joela
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΠΕΡΟΥ
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2ο
- Κεφάλαιο 3ο
- Κεφάλαιο 4ο
- Κεφάλαιο 5ο
- Κεφάλαιο 6ο
- Κεφάλαιο 7ο
- Κεφάλαιο 8ο
- Κεφάλαιο 9ο
- Κεφάλαιο 10ο
- Κεφάλαιο 11ο
- Κεφάλαιο 12ο].....Στην πλατεία ναβόνα καθήσαμε σε ένα παγκάκι και χαζεψαμε τον κόσμο,τα καφέ και τους υπαίθριους καλλιτέχνες,τρώγοντας το ομώνυμο πάγωτο απο το ταρτούφο(σλουρπ!!!!).είναι ένα παγωτό undercover,αφού φαίνεται εξωτερικά σαν....πάστα να το πώ?με σαντυγι απο πάνω. δεν μπορώ να το περιγράψω.Άλλωστε όπως κι εσεις θα διαπιστώσετε[B],"δεν θέλω να το μάθω,θέλω να το φάω ".[/B
- Κεφάλαιο 13ο
- Κεφάλαιο 14ο
- Κεφάλαιο 15ο
- Κεφάλαιο 16ο
- Κεφάλαιο 17ο
......Αφού γύρισε και ο σύζυγος,ταϊσαμε το παιδί και ξαλαφρωμένοι κινήσαμε για το Βατικανό.Είχα σχεδιάσει μια διαδρόμη σε στενάκια τύπου πλάκα που καταλήγανε στις όχθες του Τίβερι,(την άνοιξη θα είναι φοβερά με τα δέντρα ανθισμένα),περπατήσαμε κατά μήκος,διασχίσαμε τη φοβερή ponte sant' angelo(απαραίτητα φώτο στην πεζούλα με φόντο τη γέφυρα και το κάστρο),θαυμάσαμε την ponte vittorio emmanuelle II,απεναντί της(επίσης φοβερή)και χαζέψαμε για λίγο το κάστρο.Τους είπα κάποια πράγματα και γι ΄αυτό και στεναχωρήθήκαμε λίγο γιατί μου είχαν πει ότι έχει ένα ώραίο σνάκ μπαρ με ωραία θέα,αλλά με αυτή την καθυστέρηση δεν προλαβαίναμε.Η ώρα ήταν ήδη 2.
Η στεναχώρια έδωσε τη θέση της στο δέος και το θαυμασμό,όταν στρίψαμε τα κεφάλια μας αριστερά και αντικρύσαμε στο βάθος τη βασιλική του Αγ.Πέτρου.Βγάλαμε μια-δυο φωτο με φόντο το Βατικανο και κινήσαμε για εκεί.
Φτάνοντας στην πλατεία,άρχισε ένα ψιλόβροχο και μέχρι να φτάσουμε σε έναν απο τους δυο ημικύκλιου βραχίονες που πλαισιώνουν την πλατεία,άρχισε να βρέχει για τα καλά(τυχεροι είμασταν ως τώρα)βέβαια η μπόρα δεν κράτησε πολύ και μέχρι να πώ δυο πραγματα για τη βασιλική την πλατεία του Αγ.Πέτρου και να φτάσουμε στο σημείο-τελωνείο,σταμάτησε.Η ουρά πολύ μικρή(τύυυυυχηηηηη,μας είχαν πει για κάτι ουρές χλμ.)σε 5 λεπτά βρισκόμασταν μέσα στη βασιλική.
Το πρώτο που αντυκρίσαμε....η πιετά στα δεξιά μας.Βασικά την περίμενα μεγαλύτερη.Παρ'όλα αυτά παρέμενε εντυπωσιακή.
Τι να πω για αυτή την εκλλησία(απο τις μεγαλύτερες στον κόσμο).
Μέχρι και ο γιος μου(αφήσαμε το καροτσάκι σε φυλασσόμενο χώρο,στα δεξιά της βασιλικής)μέσα στο μάρσσιπο,κοίταγε δεξιά και αριστερά χαρούμενος και χτυπαγε τα χεράκια του βγάζοντας φωνούλες του τύπου ουάου!!!!(μου έκανε πολύ εντύπωση,γιατι,σε όλο το ταξίδι δεν έκανε κατι τέτοιο τόσο έντονα).
Μπήκαμε και στα 11 παρεκλήσσια της,θαυμάσαμε τον τάφο του αγ.Πέτρου και....κοιτάμε το ρολόι....3:15 γμτ.πρέπει να φύγουμε.Θα ανέβουμε δυο λεπτά στον τρούλο να θαυμάσουμε τη θέα και τρέχοντας προς την καπέλα σιστίνα.Ναι καλά!!!εσύ είσαι που το είπες? η ουρά για τον τρούλο ατελείωτη.Εγκαταλείπουμε την ιδέα και ξεκινάμε τρέχοντας για καπέλα σιστίνα......
Η στεναχώρια έδωσε τη θέση της στο δέος και το θαυμασμό,όταν στρίψαμε τα κεφάλια μας αριστερά και αντικρύσαμε στο βάθος τη βασιλική του Αγ.Πέτρου.Βγάλαμε μια-δυο φωτο με φόντο το Βατικανο και κινήσαμε για εκεί.
Φτάνοντας στην πλατεία,άρχισε ένα ψιλόβροχο και μέχρι να φτάσουμε σε έναν απο τους δυο ημικύκλιου βραχίονες που πλαισιώνουν την πλατεία,άρχισε να βρέχει για τα καλά(τυχεροι είμασταν ως τώρα)βέβαια η μπόρα δεν κράτησε πολύ και μέχρι να πώ δυο πραγματα για τη βασιλική την πλατεία του Αγ.Πέτρου και να φτάσουμε στο σημείο-τελωνείο,σταμάτησε.Η ουρά πολύ μικρή(τύυυυυχηηηηη,μας είχαν πει για κάτι ουρές χλμ.)σε 5 λεπτά βρισκόμασταν μέσα στη βασιλική.
Το πρώτο που αντυκρίσαμε....η πιετά στα δεξιά μας.Βασικά την περίμενα μεγαλύτερη.Παρ'όλα αυτά παρέμενε εντυπωσιακή.
Τι να πω για αυτή την εκλλησία(απο τις μεγαλύτερες στον κόσμο).
Μέχρι και ο γιος μου(αφήσαμε το καροτσάκι σε φυλασσόμενο χώρο,στα δεξιά της βασιλικής)μέσα στο μάρσσιπο,κοίταγε δεξιά και αριστερά χαρούμενος και χτυπαγε τα χεράκια του βγάζοντας φωνούλες του τύπου ουάου!!!!(μου έκανε πολύ εντύπωση,γιατι,σε όλο το ταξίδι δεν έκανε κατι τέτοιο τόσο έντονα).
Μπήκαμε και στα 11 παρεκλήσσια της,θαυμάσαμε τον τάφο του αγ.Πέτρου και....κοιτάμε το ρολόι....3:15 γμτ.πρέπει να φύγουμε.Θα ανέβουμε δυο λεπτά στον τρούλο να θαυμάσουμε τη θέα και τρέχοντας προς την καπέλα σιστίνα.Ναι καλά!!!εσύ είσαι που το είπες? η ουρά για τον τρούλο ατελείωτη.Εγκαταλείπουμε την ιδέα και ξεκινάμε τρέχοντας για καπέλα σιστίνα......
Attachments
-
47,7 KB Προβολές: 141