Phanton
Member
- Μηνύματα
- 77
- Likes
- 171
- Επόμενο Ταξίδι
- Βοστώνη
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ινδια
MEΡΑ 7η (ΠΕΜΠΤΗ)
Ξυπνάμε και κάνουμε check out. Αναρωτιόμαστε αν θα βρούμε κανένα καλό καφέ στο δρόμο για να ανοίξει το μάτι. Πάνω στο δρόμο υπάρχει φούρνος με τραπεζάκια που σερβίρει τα πάντα για πρωινό. Το μάτι μου πέφτει σε μια τάρτα με φράουλες. Η ευγενική κυρία χαμογελάει. Φυσικά φράουλες της Wepion. Χαμογέλασα κι εγώ γιατί ακόμα δεν ήξερα...
Η Wepion είναι φραουλοπεριοχή. Έχουν άπειρα χωράφια (όχι θερμοκήπια) με βιολογικές φράουλες οι οποίες ωριμάζουν τον Ιούλιο.
Vous connaissez les fraises de Wepion?
Είναι τόσο χαρακτηριστικές που τις χαρακτήρισαν ως προϊόν ονομασίας προέλευσης ! Είναι ανοιχτό κόκκινο χρώμα και μεσαίου μεγέθους, διάμετρο όσο ένα νόμισμα των δύο ευρώ. Στο δρόμο υπάρχουν διαρκώς ξύλινοι πάγκοι/περίπτερα και ήταν αδύνατο να μη σταματήσουμε να πάρουμε.
Άρχισαν οι διαφωνίες. Πόσες θα πάρουμε ? Ένα κουπάκι μισό κιλό θα φτάσει ? Να πάρουμε δύο κουπάκια. Πετάγεται κι ο σπόρος:"Να πάρουμε 3 να έχω κι εγώ ένα". Παίρνουμε 3 κουπάκια δηλαδή 1,5 κιλό. Καλώς, αλλά πως θα τις φάμε. Άλλος με ζάχαρη, άλλος με σαντιγί και ο τρίτος με ....Phantasialand. Tελικά ήταν τόσο ισορροπημένη η γλύκα τους που οι δύο πρώτοι τις φάγαμε σκέτες ενώ η τρίτη τις έφαγε με συμπλήρωμα κατσάδα, γιατί μας είχε πρήξει...Και τις φάγαμε όλες ! Και δεν έφτανε αυτό αλλά πήραμε και άλλα 3 κουπάκια για το απόγευμα. Είχα χρόνια να φάω τόσο ωραία φράουλα και παραθέτω τις παλαιότερες φραουλοεμπειρίες μου.
Ρήνος: Στην ανατολική πλευρά του Ρήνου έχει μεγαλύτερη ηλιοφάνεια από ότι στη δυτική. Για αυτό εκεί βγαίνουν και καλύτερα κρασιά. Κοντά στο Rudensheim έχει και χωράφια με φράουλες. Σου δίνουν ένα κουβά, μπαίνεις τον γεμίζεις και βγαίνοντας τον ζυγίζουν. Το παράξενο είναι οτι είναι πιο ακριβές από ότι στην αγορά. Η εξήγηση είναι ότι μπορείς να φας κάμποσες όσο είσαι μέσα στο χωράφι και ότι η ποιότητα είναι ασύγκριτη...Και ήταν
Σουηδία: Αν τυχόν βρείτε τον Ιούλιο, τις άγριες φράουλες (μέγεθος ενός φουντουκιού) θα με θυμηθείτε, όσο μπόι τους λείπει άλλο τόσο έχουν γεύση και άρωμα. Εναλλακτικά σε γνωστό σουηδικό πολυκατάστημα αγοράστε τη βιολογική μαρμελάδα φράουλα. Είναι εξαιρετική.
Επιτέλους φεύγουμε από τη Namur και πηγαίνουμε για Brugge. Εύκολη και σύντομη διαδρομή (2 ώρες). Το αντίθετο ρεύμα είναι γεμάτο Ολλανδούς με τροχόσπιτα. Μιλάμε για χιλιάδες τροχόσπιτα. Φτάνουμε στη Brugge. Επέλεξα το ξενοδοχείο ΕΤΑP στο σιδηροδρομικό σταθμό.
Ο σταθμός εδώ δεν είναι όπως στις άλλες πόλεις. Είναι πεντακάθαρα και ασφαλή. To πάρκινγκ του σταθμού κοστίζει 5 ? τη μέρα δηλαδή τζάμπα. Είναι διώροφο: Ισόγειο και ταράτσα. Από την ταράτσα υπάρχει έξοδος και ασανσέρ κατευθείαν για το ξενοδοχείο. Καλύτερα δεν γινόταν. Το ξενοδοχείο άνοιξε τον Μάιο του 2010. Κατακαινούργιο ! Δωμάτιο όπως όλα τα ETAP 4μ x 4μ, με δική του wc και ντους. Αλλά τεχνολογικά είναι πολύ προηγμένο. Όλοι οι διακόπτες touch, flat screen tv, φωτισμοί LED, ipod base και τέτοια. Έχουμε ένα διπλό κρεβάτι και μια μονή κουκέτα πάνω από το προσκέφαλο. Δεν έχω δική μου φωτογραφία αλλά μια ιδέα θα πάρετε από εδώ:
Το παιχνίδι άρχισε. Ανεβαίνουμε τη σκαλίτσα, πάμε στην κουκέτα και μετά ….βουτιά πάνω στο διπλό κρεβάτι !
Αυτό πάντως που την τρέλανε ήταν το ντους ! Δεν είχα δει ποτέ (δεν γνώριζα καν την ύπαρξη) τηλεφώνου ντους με ενσωματωμένο υδροστρόβιλο ενέργειας που παράγει ηλεκτρισμό καθώς τρέχει το νερό και φωτίζει με LED ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού ! Καταλάβατε τίποτε ? Όσο και να εξηγώ δεν θα καταλάβετε, δείτε το βίντεο να τελειώνουμε…
Ε λοιπόν τα 39? τη βραδιά που πληρώσαμε τα έχουμε ξοδέψει σε νερό σίγουρα. Οι πάπιες στα κανάλια της Brugge πλένονται λιγότερο από ότι η μικρή αυτές τις δυο μέρες. Επειδή απαγορέψαμε να ξοδεύει νερό άσκοπα, ακόμα και τα δόντια της με το τηλέφωνο του ντους τα έπλενε ! Και φυσικά 3 φορές τη μέρα τα δόντια, 4 τα πόδια, 3 ντουζάκια, 10 τα χέρια…κ.ο.κ
Για τη Brugge δεν έχω να πω πολλά, τα έχουν πει ήδη πολλοί άλλοι. Μια κούκλα. Ειδικά μετά τις 6 που φεύγουν οι ορδές των τουριστών. Σε πρώτη φάση επισκεφτήκαμε ένα ανεμόμυλο. Αφού δεν θα πάμε στην Ολλανδία, γιατί όχι ?
Εξαιρετικές πληροφορίες επισκεφτείτε:
Belgian Old Windmills
Στη συνέχεια πρέπει να ασχοληθούμε με τη σοκολάτα. Παρόλο που η φίρμα ακούγεται εμπορική οι κορυφαίες πραλίνες θεωρούνται οι Leonidas. Αν εμείς τις έχουμε στην Ελλάδα και τις σνομπάρουμε όταν ήμαστε στο εξωτερικό είναι άλλο θέμα. Να σημειώσω πως στο Βέλγιο είναι φρεσκότατες και απέχουν σε ποιότητα από αυτό φτάνει στην Ελλάδα. Επίσης προσπάθησα να μην επηρεαστώ από την νέα μόδα που όλοι ασχολούνται πρωί-βράδυ με την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, και συνδυάζουν ότι πιο εξτρεμιστικό σε υλικό. Θεωρητικά η DUMON είναι η καλύτερη επιλογή για πραλίνες στη Brugge. Aν όμως επικοινωνήσεις με τους υπεύθυνους, είσαι ευγενικός, και γνώστης της Χημείας Τροφίμων, τους παραμυθιάσεις και λίγο, μπορεί και να σου κάτσει κάτι καλύτερο: Μια επίσκεψη στο κελάρι/εργαστήρι της van Oost. Τη οποία εγώ θεωρώ κορυφαία. Μετά από άφθονες φράουλες, ήρθαν και οι σοκολάτες …της ώρας !
www.chocolatiervanoost.be
Φωτογραφίες δεν έχει, η επίσκεψη είχε να κάνει με την …Ιστορία της Χημείας Τροφίμων, δεν είμαστε τουρίστες ….λέμε τώρα !
Μπύρες και βόλτα στα κανάλια. Πέτυχα και τη μπυραρία με τα καθίσματα πάνω στο ποτάμι με ελεύθερες καρέκλες. Η περαντζάδα μιλάμε…
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ε να μην κάνουμε 5-6 ντουζάκια πριν βγούμε ?
Το δείπνο στο εστιατόριο de Bottelier. Το φαγητό τίποτε το ιδιαίτερο ως ποιότητα αλλά το μέρος εξαιρετικό ως τοποθεσία και θέα.
Restaurant De Bottelier
Οι παραπάνω φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το τραπέζι που καθόμασταν.
Στο δρόμο της επιστροφής στο ξενοδοχείο βγάζουμε και μερικές νυχτερινές φωτογραφίες.
Είναι 11 το βράδυ και η πόλη είναι έρημη. Το σιντριβάνι κοντά στο σταθμό , μπροστά στο tourist office είναι πανέμορφο.
Η Βrugge δεν ξέρω πόσο καθαρή είναι ως πόλη ούτε αν έχει μολυσμένη ατμόσφαιρα. Εμείς πριν κοιμηθούμε, καλού κακού, κάναμε και από ένα ντουζάκι.
Καληνύχτα τα λέμε αύριο.
Ξυπνάμε και κάνουμε check out. Αναρωτιόμαστε αν θα βρούμε κανένα καλό καφέ στο δρόμο για να ανοίξει το μάτι. Πάνω στο δρόμο υπάρχει φούρνος με τραπεζάκια που σερβίρει τα πάντα για πρωινό. Το μάτι μου πέφτει σε μια τάρτα με φράουλες. Η ευγενική κυρία χαμογελάει. Φυσικά φράουλες της Wepion. Χαμογέλασα κι εγώ γιατί ακόμα δεν ήξερα...
Η Wepion είναι φραουλοπεριοχή. Έχουν άπειρα χωράφια (όχι θερμοκήπια) με βιολογικές φράουλες οι οποίες ωριμάζουν τον Ιούλιο.
Vous connaissez les fraises de Wepion?
Είναι τόσο χαρακτηριστικές που τις χαρακτήρισαν ως προϊόν ονομασίας προέλευσης ! Είναι ανοιχτό κόκκινο χρώμα και μεσαίου μεγέθους, διάμετρο όσο ένα νόμισμα των δύο ευρώ. Στο δρόμο υπάρχουν διαρκώς ξύλινοι πάγκοι/περίπτερα και ήταν αδύνατο να μη σταματήσουμε να πάρουμε.
Άρχισαν οι διαφωνίες. Πόσες θα πάρουμε ? Ένα κουπάκι μισό κιλό θα φτάσει ? Να πάρουμε δύο κουπάκια. Πετάγεται κι ο σπόρος:"Να πάρουμε 3 να έχω κι εγώ ένα". Παίρνουμε 3 κουπάκια δηλαδή 1,5 κιλό. Καλώς, αλλά πως θα τις φάμε. Άλλος με ζάχαρη, άλλος με σαντιγί και ο τρίτος με ....Phantasialand. Tελικά ήταν τόσο ισορροπημένη η γλύκα τους που οι δύο πρώτοι τις φάγαμε σκέτες ενώ η τρίτη τις έφαγε με συμπλήρωμα κατσάδα, γιατί μας είχε πρήξει...Και τις φάγαμε όλες ! Και δεν έφτανε αυτό αλλά πήραμε και άλλα 3 κουπάκια για το απόγευμα. Είχα χρόνια να φάω τόσο ωραία φράουλα και παραθέτω τις παλαιότερες φραουλοεμπειρίες μου.
Ρήνος: Στην ανατολική πλευρά του Ρήνου έχει μεγαλύτερη ηλιοφάνεια από ότι στη δυτική. Για αυτό εκεί βγαίνουν και καλύτερα κρασιά. Κοντά στο Rudensheim έχει και χωράφια με φράουλες. Σου δίνουν ένα κουβά, μπαίνεις τον γεμίζεις και βγαίνοντας τον ζυγίζουν. Το παράξενο είναι οτι είναι πιο ακριβές από ότι στην αγορά. Η εξήγηση είναι ότι μπορείς να φας κάμποσες όσο είσαι μέσα στο χωράφι και ότι η ποιότητα είναι ασύγκριτη...Και ήταν
Σουηδία: Αν τυχόν βρείτε τον Ιούλιο, τις άγριες φράουλες (μέγεθος ενός φουντουκιού) θα με θυμηθείτε, όσο μπόι τους λείπει άλλο τόσο έχουν γεύση και άρωμα. Εναλλακτικά σε γνωστό σουηδικό πολυκατάστημα αγοράστε τη βιολογική μαρμελάδα φράουλα. Είναι εξαιρετική.
Επιτέλους φεύγουμε από τη Namur και πηγαίνουμε για Brugge. Εύκολη και σύντομη διαδρομή (2 ώρες). Το αντίθετο ρεύμα είναι γεμάτο Ολλανδούς με τροχόσπιτα. Μιλάμε για χιλιάδες τροχόσπιτα. Φτάνουμε στη Brugge. Επέλεξα το ξενοδοχείο ΕΤΑP στο σιδηροδρομικό σταθμό.
Ο σταθμός εδώ δεν είναι όπως στις άλλες πόλεις. Είναι πεντακάθαρα και ασφαλή. To πάρκινγκ του σταθμού κοστίζει 5 ? τη μέρα δηλαδή τζάμπα. Είναι διώροφο: Ισόγειο και ταράτσα. Από την ταράτσα υπάρχει έξοδος και ασανσέρ κατευθείαν για το ξενοδοχείο. Καλύτερα δεν γινόταν. Το ξενοδοχείο άνοιξε τον Μάιο του 2010. Κατακαινούργιο ! Δωμάτιο όπως όλα τα ETAP 4μ x 4μ, με δική του wc και ντους. Αλλά τεχνολογικά είναι πολύ προηγμένο. Όλοι οι διακόπτες touch, flat screen tv, φωτισμοί LED, ipod base και τέτοια. Έχουμε ένα διπλό κρεβάτι και μια μονή κουκέτα πάνω από το προσκέφαλο. Δεν έχω δική μου φωτογραφία αλλά μια ιδέα θα πάρετε από εδώ:
Το παιχνίδι άρχισε. Ανεβαίνουμε τη σκαλίτσα, πάμε στην κουκέτα και μετά ….βουτιά πάνω στο διπλό κρεβάτι !
Αυτό πάντως που την τρέλανε ήταν το ντους ! Δεν είχα δει ποτέ (δεν γνώριζα καν την ύπαρξη) τηλεφώνου ντους με ενσωματωμένο υδροστρόβιλο ενέργειας που παράγει ηλεκτρισμό καθώς τρέχει το νερό και φωτίζει με LED ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού ! Καταλάβατε τίποτε ? Όσο και να εξηγώ δεν θα καταλάβετε, δείτε το βίντεο να τελειώνουμε…
Ε λοιπόν τα 39? τη βραδιά που πληρώσαμε τα έχουμε ξοδέψει σε νερό σίγουρα. Οι πάπιες στα κανάλια της Brugge πλένονται λιγότερο από ότι η μικρή αυτές τις δυο μέρες. Επειδή απαγορέψαμε να ξοδεύει νερό άσκοπα, ακόμα και τα δόντια της με το τηλέφωνο του ντους τα έπλενε ! Και φυσικά 3 φορές τη μέρα τα δόντια, 4 τα πόδια, 3 ντουζάκια, 10 τα χέρια…κ.ο.κ
Για τη Brugge δεν έχω να πω πολλά, τα έχουν πει ήδη πολλοί άλλοι. Μια κούκλα. Ειδικά μετά τις 6 που φεύγουν οι ορδές των τουριστών. Σε πρώτη φάση επισκεφτήκαμε ένα ανεμόμυλο. Αφού δεν θα πάμε στην Ολλανδία, γιατί όχι ?
Εξαιρετικές πληροφορίες επισκεφτείτε:
Belgian Old Windmills
Στη συνέχεια πρέπει να ασχοληθούμε με τη σοκολάτα. Παρόλο που η φίρμα ακούγεται εμπορική οι κορυφαίες πραλίνες θεωρούνται οι Leonidas. Αν εμείς τις έχουμε στην Ελλάδα και τις σνομπάρουμε όταν ήμαστε στο εξωτερικό είναι άλλο θέμα. Να σημειώσω πως στο Βέλγιο είναι φρεσκότατες και απέχουν σε ποιότητα από αυτό φτάνει στην Ελλάδα. Επίσης προσπάθησα να μην επηρεαστώ από την νέα μόδα που όλοι ασχολούνται πρωί-βράδυ με την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, και συνδυάζουν ότι πιο εξτρεμιστικό σε υλικό. Θεωρητικά η DUMON είναι η καλύτερη επιλογή για πραλίνες στη Brugge. Aν όμως επικοινωνήσεις με τους υπεύθυνους, είσαι ευγενικός, και γνώστης της Χημείας Τροφίμων, τους παραμυθιάσεις και λίγο, μπορεί και να σου κάτσει κάτι καλύτερο: Μια επίσκεψη στο κελάρι/εργαστήρι της van Oost. Τη οποία εγώ θεωρώ κορυφαία. Μετά από άφθονες φράουλες, ήρθαν και οι σοκολάτες …της ώρας !
www.chocolatiervanoost.be
Φωτογραφίες δεν έχει, η επίσκεψη είχε να κάνει με την …Ιστορία της Χημείας Τροφίμων, δεν είμαστε τουρίστες ….λέμε τώρα !
Μπύρες και βόλτα στα κανάλια. Πέτυχα και τη μπυραρία με τα καθίσματα πάνω στο ποτάμι με ελεύθερες καρέκλες. Η περαντζάδα μιλάμε…
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ε να μην κάνουμε 5-6 ντουζάκια πριν βγούμε ?
Το δείπνο στο εστιατόριο de Bottelier. Το φαγητό τίποτε το ιδιαίτερο ως ποιότητα αλλά το μέρος εξαιρετικό ως τοποθεσία και θέα.
Restaurant De Bottelier
Οι παραπάνω φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το τραπέζι που καθόμασταν.
Στο δρόμο της επιστροφής στο ξενοδοχείο βγάζουμε και μερικές νυχτερινές φωτογραφίες.
Είναι 11 το βράδυ και η πόλη είναι έρημη. Το σιντριβάνι κοντά στο σταθμό , μπροστά στο tourist office είναι πανέμορφο.
Η Βrugge δεν ξέρω πόσο καθαρή είναι ως πόλη ούτε αν έχει μολυσμένη ατμόσφαιρα. Εμείς πριν κοιμηθούμε, καλού κακού, κάναμε και από ένα ντουζάκι.
Καληνύχτα τα λέμε αύριο.
Last edited by a moderator: