Phanton
Member
- Μηνύματα
- 77
- Likes
- 172
- Επόμενο Ταξίδι
- Βοστώνη
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ινδια
ΜΕΡΑ 11η (Δευτέρα)
Καλημέρα,
σήμερα γράφει ο μπαμπάς γιατί η μικρή έχει τις μαύρες της.
Αιτία: Βρέχει. Για την ακρίβεια ψιλοβρέχει αλλά η πρόβλεψη
είναι για βροχή. Δεν θα σκάσουμε κιόλας, είχα υπολογίσει μια μέρα κενή στο τελευταίο τριήμερο. Έτσι κι αλλιώς το Metz είναι τόσο ωραίο που η χθεσινοβραδινή βόλτα δεν μας έφτασε. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποτε σταματάει η βροχή και πάει να φτιάξει ο καιρός θα έχουμε μια μικρή γκρίνια για το Europa Park.
Βόλτα στο Μetz, και ωραίος καφές με άπειρες γαλλικές λιχουδιές σε μια boulangerie.
Επίσκεψη στον καθεδρικό που είναι απο τα σημαντικά αξιοθέατα.
Επίσκεψη στο γραφείο πληροφοριών όπου η εξυπηρέτηση είναι υποδειγματική. Ψάχνω 2-3 πράγματα.
Μια αξιόλογη στάση για τη διαδρομή από το Metz στο Colmar, κάτι καλό για να κάνεις μια βροχερή μέρα στο Μetz, και μήπως στην Αλσατία υπάρχει καμία διαδρομή με καγιάκ γιατί ξαφνικά γίναμε fun. Για το τελευταίο τζίφος. Το Metz ανήκει στην Lorraine ενώ το Colmar στην Alsace. Για τη βροχερή μέρα επίσης τίποτε τη Δευτέρα τα μουσεία κλειστά. Για ενδιάμεση στάση στη διαδρομή βλέπουμε...
Κατι που μας προκάλεσε εντύπωση είναι πως τα περισσότερα μαγαζιά τη Δευτέρα είναι κλειστά ή ανοίγουν για 2-3 ώρες μετά τις 5 το απόγευμα !
Είναι λόγω καλοκαιριού ? Διευρυμένα weekend ?
Τελικά κάναμε μια επίσκεψη στη Gallerie Lafayete που ήταν ανοικτή .
Άδικος κόπος…. Τίποτε που δεν έχει και στην Ελλάδα και σε ίδιες ή ακριβότερες τιμές.
Φεύγουμε από το Μetz με εξαιρετικές εικόνες κυρίως από το προηγούμενο βράδυ .
Προτιμήσαμε τη διαδρομή μέσω Nancy κι όχι μέσω Strasbourg για αλλαγή. Η διαδρομή είναι περίπου 2,5 ώρες, αλλά άνοιξαν οι ουρανοί και μας πήρε πολύ περισσότερο. Κάναμε μια στάση στο Baccarat.
Είναι εκεί που υπάρχουν 2 πολύ μεγάλα εργοστάσια που φτιάχνουν κρύσταλλα. Επισκεφτήκαμε ένα μικρό μουσείο (το εργαστήριο δεν είναι επισκέψιμο). Δεν ήταν κακό το μουσείο αλλά και τίποτε το ιδιαίτερο. Έχοντας δει πέρυσι το μουσείο Swarovski στο Wattens τα έχουμε δει όλα…Το χωριό πρέπει να είναι όμορφο αλλά μ’ αυτή τη βροχή θέλεις βατραχοπέδιλα για να το γυρίσεις….
Επιστροφή στο δρόμο και άφιξη στο Colmar.
Το Colmar είναι ίσως η πιο δύσκολη πόλη για να περιγράψει κανείς.
Και στα διάφορα forum δεν μπορείς να βγάλεις άκρη αν αξίζει να μείνει κανείς ή όχι ! Υπάρχουν γειτονιές που είναι μια καθαρά βιομηχανική πόλη, με κυκλοφοριακό και τα γνωστά προβλήματα των αστικών περιοχών και περιοχές που νομίζεις πως είσαι σε ένα γραφικό χωριουδάκι. Μη με ρωτήσετε γιατί αποφάσισα να μείνουμε στο Colmar, δεν ξέρω.
Επιλογές για ξενοδοχείο υπάρχουν πάρα πολλές(σε όλες τις τιμές), στο Colmar αλλά και στα γύρω από αυτό γραφικότατα χωριά τα οποία θα επισκεφτούμε τις επόμενες μέρες (με βάση όμως το Colmar).
Μείναμε στο ETAP 40? + 4? για το φυλασσόμενο δικό του parking.
Συμπαθητικό ξενοδοχείο στις ίδιες διαστάσεις του αντίστοιχου της Brugge αλλά πολύ παλιότερο. Κοινό τους γνώρισμα: η κουκέτα και οι γνωστές ελεύθερες πτώσεις.
Το απόγευμα σταμάτησε να βρέχει οπότε ήρθε η ώρα για μια βόλτα.
Το μουσείο Unter Linden Unterlinden | Accueil που θεωρείται εξαιρετικό ήταν φυσικά κλειστό, αλλά οι βόλτες στο κέντρο του Colmar μας αποζημίωσαν και με το παραπάνω.
Είχα διαβάσει πολλά για μια brasserie με τις καλύτερες Flammekuche στο Petit Venice, αλλά αποδείχθηκε ότι έχει μόνο Flammekuche...
Έτσι πήγαμε απέναντι σε ένα εξαιρετικό μέρος το Wistub Brenner Wistub Brenner Restaurant Alsace Colmar
Εκεί (στην μικρές brasserie της Αλσατίας) ανακάλυψα ξανά τη γαλλική κουζίνα και διαπίστωσα με μεγάλη χαρά τα εξής: Κάθε μέρα εμπλουτίζουν τον κατάλογο, με νέες ιδέες και νέα φαγητά που παρασκευάζονται εκείνη την ώρα. Ακόμα και κάποια γλυκά που θα παρασκευαστούν νωρίτερα είναι σε περιορισμένο αριθμό και τα κρατάς μαζί με την αρχική παραγγελία σου. Κάθε τέτοιο μικρό bistro έχει τον chef του, ο οποίος σε ρωτά και σε ξαναρωτά για το φαγητό σου. Εξαιρετικές λίστες κρασιών αφού η περιοχή είναι οινοπαραγωγική (σε τιμές από 8 ευρώ η φιάλη έως….). Οι ποικιλίες των κρασιών της περιοχής είναι κυρίως Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris και Pinot Noir. Όπως καταλαβαίνετε από τις Βρυξέλλες και μετά στο βραδινό φαγητό υπήρχε πάντα μια φιάλη κρασί, αλλά και 2-3 ποτηράκια μέσα στην ημέρα …ελέω degustation !
Στο εστιατόριο αυτό δοκίμασα ως απεριτίφ και ένα Cremant d’Alsace. Ημιαφρώδης, ημίξηρος και ροζέ οίνος (Pinot Gris) που εγώ τουλάχιστον ενθουσιάστηκα…
Για το συνολικό κόστος δεν θα πω πολλά. Στο link που έδωσα έχει κατάλογο όποιος θέλει βλέπει. Τα fixed menu είναι για το παιδικό 7,5? (φαγητό & παγωτό) και για τους μεγάλους 25? (3 πιάτα).
Aς ελπίσουμε πως η αυριανή πρόβλεψη για άστατο καιρό αύριο δεν θα επαληθευτεί και θα πάμε στο Europa Park !
Καλημέρα,
σήμερα γράφει ο μπαμπάς γιατί η μικρή έχει τις μαύρες της.
Αιτία: Βρέχει. Για την ακρίβεια ψιλοβρέχει αλλά η πρόβλεψη
είναι για βροχή. Δεν θα σκάσουμε κιόλας, είχα υπολογίσει μια μέρα κενή στο τελευταίο τριήμερο. Έτσι κι αλλιώς το Metz είναι τόσο ωραίο που η χθεσινοβραδινή βόλτα δεν μας έφτασε. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποτε σταματάει η βροχή και πάει να φτιάξει ο καιρός θα έχουμε μια μικρή γκρίνια για το Europa Park.
Βόλτα στο Μetz, και ωραίος καφές με άπειρες γαλλικές λιχουδιές σε μια boulangerie.
Επίσκεψη στον καθεδρικό που είναι απο τα σημαντικά αξιοθέατα.
Επίσκεψη στο γραφείο πληροφοριών όπου η εξυπηρέτηση είναι υποδειγματική. Ψάχνω 2-3 πράγματα.
Μια αξιόλογη στάση για τη διαδρομή από το Metz στο Colmar, κάτι καλό για να κάνεις μια βροχερή μέρα στο Μetz, και μήπως στην Αλσατία υπάρχει καμία διαδρομή με καγιάκ γιατί ξαφνικά γίναμε fun. Για το τελευταίο τζίφος. Το Metz ανήκει στην Lorraine ενώ το Colmar στην Alsace. Για τη βροχερή μέρα επίσης τίποτε τη Δευτέρα τα μουσεία κλειστά. Για ενδιάμεση στάση στη διαδρομή βλέπουμε...
Κατι που μας προκάλεσε εντύπωση είναι πως τα περισσότερα μαγαζιά τη Δευτέρα είναι κλειστά ή ανοίγουν για 2-3 ώρες μετά τις 5 το απόγευμα !
Είναι λόγω καλοκαιριού ? Διευρυμένα weekend ?
Τελικά κάναμε μια επίσκεψη στη Gallerie Lafayete που ήταν ανοικτή .
Άδικος κόπος…. Τίποτε που δεν έχει και στην Ελλάδα και σε ίδιες ή ακριβότερες τιμές.
Φεύγουμε από το Μetz με εξαιρετικές εικόνες κυρίως από το προηγούμενο βράδυ .
Προτιμήσαμε τη διαδρομή μέσω Nancy κι όχι μέσω Strasbourg για αλλαγή. Η διαδρομή είναι περίπου 2,5 ώρες, αλλά άνοιξαν οι ουρανοί και μας πήρε πολύ περισσότερο. Κάναμε μια στάση στο Baccarat.
Είναι εκεί που υπάρχουν 2 πολύ μεγάλα εργοστάσια που φτιάχνουν κρύσταλλα. Επισκεφτήκαμε ένα μικρό μουσείο (το εργαστήριο δεν είναι επισκέψιμο). Δεν ήταν κακό το μουσείο αλλά και τίποτε το ιδιαίτερο. Έχοντας δει πέρυσι το μουσείο Swarovski στο Wattens τα έχουμε δει όλα…Το χωριό πρέπει να είναι όμορφο αλλά μ’ αυτή τη βροχή θέλεις βατραχοπέδιλα για να το γυρίσεις….
Επιστροφή στο δρόμο και άφιξη στο Colmar.
Το Colmar είναι ίσως η πιο δύσκολη πόλη για να περιγράψει κανείς.
Και στα διάφορα forum δεν μπορείς να βγάλεις άκρη αν αξίζει να μείνει κανείς ή όχι ! Υπάρχουν γειτονιές που είναι μια καθαρά βιομηχανική πόλη, με κυκλοφοριακό και τα γνωστά προβλήματα των αστικών περιοχών και περιοχές που νομίζεις πως είσαι σε ένα γραφικό χωριουδάκι. Μη με ρωτήσετε γιατί αποφάσισα να μείνουμε στο Colmar, δεν ξέρω.
Επιλογές για ξενοδοχείο υπάρχουν πάρα πολλές(σε όλες τις τιμές), στο Colmar αλλά και στα γύρω από αυτό γραφικότατα χωριά τα οποία θα επισκεφτούμε τις επόμενες μέρες (με βάση όμως το Colmar).
Μείναμε στο ETAP 40? + 4? για το φυλασσόμενο δικό του parking.
Συμπαθητικό ξενοδοχείο στις ίδιες διαστάσεις του αντίστοιχου της Brugge αλλά πολύ παλιότερο. Κοινό τους γνώρισμα: η κουκέτα και οι γνωστές ελεύθερες πτώσεις.
Το απόγευμα σταμάτησε να βρέχει οπότε ήρθε η ώρα για μια βόλτα.
Το μουσείο Unter Linden Unterlinden | Accueil που θεωρείται εξαιρετικό ήταν φυσικά κλειστό, αλλά οι βόλτες στο κέντρο του Colmar μας αποζημίωσαν και με το παραπάνω.
Είχα διαβάσει πολλά για μια brasserie με τις καλύτερες Flammekuche στο Petit Venice, αλλά αποδείχθηκε ότι έχει μόνο Flammekuche...
Έτσι πήγαμε απέναντι σε ένα εξαιρετικό μέρος το Wistub Brenner Wistub Brenner Restaurant Alsace Colmar
Εκεί (στην μικρές brasserie της Αλσατίας) ανακάλυψα ξανά τη γαλλική κουζίνα και διαπίστωσα με μεγάλη χαρά τα εξής: Κάθε μέρα εμπλουτίζουν τον κατάλογο, με νέες ιδέες και νέα φαγητά που παρασκευάζονται εκείνη την ώρα. Ακόμα και κάποια γλυκά που θα παρασκευαστούν νωρίτερα είναι σε περιορισμένο αριθμό και τα κρατάς μαζί με την αρχική παραγγελία σου. Κάθε τέτοιο μικρό bistro έχει τον chef του, ο οποίος σε ρωτά και σε ξαναρωτά για το φαγητό σου. Εξαιρετικές λίστες κρασιών αφού η περιοχή είναι οινοπαραγωγική (σε τιμές από 8 ευρώ η φιάλη έως….). Οι ποικιλίες των κρασιών της περιοχής είναι κυρίως Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris και Pinot Noir. Όπως καταλαβαίνετε από τις Βρυξέλλες και μετά στο βραδινό φαγητό υπήρχε πάντα μια φιάλη κρασί, αλλά και 2-3 ποτηράκια μέσα στην ημέρα …ελέω degustation !
Στο εστιατόριο αυτό δοκίμασα ως απεριτίφ και ένα Cremant d’Alsace. Ημιαφρώδης, ημίξηρος και ροζέ οίνος (Pinot Gris) που εγώ τουλάχιστον ενθουσιάστηκα…

Για το συνολικό κόστος δεν θα πω πολλά. Στο link που έδωσα έχει κατάλογο όποιος θέλει βλέπει. Τα fixed menu είναι για το παιδικό 7,5? (φαγητό & παγωτό) και για τους μεγάλους 25? (3 πιάτα).
Aς ελπίσουμε πως η αυριανή πρόβλεψη για άστατο καιρό αύριο δεν θα επαληθευτεί και θα πάμε στο Europa Park !
Last edited by a moderator: