maltakias
Member
- Μηνύματα
- 2.538
- Likes
- 3.231
- Επόμενο Ταξίδι
- Όπου λάχει
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού
Τώρα για το Chianti τι να πω εγώ;Θα είμαι φανερά μεροληπτικός.Ε,ας είμαι,του αξίζει.
Chianti ονομάζεται μια ευρύτερη αγροτική περιοχή διάσπαρτη με χωριουδάκια και χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων.Είναι διάσημη για τα παραδοσιακά προϊόντα της,με προεξέχοντα όλων τα κρασιά της.
Το πρόγραμμα της ημέρας έγινε και πάλι άνω-κάτω,αλλά αυτή τη φορά δεν με ενόχλησε καθόλου γιατί ένα χωριό πάνω,ένα χωριό κάτω δεν χάθηκε κι ο κόσμος.Εδώ αυτό που μετράει είναι να περάσεις μια μέρα στην εξοχή και να απολαύσεις όσο μπορείς του καρπούς της φύσης.

Η περιήγηση ξεκίνησε με πρωινή επίσκεψη στο Castello di Brolio.Αν και όχι πολυδιαφημισμένο,αξίζει οπωσδήποτε μια βόλτα από εκεί.Η φύση είναι απίθανη και το κάστρο αληθινό κόσμημα.5? για να περπατήσετε μόνοι σας στους εξωτερικούς χώρους και 8?,αν θυμάμαι καλά,με ξεναγό για να δείτε και το εσωτερικό με τις συλλογές του.
Το κάστρο βρίσκεται στην καρδιά του Chianti Classico,της πλέον φημισμένης οινοπαραγωγικής περιοχής,και ήταν κατοικία του Βαρώνου Bettino Ricasoli.2ος και 7ος πρωθυπουργός του Ιταλικού κράτους.Εξέχουσα μορφή στην διαδικασία της ένωσης των κρατιδίων που αποτελούσαν την ιταλική χερσόνησο υπό μια εξουσία,ήταν επίσης ένθερμος λάτρης του κρασιού και αυτός που κατοχύρωσε την συνταγή για το χαρμάνι του ομώνυμου κρασιού της περιοχής.
Περιστοιχισμένο από τα κτήματα της φίρμας Barone Ricasoli,προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία και αν δεν σας φτάνει αυτό,στο εισιτήριό σας περιλαμβάνεται και η δοκιμή ενός κρασιού από όλο τον κατάλογο της εταιρείας,στην enoteca που βρίσκεται στην αρχή του δρόμου απ'όπου ανεβήκατε.11 η ώρα το πρώτο κρασί της ημέρας,καλά πάμε.
:::
:::
:::
:::
Συνεχίζοντας μέσα από μοναδικές διαδρομές επισκεφτήκαμε την μονή Badia a Coltibuono πριν συνεχίσουμε για το κρυφό χαρτί της ημέρας,το οινοποιείο Castello di Querceto.Και κρυφό θα παραμείνει προς το παρόν μέχρι το κρασοαφιέρωμα.

Όταν τελειώσαμε από εκεί ο ουρανός είχε αρχίσει να "μαζεύει".Μπαίνοντας στο Greve in Chianti,κάτι σαν κεφαλοχώρι της περιοχής,ξέσπασε.Με το πάρκινγκ όχι ιδιαίτερα κοντά στο ιστορικό κέντρο και χωρίς ομπρέλες,ευθύνη των γυναικών που τις είχαν αφήσει στο ξενοδοχείο,μείναμε κάτω από μια στάση λεωφορείου περιμένοντας να κοπάσει λιγάκι.
Η κεντρική πλατεία τυπικά ιταλική,μαζί με το ψιλόβροχο δημιουργούσε μια ιδανική ατμόσφαιρα για να "κάψω" ένα ματσούκι ακόμα.Όπως και έκανα αραχτός σε ένα καφέ.Ξέρετε,είναι από αυτές τις πολύ απλές απολαύσεις που όμως σου χαράζονται στο μυαλό όταν συνδυαστούν υπό κατάλληλες συνθήκες.
:::
:::
Ο καιρός έδειχνε ξανά να αγριεύει κι έτσι φύγαμε αφού πρώτα ρίξαμε μια ματιά στις κάβες και αλλαντοπωλεία της πλατείας.Σύντομη ήταν και η στάση μας στο επόμενο χωριό,την Castellina in Chianti.Απογοητευμένος που δεν βρήκα Riserva του '97 (η καλύτερη χρονιά για τα Chianti την τελευταία 50ετία) πήρα κάτι άλλο στα γρήγορα κι έφυγα.

Επιστροφή για πακετάρισμα,λίγο ακόμα έμεινε,και τελευταία έξοδος στη Σιένα.
:::
:::
Chianti ονομάζεται μια ευρύτερη αγροτική περιοχή διάσπαρτη με χωριουδάκια και χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων.Είναι διάσημη για τα παραδοσιακά προϊόντα της,με προεξέχοντα όλων τα κρασιά της.
Το πρόγραμμα της ημέρας έγινε και πάλι άνω-κάτω,αλλά αυτή τη φορά δεν με ενόχλησε καθόλου γιατί ένα χωριό πάνω,ένα χωριό κάτω δεν χάθηκε κι ο κόσμος.Εδώ αυτό που μετράει είναι να περάσεις μια μέρα στην εξοχή και να απολαύσεις όσο μπορείς του καρπούς της φύσης.

Η περιήγηση ξεκίνησε με πρωινή επίσκεψη στο Castello di Brolio.Αν και όχι πολυδιαφημισμένο,αξίζει οπωσδήποτε μια βόλτα από εκεί.Η φύση είναι απίθανη και το κάστρο αληθινό κόσμημα.5? για να περπατήσετε μόνοι σας στους εξωτερικούς χώρους και 8?,αν θυμάμαι καλά,με ξεναγό για να δείτε και το εσωτερικό με τις συλλογές του.
Το κάστρο βρίσκεται στην καρδιά του Chianti Classico,της πλέον φημισμένης οινοπαραγωγικής περιοχής,και ήταν κατοικία του Βαρώνου Bettino Ricasoli.2ος και 7ος πρωθυπουργός του Ιταλικού κράτους.Εξέχουσα μορφή στην διαδικασία της ένωσης των κρατιδίων που αποτελούσαν την ιταλική χερσόνησο υπό μια εξουσία,ήταν επίσης ένθερμος λάτρης του κρασιού και αυτός που κατοχύρωσε την συνταγή για το χαρμάνι του ομώνυμου κρασιού της περιοχής.
Περιστοιχισμένο από τα κτήματα της φίρμας Barone Ricasoli,προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία και αν δεν σας φτάνει αυτό,στο εισιτήριό σας περιλαμβάνεται και η δοκιμή ενός κρασιού από όλο τον κατάλογο της εταιρείας,στην enoteca που βρίσκεται στην αρχή του δρόμου απ'όπου ανεβήκατε.11 η ώρα το πρώτο κρασί της ημέρας,καλά πάμε.





Συνεχίζοντας μέσα από μοναδικές διαδρομές επισκεφτήκαμε την μονή Badia a Coltibuono πριν συνεχίσουμε για το κρυφό χαρτί της ημέρας,το οινοποιείο Castello di Querceto.Και κρυφό θα παραμείνει προς το παρόν μέχρι το κρασοαφιέρωμα.

Όταν τελειώσαμε από εκεί ο ουρανός είχε αρχίσει να "μαζεύει".Μπαίνοντας στο Greve in Chianti,κάτι σαν κεφαλοχώρι της περιοχής,ξέσπασε.Με το πάρκινγκ όχι ιδιαίτερα κοντά στο ιστορικό κέντρο και χωρίς ομπρέλες,ευθύνη των γυναικών που τις είχαν αφήσει στο ξενοδοχείο,μείναμε κάτω από μια στάση λεωφορείου περιμένοντας να κοπάσει λιγάκι.
Η κεντρική πλατεία τυπικά ιταλική,μαζί με το ψιλόβροχο δημιουργούσε μια ιδανική ατμόσφαιρα για να "κάψω" ένα ματσούκι ακόμα.Όπως και έκανα αραχτός σε ένα καφέ.Ξέρετε,είναι από αυτές τις πολύ απλές απολαύσεις που όμως σου χαράζονται στο μυαλό όταν συνδυαστούν υπό κατάλληλες συνθήκες.



Ο καιρός έδειχνε ξανά να αγριεύει κι έτσι φύγαμε αφού πρώτα ρίξαμε μια ματιά στις κάβες και αλλαντοπωλεία της πλατείας.Σύντομη ήταν και η στάση μας στο επόμενο χωριό,την Castellina in Chianti.Απογοητευμένος που δεν βρήκα Riserva του '97 (η καλύτερη χρονιά για τα Chianti την τελευταία 50ετία) πήρα κάτι άλλο στα γρήγορα κι έφυγα.

Επιστροφή για πακετάρισμα,λίγο ακόμα έμεινε,και τελευταία έξοδος στη Σιένα.



Attachments
-
139,9 KB Προβολές: 80
Last edited by a moderator: