα πουθενά. Επίσης δύσκολα να βρεθεί κάτι που έχει κατασκευαστεί τον 21ο αιώνα -ίσως λουκάνικα ¨-). Σίγουρα βάβαια υπάρχει και πολύυ σκουπίδι -οί πράγματα που οι περισσότεροι τα βλέπουν ως τέτοια-.
Μπορεί κανείς να το επισκευτεί τα Σαββατοκύριακα και υπάρχει κάτι σαν εισιτήριο της τάξης του 1 ευρώ (δεν κατάλαβα για ποιό λόγο..).
Τέλος μια αγαπημένη μου ασχολία όσο έμενα στην Πράγα ήταν να πίνω τον κυριακάτικο καφέ σε μαγαζιά όπως το ""να σεστε" στην περιοχή Ζισκοφ και ο "ανδαλουσιανός σκύλος" στην "λετνα", αγοράζοντας πάμφθηνα ρετρο αντικείμενα, γιατί στα εν λόγω μαγαζιά γινόταν εναλλάξ τις Κυριακές κάτι σαν έκθεση με θέμα "Μποεμιαν-ρετρο".

Παρίσι -> Κατά μήκος του Σηκουάνα, αλλά και στην περιοχή του Βοτανικού κήπου, γύρω από το Πανεπιστήμιο της περιοχής και κυρίως στην οδό 'εκολ' μπορεί κανείς να βρεί βιβλία κάθε τύπου -κυρίως Γαλλικά, αλλά με λίγο ψάξιμο και αλλόγλωσσα-. Για τους λάτρεις των κομικ υπάρχει απίστευτο υλικό!

Αβινιον & περίχωρα -> Εκεί γύρω στις πηγές του ποταμού 'Σοργκ' υπάρχουν εργοστάσια παλαιού τύπου παραγωγής χαρτιού, τα οποία πουλάνε χάρτινα προϊόντα, παράξενους χάρτες και άλλα. Στην ίδια περιοχή βρήκα επίσης διάφορα ωραία υφασμάτινα προϊόντα καλής ποιότητας σε σχετικά καλές τιμές.

Όπως πιθανότατα να διαπιστώσατε, οι προτάσεις μου απεθύνονται κυρίως σε.. "κισσοειδείς" προσωπικότητες.. Ελπίζω να υπάρχουν ανάμεσά σας :)
 

giorgosk

Member
Μηνύματα
322
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο Κόμο Λέκο
Ταξίδι-Όνειρο
Los Angeles
Λοιπόν να σας πω για την Νέα Υόρκη και τι τιμές παίζουν εκεί.

Πήρα δυο μονόχρωμα t-shirt Lacoste ( στο κατάστημα της 5η λεωφόρου ) με 40 δολάρια το καθένα από 80 μιας και είχαν 50% έκπτωση. Σε ευρώ δηλαδή σύμφωνα με την ισοτιμί κοντά στα 28 ευρώ το καθένα.
Επίσης από το κατάστημα GANT της ίδιας λεωφορου πήρα t-shirt με 47.5 δολάρια από 95 μιας και είχαν έκπτωση 50%. Πολύ καλή τιμή πιστεύω.

Και τέλος από την downtown και το κατάστημα J&R πήρα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή OLYMPOUS Fe-5010 ( 12 MPixel 5X οπτικό ζουμ ) με 155 δολλάρια.
 

FAMEK

Banned
Μηνύματα
418
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
σαντασκι πετριτσι βουλγαριας
απο θεσνικη και βορεια ελλαδα γινονται ημερησιες εκδρομες για αυτα τα 2 μερη με σκοπο τα ψωνια...
το πετριτσι εχει πιο ποιοτικη αγορα και τελευταια γεμισε με παρα πολλα μαγαζια και εμπορικα κεντρα.αγαπημενα προιοντα ελληνων σαλαμια κασερια στη μιση τιμη και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις..
προσφατα συναντησα μια κυρια που αγορασε σαμπουαν 400γρ με αλοη μονο 0,90 λεπτα..
φυσικα ολα και οδοντοκρεμες και ολα ειναι πιο φτηνα..
εμενα μου κανουν εντυπωση τα κρουασαν σεβεν ντει που νομιζω οτι ειναι ελληνικα εδω εχουν γυρω στο 1 ε και εκει τα ελληνικα 0.40...
προσφατα ειχα μια νεα περιεργη ανακαλυψη...ηθελα να στειλω ενα δεμα βουλγαρια 1.400γραμ συστημενο και τα ελληνικα ταχυδρομεια μου ζητησαν 19.60ε... ελεος γιατι η βουλγαρια λεει δεν θεωρειται χωρα της ευρωπης...
λοιπον στην προσφατη εξορμηση μου στη βουλγαρια το εστειλα απο εκει μονο .ε 0.90 λεπτα συστημενο....λες τα ελτα να μας κανουν ταξιδιωτες.... ετσι με 15 ε στο σαντασκι πετριτσι εκανα και την βολτα μου εστειλα και το δεμα ειχα και κερδος...
τωρα να πω για το περιβοητο σαντασκι...
καποτε ειμαι μαιμου μαρκες και αθλητικα τωρα και αυτοι τα ακριβαιναν και ετσι μειωθηκαν τα μαγαζια..
και εδω ισχυουν σε πολλα ειδη και κυριως σε τροφιμα οι χαμηλοτερες απο ελλαδα τιμες...
υπαρχει ενα σουπερ μαρκετ στο σαντασκι ονοματι BILLA στο οποιο να αποφυγεται να πατησεται..ειναι το πιο νεο αλλα εκτος του οτι ειναι πιο ακριβο οι σεκιουριταδες εκει ειναι παλαβοι...και γενικα το μαγαζι δεν παει καλα.. μονο στους ξενους ψαχνουν ακομα...και τα κουτια απο βαφες αν εκρυψες κατι μεσα οπως και τις γυναικειες τσαντες μεχρι αηδιας...αλλα μονο στους ξενους απο οτι καταλαβα...εχουν εξω καλαθια για να βαλεις με κερμα τους τα πραγματα σου αλλα στο χερι θα πρεπει να κρατας το πορτοφολι...

δεν δεχονται επισης ευρω και ειναι το μονο μαγαζι στο σαντασκι που δεν δεχεται.
γενικα οι ανθρωποι εκει ειναι παλαβοι..
.αν μπορουσαν θα εκαναν και σωματικο ελεγχο....και ναχαν και κοσμο...παντα αδειο ειναι...μακαρι τετοια μαγαζια να κλεινουν οταν με το καλημερα σε θεωρουν κλεφτη και μαλιστα μονο αν εισαι ξενος...μια που ειδα βουλγαρες με κατι τσανταρες να μπαινουν και να μην τις λενε τιποτα και ουτε βγαινοντας να τις ελεγχουν και μιλαμε για χοντρο ψαξιμο ..μεχρι και τριτο τσαντακι τσαντας ανοιγουν που ναι το ενα μεσα στο αλλο..και αν βρουν και κανενα χαρτομαντηλο πρεπει να ψαχτει στο ταμειο μηπως τους το εκλεψες...ελεος ειναι για δεσιμο...παραλιγο θα φωναζα την αστυνομια... ουτε απο εξω...για δεσιμο ειναι..
 

taver

Member
Μηνύματα
12.520
Likes
29.345
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τώρα τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από αυτό... Η κεντρική ιδέα είναι απλούστατη: Θέλετε φτηνά ψώνια ανεξαρτήτως ποιότητας? Πηγαίντε στους κινέζους και αφήστε τις Βουλγαρίες. Ίδια ποιότητα, καλύτερες τιμές, και δε χρειάζετε να περάσετε και σύνορα.

Κατά τα άλλα για να δούμε τι μάθαμε:
- Τα ΕΛΤΑ είναι κλέφτες (με βάση συγρίσεις που ουτε το zougla.gr όταν έχει αναδουλειές δεν επιχειρεί, λες και η τιμή για δέματα εξωτερικού στη Βουλγαρία δεν είναι πολλαπλάσια από την τιμή εσωτερικού).
- Το supermarket που επιλέγει να ελέγχει πιο εξονυχιστικά τους πελάτες που βλέπει πρώτη φορά και όχι αυτούς που το προτιμούν καθημερινά είναι για δέσιμο (αλλά κάτι θα ξερει για να το λέει...)
- Στο Sandanski το νόμισμα είναι το ευρώ και είναι παράλογο ένα κατάστημα να μην το δέχεται...
 
Μηνύματα
49
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΠΟΥΤΑΝ
παρισι οι τσαντες luis vitton την μιση τιμη απο Ελλαδα τουλαχιστον και τα αθλητικα καταστηματα οπου σχεδιαζεις το παπουτσι που θελεις και το παραγγελνεις
ντουμπαι για χρυσο αλλα μετα απο πολλα παζαρια
βουδαπεστη για κεντηματα και πετσετες κεντημενες
τολεδο για πινακες απο σφυριλατημενο χαρτι χρυσου, ειναι μια μεθοδος που αξιζει τα λεφτα της και να την δεις απο κοντα
βιεννη για εξαιρετικη σοκολατα και σοκολατακια, μην παραλιψετε να δοκιμασετσ το παραδοσιακο γλυκο cachez
Επίσης
Παρίσι Le Forum des Halles με τις υπέροχες τσάντες Lollipops και όλα τα τρελά του...
 

FAMEK

Banned
Μηνύματα
418
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
Τώρα τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από αυτό... Η κεντρική ιδέα είναι απλούστατη: Θέλετε φτηνά ψώνια ανεξαρτήτως ποιότητας? Πηγαίντε στους κινέζους και αφήστε τις Βουλγαρίες. Ίδια ποιότητα, καλύτερες τιμές, και δε χρειάζετε να περάσετε και σύνορα.

Κατά τα άλλα για να δούμε τι μάθαμε:
- Τα ΕΛΤΑ είναι κλέφτες (με βάση συγρίσεις που ουτε το zougla.gr όταν έχει αναδουλειές δεν επιχειρεί, λες και η τιμή για δέματα εξωτερικού στη Βουλγαρία δεν είναι πολλαπλάσια από την τιμή εσωτερικού).
- Το supermarket που επιλέγει να ελέγχει πιο εξονυχιστικά τους πελάτες που βλέπει πρώτη φορά και όχι αυτούς που το προτιμούν καθημερινά είναι για δέσιμο (αλλά κάτι θα ξερει για να το λέει...)
- Στο Sandanski το νόμισμα είναι το ευρώ και είναι παράλογο ένα κατάστημα να μην το δέχεται...
a χωρα εοκ πια και η βουλγαρια

β ναι τα ελτα στην ελλαδα ειναι πανακριβα ...οι χαρακτηρισμοι δικοι σου γιατι δεν θεωρουν την βουλγαρια χωρα ευρωπης....και ειναι ιδια η τιμη ειτε το στειλεις αυστραλια ειτε βουλγαρια
γ σε κανεναν δεν αρεσει να σε θεωρουν κλεφτει με το μπαινεις στο μαγαζι...νομιζω και ουτε σε κανενα σουπερ μαρκετ του κοσμου εχω συναντησει τετοια αντιμετωπισει...
 

RTW

Member
Μηνύματα
75
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ξέρει κανείς αν συμφέρει η αγορά φηφιακής μηχανής ή βιντεοκάμερας στη Μαλαισία? Θέλω να αγοράσω έτσι κ αλλιώς κ σκέφτομαι μήπως να περιμένω μέχρι το ταξίδι εκεί....έχω ακούσει για φτηνές ηλεκτρονικές αγορές αλλά από ποιότητα θα είναι ΟΚ...?
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Εγώ θέλω να πώ απο Ιταλία ότι αξίζουν προ'ι'όντα δικών τους εταιριών, δεν ξέρω αν κάνει να πώ τι, αλλά όχι πχ κολώνιες ή γυαλιά ηλίου γαλλικά αλλά ιταλικά, τεράστιες διαφορές απο Ελλάδα. Αλλά τα περισσότερα ψώνια μου τα έχω κάνει στην Κωνσταντινούπολη, πανικός! Απο δερμάτινα στην αγορά τους μέχρι είδη σπιτιού...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.332
Μηνύματα
888.616
Μέλη
38.999
Νεότερο μέλος
MARGI HPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom